Νέα

Barcelona Fan Club

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα nacho_scocco
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 338
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εχετε 2 επιλογες

  • Ναι

    Ψήφοι: 15 27,8%
  • Οχι

    Ψήφοι: 7 13,0%
  • Ρεαλ εποχης ντι στεφανο(5 συνεχομενα τσ.λ)

    Ψήφοι: 9 16,7%
  • Αγιαξ (Δεκαετια 70)

    Ψήφοι: 10 18,5%
  • Μπάγερν(Δεκαετια 70)

    Ψήφοι: 2 3,7%
  • Λιβερπουλ(Τελη 70, με αρχες 80)

    Ψήφοι: 16 29,6%
  • Μίλαν (Δεκαετια 80)

    Ψήφοι: 13 24,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    54

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
Η  ΠΟΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ FIFA.

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!

Η FIFA τιμώρησε την Μπαρτσελόνα με απαγόρευση μεταγραφών για τις επόμενες δυο περιόδους, επειδή οι «μπλαουγκράνα» παραβίασαν κανόνες για μεταγραφές παικτών κάτω των 18 ετών.

Εκτός από την απαγόρευση μεταγραφών οι «μπλαουγκράνα» τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο 370.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η FIFA ο σύλλογος παραβίασε κανόνες σχετικά με τις μεταγραφές ξένων παικτών κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με την FIFA, βάσει του άρθρου 19, οι μεταγραφές ξένων παικτών κάτω 18 ετών γίνονται μόνο με τρεις εξαιρέσεις οι οποίες αξιολογούνται από μια επιτροπή. Η Μπαρτσελόνα δεν τις τήρησε σε 10 περιπτώσεις παικτών.

«Διαπιστώθηκε η ισπανική ομοσπονδία και η Μπαρτσελόνα έχουν παραβιάσει πολλές διατάξεις σχετικά με τις μεταγραφές παιδιών με ξένη υπηκοότητα και άλλες προϋποθέσεις για την έγγραφη και την συμμετοχή συγκεκριμένων παικτών σε εθνικά πρωταθλήματα. Η έρευνα αφορά πολλά παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στον σύλλογο και συμμετείχαν σε πρωταθλήματα σε αρκετές σεζόν μεταξύ του 2009 και του 2013», αναφέρει μέρος της ανακοίνωσης της FIFA.

Σύμφωνα με ότι αναφέρει η παγκόσμια ομοσπονδία οι «μπλαουγκράνα» έχουν 90 μέρες για να τακτοποιήσουν την κατάσταση, αν και δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτό θα αλλάξει κάτι στην ποινή.

Αν και αναμένεται οι Καταλανοί να κάνουν έφεση για την ποινή, σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι αλλά και τον Ιανουάριο του 2015. Αυτό σημαίνει ότι οι «μπλαουγκράνα» θα μπορέσουν πάλι να πάρουν νέο παίκτη το καλοκαίρι του 2015.

Επίσης η ισπανική ομοσπονδία τιμωρήθηκε με 410.000 ευρώ πρόστιμο και έχει ένα χρόνο διορία για να τακτοποιήσει τους κανονισμούς που αφορούν τις μεταγραφές ανηλίκων από άλλες χώρες.

 

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FIFA.

Το άρθρο 19 που «έκαψε» την Μπαρτσελόνα.

«Βόμβα μεγατόνων» έσκασε στην Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών, εξαιτίας παραβάσεων στους κανονισμούς για απόκτηση ξένων παικτών κάτω των 18 ετών, βάσει του άρθρου 19.
Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ναι μεν απαγορεύει τις μεταγραφές ξένων παικτών κάτω των 18 ετών, αλλά αφήνει αρκετά «παραθυράκια», κάποιο από τα οποία δεν τήρησε η Μπαρτσελόνα σε περιπτώσεις 10 παικτών.
Αρχικά ένας ανήλικος παίκτης μπορεί να πάρει μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού αν μετακομίσουν οι γονείς του στην χώρα που είναι η ομάδα, αν είναι από 16 με 18 χρονών και ζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πάει σε ομάδα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν η απόσταση μεταξύ του συλλόγου και της οικίας του παίκτη είναι μέχρι 100 χλμ, παρά την ύπαρξη συνόρου χώρας.

Το απόσπασμα του «επιμάχου» άρθρου.

Άρθρο 19: Προστασία των ανηλίκων

1. Οι διεθνείς μεταγραφές παικτών επιτρέπονται μόνο αν ο παίκτης είναι άνω των 18 ετών.

2. Οι ακόλουθες τρεις εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα ισχύουν αν:

α)Οι γονείς του παίκτη μετακομίσουν στην χώρα που είναι ο νέος σύλλογος για λόγους που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.

β) Η μεταγραφή πραγματοποιηθεί εντός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού χώρου και ο παίκτης είναι από 16 μέχρι 18. Σε αυτή την περίπτωση ο σύλλογος πρέπει να πληρεί τις ελάχιστες υποχρεώσεις:

- Θα πρέπει να εξασφαλίζει στον ποδοσφαιριστή επαρκή ποδοσφαιρική εκπαίδευση και/ ή κατάρτιση, σύμφωνα με τα ανώτατα εθνικά πρότυπα.

- Θα πρέπει να εξασφαλίσει στον παίκτη μια ακαδημία και/ ή ένα σχολείο και/ ή μια επαγγελματική εκπαίδευση και / ή κατάρτιση, πέραν της ποδοσφαιρικής του εκπαίδευσης ή / και κατάρτισης, η οποία θα επιτρέπει σε έναν παίκτη να συνεχίσει μια καριέρα διαφορετική από το ποδόσφαιρο όταν θα σταματήσει να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο.

- πρέπει να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι ο παίκτης θα προσεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ( βέλτιστο βιοτικό επίπεδο με μια φιλόξενη οικογένεια, σε εγκαταστάσεις διαμονής του συλλόγου, με διορισμό ενός μέντορα από τον σύλλογο)

- πρέπει σε σχέση με την εγγραφή κάποιου τέτοιου παίκτη, να παρέχει στην οικεία ομοσπονδία αποδείξεις ότι εκπληρώνει τις ανώτερες υποχρεώσεις.

c) Ο παίκτης δεν ζει πέρα από 50 km από το εθνικό σύνορο και ο σύλλογος στον οποίο ο παίκτης θέλει να εγγραφεί σε γειτονική ένωση είναι μέσα σε 50 km από αυτό το σύνορο. Η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της κατοικίας του παίκτη και της έδρας του συλλόγου θα πρέπει να είναι 100 km. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο παίκτης μπορεί να συνεχίζει να ζει στο σπίτι και οι δυο ομοσπονδίες πρέπει να δώσουν την συγκατάθεσή τους.

 

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.515
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Τι σημαίνει η ποινή για τη Μπαρτσελόνα

Ηταν 6 Μαρτίου του 2013 όταν η πολιτική εφημερίδα «El Pais» είχε κινδυνολογήσει, βγάζοντας πρώτη το θέμα στην επιφάνεια. Κανείς όμως δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά με εκείνο το κείμενο, με τη Μπαρτσελόνα μάλιστα να βγάζει ανακοίνωση κατά του «ψευδούς» ρεπορτάζ. Εκείνο το δημοσίευμα μιλούσε για εξαιρετικά πιθανή σοβαρή τιμωρία από τη FIFA εξαιτίας παρανομιών στην απόκτηση πιτσιρικάδων από άλλες χώρες. Ενα χρόνο παρά κάτι μέρες ήρθε η επαλήθευση με τον πιο σοκαριστικό τρόπο για τους Μπλαουγκράνα που για αυτό το καλοκαίρι, αλλά και το ακόλουθο χειμερινό παζάρι δεν επιτρέπεται να κάνουν μεταγραφές. Είναι δεδομένο πως ο σύλλογος θα προσφύγει κατά της τιμωρίας και η ιστορία θα τραβήξει για κάμποσο καιρό ακόμα.

Η αλήθεια είναι όμως πως θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή η έφεση και η κάθε λογής προσφυγή που θα πρέπει να κατατεθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. Οπότε εάν και εφόσον ισχύσει η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το  θεμελιώδες ερώτημα που προκύπτει, είναι: Ποιο ακριβώς θα είναι το ρόστερ της ομάδας για την επόμενη σεζόν; Και τα επιμέρους ερωτήματα ακόμα περισσότερα: Τι θα γίνει με τον τερματοφύλακα, τους δύο σέντερ μπακ, τον μέσο, τον επιθετικό που τόσο πολύ χρειάζεται ο Τάτα Μαρτίνο ή εάν τελικά εκείνος δεν μείνει, ο διάδοχος του; Πως και με ποια λογική θα μπορέσει να γίνει ο σχεδιασμός για το απώτερο μέλλον και φυσικά: Τι ισχύει με δανεικούς, συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει και πωλήσεις; Σε όλα αυτά θα επιχειρήσουμε να βάλουμε μία τάξη, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα με το τι ακριβώς συνέβη και ήρθε αυτή η τιμωρία...

Ο Νοτιοκορεάτης, Σέουνγκ Γου Λι έχει το παρατσούκλι «νέος Μέσι»

Σε πολλά ΜΜΕ φέρνουν ως παραδείγματα τις παλαιότερες σχετικές περιπτώσεις και τις τιμωρίες των Τσέλσι (Κακουτά) και Ναντ (Μπανγκουρά). Μόνο που δεν έχουν καμία σχέση. Τότε οι ομάδες που ανήκαν, είχαν καταγγείλει το «κλέψιμο» των ταλέντων τους και το ζήτημα είχε διευθετηθεί, όταν Τσέλσι και Ναντ απλά έβαλαν το χέρι στην τσέπη και πλήρωσαν κάτι παραπάνω. Τώρα όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Οι κακές γλώσσες στην Ισπανία διαρρέουν πως αυτή η ιστορία ξεκίνησε με ανώνυμες καταγγελίες των Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια (εννοείται πως δεν το υιοθετούμε, καθώς δεν γίνεται να επαληθευτεί). Η Μπαρτσελόνα λοιπόν τιμωρείται επειδή απέκτησε 10 (σ.σ.: ίσως και περισσότερους) ανήλικους μη Κοινοτικούς ποδοσφαιριστές και δεν το έκανε τηρώντας τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, θέλοντας να βάλει τέλος στο παιδομάζωμα από φτωχές χώρες, έστησε το 2008 ένα πρόγραμμα που ονομάζεται TMS. Πρόκειται ουσιαστικά για μία βάση δεδομένων όπου οι ομάδες οφείλουν να δηλώνουν με κάθε λεπτομέρεια τον κάθε ανήλικο που αποκτούν και αυτό γίνεται ώστε να προστατεύονται τα πιτσιρίκια που μεταναστεύουν μακριά από το σπίτι τους. Η Μπαρτσελόνα προφανώς δεν το έκανε με τον σωστό τρόπο και γι αυτό τώρα θα το πληρώσει. Ως φταίχτης κατηγορήθηκε και η Ισπανική Ομοσπονδία (σ.σ.: θα πληρώσει πρόστιμο 410.000 ευρώ), η οποία επέτρεψε στους Μπλαουγκράνα να εγγράψουν τους εν λόγω νεαρούς στο σύλλογο τους. Η Ισπανική Ομοσπονδία δεν έχει εναρμονιστεί με τον κανονισμό της FIFA και έχει περιθώριο 90 ημερών μέχρι να το κάνει. Το ίδιο διάστημα δόθηκε στη Μπάρτσα για να πράξει ό,τι απαιτείται στις περιπτώσεις των συγκεκριμένων νεαρών παικτών. Ακόμα και όταν κάνει το σωστό όμως η Μπαρτσελόνα, η ποινή της δεν πρόκειται να αρθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τη FIFA.

Φυσικά το φαινόμενο του ποδοσφαιρικού «child trafficking» δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά μόνο τη Μπαρτσελόνα

Τι μπορεί λοιπόν να σημαίνουν όλα αυτά, ποιος θα είναι ο αγωνιστικός αντίκτυπος για την ομάδα; Η Μπάρτσα λοιπόν που μπορεί να πουλήσει (σ.σ.: δεν πρόκειται να δώσει κανέναν πλέον), δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Προφανώς δεν γίνεται να εντάξει στο ρόστερ της ούτε τους Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, Αλεν Χαλίλοβιτς. Με αυτούς τους δύο ναι μεν έχει υπογράψει προσύμφωνο, αλλά με τα νέα δεδομένα δεν θα μπορέσει να καταθέσει συμβόλαια. Γενικώς αυτό είναι το κλειδί: δεν θα μπορεί να κάνει καινούργιο συμβόλαιο. Οπότε δεν θα μπορεί να κάνει ούτε ανανεώσεις. Συνεπώς ούτε ο Βαλδές θα μπορέσει εάν αλλάξει γνώμη τώρα που τραυματίστηκε, να μείνει ούτε και ο Πίντο που το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως τέρμα γιοκ! Αυτή τη στιγμή τρίτος τερματοφύλακας είναι ο Οϊερ Ολοθάμπαλ, αλλά επί της ουσίας δεν τον πιστεύει κανείς. Σε περίπτωση που γίνει το κακό, λογικά Νο1 θα γίνει ο πορτιέρο της Β' ομάδας, Ζόρντι Μάσιπ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη σιγουριά στα μετόπισθεν.

Το αμέσως πιο καυτό ζήτημα είναι αυτό του κεντρικού αμυντικού. Ηταν δεδομένο πως ο σχεδιασμός περιλάμβανε έναν πρωτοκλασάτο και έναν ακόμα πιο νεαρό και ταλαντούχο. Επειδή όμως δεν θα αποκτηθούν ούτε φέτος, η άμυνα θα παραμείνει με τις υπάρχουσες ελλείψεις και θα πρέπει να προωθηθεί κάποιος για να βοηθήσει από τη Β'. Επικρατέστερος φέρεται να είναι ο 21χρονος Σέρζι Γκόμεθ, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα ζητηθεί από τον Κάρλες Πουγιόλ να μείνει για ακόμα έναν χρόνο και να βοηθήσει όσο και όπως μπορεί. Στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση  το πρόβλημα είναι σαφώς μικρότερο, καθώς η Μπαρτσελόνα μπορεί να πάρει πίσω τους δανεικούς της. Για το κέντρο υπάρχουν ο Ραφίνια που κάνει πολύ καλή σεζόν στην Θέλτα και ο 20χρονος Ντενίς Σουάρεθ που βγάζει μάτια με τη Β' ομάδα. Για τη γραμμή κρούσης πάλι ο Ντεουλοφέου ούτως ή άλλως θα επέστρεφε και ίσως να γίνει το ίδιο και με τον Μπόγιαν Κρκιτς (ναι ανήκει ακόμα στη Μπαρτσελόνα).

Η εν λόγω απόφαση μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στη Μπάρτσα για τη σεζόν 2014-'15, αλλά θα την υποχρεώσει να στραφεί εκ νέου στα... σπλάχνα της και να αναζητήσει λύσεις εκ των έσω. Η «Μασία» θα γίνει και πάλι το επίκεντρο της προσοχής, κάτι που την τελευταία διετία είχε φανεί πως είχε εξασθενίσει σχετικά. Τα ονόματα των μικρών Μπλαουγκράνα θα βρεθούν στην επικαιρότητα και ορισμένοι θα πάρουν ευκαιρίες. Το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» όμως δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει. Η διοίκηση του συλλόγου μετά το μεγάλο λάθος με τη μεταγραφή Νεϊμάρ και τον αρνητικό αντίκτυπο (δικαστικό, αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων και φήμης), εμπλέκεται σε ένα ακόμα σκάνδαλο. Πέραν λοιπόν των αναλύσεων, των πρέπει και των αποριών, εκείνο που απομένει και χρεώνεται τόσο στον Σάντρο Ροσέλ όσο και στον προκάτοχο του Τζουάν Λαπόρτα, είναι πως για να πάρουν κοντά τους τρεις Νοτιοκορεάτες και ορισμένους ακόμα Αφρικανούς, θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα και να ζήσουν μία χρονιά αγωνίας στα χέρια του κάθε Οϊερ ή Μάσιπ... 

ΥΓ.: Η Μπαρτσελόνα θα προσφύγει στο ΚΑΣ (έχει 3 ημέρες να ενημερώσει τη FIFA πως θα το πράξει και 7 ακόμα ημέρες ώστε να ετοιμάσει τα παραστατικά). Ωστόσο, είναι τρομερά αυστηροί και συγκεκριμένοι οι κανονισμοί που θεωρείται σχεδόν απίθανο να κερδίσει!

ΥΓ.: Το ΤMS της FIFA δημιουργήθηκε για την αποφυγή του «child trafficking». Σε γενικές γραμμές η FIFA ορίζει πως για να αποκτηθεί ένας ανήλικος μη Κοινοτικός, θα πρέπει να μετακομίσουν στην χώρα που θα πάει και οι γονείς του, αλλά έχοντας εξασφαλισμένες μη ποδοσφαιρικές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Για τους Κοινοτικούς ισχύει το ότι μπορούν να να μετακινηθούν εντός Ευρωζώνης ακόμα και για λόγους σπουδών. Δηλαδή ένας ανήλικος Αγγλος μπορεί να μετακομίσει στη Βαρκελώνη για σπουδές και να παίξει ελεύθερα στη Μπαρτσελόνα, αλλά ένας Κορεάτης όχι!


 

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Μηνύματα
2.437
Like
14
Πόντοι
16
Η αγαπημένη Μπάρτσα έχει χαλάσει εδώ και 2-3 χρόνια και βρίσκεται σε κρίση.
Η διοίκηση ήταν διοίκηση απατεώνων που κοιτούσαν πως θα βγάλουν κανα ευρώ με διάφορες κομπινες.
Οι οπαδοί αρκούνται σε ανεπαρκείς ποδοσφαιριστές τύπου Σεσκ(πολυ καλος για Άρσεναλ αλλα όχι για Μπαρτσα),σε τσίρκουλα(Νειμαρ),σε Δον ζουαν της πούτσας που δεν ακουμπάνε χορτάρι(Πικε) και σε αστείους προπονητές.
Το καλοκαίρι βλέπω να δίνουν τον Μέσσι στην ΠΣΖ με πρόφαση την δημιουργία του νέου γηπέδου και έτσι θα κλείσει οριστικά ο κύκλος μιας απο των μεγαλύτερων ομάδων που είδαμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα..
 

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
:grin: :grin:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Αναστολή για την ποινή της Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα θα κάνει κανονικά μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι, με την FIFA να ανακοινώνει ότι έκανε δεκτή την προσφυγή των «μπλαουγκράνα» για να μην έχει άμεση ισχύ η ποινή τους.

Οι Καταλανοί είχαν τιμωρηθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία με απαγόρευση μεταγραφών για δυο περιόδους, λόγω μη τήρησης του άρθρου 19 σε 10 περιπτώσεις ξένων παικτών κάτω των 18 ετών.
Σε περίπτωση που η ποινή ίσχυε από την επόμενη μεταγραφική περίοδο, τον Ιούλιο του 2014, στην Μπαρτσελόνα θα μπορούσαν να κάνουν πάλι μεταγραφή το καλοκαίρι του 2015. Έτσι, θα έμεναν «ξεκρέμαστοι» για μια σεζόν καθώς θα υπήρχε πρόβλημα με την μεταγραφή του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν για το τέρμα της ομάδας και την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

Περισσότερα σε λίγο...


 

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Μηνύματα
2.661
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16


    Σε άσχημη κατάσταση η υγεία του πρώην τεχνικού της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα. 
Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε εσπευσμένα την Πέμπτη λόγω επιδείνωσης της υγείας του στη μάχη που δίνει εδώ και χρόνια κατά του καρκίνου της παρωτίδας, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο της Βαρκελώνης «Κιρόν».

Ο 45χρονος Βιλανόβα διαγνώστηκε με καρκίνο της παρωτίδας, έναν ιδιαίτερα σοβαρό καρκίνο, το 2011, όταν και ήταν βοηθός προπονητή του Πεπ Γκουαρντιόλα στους «μπλαουγκράνα».

Όταν ο Γκουαρντιόλα αποχώρησε το 2012, ανέλαβε την Μπαρτσελόνα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι για μερικούς μήνες μετέβη για θεραπεία στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα στο πρωτάθλημα του 2013 η Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε 100 βαθμούς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε κάνει η Ρεάλ ένα χρόνο νωρίτερα (2011-12).

Ο Βιλανόβα παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2013 λόγω της κατάστασής του που χειροτέρευε και αντικαταστάθηκε από τον Αργεντινό Τάτα Μαρτίνο.

Η τελευταία φορά που ο Βιλανόβα εθεάθη στο «Καμπ Νου» ήταν στην νίκη των «μπλαουγκράνα» επί της Ρεάλ (2-1), στο "classico" του περασμένου Οκτωβρίου.
 

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Μηνύματα
9.181
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Μακάρι να σωθεί ο άνθρωπος αλλά από αυτή την κωλοαρρώστεια ελάχιστοι ''γύρισαν''....
 

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Μηνύματα
9.181
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Κρίμα...

Καλό του ταξίδι...
 

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.515
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Ζητά 20.000.000€ ο Μέσι


Απάντησε στην πρόταση της Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι, όχι θετικά, αλλά όχι και αρνητικά, καθώς ζήτησε περισσότερα χρήματα από αυτά που του δίνουν οι "μπλαουγκράνα".

Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός ζητάει να λαμβάνει τον χρόνο 20.000.000 ευρώ και άλλα 3.000.000 ευρώ ως μπόνους, ενώ ο σύλλογος του είχε προτείνει περίπου 18.000.000 ευρώ.


Ο πατέρας του διεθνή άσου θα είναι στην Βαρκελώνη από το βράδυ του Σαββάτου και μέσα στην εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, του οποίου στόχος είναι η υπόθεση να έχει λήξει πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (18 Μαΐου).


 

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Μηνύματα
7.971
Like
9
Πόντοι
66
το μεροκαματο να βγαινει  :)
Είναι καλό παιδί, παίζει για την φανέλα...μην βλέπεις κάτι άλλα τσογλάνια τύπου Κριστιάνο, Ίμπρα, Φαλκάο κτλ...απλά ο Μέσσι, άνθρωπος είναι, να έχει κάτι στην άκρη για τα γεράματα....
 

Επισκέπτης
Είναι καλό παιδί, παίζει για την φανέλα...μην βλέπεις κάτι άλλα τσογλάνια τύπου Κριστιάνο, Ίμπρα, Φαλκάο κτλ...απλά ο Μέσσι, άνθρωπος είναι, να έχει κάτι στην άκρη για τα γεράματα....
παντως περαν της πλακας , καλα κανει , να βγαλει οσο το δυνατον πιο πολλα...
 

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Μηνύματα
7.971
Like
9
Πόντοι
66
παντως περαν της πλακας , καλα κανει , να βγαλει οσο το δυνατον πιο πολλα...
Εννοείται?Χαζός είναι?Τέτοιος παίχτης και να μην τους τ' αρπάξει?Απλά αυτά τα χαζά που λένε μερικοί δεν τα μπορώ καθόλου....άκου καλό παιδί, παίζει για την φανέλα....
 

Επισκέπτης
Εννοείται?Χαζός είναι?Τέτοιος παίχτης και να μην τους τ' αρπάξει?Απλά αυτά τα χαζά που λένε μερικοί δεν τα μπορώ καθόλου....άκου καλό παιδί, παίζει για την φανέλα....
συμφωνω μαζι σου , ολοι εχουν τιμη ( και η μπαρτσα πριν χρονια θεωρουσε ιεροσυλια διαφημιση στην φανελα της , οταν επεσε το χρημα απο τους αραβες , η ιεροσυλια πηγε περιπατο )
θα πουν καποιοι , ο ταδε πχ του εδωσαν τοσα αλλα ποτε δεν εφυγε απο την ομαδα και αλλα τετοια
και η απαντησα ειναι απλη , ηθελε πιο πολλα
 

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.515
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Εννοείται?Χαζός είναι?Τέτοιος παίχτης και να μην τους τ' αρπάξει?Απλά αυτά τα χαζά που λένε μερικοί δεν τα μπορώ καθόλου....άκου καλό παιδί, παίζει για την φανέλα....
Αυτά είναι παραμύθια για τους καθυστερημένους νοητικά οπαδούς. Θα θυμάστε βέβαια ότι η Μπάρτσα δε δεχόταν διαφημίσεις στη φανέλα επειδή είναι "ιδέα".Στην αρχή έγινε Qatar Foundation ,μετά Qatar Airways.
Το ποδόσφαιρο είναι βιομηχανιά και οι υπάλληλοι (αθλητές,προπονητές κτλ) θα πρέπει να κερδίζουν όσο περισσότερα μπορούν (όπως κάνει- ή θα έκανε αν μπορούσε- καθένας μας στη δουλειά του)
 

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Μηνύματα
7.971
Like
9
Πόντοι
66
Αυτά είναι παραμύθια για τους καθυστερημένους νοητικά οπαδούς. Θα θυμάστε βέβαια ότι η Μπάρτσα δε δεχόταν διαφημίσεις στη φανέλα επειδή είναι "ιδέα".Στην αρχή έγινε Qatar Foundation ,μετά Qatar Airways.
Το ποδόσφαιρο είναι βιομηχανιά και οι υπάλληλοι (αθλητές,προπονητές κτλ) θα πρέπει να κερδίζουν όσο περισσότερα μπορούν (όπως κάνει- ή θα έκανε αν μπορούσε- καθένας μας στη δουλειά του)
Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ  :thumbsup:
 

michaele

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2011
Μηνύματα
1.324
Like
844
Πόντοι
96
Στην αρχη ηταν Unicef βασικα.
Για την Μπιλμπαο παντως ισχυει ακομα.
 

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.515
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
«Ο Τίτο “συγκράτησε” την πτώση της Μπάρτσα!»

Οι επικήδειοι λόγοι που εκφώνησαν ο γιος και η κόρη του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, συγκλόνισαν όσους βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Τίτο Βιλανόβα, που την περασμένη Παρασκευή (25/04), έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών. Ήταν τέτοιος άνθρωπος, ο Τίτο... Μία προσωπικότητα του ποδοσφαίρου και της ζωής, που νοιαζόταν για τα απλά και καθημερινά πράγματα και δεν του άρεσε η δόξα και τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό ίσως είχε και τόσους πολλούς φίλους! Γι’ αυτό, ίσως, ήταν και τόσο πολύτιμος για τον σύλλογο-καμάρι της Καταλωνίας, όπως μαρτυρά στο gazzetta.gr, η Κορντούλα Ρέϊνχαρτ, μία εκ των τεσσάρων δημοσιογράφων που ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ των “μπλαουγκράνα στην έγκυρη “El Mundo Deportivo”.

Η σπάνια σχέση του με τους παίκτες της Μπάρτσα

«Όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, γνωρίζουν ότι η σχέση που είχε με τους παίκτες ήταν πάρα πολύ καλή! Με αρκετούς απ' αυτούς, όπως ο Μέσι, ο Πικέ και ο Σεσκ (σ.σ.: Φάμπρεγας) γνωρίζονταν εδώ και πολλά χρόνια και ήταν προπονητής τους και στις μικρές ηλικίες. Ήταν ένας “ζεστός” άνθρωπος που εκτιμούσαν πολύ, γιατί είχε μεγάλη καρδιά και έναν δικό του, ξεχωριστό τρόπο, να τους προτρέπει και να τους πείθει, να δουλεύουν συνεχώς περισσότερο για να βελτιωθούν! Ήταν πάντα ένας φωτεινός φάρος για τους παίκτες, πρόθυμος να τους βοηθήσει σε ο,τιδήποτε αφορούσε στην ατομική βελτίωση ή την τακτική και θεωρείται ο εμπνευστής του γρήγορου passing-game που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Ήταν πολύ κοντά τους γι' αυτό και είχε τον απόλυτο σεβασμό των παικτών! Ήταν φίλος μαζί τους, χωρίς όμως η φιλία τους να ξεπερνάει τα όρια της σχέσης παικτών-προπονητή. Το δέσιμό τους ήταν πολύ ισχυρό και γι' αυτό  πριν από την έναρξη του αγώνα με την Βιγιαρεάλ, κάποια πολύ συναισθηματικά παιδιά, όπως ο Ινιέστα και ο Μπουσκέτς, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, βλέποντας την εικόνα του Τίτο στον ηλεκτρονικό πίνακα του “Μαδριγάλ”! Ήταν ένας θησαυρός για τους παίκτες! Δεν βρίσκει εύκολα κάποιος στο σημερινό ποδόσφαιρο, μία προσωπικότητα με το δικό του προφίλ, έναν προπονητή με τέτοιες γνώσεις και ικανότητες, που περιοριζόταν συνειδητά σε δεύτερο ρόλο!», μας είπε αρχικά η συνάδελφος από την αθλητική εφημερίδα της Βαρκελώνης που είχε το προνόμιο να βρίσκεται κοντά στον προπονητή και άνθρωπο, Τίτο Βιλανόβα.

«Ο Τίτο ήθελε να βρίσκεται στη... σκιά της δημοσιότητας!»

Την ρωτάμε αν η παραμονή του στην ομάδα, μετά την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρντιόλα, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην διατήρηση των “μπλαουγκράνα” στο κορυφαίο επίπεδο και πριν τελειώσουμε την φράση μας, μας διακόπτει: «Η παρουσία και η συμβολή του ήταν κεφαλαιώδης, όταν ακόμη ο Γκουαρντιόλα βρισκόταν στην ομάδα! Αλλά, ο Τίτο ήταν ένας άνθρωπος που δεν ήθελε τα φώτα της δημοσιότητας και παρ' ότι με τον Πεπ, ουσιαστικά ήταν σαν δίδυμο, τον άφηνε να εισπράττει την μεγαλύτερη δόξα, πολύ απλά γιατί η αναγνώριση του κόσμου, δεν τον ενδιέφερε! Του αρκούσε ότι είχε την αποδοχή των παικτών και πραγματικά όταν αποκαλύφθηκε η αρρώστια του, όλοι έπεσαν από τα σύννεφα! Γιατί ήταν ένας διαρκώς μαχόμενος άνθρωπος και ενέπνεε τους πάντες για συνεχή προσπάθεια... Όσο καιρό έλλειπε στην Αμερική για χημειοθεραπείες, έστελνε συνεχώς μηνύματα στους παίκτες και επικοινωνούσε μαζί τους, προσπαθώντας να τους δώσει κουράγιο και να τους πείσει να συνεχίζουν να μάχονται! Ήταν απλά συγκινητικός! Ακόμη και την εφετινή χρονιά, που στον πάγκο βρισκόταν ο Μαρτίνο, ο Βιλανόβα διατηρούσε διακριτικά την επαφή του με τους παίκτες και τους έδινε συμβουλές για ατομική βελτίωση, χωρίς φυσικά να παρεμβαίνει στο έργο του Αργεντινού τεχνικού.», σχολιάζει η Ισπανίδα - με γερμανικές ρίζες - δημοσιογράφος, πριν επιβεβαιώσει ότι οι δύο πρώην συνεργάτες και παιδικοί φίλοι, κάποια στιγμή, ψυχράθηκαν και απομακρύνθηκαν ο ένας από τον άλλον!

Η ρήξη των σχέσεων με τον Γκουαρντιόλα...

«Αυτή είναι η αλήθεια! Αλλά όποιος και να ρωτήσεις στη Βαρκελώνη για τους λόγους που προκάλεσαν την διατάραξη των σχέσεών τους, να 'σαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο. Αυτή η εξέλιξη, μάλιστα, ήταν άγνωστη μέχρι το Ιανουάριο του 2013, όταν ο Τίτο μετέβη για ενάμιση μήνα στη Νέα Υόρκη (σ.σ.: όπου βρισκόταν ο Γκουαρντιόλα τη σεζόν που έμεινε μακριά από τους πάγκους) για να κάνει χημειοθεραπείες και ο Πεπ δεν τον επισκέφτηκε ούτε μία φορά στο νοσοκομείο. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη μεταξύ τους, γιατί ήταν αχώριστοι από την εποχή ήταν παίκτες στην “Μασία”, αλλά αυτό πλήγωσε πολύ τους στενούς συγγενείς του Βιλανόβα, γιατί οι δύο οικογένειες είχαν πάρα πολύ θερμές σχέσεις! Κάποια στιγμή, οι δύο άνδρες ξαναμίλησαν, αλλά οι σχέσεις δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ πλήρως... Ακούστηκε ότι μετά τον σαββατιάτικο αγώνα της Μπάγερν, ο Γκουαρντιόλα θα ερχόταν να επισκεφτεί τη γυναίκα του και τα παιδιά του Βιλανόβα ή ότι θα δώσει το παρών στην κηδεία, αλλά τίποτε απ' αυτά δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό!», μας αποκάλυψε η ρεπόρτερ της “El Mundo Deportivo”, επιβεβαιώνοντας ότι η αποχώρησή του από τον πάγκο των “μπλαουγκράνα”, αποτέλεσε την απαρχή για την αποκαθήλωση της Μπαρτσελόνα...

Η συνέντευξη Τύπου που έφερε το... τέλος!

«Πριν ακόμη φύγει ο Γκουαρντιόλα, για διάφορους λόγους, προσωπικές αντιπαραθέσεις και αγωνιστικές διαφωνίες, η ομάδα είχε χωριστεί αν όχι σε δύο στρατόπεδα, αλλά είχε δύο ηγέτες (σ.σ.: οι πληροφορίες μιλούν για τον Πουγιόλ και τον Τσάβι), που επηρέαζαν διαφορετικούς παίκτες! Ίσως η κατάρρευση να είχε επέλθει και νωρίτερα, αλλά βλέπετε πρώτα ήρθε η αρρώστια του Αμπιντάλ, που όσο να 'ναι προκάλεσε μία κάποια... ενότητα και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε το πρόβλημα του Βιλανόβα, τον οποίο όλοι λάτρευαν! Έστω κι αν το ξεκίνημα της εφετινής σεζόν, υπό τις οδηγίες του Τάτα Μαρτίνο, ήταν εντυπωσιακό και η ομάδα έκανε το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών από την έναρξη του πρωταθλήματος, οι περισσότεροι ήξεραν ότι τα πάντα άλλαξαν την ημέρα που δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για το “αντίο” του Τίτο! Όλοι, λίγο-πολύ, ήταν σίγουροι, ότι κάποια στιγμή, στο πρώτο άσχημο αποτέλεσμα, θα αρχίσουν τα προβλήματα! Οι σχέσεις των παικτών είχαν χαλάσει, το σύστημα του νέου προπονητή δεν ήταν αποδεκτό σε όλους και το κυριότερο ήταν, ότι δεν υπήρχε πλέον ο άνθρωπος που θα διαχειριστεί την κρίση, που είχε τον σεβασμό όλων και θα έδινε τις λύσεις! Αυτός ήταν ο Τίτο...», κατέληξε η Κορντούλα Ρέϊνχαρτ.


 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom