Νέα

Αυτοκίνητο: ποιό έχουμε; Ποιό θέλουμε; Πώς θα το κάνουμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bigpipis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 253K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Εάν δεν υπήρχαν τα προβληματικά Αυτοκίνητα του γκρουπ VW, γνωστά και ως ΛΑΔΙΕΡΕΣ , οι μισοί ελληνες μηχανικοί αυτοκινητων θα ήταν ΑΝΕΡΓΟΙ

Marcus77

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2019
Κριτικές
27
Like
1.539
Πόντοι
1.076

Είναι κοινό μυστικό στους φανατικούς της αυτοκίνησης ότι κάποιες φίρμες αποτελούν σημείο αναφοράς. Ακόμη και αν σε κάποιους δεν αρέσει η κατασκευαστική τους φιλοσοφία τις σέβονται ή έστω τις υπολογίζουν.

Κλασικό παράδειγμα η Alfa Romeo. Ένα εργοστάσιο με έντονες εναλλαγές περιόδων ακμής και παρακμής κατάφερνε ακόμη και στα πέτρινα χρόνια της να κρατάει σφιχτά «δεμένους» τους πιστούς της μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά τους.

Άλλοτε μοιράζοντας φρούδες ελπίδες για το ένδοξο μέλλον που δεν ερχόταν και άλλοτε επιστρατεύοντας αναφορές στο ένδοξο παρελθόν. Ήταν, είναι και (μάλλον) θα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών μοντέλων της Alfa να κάνουν επίκληση στο συναίσθημα των απανταχού – και όχι μόνο – alfisti.

Τέτοιος φαίνεται ότι ήταν και ο Οδυσσέας Ελύτης. Όντας ποιητής βίωνε με έντονο τρόπο τα συναισθήματα του και μπορούσε με μοναδικό τρόπο να τα αποτυπώσει στο χαρτί. Δεν δίστασε να κάνει το ίδιο και για την αγαπημένη του Alfa Romeo σε ένα ποίημα του από τη συλλογή «Τα ρω του έρωτα» του 1972:

Θαύμασα τον Παρθενώνα
και στην κάθε του κολόνα
βρήκα τον χρυσό κανόνα

Όμως σήμερα το λέω
βρίσκω το καλό κι ωραίο
σε μια σπορ Alfa Romeo

Καλοκαίρια και χειμώνες
να 'ναι γύρω μου ελαιώνες
πίσω μου όλ' οι αιώνες

Κι όπου μπρος μου ο δρόμος βγάζει
και σε πειρασμό με βάζει
δωσ' του να πατάω το γκάζι

Με τη δύναμη του λιόντα
και με του πουλιού τα φόντα
πιάνω τα εκατόν ογδόντα

Γεια σας θάλασσες και όρη
γεια σας κι έχω βάλει πλώρη
για της Αστραπής την Κόρη.

O αστικός μύθος λέει, ότι ο νομπελίστας ποιητής εμπνεύστηκε το ποίημα μετά από μια βόλτα με μία πανέμορφη Giulia

Swordmaster

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
15
Πόντοι
6
“if you can’t buy it twice, you can’t afford it”

με οδηγο την ανω ατακα, στην ελλαδα εχω ενα toyota chr το οποιο και να μου το κλεψουν, σπασουν, γρατσουνισουν, τρακαρουν, καψουν κλπ, δεν με ενδιαφερει και αν παθει μεγαλη ζημια στο καπακι θα αγορασω αλλο.

παρολα αυτα μπορω να οδηγω οτι αυτοκινητο θελω και να το πληρωνω για το χρόνο που το χρησιμοποιω. 2 φορες το χρονο παω στο Dubai, κάθομαι 2 εβδομαδες και για μερικες μερες ενοικιαζω aventador ή rolls και ξεκαυλωνω.

Marcus77

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2019
Κριτικές
27
Like
1.539
Πόντοι
1.076

με οδηγο την ανω ατακα, στην ελλαδα εχω ενα toyota chr το οποιο και να μου το κλεψουν, σπασουν, γρατσουνισουν, τρακαρουν, καψουν κλπ, δεν με ενδιαφερει και αν παθει μεγαλη ζημια στο καπακι θα αγορασω αλλο.
Τα χρήματα που έδωσες πήγαν στους γείτονες. Ωραία επιλογή!!

παρολα αυτα μπορω να οδηγω οτι αυτοκινητο θελω και να το πληρωνω για το χρόνο που το χρησιμοποιω. 2 φορες το χρονο παω στο Dubai, κάθομαι 2 εβδομαδες και για μερικες μερες ενοικιαζω aventador ή rolls και ξεκαυλωνω.
Άλλη χάρη όμως να το έχεις στο γκαράζ σου ότι ώρα το θες!!!

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
3.912
Πόντοι
736

CHR  Toyota  απλά  :respect:

Swordmaster

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
15
Πόντοι
6

το θεμα δεν ειναι μονο να το εχεις στο γκαραζ σου και να το βλεπεις αλλα να το οδηγεις οποτε θελεις και χωρις να μπαινεις στο ματι του καθενα.

στα ΗΑΕ κυκλοφορεις με aventador ή rolls και δεν σου δινει κανεις σημασια.

Marcus77

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2019
Κριτικές
27
Like
1.539
Πόντοι
1.076
το θεμα δεν ειναι μονο να το εχεις στο γκαραζ σου και να το βλεπεις αλλα να το οδηγεις οποτε θελεις και χωρις να μπαινεις στο ματι του καθενα.

στο Dubai κυκλοφορεις με aventador ή rolls και δεν σου δινει κανεις σημασια.
Δεν χρειάζεται να έχεις Lambo για να βγάλεις τη καυλα σου. Εγώ και με το rallye μια χαρά πήγαινα στα Μέγαρα ή στας Σερρας!!!

Made in Turkey απλά. Τίποτα άλλο!!!

Swordmaster

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
15
Πόντοι
6
οτι του αρεσει του καθενα. για το αν ειναι made in turkey δεν με ενδιαφερει. απο τη στιγμη που τα πουλανε στην ελλαδα ο καθενας εχει δικαιωμα να τα αγορασει. και στην τελικη απο την πωληση βγαζει λεφτα και το ελληνικο κρατος και η εταιρεια που τα πουλαει

Marcus77

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2019
Κριτικές
27
Like
1.539
Πόντοι
1.076
οτι του αρεσει του καθενα. για το αν ειναι made in turkey δεν με ενδιαφερει. απο τη στιγμη που τα πουλανε στην ελλαδα ο καθενας εχει δικαιωμα να τα αγορασει. και στην τελικη απο την πωληση βγαζει λεφτα και το ελληνικο κρατος και η εταιρεια που τα πουλαει
Το ελληνικό κράτος θα βγάλει ότι και να πάρεις, και θα βγάζει συνέχεια μέσω φόρων.
Γιατί όμως να αγοράζουμε προϊόντα που παράγονται στους γείτονες και να ενισχύουμε την οικονομία τους; Απλά πράγματα είναι. Ειλικρινά με πιάνει κάτι, όταν βλέπω τα (Clio, CHR, Tipo, Nemo, κάτι επαγγελματικά Fiat/Citroen, τα i10 & i20) Δυστυχώς είναι πολλά και ίσως δεν ξέρει ο κόσμος. Προσωπικά, το γράφω παντού.

Ημεδαπος

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Σεπ 2017
Κριτικές
35
Like
7.402
Πόντοι
3.436
Εάν δεν υπήρχαν τα προβληματικά Αυτοκίνητα του γκρουπ VW, γνωστά και ως ΛΑΔΙΕΡΕΣ , οι μισοί ελληνες μηχανικοί αυτοκινητων θα ήταν ΑΝΕΡΓΟΙ
Αρχικά να πω ότι δεν έχω αυτοκίνητο γκρουπ vw κ ότι δεν τα υποστηρίζω, οντως συμβαίνει αυτό που λες ότι καίνε λάδια κ ακόμα να προσθέσω για τα check engine που δεν σβήνονται με τίποτα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα Audi σειράς Q ένα Α4 η A5 δεν είναι καλα αυτοκίνητα, αφού ένας γνωστός μου έχει το Α4 με 380.000 χιλιόμετρα κ δεν του βγάζει κανένα τρίξιμο στο εσωτερικό, ενώ ένα rally που είχα από τα 60.000 χιλιόμετρα ετριζε ολόκληρο ταμπλό πόρτες εταζιερα..
Θέλω να πω ότι έχουν μηχανικά κάποια θέματα  αλλά από ποιότητα υλικών κ συναρμολογησης είναι άριστα.

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.966
Πόντοι
10.411
Αρχικά να πω ότι δεν έχω αυτοκίνητο γκρουπ vw κ ότι δεν τα υποστηρίζω, οντως συμβαίνει αυτό που λες ότι καίνε λάδια κ ακόμα να προσθέσω για τα check engine που δεν σβήνονται με τίποτα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα Audi σειράς Q ένα Α4 η A5 δεν είναι καλα αυτοκίνητα, αφού ένας γνωστός μου έχει το Α4 με 380.000 χιλιόμετρα κ δεν του βγάζει κανένα τρίξιμο στο εσωτερικό, ενώ ένα rally που είχα από τα 60.000 χιλιόμετρα ετριζε ολόκληρο ταμπλό πόρτες εταζιερα..
Θέλω να πω ότι έχουν μηχανικά κάποια θέματα  αλλά από ποιότητα υλικών κ συναρμολογησης είναι άριστα.
Από τον συγκεκριμένο υπερτιμημένο σε βαθμό μαλάκυνσης όμιλο,μόνο τα Audi ξεχωρίζουν κάπως,τα υπόλοιπα 3 είναι κάτι ανάμεσα σε κουβάδες και φριτέζες με τα κατά καιρούς κουσούρια που βγάζουν

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Θέλω να πω ότι έχουν μηχανικά κάποια θέματα  αλλά από ποιότητα υλικών κ συναρμολογησης είναι άριστα.
Ιδια τιμή το rally και το Α4 .Για το ίδιο κοινό .

artem82

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Οκτ 2018
Κριτικές
22
Like
1.387
Πόντοι
1.011
Citroen cactus γνώμες?

• Like
Αντιδράσεις: 968

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.966
Πόντοι
10.411
ναι παρόλο που η Σιτροέν έχει μια ομορφιά σε ορισμένα μοντελακια εδώ τα σκάτωσε...
Δεν τραβάει σχεδόν καθόλου το συγκεκριμένο μοντέλο.Κάποια είναι όμορφα όπως η γραμμή DS με εξαίρεση το DS3 crossback που και αυτό πήγε άπατο όπως το cactus

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Κοίταζα για Opel βρε παιδιά, και έρχεται ο ξαδερφός μου που δουλεύει συνεργείο και μου λέει επί λέξη:
Εμείς από τα Opel ζούμε.  Εντάξει να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα, αλλά ο άνθρωπος δεν έχει να κερδίσει κάτι, απλά μου λέει ΜΑΚΡΥΑ.....
έχετε εμπειρίες;

Τυπε εγω εχω το αστρα j και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Δυο φιλαρακια μου εχουν κορσα ντιζελ 2008 & 2011 αντιστοιχα,επισης τερατα αξιοπιστιας.Μιλαω για αμαξια που τα βαζεις βενζινη κ πας οπου θες,μην παρεξηγηθω για τα προγραμματισμενα σερβις γιατι αυτα εξυπακουονται

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Τυπε εγω εχω το αστρα j και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Δυο φιλαρακια μου εχουν κορσα ντιζελ 2008 & 2011 αντιστοιχα,επισης τερατα αξιοπιστιας.Μιλαω για αμαξια που τα βαζεις βενζινη κ πας οπου θες,μην παρεξηγηθω για τα προγραμματισμενα σερβις γιατι αυτα εξυπακουονται
Αμα τους βαζουν μονο βενζίνη και πανε οι φίλοι σου ........ σε ντίζελ ............

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Αμα τους βαζουν μονο βενζίνη και πανε οι φίλοι σου ........ σε ντίζελ ............

Το δικό μου είναι βενζίνη.Ψιλοπαρατημενο πέρυσι, το κανα μια αλλαγή λαδιών και φίλτρο και ανέβηκα Γερμανία.Δεν σκέφτηκα με τίποτα όλες τις αρχιδιες που διαβάζω εδώ.Το αυτοκίνητο εάν είναι να σ βγάλει θέμα σ βγσλε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom