Νέα

Black Metal

• Μέλος που άνοιξε το νήμα asigratitos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 139
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.346
Πόντοι
2.356

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
θα συμφωνησω για την πορεια μεχρι κ το Θεογονεια.Αν κ με το ''κατα τον Δαιμονα'' ειχαν κ εκει μια θετικη αναλαμπη
τελευταια χρονια δεν μπορω να τους παρακολουθησω μουσικα,γτ δυστηχως ο Σακης σαν μοναδικος συνθετης που ηταν/ειναι εχει πεσει σε μια λουπα συνθετικη που την επαναλαμβανει...το τελευταιο αλμπουμ τους μια φορα το ακουσα κ μετα τελος.Κανενα ιντριγκαρισμα,καμμια σπιθα,το ιδιο μοτιβο.

υγ1 ευτηχως βγηκε ξανα στην πιατσα κ συνθεσαρει κ ο Μιμης με Γιο θυρια.
υγ2 ο Σακης οπου βρεθει κ οπου σταθει επαναλαμβανει οτι θα μπορουσε ακομη κ σημερα να βγαλει αλλα δεκα σαν το thy mighty...εγω πιστευω κ να ηθελε δεν μπορει...εχει σβησει η φλογα.
Ακόμα καλύτεροι συνθετικά οι Varathron που κάθε Άλμπουμ τους γαμαει. Καθώς και το τελευταίο Necromantia αλλά δυστυχώς επειδή είναι στο ίδιο στούντιο με τον ίδιο ηχολήπτη με τους Iria έχουν πανομοιότυπο ήχο. Πέραν τούτου είναι καλό Άλμπουμ.
Αλλά σου ξανά λέω ότι η Black Metal ελληνική σκηνή έχει διαμάντια χωρίς να είναι κοντά σε αυτόν τον στενό κύκλο.

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
Ξέρω ότι δεν αρέσει στην πλειοψηφία, για εμένα όμως είναι ΤΟΠ.
Η άποψη σου μπορεί να τεκμηριωθεί άνετα με το Sleep, αλλά αν μου έλεγες για τα Άλμπουμ από το Aealo και μετά θα διαφωνούσαμε. Αλλά και πάλι ο κάθε ένας ότι του αρέσει.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
949
Πόντοι
81
Ακόμα καλύτεροι συνθετικά οι Varathron που κάθε Άλμπουμ τους γαμαει. Καθώς και το τελευταίο Necromantia αλλά δυστυχώς επειδή είναι στο ίδιο στούντιο με τον ίδιο ηχολήπτης με τους Iria έχουν πανομοιότυπο ήχο. Πέραν τούτου είναι καλό Άλμπουμ.
Αλλά σου ξανά λέω ότι η Black Metal ελληνική σκηνή έχει διαμάντια χωρίς να είναι κοντά σε αυτόν τον στενό κύκλο.
αν τα διαμαντια περιλαμβανουν απο legion of doom, acherontas μεχρι uranus, naer mataron, kawir, obsecration, nordor, deviser ( τα πρωτα τους) κτλ αμα ειναι να το συζητησουμε.

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.357
Πόντοι
6.056

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
  • Like
Αντιδράσεις: Reznov

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
αν τα διαμαντια περιλαμβανουν απο legion of doom, acherontas μεχρι uranus, naer mataron, kawir, obsecration, nordor, deviser ( τα πρωτα τους) κτλ αμα ειναι να το συζητησουμε.
Kawir και Deviser το πάνε πολύ καλά, χρόνια τώρα. Αν και στο τέλος λίγο μας τα χαλασανε. Δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου σε Naer Mataron γιατί δεν έχουν ταυτότητα. Δεν εννοώ πολιτική εννοείται, αλλά σε κάθε Άλμπουμ έχουν αλλη μουσική κατεύθυνση. Υπάρχουν πολλά underground σχήματα που γαμανε. Πχ Drama Noir που στον τελευταίο έχουν κάνει πολύ καλή προσπάθεια.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
949
Πόντοι
81
Kawir και Deviser το πάνε πολύ καλά, χρόνια τώρα. Αν και στο τέλος λίγο μας τα χαλασανε. Δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου σε Naer Mataron γιατί δεν έχουν ταυτότητα. Δεν εννοώ πολιτική εννοείται, αλλά σε κάθε Άλμπουμ έχουν αλλη μουσική κατεύθυνση. Υπάρχουν πολλά underground σχήματα που γαμανε. Πχ Drama Noir που στον τελευταίο έχουν κάνει πολύ καλή προσπάθεια.
δεν τους ξερω γτ τα ακουσματα μου ειναι κατα βαση οι πιο παλιες μπαντες,90ς ερα.

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.357
Πόντοι
6.056
Δεν διαφωνώ καθόλου. Για αυτό κι αν διάβασες παραπάνω έγραψα Theogonia λειαν επιεικως και τιμής ένεκεν.
η να το πουμε αλλιως το aealo ηταν για το πουτσο και απο τοτε εμειναν ετσι :2funny:

το τζενεσις ειναι μετριο ιμο... το Χρονος ειναι καλυτερο χωρις φιλερς κομματια.
για εμενα στα αυτια μου ειναι το καλυτερο τους αλλα οκ ιδια εποχη ειναι και τα 2 που μαλλον ηταν και το πικ τους

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
δεν τους ξερω γτ τα ακουσματα μου ειναι κατα βαση οι πιο παλιες μπαντες,90ς ερα.
Τα τελευταία 5-10 χρόνια το Black Metal στη χώρα μας πάει πολύ καλά φίλε. Εγώ ακούω μόνο Metal τα τελευταία 35 χρόνια και δεν θέλω να μένω μόνο στα παλιά. Ενημερωνομαι συνεχώς. Είμαι και σε έναν metal κύκλο φίλων και γνωρίζω τα δρώμενα από πρώτο χέρι. Παίζω κι εγώ επίσης σε μπάντα μπάντες καθώς και γράφω στίχους και συνθέτω. Αλλά δεν θα δώσω άλλες πληροφορίες.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
949
Πόντοι
81
ακουγε κανεις το αρρωστο προτζεκτ του νταολοθ τους raism...?γαμουσανε...με Μιικα λουτινεν
κ οι Naos Γαματοι ,μου ειχαν χαρισει κ ενα 12'' στο go underground

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
η να το πουμε αλλιως το aelo ηταν για το πουτσο και απο τοτε εμειναν ετσι :2funny:

για εμενα στα αυτια μου ειναι το καλυτερο τους αλλα οκ ιδια εποχη ειναι και τα 2 που μαλλον ηταν και το πικ τους
Το μόνο καλό στο Aealo ήταν ένα limited edition box set που είχανε βγάλει όταν είχε κυκλοφορήσει. Τη συσκευασία εννοώ....

• Χαχα
Αντιδράσεις: Reznov

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
ακουγε κανεις το αρρωστο προτζεκτ του νταολοθ τους raism...?γαμουσανε...με Μιικα λουτινεν
κ οι Naos Γαματοι ,μου ειχαν χαρισει κ ενα 12'' στο go underground
Εννοείται ρε συ. Μα είμαι εκείνης της εποχής κι έπειτα. Μπήκα στα κόλπα από το 1988,89 κι έπειτα.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
949
Πόντοι
81
Τα τελευταία 5-10 χρόνια το Black Metal στη χώρα μας πάει πολύ καλά φίλε. Εγώ ακούω μόνο Metal τα τελευταία 35 χρόνια και δεν θέλω να μένω μόνο στα παλιά. Ενημερωνομαι συνεχώς. Είμαι και σε έναν metal κύκλο φίλων και γνωρίζω τα δρώμενα από πρώτο χέρι. Παίζω κι εγώ επίσης σε μπάντα μπάντες καθώς και γράφω στίχους και συνθέτω. Αλλά δεν θα δώσω άλλες πληροφορίες.

Εννοείται ρε συ. Μα είμαι εκείνης της εποχής κι έπειτα. Μπήκα στα κόλπα από το 1988,89 κι έπειτα.
εποχαρες...αλλο feeling τοτε.
με αποκορυφωμα τους venom k emperor λαιβ στο οακα,τα σκεφτομαι καμμια φορα κ ανατριχιαζω.

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
Βγάλανε και οι Gaerea νέο κομματι σήμερα. Αλλά παρόλο που έχει ριφαρες το feeling της κίνησης της μπάντας είναι σαν ξένο σώμα. Πώς κουνιούνται έτσι; Black Metal καμία σχέση η σκηνικη παρουσία.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.932
Πόντοι
9.846
Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
949
Πόντοι
81

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.346
Πόντοι
2.356
Η άποψη σου μπορεί να τεκμηριωθεί άνετα με το Sleep, αλλά αν μου έλεγες για τα Άλμπουμ από το Aealo και μετά θα διαφωνούσαμε. Αλλά και πάλι ο κάθε ένας ότι του αρέσει.
Γενικώς συμφωνούμε.
Πλην Pro Xristou. :P

Spectro7

Σπουδαίος
Εγγρ.
19 Ιουν 2018
Κριτικές
53
Like
1.890
Πόντοι
2.541
Ένα μουσικό είδος αρκετά παρεξηγημένο και δικαίως θα έλεγα με όλους τους παλαβούς οπαδούς και συνθέτες που έχει

Καθαρά μουσικά, είναι ένα από τα είδη μουσικής που μου αρέσουν (εντός και εκτός μεταλ) το οποίο έχει κάνει μεγάλη στροφή στη ποιότητα του ατμοσφαιρικού ήχου. Δεν συγκρίνονται τα πρώτα Σκανδιναβικά Black metal με τα νέα ακόμα και των ίδιων μεγάλων ονομάτων του τότε πέρα των Emperor όπου ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους (μουσικά πάντα).

Προσωπικά θεωρώ πως οι Πολωνοί πλέον είναι οι σημαιοφόροι παρότι αμιγώς Νορβηγικό είδος. Με τους Behemoth, Mgla, Batushka να βγάζουν τέτοιες δισκάρες και τους 1ους να φτάνουν και σε επίπεδα headliners είναι εντυπωσιακό.

Οι Rotting Christ εκτός από τεράστιο κοινό στο εξωτερικό, έχουν κάνει κ αυτοί άλματα βελτίωσης στον ήχο τους, χωρίς να είμαι φαν τους έχω ακούσει λάιβ ως supporting cast σε μεγάλα φεστιβάλ και είναι εξαιρετικοί με φανατικό κοινό. Ο "σάπιος" παλιός καλός black metal ήχος που έκανε το μπαμ δεν νομίζω πως υπάρχει πια... ούτε "φτιάχνεται" κανείς από τέτοια κόνσεπτ, ήταν χαμηλού επιπέδου ανέκαθεν και θα έμεναν να ακούνε μόνο οι καμμένοι μπλακμεταλλάδες. Οι πρωτεργάτες Νορβηγοί έχουν αλλάξει κ εκείνοι. Έγινε λίγο πιο αρτιστικός ήχος, πιο prog(?) να το πω έτσι και απογειωθηκε. Πάντα σε πλαίσια σκληρού extreme ήχου. Ειδική μνεία και στους Septicflesh εννοείται ως symphonic black metal όπου μετά το 2008 και το αριστούργημα Communion είναι top 3 στο είδος τους παγκοσμίως με back-to-back δισκάρες και λάιβ.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom