Περιμένεις σοβαρά να σου αποκαλύψω ποιος, με πρόσβαση στη δικογραφία, μου τα είχε πει ΑΠΟ ΤΟΤΕ; Αν μου απεκάλυπτες εσύ (κακώς) κάποια στοιχεία μιας δικογραφίας, της δίκης μη περατωθείσης θα ήταν σωστό να σε "έδεινα";
Πάντως τώρα, μετά το τέλος της δίκης τα πρακτικά είναι (υποθετω) στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου, πόσον μάλλον κάποιου νομικού. Οπότε τα ζητάς και μου λες που τα λέω λάθος...
Γιατρέ μου, ξέρεις πόσο σε σέβομαι, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου, διότι το μεγαλύτερο μέρος μίας προανακριτικής δικογραφίας περιλαμβάνει καταθέσεις και αυτές δεν είναι πάντα αξιόπιστες.
Και για τα πρακτικά (που περιλαμβάνουν πάλι καταθέσεις που ελέγχονται πάντα για την αξιοπιστία τους) καλύτερα να μην μιλάμε, γιατί δεν τηρούνται κάν ηχογραφημένα. Έχω να σου πω πολλά περιστατικά σουλουπώματος των πρακτικών πολιτικών και ποινικών δικών. Όποιος παρακολουθήσει την πιο απλή ποινική δίκη και στη συνέχεια διαβάσει τα πρακτικά, θα θεωρήσει ότι αφόρουν άλλη.
Μακάρι να μην έγινε βιασμός, οπότε δικαίως αθωώθηκαν, αλλά τα δεδομένα με κάνουν επιφυλακτικό : κορίτσι, μόνο του, αλλοδαπό, βουλγάρα = "έλα βρε πουτανάκι είναι", απομακρύνθηκε και από το περιβάλλον, πολλοί κατηγορούμενοι, προφανώς πλήρως ενταγμένοι στο σχολικό περιβάλον, συνέπειες καταδίκης στα αγόρια, χμμ....
Εδώ θα συμφωνήσω με την κυρία που έλαβε τον λόγο πιο πριν.
Αλλά υπάρχει και ένα άλλο θέμα : "τα θελε", προκάλεσε κ.λ.π. Μα μιλάμε για ένα παιδί, 16 ετών, χωρίς να έχει κατασταλάξει και χωρίς να μπορεί να διαχειριστεί την σεξουαλικότητα του. Εδώ η πορνογραφία με 16χρονα είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα, που εκθέτει τους ύποπτους (και τις οικογένειες τους), πριν κάν καταδικαστούν, στην γενική κατακραυγή, με την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Τι σημαίνει αυτό ; Ότι απλούστατα όταν αναφερόμαστε σε ένα παιδί 16 ετών, δεν μπορούμε εύκολα να λέμε ότι είχε πλήρη συνείδηση της πράξης και των συνεπειών της και βούληση αυτών. Μα θα μου πείτε, το ίδιο και με τους δράστες (και δεν αναφέρομαι στους συγκεκριμένους). Σίγουρα ! Γι αυτό υπάγονται στην δικαιοδοσία του ανηλίκων.
Δεν θα κάνω ούτε τον εισαγγελέα, ούτε τον κατήγορο, ούτε τον συνήγορο.
Δεν πιστεύω ότι θα μάθω εγώ τουλάχιστον ποτέ την αλήθεια, ούτε θα με πείσει μία δικαστική απόφαση.
Ίσως γιατί έχω δει πολλά.
Εύχομαι μόνο να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές, όποιος και αν τις έχει.