Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 21.594
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
καλα ολα αυτα αλλα η Αγγλια, πλεον, ζει απο το City και απο κατι δις Αραβων/Ρωσων αν οχι μαυρα προς το σκουρο γκρι που παρκαρουν Αγγλια κι εχουν αγορασει εκτος απο το μισο Knightsbridge και οτι κινειται απο επιχειρησεις. Αυτα πηγαν λογω βολικου συστηματος εντος ΕΕ οχι λογω μαγευτικου καιρου στο Λονδινο. Αμα κανουν μπαι μπαι αυτα οσο μπαλα και να παιζει με τις αποικιες θα πεσει πουτσα γερη στο νησι για 4-5 χρονια. Κι η BOE τι να κλασει με μισο ποντο αερα στο παρεμβατικο.
Α και ψιτ, οι Αμερικανοι εχουν την Αγγλια για να βγαζει το φιδι απο την τρυπα. Στην παρουσα φαση, post 2008, το να φαει 5-6 κατραπακιες η ΕΕ δε τους ερχεται ασχημα. Μη νομιζεις. Δεν ειναι πια ψυχρος πολεμος να θελουν δυνατη Γερμανια να κανει το φραχτη στους Σοβιετικους, τωρα η ΕΕ στεγνα τρωει μπιζνες απο Αμερικη.
το οτι οι ΗΠΑ υπονομευουν την Ευρωπη το ειχα γραψει πολλακις. Ετερον εκατερον. Θελουν μια Ευρωπη ελεγχομενη και μαντρωμενη ΔΕ θελουν μια Ευρωπη ανεξαρτητη. Οταν δουν οτι η Ευρωπη παει να ξεφυγει οπως τωρα πχ, ενεργοποιουν μηχανισμους. Η Ρωσια επισης εχω γραψει πολλες φορες οτι παιζει το παιχνιδι της Αμερικης κατα της Ευρωπης και δεν ειναι σε κοντρα με την Αμερικη. Η Ευρωπη πρεπει για τους Αμερικανους να ειναι ενωμενη αλλα με τον τροπου που θελουν αυτοι οχι με τον τροπο που θελουν οι ιδιοι οι Ευρωπαιοι.
Η Αγγλια ολοι λενε οτι τα "πρωτα 2 χρονια" αλλος τα πρωτα " 5 χρονια", θα εχει "προβληματα και δυσκολιες". Μια τετοια αποφαση ομως δεν ειναι βαρχυπροθεσμου οριζοντα, ουτε καν μεσοπροθεσμου αλλα μακροπροθεσμου. Αυτονοητο οτι και οι ιδιοι οι υποστηρικτες του BREXIT ξερουν για αυτα τα προβληματα. Ομως οι Αγγλοι εχουν δεσμους με χωρες ανα τον πλανητη που προσδοκουν οτι θα τους αποφερουν μεγαλυτερο οφελος απο το να ειναι σε μια ενωση με τα διαφορα λιμα και τους Γερμανους να τα κουμανταρουν η τους υπεροπτες και ανταγωνιστες Γαλλους που πλεον εχει καταντησει και φωλια ισλαμικης τρομοκρατιας. Προφανως για να μπαινει μια τετοια αποφαση οι Αγγλοι βλεπουν οτι το χτισιμο δεσμων με αλλες χωρες συμφερει περισσοτερο απο αυτο το δεσμο. Και εξαλλου ποιος ειπε οτι δε μπορουν να κανουν ρυθμισεις η συμφωνιες με τα εκαστοτε μερη για ευνοικη αντιμετωπιση των κεφαλαιων τους?
Οι Αγγλοι παραδοσιακα αγαπανε τις ad hoc πρακτικες συμφωνιες αναλογως την περισταση και δε τους αρεσει να μπλεκουν σε μονιμες δεσμευσεις βασισμενες σε ιδεολογικες αναφορες.Μπηκαν στην Ε.Ε. σε περιοδο δυσκολη για αυτους ( ΕΟΚ τοτε ) και θεωρησαν οτι τους συνεφερε. Το γεγονος οτι κανουν δημοψηφισμα για αυτο- ανεξαρτητα απο το τι θα βγαλει- σημαινει οτι η παραμονη τους εκει η οχι δεν ειναι μονοδρομος ουτε αποτελεσμα ιδεολογικης προσκολησης , εμμονης και καταναγκασμου, αλλα καθε φορα το συζητανε αν συμφερει η οχι. Δεν ειναι προσκολλημενοι σε καμια ""ευρωπαικη ιδεα", παρα μονο καθε φορα επανεξεταζουν τι τους συμφερει και τι οχι. Θα το δουμε το βραδυ.