Νέα

Big Brother 2-Τα ναυάγια δεν τελειώνουν ποτέ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Hellraiser4Ever
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 906K
  • Ετικέτες
    reality tv
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Potistiss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2016
Κριτικές
6
Like
2.138
Πόντοι
496
το μαρακι τελικα ειναι μεγαλο οπλο , πρεπει να καβαλαει ωραια
Το Μαράκι κυρ πουτσο μου είναι μεγάλη καβλα και σίγουρα σφικτομουνα,τον βάζει μπρόκολο τον βγάζει κουνουπίδι...συμφωνώ,και ματαρες γατησιες να κοιτάνε λαίμαργα στο сif

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Μπαμπης εχει κοψει καπιστρι εντελως

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.098
Πόντοι
5.006
καλως τον κυρ πουτσο μας :grouphug:

Potistiss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2016
Κριτικές
6
Like
2.138
Πόντοι
496
Οταν λες σε καποιον "να επεμβεις", προφανως εχει την εννοια της προσταγης, αλλά συντακτικα η φραση ακολουθει το "πρεπει". Δηλαδη η ολοκληρωμενη φραση ειναι "πρεπει να επεμβεις", δηλαδη υποκτακτικη. Δεν ειναι λαθος επομενως να πεις "να επεμβεις" αντι "επεμβαινε". Που ούτε το επεμβαινε ειναι σωστο κατ' ακριβολογια, γιατι ειναι προστακτικη ενεστωτα που δεν συναδει στην συγκεκριμενη περιπτωση, ομως η δημοτικη δεν εχει δοκιμη προστακτικη αοριστου που θα ταιριαζε εδω για το συγκεκριμενο ρημα (στα αρχαια θα ηταν "επέμβηθι").
Το "να επεμβεις" είναι προστακτική νομιζΩ το επεμβενε δεν είναι γ ενικού παρατατικου..

kyrpoutsos

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2021
Like
706
Πόντοι
81
Οταν λες σε καποιον "να επεμβεις", προφανως εχει την εννοια της προσταγης, αλλά συντακτικα η φραση ακολουθει το "πρεπει". Δηλαδη η ολοκληρωμενη φραση ειναι "πρεπει να επεμβεις", δηλαδη υποκτακτικη. Δεν ειναι λαθος επομενως να πεις "να επεμβεις" αντι "επεμβαινε". Που ούτε το επεμβαινε ειναι σωστο κατ' ακριβολογια, γιατι ειναι προστακτικη ενεστωτα που δεν συναδει στην συγκεκριμενη περιπτωση, ομως η δημοτικη δεν εχει δοκιμη προστακτικη αοριστου που θα ταιριαζε εδω για το συγκεκριμενο ρημα (στα αρχαια θα ηταν "επέμβηθι").
πρωτον η προστακτικη και η υποτακτικη ειναι αχρονες εγκλισεις . δευτερον , το οτι συντασσεται με το πρεπει δεν αναιρει και το γεγονος πως ειναι υποτακτικη , η οποια διακρινεται σε απορηματικη και βουλητικη. Η βουλητικη υποτακτικη τωρα εχει ως υποκατηγοριες την προτρεπτικη και την αποτρεπτικη υποτακτικη. Παραμενει υποτακτικη ομως. Ειμαι υπερ της ακριβειας , δεν με νοιαζει αν δεν ειναι δοκιμο. αυτα , παω να χεσω τωρα .

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
40.775
Πόντοι
10.411
:confused: :new_shocked: :badair:

snapshot.jpg

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
14.321
Πόντοι
3.556
Πόσοι απλυτοι μαλιαδες περίπου πιστεύετε ότι έχουν γαμησει την πρεζου ???

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Το "να επεμβεις" είναι προστακτική νομιζΩ το επεμβενε δεν είναι γ ενικού παρατατικου..
To "να επεμβεις" ειναι υποτακτικη (αοριστου) και το "επεμβαινε" ειναι προστακτικη (ενεστωτα)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Ρε πουστη μου, τι παιρνουνε πια?
Κι εγω εχω δει ενα σωρο γκομενες μου ξυπνιες το πρωι, αβαφτες, απεριποιητες και πρησμενες απο τον υπνο αλλά τετοιο χαλι δεν εχω ξαναδει
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

πρωτον η προστακτικη και η υποτακτικη ειναι αχρονες εγκλισεις .
Ελεος

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
40.775
Πόντοι
10.411
Ρε πουστη μου, τι παιρνουνε πια?
Κι εγω εχω δει ενα σωρο γκομενες μου ξυπνιες το πρωι, αβαφτες, απεριποιητες και πρησμενες απο τον υπνο αλλά τετοιο χαλι δεν εχω ξαναδει
Θα έκανε καριέρα στο Walking Dead

kyrpoutsos

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2021
Like
706
Πόντοι
81
Και όμως έχεις δίκιο!!καθόλου εύηχο...
Screenshot_20211028-003005_Chrome.jpg
ενταξει , δεν ειναι ευηχο , ας γαμησουμε την γλωσσα για να ειναι ευηοχο ! και ο μπουστης ευηχο πηγε να το πει και τα κανε μανταρα .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
ενταξει , δεν ειναι ευηχο , ας γαμησουμε την γλωσσα για να ειναι ευηοχο ! και ο μπουστης ευηχο πηγε να το πει και τα κανε μανταρα .
Η τραγωδια ειναι οτι πηγαινει καποιος 12 χρονια σχολειο, και αφου το τελειωσει, βγαινει και λεει "να επενέβης". Και το χειροτερο ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος αναπτυσσει και ολη τη μερα θεωριες, ενω δεν γνωριζει καν τη γλωσσα του. Εντελως καρικατουρα δηλαδη

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.807
Πόντοι
6.035
ειχα προβληματα γραμματικης αλλα τωρα με μπερδεψες τελειως. :confused: :confused: :confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom