Νέα

Chat room/Έχεις pm/Spam/Άρλεκιν thread

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 549K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 40 άτομα (0 μέλη και 40 επισκέπτες)

Να μπει κανονικό τσατ στο σάιτ ;

• Ο jimy.m. να ποστάρει μετά τα μεσάνυχτα

Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο baros να πει καλή κουβέντα και να την εννοεί

Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο dimmits να έρθει Αθήνα και να πάει Αγκυρας

Ψήφοι: 10 7,9%
  • Ο the saint να μη ζητήσει κώλο από εκδιδόμενη

Ψήφοι: 21 16,5%
  • Ο Αθηναίος να πουλήσει τη μάσκα

Ψήφοι: 8 6,3%
  • Ο iuakoya να συναντήσει τον jimy.m.

Ψήφοι: 15 11,8%
  • Ο Tassos Karipidis να πάρει πιπίνι

Ψήφοι: 17 13,4%
  • Ο βάτραχος να επιστρέψει

Ψήφοι: 27 21,3%
  • Ολοι να καταλήξουμε στο υπόγειο

Ψήφοι: 36 28,3%
  • Τίποτα από τα παραπάνω

Ψήφοι: 35 27,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    127

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ο ένας ζητιανεύει στο πεζοδρόμιο κάτω από ένα σπίτι, του οποίου ο ιδιοκτήτης (ο άλλος) ταϊζει τη γάτα του αυτά που δεν έχει ο ένας να ταϊσει το παιδί του.

Καλά αυτό παίρνει πάρα πολλη συζήτηση. Αλλά πάρα πολλη. Κατ' αρχήν είναι δουλειά του κοινωνικού μου κράτος να μην υπάρχει αυτός ο ζητιάνος. Αλλά για πότε λέμε; Για την Ελλάδα που απολαμβάνει ειρήνη εδώ και 60 χρόνια; Για τη Γιουγκοσλαυΐα του 1999;

Αλλά τίθενται ερωτήματα του τύπου: Τί είναι αυτός ο ζητιάνος; Γεννήθηκε ζητιάνος; Έκανε σειρά κακών επιλογών και κατέληξε ζητιάνος; Πώς κατέληξε ζητιάνος; Έχει συγκεκριμένη στάση ζωής επειδή ΕΠΙΘΥΜΕΙ να την έχει; Ψάχνει δουλειά και δεν βρίσκει; Έψαξε και δεν βρήκε και αποθαρρύνθηκε και τον έχει πάρει από κάτω; Έχει συγγενείς (εάν ναι, έχει απευθυνθεί σε αυτούς); Έχει απευθυνθεί στο κράτος ή ψάχνει να κρυφτεί από αυτό;

Όσο για τη στάση ζωής ΤΟ ΕΝΝΟΩ! Υπάρχουν Τσιγγάνοι που δεν θέλουν να μπουν στο δικό μας τρόπο ζωής και που γουστάρουν να είναι περιπλανώμενοι. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ! Είναι ο πολιτισμός τους και δεν τον αλλάζουν. Είναι η διαφορετικότητά τους! Είναι η κουλτούρα τους. ΘΕΛΟΥΝ να είναι έτσι όπως είναι. Όχι μόνο το σέβομαι αλλά ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ.

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Καλά αυτό παίρνει πάρα πολλη συζήτηση. Αλλά πάρα πολλη. Κατ' αρχήν είναι δουλειά του κοινωνικού μου κράτος να μην υπάρχει αυτός ο ζητιάνος. Αλλά για πότε λέμε; Για την Ελλάδα που απολαμβάνει ειρήνη εδώ και 60 χρόνια; Για τη Γιουγκοσλαυΐα του 1999;

Αλλά τίθενται ερωτήματα του τύπου: Τί είναι αυτός ο ζητιάνος; Γεννήθηκε ζητιάνος; Έκανε σειρά κακών επιλογών και κατέληξε ζητιάνος; Πώς κατέληξε ζητιάνος; Έχει συγκεκριμένη στάση ζωής επειδή ΕΠΙΘΥΜΕΙ να την έχει; Ψάχνει δουλειά και δεν βρίσκει; Έψαξε και δεν βρήκε και αποθαρρύνθηκε και τον έχει πάρει από κάτω; Έχει συγγενείς (εάν ναι, έχει απευθυνθεί σε αυτούς); Έχει απευθυνθεί στο κράτος ή ψάχνει να κρυφτεί από αυτό;

Όσο για τη στάση ζωής ΤΟ ΕΝΝΟΩ! Υπάρχουν Τσιγγάνοι που δεν θέλουν να μπουν στο δικό μας τρόπο ζωής και που γουστάρουν να είναι περιπλανώμενοι. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ! Είναι ο πολιτισμός τους και δεν τον αλλάζουν. Είναι η διαφορετικότητά τους! Είναι η κουλτούρα τους. ΘΕΛΟΥΝ να είναι έτσι όπως είναι. Όχι μόνο το σέβομαι αλλά ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ.

Θα σε στενοχωρήσω αλλά στο πλαίσιο που κουβεντιάζουμε δε σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

Σηκώνει μία κουβέντα:

Τα απαραίτητα για όλους!

Ασχέτως επιτυχημένων ή αποτυχημένων επιλογών. Κι όχι δε μιλάω για Τσιγγάνους.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
αχχαχαχαχχαα η ντάρια έχει ξεσαλώσει τελευταία, στα γαμίδια όλοι  :2funny: :2funny:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
άι γαμήσου κι εσύ  :2funny: :2funny: :2funny:

και σε καλύτερα ελληνικά από αυτόν στον οποίο απευθύνεται  :rockon: :rockon:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ο ραφμαν γιατι γραφει παντα σα να γραφει ποιημα με τεραστια κενα?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ο ραφμαν γιατι γραφει παντα σα να γραφει ποιημα με τεραστια κενα?

σουρεαλισμός λέγεται  :sunglasses:

άι γαμήσου κι εσύ  :2funny: :2funny: :2funny:
αχαχαχαχααα θα το λέω συνέχεια

εντιτ:

ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα

άι γαμήσου κι εσύ  :2funny: :2funny: :2funny:

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
στο στουντιο παρανταιζ λεεες? παω να τσεκαρω :boobies:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Θα σε στενοχωρήσω αλλά στο πλαίσιο που κουβεντιάζουμε δε σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

Σηκώνει μία κουβέντα:

Τα απαραίτητα για όλους!

Ασχέτως επιτυχημένων ή αποτυχημένων επιλογών. Κι όχι δε μιλάω για Τσιγγάνους.

Εφ' όσον λοιπόν κυριολοκτείς και δε μιλάς για πλούσια και φτωχά έθνη ή εθνότητες (μειονότητες) μέσα σε κράτη το οποίο θα είχε άλλες προεκτάσεις, πάμε για το ΆΤΟΜΟ ιδιοκτήτης γάτας και το ΆΤΟΜΟ ζητιάνος.

Ναι, επλίζω να μην εννοείς ότι ο ιδιοκτήτης γάτας θα πρέπει να μην ταϊζει τη γάτα του διότι υπάρχει ο ζητιάνος από κάτω. Ό, τι θέλει θα κάνει και φυσικά θα κριθεί από το κοινωνικό του περίγυρο. Προσωπικά δεν θα μου πήγαινε να το κάνω. Αλλά δεν θα έλεγα και τίποτε (δεν θα είχα δικαίωμα μάλλον να πω) σε κάποιον που ταΐζει τη γάτα ROYAL CANIN. Όπως δε λέω και τίποτε σε αυτόν που κάθε βόλτα του στην Ερμού θα είναι ο μηνιαίος μου μισθός. Σαν τί λογαριάζεις να του πω; Μην ξοδεύεις τόσα διότι εγώ παίρνω κάθε μήνα ακριβώς τα ίδια και με προκαλείς;

Είναι δουλειά του κράτους μου να είναι δίπλα σε αναξιοπαθούντες, αδυνάτους και να τους στηρίζει. Αυτό το "ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ" που λες είναι προϊόν κοινωνικής ασφάλισης ή καλύτερα κοινωνικής προνοίας. Τί δηλαδή θα εξαρτάται η επιβίωση αυτού από τη δική μου διάθεση να τον βοηθήσω; Κι άμα εγώ είμαι γαϊδούρι ολκής θα πεθάνει αυτός;

Όσον αφορά στο παράδειγμα με τους Αθιγγάνους, βρίσκει εφαρμογή και σε στάση ζωής μη Αθιγγάνων. Δεν είναι αστικός μύθος το ότι κάποιος ζητιάνος μπορεί και να είναι έτσι διότι έχει συνηθίσει έτσι και δεν μπορεί να συνηθίσει αλλιώς. Και λεφτά να έχει να αλλάξει τη ζωή του μπορεί και να μην το κάνει. Δεν είναι αστικός μύθος το ότι ρακοσυλλέκτες πέθαναν και βρέθηκαν πολλά χρήματα στην κατοχή τους. Και συγγενείς είχαν και τη ζωή τους μπορούσαν να αλλάξουν.

Μιλάμε για ανάπηρο ζητιάνο; Επαγγελματικά ανίκανο; Έκανε κάποτε επάγγελμα; Δεν έκανε ποτέ τίποτε; Μιλάς για τα παιδιά των φαναριών, θύματα κυκλωμάτων; Μιλάς για παιδί που το άφησαν επίτηδες ανάπηρο για να το βάλουν να ζητιανεύει; Σηκώνει πολλή κουβέντα όσο και εάν διαφωνείς.

Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος δεν έχει να φάει κάπου, εγώ δεν θα απολαμβάνω τους κόπους μου. Κουράστηκα, στερήθηκα, κλείστηκα μέσα και σιγά-σιγά οι κόποι θα ανταμείβονται (σε ένα κανονικό σύσητμα). Ούτε σημαίνει ότι θα θρέφω για πάντα αυτόν που δεν επιθυμεί να εργαστεί ενώ μπορεί. Πρέπει να βοηθηθεί να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας ο μακροχρόνια άνεργος, να είναι εξασφαλισμένο ένα Α' εισόδημα για τον επαγγελματικά ανίκανο. Αλλά...

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
ωωωωω γαμαει το θρεντ απο το στουντιο παρανταιζ :rockon:
ελατε ελατε :2funny:

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Εφ' όσον λοιπόν κυριολοκτείς και δε μιλάς για πλούσια και φτωχά έθνη ή εθνότητες (μειονότητες) μέσα σε κράτη το οποίο θα είχε άλλες προεκτάσεις, πάμε για το ΆΤΟΜΟ ιδιοκτήτης γάτας και το ΆΤΟΜΟ ζητιάνος.

Ναι, επλίζω να μην εννοείς ότι ο ιδιοκτήτης γάτας θα πρέπει να μην ταϊζει τη γάτα του διότι υπάρχει ο ζητιάνος από κάτω. Ό, τι θέλει θα κάνει και φυσικά θα κριθεί από το κοινωνικό του περίγυρο. Προσωπικά δεν θα μου πήγαινε να το κάνω. Αλλά δεν θα έλεγα και τίποτε (δεν θα είχα δικαίωμα μάλλον να πω) σε κάποιον που ταΐζει τη γάτα ROYAL CANIN. Όπως δε λέω και τίποτε σε αυτόν που κάθε βόλτα του στην Ερμού θα είναι ο μηνιαίος μου μισθός. Σαν τί λογαριάζεις να του πω; Μην ξοδεύεις τόσα διότι εγώ παίρνω κάθε μήνα ακριβώς τα ίδια και με προκαλείς;

Είναι δουλειά του κράτους μου να είναι δίπλα σε αναξιοπαθούντες, αδυνάτους και να τους στηρίζει. Αυτό το "ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ" που λες είναι προϊόν κοινωνικής ασφάλισης ή καλύτερα κοινωνικής προνοίας. Τί δηλαδή θα εξαρτάται η επιβίωση αυτού από τη δική μου διάθεση να τον βοηθήσω; Κι άμα εγώ είμαι γαϊδούρι ολκής θα πεθάνει αυτός;

Όσον αφορά στο παράδειγμα με τους Αθιγγάνους, βρίσκει εφαρμογή και σε στάση ζωής μη Αθιγγάνων. Δεν είναι αστικός μύθος το ότι κάποιος ζητιάνος μπορεί και να είναι έτσι διότι έχει συνηθίσει έτσι και δεν μπορεί να συνηθίσει αλλιώς. Και λεφτά να έχει να αλλάξει τη ζωή του μπορεί και να μην το κάνει. Δεν είναι αστικός μύθος το ότι ρακοσυλλέκτες πέθαναν και βρέθηκαν πολλά χρήματα στην κατοχή τους. Και συγγενείς είχαν και τη ζωή τους μπορούσαν να αλλάξουν.

Μιλάμε για ανάπηρο ζητιάνο; Επαγγελματικά ανίκανο; Έκανε κάποτε επάγγελμα; Δεν έκανε ποτέ τίποτε; Μιλάς για τα παιδιά των φαναριών, θύματα κυκλωμάτων; Μιλάς για παιδί που το άφησαν επίτηδες ανάπηρο για να το βάλουν να ζητιανεύει; Σηκώνει πολλή κουβέντα όσο και εάν διαφωνείς.

Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος δεν έχει να φάει κάπου, εγώ δεν θα απολαμβάνω τους κόπους μου. Κουράστηκα, στερήθηκα, κλείστηκα μέσα και σιγά-σιγά οι κόποι θα ανταμείβονται (σε ένα κανονικό σύσητμα). Ούτε σημαίνει ότι θα θρέφω για πάντα αυτόν που δεν επιθυμεί να εργαστεί ενώ μπορεί. Πρέπει να βοηθηθεί να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας ο μακροχρόνια άνεργος, να είναι εξασφαλισμένο ένα Α' εισόδημα για τον επαγγελματικά ανίκανο. Αλλά...

Αααααχ ρε Φπ..... :'( :'( :'(

Το πλαίσιο στο οποίο κουβεντιάζουμε ξαναλέω είναι απλό. Το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

Απλά και σταράτα.

Ο ένας ταϊζει γάτα ο άλλος δεν έχει να φάει.

Ο ένας "ταϊζει" καγιέν (όχι πιπέρι :2funny:) ο άλλος δεν έχει για φάρμακα.

Το αν φταίει ο ένας ή ο άλλος ή ποιος φταίει ή ποιος δε φταίει δεν είναι εδω το θέμα μας.

Το θέμα είναι ότι έχει επιτραπεί να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Ή μάλλον αυτή η υποκατάσταση (εκ του υποσύνολο) έχει επιτραπεί από την ευρύτερη κατάσταση (υπερσύνολο).

Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι κάποια πράγματα δεν πάνε μαζί.

Δε μιλάω για φιλανθρωπίες ή για το αν εσύ πρέπει να ταϊζεις ή όχι το γατί σου.

Μιλάω για ταξικές διαφορές οι οποίες έχουν φτάσει σε τέτοιους βαθμούς που αποδεικνύουν ότι έχει αποτύχει το σύστημα που εσύ θες.

Μου ζητάς να έχεις ένα λιοντάρι (καπιταλισμός) στο σπίτι σου, το οποίο θες να το χαζεύεις και να του χαϊδεύεις τη χαίτη ταϊζοντας το αρακά. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ! Είτε θα πάρει πόδι το λιοντάρι είτε θα σε φάει!

Απλό είναι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom