Νέα

Αυτοκίνητο: ποιό έχουμε; Ποιό θέλουμε; Πώς θα το κάνουμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bigpipis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 252K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
30
Πόντοι
66
Τα πολυτελή αυτοκίνητα που έγιναν… «παλτά»

Πριν από 20 χρόνια, η αγορά ενός αυτοκινήτου της premium κατηγορίας φάνταζε άπιαστο όνειρο. Τα τελευταία δέκα χρόνια όμως, τα πράγματα άλλαξαν και με την ανάπτυξη που γνώρισε η Ελλάδα χιλιάδες ήταν αυτοί που κατάφεραν να αγοράσουν ένα ακριβό αυτοκίνητο και με άφθονα κυβικά κάτω από το καπό. Το 2009 υπήρξε μία έξαρση στην κατηγορία αυτή, με την κίνηση του κράτους να μειώσει το ειδικό τέλος ταξινόμησης. Ήταν τότε που δόθηκε η ευκαιρία στον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει ένα μεγαλύτερο και καλύτερο από πολλές πλευρές αυτοκίνητο (ασφάλεια, επιδόσεις, πολυτέλεια κ.λπ.) και μάλιστα με τα ίδια χρήματα. Άλλωστε, είχε ξεπεράσει το ταμπού των κυβικών που μέχρι πριν από πέντε χρόνια ήταν «κολλημένο» στα 1.600 κ.εκ..

Ο ένας φόρος μετά τον άλλο

Με χαρά χιλιάδες υποψήφιοι αγοραστές ανακουφίστηκαν και απέκτησαν το αυτοκίνητο της αρεσκείας τους. Μη ξεχνάμε ότι δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν μαζέψει με πολύ κόπο τα χρήματα, για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα, η κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων γνώρισε τεράστια άνθηση και τότε επήλθε το… κραχ. Η Πολιτεία, βλέποντας ότι ο Έλληνας έχει ανεβάσει το βιοτικό του επίπεδο, έχοντας αποκτήσει ένα καλό αυτοκίνητο (με τον ιδρώτα του και όχι με κλεμμένα χρήματα), αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών. Στόχευσε αυτούς που πλήρωσαν τους φόρους του καινούργιου τους αυτοκινήτου και τους τιμώρησε επιπλέον με αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Πριν καλά καλά, λοιπόν, χαρούν τα αυτοκίνητά τους, ήρθε η πρώτη… σφαλιάρα, με σχεδόν 100% αύξηση στα τέλη. Αύξησε τη βενζίνη, οπότε «έσκασε» και η δεύτερη σφαλιάρα. Αυξήθηκαν και οι ασφάλειες και η τρίτη… σφαλιάρα ήταν γεγονός. Και εκεί που όλοι περίμεναν ότι τα πράγματα ησύχασαν, είχε και συνέχεια. Έκτακτη εισφορά (!) γιa αυτόν που είχε αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 2.0 λίτρων. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης ενός Hyundai Tuscon, Suzuki Grand Vitara, Toyota RAV4 κ.λπ. θεωρήθηκε… εφοπλιστής και το αυτοκίνητό του ήταν τόσο προκλητικό, που έπρεπε να πληρώσει (και άλλο…). Η  «Οδύσσεια», όμως, δεν λέει να τελειώσει, αφού τους επόμενους μήνες όλοι οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας…

Αξία: μηδέν

Και εάν νομίζετε ότι τελειώσαμε, σίγουρα γελιέστε. Γιατί η μεγαλύτερη… σφαλιάρα έχει να κάνει με την αξία όλων αυτών των αυτοκινήτων. Πολύ απλά, τα μέχρι πρότινος χλιδάτα αυτοκίνητα δεν έχουν… αξία,  πωλούνται όσο - όσο, με αποτέλεσμα κάποιοι να χάνουν ολόκληρες περιουσίες, που κανείς δεν έχει σκεφτεί. Αυτοκίνητα με κορυφαία συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, με επιδόσεις που θα σε βγάλουν από μία δύσκολη θέση, θεωρούνται πλέον…  «παλτά» , κάτι που δεν θα λέγαμε ότι ισχύει το ίδιο και για ένα αυτοκίνητο δεκαετίας (που δεν έχει ABS, ESP, αερόσακους κ.λπ.), το οποίο στην Ελλάδα του 2011 έχει γίνει περιζήτητο...

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Επισκέπτης
Ναὶ μέν, ἀλλὰ ΔΕΝ θὰ ἀποκτήσητε Cayman διετίας μὲ 10.000. Τὸ Schadenfreude ἔχει ὅρια.

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
κι επειδή κι αυτό το Μπουγκάτι το Veyron καίει πολλά λέω να το αντικαταστήσω με ένα Hennessey Venom :headbang: :tickedoff: :tickedoff: :rockon:

Συνημμένα

• 2007-Hennessey-Venom-1000-Twin-Turbo-Dodge-Viper-SRT-Engine-1280x960.jpg
    2007-Hennessey-Venom-1000-Twin-Turbo-Dodge-Viper-SRT-Engine-1280x960.jpg
    331,2 KB · Εμφανίσεις: 41

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Tυποι μου καλημερα. Σκεφτομαι να αγορασω αμαξι (μεταχειρισμενο φυσικα) αλλα δε σκαμπαζω και πολλα απο αυτοκινητα και αναρωτιεμαι ποσο περιπου κοστιζει η αγορα ενος μεταχειρισμενου? Ενα απλο αμαξακι ψαχνω να πηγαινω και να ερχομαι μεσα στην πολη, οσο το δυνατον πιο οικονομικο και αν ειναι δυνατον να μου αντεξει 7-8 χρονια. Εχετε κατι να μου προτεινετε  :think:  σκεφτομαι για κανα toyota yaris.

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Tυποι μου καλημερα. Σκεφτομαι να αγορασω αμαξι (μεταχειρισμενο φυσικα) αλλα δε σκαμπαζω και πολλα απο αυτοκινητα και αναρωτιεμαι ποσο περιπου κοστιζει η αγορα ενος μεταχειρισμενου? Ενα απλο αμαξακι ψαχνω να πηγαινω και να ερχομαι μεσα στην πολη, οσο το δυνατον πιο οικονομικο και αν ειναι δυνατον να μου αντεξει 7-8 χρονια. Εχετε κατι να μου προτεινετε  :think:  σκεφτομαι για κανα toyota yaris.

Φίλος μου που το πήρε πάντως (καινούριο) δεν έμεινε πολύ ικανοποιημένος. Πολύ υψηλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και του έβγαλε ζημιές που δεν περίμενε από ένα toyota. Και ήταν στην μόδα πριν καμία 10 χρόνια, τώρα νομίζω βαρεθήκαμε να το βλέπουμε.  :grin:

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Φίλος μου που το πήρε πάντως (καινούριο) δεν έμεινε πολύ ικανοποιημένος. Πολύ υψηλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και του έβγαλε ζημιές που δεν περίμενε από ένα toyota. Και ήταν στην μόδα πριν καμία 10 χρόνια, τώρα νομίζω βαρεθήκαμε να το βλέπουμε.  :grin:

Καλα δεν ειναι οτι εχω και σκαλωμα με το συγκεκριμενο, απλα θεωρω τα toyota αξιοπιστα γιαυτο και πηγε σε αυτο το μυαλο μου. Στην ουσια αυτο που με ενδιαφερει ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο οικονομικο.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Tυποι μου καλημερα. Σκεφτομαι να αγορασω αμαξι (μεταχειρισμενο φυσικα) αλλα δε σκαμπαζω και πολλα απο αυτοκινητα και αναρωτιεμαι ποσο περιπου κοστιζει η αγορα ενος μεταχειρισμενου? Ενα απλο αμαξακι ψαχνω να πηγαινω και να ερχομαι μεσα στην πολη, οσο το δυνατον πιο οικονομικο και αν ειναι δυνατον να μου αντεξει 7-8 χρονια. Εχετε κατι να μου προτεινετε  :think:  σκεφτομαι για κανα toyota yaris.

παρε μηχανη να ξενιασεις κ απο βενζινες κ απο πηξιμο

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Καλα δεν ειναι οτι εχω και σκαλωμα με το συγκεκριμενο, απλα θεωρω τα toyota αξιοπιστα γιαυτο και πηγε σε αυτο το μυαλο μου. Στην ουσια αυτο που με ενδιαφερει ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο οικονομικο.

Οpel Corsa, Daihatsu Sirion, Huyndai i10 - i20, Peugeot 207, Fiat Grande Punto ή το 500 είναι ωραίες επιλογές. Πάρε μικρό κυβισμού (μέχρι 1200). Μαλακία είναι να αγοράζει κανείς μεγαλύτερο (πλέον).....

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Οpel Corsa, Daihatsu Sirion, Huyndai i10 - i20, Peugeot 207, Fiat Grande Punto ή το 500 είναι ωραίες επιλογές. Πάρε μικρό κυβισμού (μέχρι 1200). Μαλακία είναι να αγοράζει κανείς μεγαλύτερο (πλέον).....

Ωραιος. Κανα καλο site να ψαξω για μεταχειρισμενα εχεις να προτεινεις? Στα ποσα χρηματα περιπου πιστευεις θα πρεπει να κοιταξω για να πετυχω τον καλυτερο συνδυασμο ποιοτητας - τιμης?

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Ωραιος. Κανα καλο site να ψαξω για μεταχειρισμενα εχεις να προτεινεις? Στα ποσα χρηματα περιπου πιστευεις θα πρεπει να κοιταξω για να πετυχω τον καλυτερο συνδυασμο ποιοτητας - τιμης?

Εγώ είχα αγοράσει το auto triti. Πολύ καλό και φθηνό. Για site πολύ γνωστό είναι το . Tώρα για τιμή ποιόητα εξαρτάται πόσα θες να χαλάσεις, ηλικία, χιλιόμετρα κλπ.

Πάντως όταν αποφασίσεις ζήτησε να το περάσεις από ιδιωτικό ΚΤΕΟ για να δεις την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου. Γιατί οι μαντράδες τείνουν να τα παρουσιάζουν όλα ιδανικά. Την αλήθεια δεν μπορείς να την δεις με γυμνό μάτι.

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
ευκολα ειναι λιγη προσοχη θελει στα ζωα που κυκλοφορουν

επειδή τα ζώα που κυκλοφορούν στο δρόμο κυκλοφορούν ήδη πολλά χρόνια δεν περιμένει κανείς πως θα αλλάξει η κατάσταση στους δρόμους, κι η μηχανή είναι πιο εύκολη από ποδήλατο αν ισορροπήσεις κατά το ξεκίνημα λέω εγώ…

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Εγώ είχα αγοράσει το auto triti. Πολύ καλό και φθηνό. Για site πολύ γνωστό είναι το . Tώρα για τιμή ποιόητα εξαρτάται πόσα θες να χαλάσεις, ηλικία, χιλιόμετρα κλπ.

Πάντως όταν αποφασίσεις ζήτησε να το περάσεις από ιδιωτικό ΚΤΕΟ για να δεις την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου. Γιατί οι μαντράδες τείνουν να τα παρουσιάζουν όλα ιδανικά. Την αλήθεια δεν μπορείς να την δεις με γυμνό μάτι.

Απο το auto triti θες να πεις φανταζομαι? Με 3-4 χιλιαρικα πιστευεις μπορω να βρω καλο μεταχειρισμενο?

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Με 3-4 χιλιαρικα πιστευεις μπορω να βρω καλο μεταχειρισμενο?
ΑΝΕΤΑ...... αρκει να τα εχεις μετρητα !!!!!!!

Το καλο ειναι σχετικο....και διαφερει στον καθεναν αναλογα τα γουστα του, αλλα υπαρχουν ευκαιριες

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
ΑΝΕΤΑ...... αρκει να τα εχεις μετρητα !!!!!!!

Το καλο ειναι σχετικο....και διαφερει στον καθεναν αναλογα τα γουστα του, αλλα υπαρχουν ευκαιριες

Καλο για μενα σημαινει να μη μου βγαζει καθε λιγο προβληματα και να μου κρατησει κανα 8αρι χρονια. Δεν το θελω για βαρβατη χρηση, για μετακινησεις εντος πολης (καμια ωρα τη μερα max).

Επισκέπτης
Καλο για μενα σημαινει να μη μου βγαζει καθε λιγο προβληματα και να μου κρατησει κανα 8αρι χρονια. Δεν το θελω για βαρβατη χρηση, για μετακινησεις εντος πολης (καμια ωρα τη μερα max).
ρε ενα σειντσετο και καθαρισες

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
ρε ενα σειντσετο και καθαρισες
υπάρχει σίγουρα στις επιλογές και κανά σέατ ίμπιζα δεδομένου πως εδώ και χρόνια έχει γίνει το πειραματικό τμήμα της φολξβάγκεν που την έχει υιοθετήσει

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
υπάρχει σίγουρα στις επιλογές και κανά σέατ ίμπιζα δεδομένου πως εδώ και χρόνια έχει γίνει το πειραματικό τμήμα της φολξβάγκεν που την έχει υιοθετήσει

τυπε μου δε σε επιασα  :huh:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom