@Lemmy13!!!! Θεωρώ πως η προσέγγιση σου είναι σωστη αλλά λίγο επιφανής. Λοιπόν εγώ είμαι λίγο πριν τα 46. Ακούω μόνο Metal από 5η Δημοτικού. Για κάνε τις πραξεις.... Διαφωνώ καθέτως με την άποψη σου για το αγγλικό Black Metal. Ξεχνάς τους Venom που ναι μεν μουσικα κυμαίνονται σε σκοτεινά new wave of British Heavy Metal φόρμες και όχι νορβηγικά παιξιματα ελλατωμενων ή ελασσονων φουλ πριμμαριστων power chords αλλά στιχουργικά είναι η πεμπτουσία του Black Metal. Επίσης κακώς αγνοεις μπάντες μεγαθήρια που έχουν Αλμπουμαρες στην δισκογραφία τους κι έχουν γράψει ιστορία μέγιστη. Εννοώ τους Bal Sagoth και τους Cradle of Filth. Δεν δέχομαι τη λέξη καραγκιοζηδες όταν μας έχουνε δώσει ΔΙΑΜΆΝΤΙΑ όπως το Midian, Dusk and her embrace, Cruelty and the beast, Vampire αλλά καθώς επίσης και το προπερσινο Άλμπουμ τους Existence is futile που είναι εξαιρετικο το οποίο αποδεικνύουν ότι είναι ακόμα εδώ! Δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τους Bal Sagoth που με το Starfire Burning Upon The Ice Veiled Throne of Ultima Thule κατσανε σαν προπάτορες στον θρόνο του Συμφωνικου Επικού με φανταστική θεματολογία Black Metal! Μπορώ να σου αναφέρω κι άλλα αλλά δεν έχω τόσο χρόνο να αναλυω, αναλυω, αναλυω....
Επίσης κανείς μια μικρή αναφορά στον Insah, όσο αφορά το νορβηγικό B M και μάλλον δεν αποδέχεσαι τους ΤΕΡΆΣΤΙΟΥΣ EMPEROR, την πρώτη μπάντα που έπαιξε Majestic Black Metal! Τη μπάντα που έδειξε το δρόμο με τρία καταπληκτικα Άλμπουμ! Να μην αναφέρουμε τους μέγιστους Immortal, Satyricon και ακόμα και τους Limbonic Art που με το moon in the scorpio δίδαξαν ύφος και πλήκτρα σε συνδιασμό απόκρυφων μελωδιών απίστευτα!
Επίσης χλιαρές αναφορές δίνεις για τους Dimmu Borgir που για τα Άλμπουμ τους δεν θα πω πολλά. Θα πω μόνο ότι σχεδόν ότι Άλμπουμ βγάζουν δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν οι περισσότερες B M μπάντες για μετά από 10 χρόνια! Τι να αρχίσω να λέω και που να τελειώσω γι'αυτους;; Το μνημειώδες αξεπέραστο Enthrone Darkness που άρχισε το κύμα μελωδικού B M με πλήκτρα; Ναι τότε ακουγα B M κι επίσης είχα πάρει και ενα χρόνο νωρίτερα και το Stormblast όπου και από εκεί φαινόντουσαν τι μπανταρα θα γίνονταν!!! Όταν ακούσαμε τότε το Enthrone παραμιλουσαμε όλοι!!! Ακόμα και τώρα που το ακούς ανατριχιαζεις!! Τι να πω επίσης για το Puritanical (...άλλο υπέρτατο μνημειο....!) το οποίο οι τύποι συνθετικά παίξανε Heavy Metal, Power Metal, Thrash Metal και το τύλιξανε με B M στίχους και με παραγωγή η οποία θα διδάσκεται για τα επόμενα 50 χρόνια στα κέντρα ηχοληψίας!! Τεσπα αδερφέ το B M δεν είναι μόνο οι Mayhem και οι Burzum ή αν θέλεις και οι Darkthrone. Είναι πολλά περισσότερα. Όσο για την ελληνική σκηνή θες ή δεν θες να την αποδεχθεις έχει το ίδιο κέντρο βάρους με τη Νορβηγία πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο. Και ναι είμαι και μουσικός και ναι έχω κι εγώ κυκλοφορήσει με μπάντες που έχω παίξει Άλμπουμ με μεγάλη αναγνώριση στο εξωτερικό αλλά σε συγκεκριμένο κοινό. Επίσης να σημειωθεί ότι δεν ακούω μόνο BΜ αλλά ακούω και μελωδικο Heavy Metal, Power και άλλα παραδοσιακά ήδη. Όχι όμως το νέο Αμερικανό κύμα όπως Slipknot στυλ. Δεν γίνεται να ακούω 35 χρόνια Metal και να μην ακούω όλα τα παραδοσιακά είδη του. Αυτή είναι η ομορφιά του Metal. Δεν την βαριέσαι ποτέ! Από τους Praying Mantis, Pretty Maids, Judas Priest τους Symphony X μέχρι και τους Deicide και Death.
Και όχι, το B M δεν είναι μόνο της Νορβηγίας κι εκείνης της εποχής, αλλά πολλάαα περισσότερα!