Νέα

BREXIT

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 82K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δυο ερωτήσεις για το Βρεττανικό δημοψήφισμα

• Το δημοψήφισμα θα βγάλει "παραμονή στην ΕΕ" 50,5% και πάνω

Ψήφοι: 40 29,6%
  • Το δημοψήφισμα θα βγάλει "έξοδος από ΕΕ" 50,5% και πάνω

Ψήφοι: 45 33,3%
  • Θα βγάλει αποτέλεσμα πολύ κοντά στο 50-50 (από 49,5% έως 50,5%)

Ψήφοι: 17 12,6%
  • Αν είχα δικαίωμα ψήφου θα ψήφιζα «ΝΑΙ» (παραμονή)

Ψήφοι: 34 25,2%
  • Αν είχα δικαίωμα ψήφου θα ψήφιζα «ΟΧΙ» (αποχώρηση)

Ψήφοι: 60 44,4%
  • Δε θα πήγαινα να ψηφίσω. Ας αποφασίσουν άλλοι για μένα.

Ψήφοι: 1 0,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    135

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν με κατάλαβες! Εγώ σου λέω για πολωνία, Αγγλία, Σουηδία, Δανία, Τσεχία κτλ που έχουν δικό τους νόμισμα! Αρα το επιχείρημα πως λόγω Ευρώ αναπτύχθηκαν ΔΕΝ στέκει!

Ρε παίκτη αυτές οι χώρες έχουν νομίσματα διασυνδεδεμενα με το ευρω οι περισσότερες με κλειδωμένη ισοτιμια. .πως θες να το κάνουμε ο συναλαγματικος κίνδυνος διώχνει τις πωλήσεις σε τοπικό νόμισμα.  Για παράδειγμα στην Ελλάδα επί δραχμής ΚΑΝΈΝΑΣ προμηθευτής εξωτερικού δεν έδινε τιμές σε δραχμές και δεν δεχόταν να πληρωθεί σε δραχμές.  Ένα περιοδικό  αν ήθελες να κάνεις συνδρομή σε δολάρια πλήρωνες και όχι σε δραχμές.  Και σε δολάρια που δεν υπήρχαν σε αφθονία (εξ ου και οι συναλαγματικοι περιορισμοί

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Ασχολεισαι με τον τουρισμο φιλος;;;; Μαυρη χρονια φετος.
Μόνο τα  :knockinb: με τουρίστριες πάνε το ίδιο με πέρσι αλλά κι αυτά με ανορθόδοξο τρόπο...Και εγώ  και οι φίλοι μου τα ίδια, ξεπέτες όλες! Δεν υπάρχει το ειδύλλιο πλέον! Ή μάλλον υπάρχει μόνο με παντρεμένες ή δεσμευμένες :2funny: :headbang: :2funny: :rockon:

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Ρε παίκτη αυτές οι χώρες έχουν νομίσματα διασυνδεδεμενα με το ευρω οι περισσότερες με κλειδωμένη ισοτιμια. .πως θες να το κάνουμε ο συναλαγματικος κίνδυνος διώχνει τις πωλήσεις σε τοπικό νόμισμα.  Για παράδειγμα στην Ελλάδα επί δραχμής ΚΑΝΈΝΑΣ προμηθευτής εξωτερικού δεν έδινε τιμές σε δραχμές και δεν δεχόταν να πληρωθεί σε δραχμές.  Ένα περιοδικό  αν ήθελες να κάνεις συνδρομή σε δολάρια πλήρωνες και όχι σε δραχμές.  Και σε δολάρια που δεν υπήρχαν σε αφθονία (εξ ου και οι συναλαγματικοι περιορισμοί
Επιμένω πως και έτσι όπως το περιγράφεις η σταθερά πάλι θα ήταν κάποιο νόμισμα κάποιας μεγάλης χώρας! Δεν χρειάζεται το κοινό νόμισμα για να γίνουν όλα αυτά!!!

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Μπρεξιτ και στο ποδοσφαιρο!!!!!!!!
Διάβαζα σε δημοφηλέστατο Ελληνικό αθλητικό site, τίτλο μετά το Παιχνίδι Ουαλία-Ν.Ιρλανδία "Εγινε το πρώτο Brexit" :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Απο τους πιο  ηλίθιους τίτλους ever :headbang: :headbang: :headbang:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Επιμένω πως και έτσι όπως το περιγράφεις η σταθερά πάλι θα ήταν κάποιο νόμισμα κάποιας μεγάλης χώρας! Δεν χρειάζεται το κοινό νόμισμα για να γίνουν όλα αυτά!!!
Σ
Παίκτη μου το ευρω ξεκίνησε σαν ένα σύστημα κλειδωμένων συναλλαγματικών ισοτιμιών και έγινε κοινό νόμισμα για καθαρά πρακτικούς λόγους.  Κλειδωμένη ισοτιμια σημαίνει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΤΥΠΏΣΕΙΣ ΧΡΉΜΑ.  Τελείωσε.  Αν θέλεις το νόμισμα σου να γίνεται δεκτό σαν μέσο συναλλαγής πρέπει να έχεις σταθερές ισοτιμίες που σημαίνει ότι δεν μπορεί το κράτος να τυπώνει χρήμα για να καλύψει τα ελλείμματα του και πάλι πρέπει να δανειστεί.  Τέλεια και παύλα.  Η δραχμή απέκτησε υπόσταση από τότε που απαγορεύθηκε στο κράτος να δανείζεται τυπώνοντας χρήμα και το υποχρέωσαν
Να δανειστεί από την αγορα

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Σ
Παίκτη μου το ευρω ξεκίνησε σαν ένα σύστημα κλειδωμένων συναλλαγματικών ισοτιμιών και έγινε κοινό νόμισμα για καθαρά πρακτικούς λόγους.  Κλειδωμένη ισοτιμια σημαίνει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΤΥΠΏΣΕΙΣ ΧΡΉΜΑ.  Τελείωσε.  Αν θέλεις το νόμισμα σου να γίνεται δεκτό σαν μέσο συναλλαγής πρέπει να έχεις σταθερές ισοτιμίες που σημαίνει ότι δεν μπορεί το κράτος να τυπώνει χρήμα για να καλύψει τα ελλείμματα του και πάλι πρέπει να δανειστεί.  Τέλεια και παύλα.  Η δραχμή απέκτησε υπόσταση από τότε που απαγορεύθηκε στο κράτος να δανείζεται τυπώνοντας χρήμα και το υποχρέωσαν
Να δανειστεί από την αγορα
Τώρα μην μπούμε σε λεπτομέρειες για τη φύση του χρήματος και πόσο αυθαίρετη είναι και τι αντίκρισμα μπορεί να έχει κάθε κράτος για το χρήμα που τυπώνει...
Το Ευρώ θα ήταν μια μεγάλη διευκόλυνση για Ευρωπαϊκές-Υπερεθνικές εταιρίες και πολίτες αν ήταν δομημένο πάνω σε σωστές βάσεις! Αλλά δεν είναι το παν! Η οικονομία μπορούσε να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και χωρίς αυτό! Επειδή όμως το Ευρώ έχει λάθος βάσεις γίνεται για τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών εμπόδιο αντι να διευκολύνει..

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Μαυρη χρονια φετος.
Η Ελλάδα πέρασε σε άλλο λεβελ χειροτερευσης,μάλλον πλέον δε τη προτιμουν ουτε  και οι φτηνιαρηδες οι οποίοι πληρωσαν κάτι παραπάνω
για να πάνε Ισπανία η οποία δε μπορει να πάρει άλλους αφου φράκαρε,αν εξομaλυνθει η κατασταση σε Μαγκρεμπ,Αιγυπτο και Τουρκία εχει να πέσει πολυ κλάμα στο Πασοκισταν που περιμένει απο τους φορους του τουρισμου να θρεψει ενα σωρο τεμπέληδες

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Η Ελλάδα πέρασε σε άλλο λεβελ χειροτερευσης,μάλλον πλέον δε τη προτιμουν ουτε  και οι φτηνιαρηδες οι οποίοι πληρωσαν κάτι παραπάνω
για να πάνε Ισπανία η οποία δε μπορει να πάρει άλλους αφου φράκαρε,αν εξομaλυνθει η κατασταση σε Μαγκρεμπ,Αιγυπτο και Τουρκία εχει να πέσει πολυ κλάμα στο Πασοκισταν που περιμένει απο τους φορους του τουρισμου να θρεψει ενα σωρο τεμπέληδες
Συμφωνώ .... :coffee:

Πολλοί απο τους "τουρίστες" εδώ αν είχαν να επιλέξουν και ένα resort στη ...Καμπούλ με ένα Ευρω φτηνότερα μπορεί να πήγαιναν εκεί... Και καλύτερα να πήγαιναν...Τώρα τους τρώμε άσκοπα στη μάπα...

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μόνο τα  :knockinb: με τουρίστριες πάνε το ίδιο με πέρσι αλλά κι αυτά με ανορθόδοξο τρόπο...Και εγώ  και οι φίλοι μου τα ίδια, ξεπέτες όλες! Δεν υπάρχει το ειδύλλιο πλέον! Ή μάλλον υπάρχει μόνο με παντρεμένες ή δεσμευμένες :2funny: :headbang: :2funny: :rockon:
Ο λόγος είναι απλός φίλε !!

Οι παντρεμένες-δεσμευμένες έχουν αποδεδειγμένη πείρα ( proven experience )  στα ειδύλλια !!!  :grin: :grin:

Και εγώ πιτσιρικάς τα ίδια έκανα !!!  :hi: :hi:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.277
Πόντοι
5.506
Η Ελλάδα πέρασε σε άλλο λεβελ χειροτερευσης,μάλλον πλέον δε τη προτιμουν ουτε  και οι φτηνιαρηδες οι οποίοι πληρωσαν κάτι παραπάνω

Οταν υπαρχει τοση αβεβαιοτητα, τετοιο θολο περιβαλλον σε ολη υην ηπειρο λογικο ειναι να προτιμουν πιο "ασφαλη" και ηρεμα κρατη. Αν και ποναει το θεμα, δε μπορω να κακιζω αυτους που δεν προτιμουν την Ελλαδα.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Ναι ρε μαλάκα δεν μπορούμε να ψωνίσουμε  με PayPal.  2πειδη εσύ δεν μπορείς θα πρέπει να μου επιβάλλεις και εμενα να μην μπορώ ?

Και επαναλαμβάνω τα λεφτά στη τράπεζα είναι δικά μου και τα κάνω ΌΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΩ και λογαριασμό δεν θα σου δωσω

από το να μην έχει ο κόσμος να φάει και να ψάχνει στα σκουπίδια η να ζει σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το 2016 ναι το προτιμώ από το να μην μπορεί να αγοράσει μέσω paypal

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Οταν υπαρχει τοση αβεβαιοτητα, τετοιο θολο περιβαλλον σε ολη υην ηπειρο λογικο ειναι να προτιμουν πιο "ασφαλη" και ηρεμα κρατη. Αν και ποναει το θεμα, δε μπορω να κακιζω αυτους που δεν προτιμουν την Ελλαδα.
Τα τελευταία χρόνια 5-6 πάω σχεδόν κάθε χρόνο ανελλιπώς Πολωνία διότι μου αρέσει η συνάρτηση γυναικών-ποιότητας-κόστους! Αν κάνει καμιά στραβή και μπει στο Ευρώ ή αν βγάλει κανέναν περίεργο αριστερό(ευτυχώς εκεί δεν γίνεται) και αρχίσει και ανεβάζει ΦΠΑ και κόστος ζωής ...δεν θα ξαναπάω! Μπορεί όμως να πάει ο τύπος ο επιδοματίας που όλοι κράζουμε αν βρει φτηνό εισητήριο και ξενοδοχείο και να μένει μέσα να μαγειρεύει!

Ο ποιοτικός τουρίστας δεν έρχεται με διαφήμιση ή με συγκυρίες ή προσφορές αλλά με ΚΊΝΗΤΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.277
Πόντοι
5.506
από το να μην έχει ο κόσμος να φάει και να ψάχνει στα σκουπίδια η να ζει σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το 2016 ναι το προτιμώ από το να μην μπορεί να αγοράσει μέσω paypal

Δηλαδη, ενα χρονο τωρα, με τα capital controls εξαφανιστηκαν οι φτωχοι και οι ζητιανοι;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Στάρχιδια μου τι προτιμάς εσύ.  Εγώ έχω να αγοράσω και ΑΠΑΙΤΏ  να μπορώ να αγορασω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom