Πριν τέσσερα χρόνια, τα «προοδευτικά» μέσα μαζικής επικοινωνίας, έστρεψαν τα πυρά τους κατά των κατοίκων της Αμάρυνθου, μετά τις κατηγορίες κατά τεσσάρων μαθητών για βιασμό από 16χρονη μαθήτρια βουλγαρικής καταγωγής, σε υπό κατάληψη Λύκειο. Κάποιοι αριστεριστές μάλιστα έκαναν μέχρι και πορεία στους δρόμους της πόλης, προκαλώντας τον κόσμο, που αντέδρασε κυνηγώντας τους. Όμως, όταν ήρθε η ώρα της αθώωσης... σιωπή! Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων έκρινε ΠΑΜΨΗΦΕΙ αθώους τους κατηγορούμενους μαθητές. Τα λεγόμενα της 19χρονης πια Βουλγάρας, δεν έπεισαν τους δικαστές, που φυσικά απέρριψαν την (ομολογουμένως γελοία) επιχειρηματολογία για «ρατσιστική επίθεση» εναντίον της. «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι το περιστατικό που εκτυλίχτηκε στο Λύκειο της περιοχής ήταν βιασμός. Αντίθετα, πρόκειται για ερωτική συνεύρεση, κάτι που πιστοποίησαν και αρκετοί μαθητές - αυτόπτες μάρτυρες», δήλωσε ο συνήγορος των κατηγορούμενων, Θανάσης Τάρτης.
Αντιμέτωπη πλέον με το νόμο
Τώρα, η 19χρονη πλέον Βουλγάρα, έχει να κάνει με μηνύσεις για ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση σε ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των τεσσάρων πρώην συμμαθητών της. Όπως όλα δείχνουν, θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με το νόμο... Το ίδιο ισχύει και για τα «προοδευτικά» ΜΜΕ, που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση και να μιλήσουν για «ρατσισμό», διασύροντας μάλιστα την κοινωνία της Αμαρύνθου. Οι αγωγές έρχονται... Για την ιστορία, σημειώνουμε τα παρακάτω, για να διαπιστώσετε πως λειτουργεί το «σύστημα» στη χώρα μας και πως δημιουργούν εντυπώσεις, για να περνούν τις πολιτικές τους.
Συστημικός «αντιρατσισμός» της κακιά ώρας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, είχε δηλώσει: «Δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα. Έχουμε ευθύνες όλοι μας. Να μπει ένα τέλος. Είναι ντροπή. Αμαυρώνουν τη χώρα». Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είχε υπογραμμίσει ότι «χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή ανθρωπιά μια κοπέλα που βρέθηκε μακριά από την πατρίδα της για να κάνει την Ελλάδα δικιά της». Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι «στη χώρα μου τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε ίσως την πιο απαίσια εμφάνιση ενός λανθάνοντος ρατσισμού. Ρατσισμού ενάντια σε μια γυναίκα, ρατσισμού ενάντια σε μια μετανάστρια. Και πρέπει να το δούμε, να το αναγνωρίσουμε και να το καταδικάσουμε. Δεν έχει νόημα να κρύψουμε για άλλη μια φορά, το κεφάλι μας στην άμμο». Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για φαινόμενα «που περνούν ορισμένες φορές τους πόρους της ελληνικής κοινωνίας». Σε ερώτησή του έξι μήνες μετά το περιστατικό, ο τότε βουλευτής Στέφανος Μάνος, σε ερώτησή του προς την τότε υπουργό Εθνικής Παιδείας, υπογράμμισε ότι «πριν από έξι μήνες συγκλόνισε τη χώρα η περίπτωση του βιασμού στην Αμάρυνθο μιας Βουλγάρας αριστούχου μαθήτριας από τέσσερις μαθητές και η βιντεοσκόπηση του βιασμού από άλλη μαθήτρια. Ουδείς μέχρι σήμερα τιμωρήθηκε, πλην του θύματος και της οικογένειάς της που αναγκάστηκε να αλλάξει τόπο διαμονής. Όλη η αντιμετώπιση από τον σύλλογο καθηγητών και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο. Ούτε οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής, αλλά και της ίδιας της υπουργού Παιδείας, τίποτε δεν στάθηκε ικανό όχι για μια δίκαιη αντιμετώπιση της υπόθεσης αλλά για μια σταγόνα ευαισθησίας των "παιδαγωγών" μπροστά στο αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού εναντίον μιας κοπέλας μετανάστριας».
Θα ζητήσει κανείς από τους παραπάνω πολιτικούς συγνώμη από τους αθωωθέντες και τους πολίτες της Αμαρύνθου ή θα σφυρίξουν για άλλη μια φορά αδιάφορα;
Μια συγνώμη κάποιος από τα ΜΜΕ;
Όταν το ΕΣΡ τα έβαλε με τα κανάλια (ΑΝΤ1, ΜEGΑ, Alpha και Alter) για τον τρόπο κάλυψης του συμβάντος και κάλεσε τους διευθυντές ειδήσεων των σταθμών σε απολογία, αυτοί είπαν ότι ήθελαν να... «αφυπνίσουν την κοινωνία»! Για να δούμε όμως και τον ημερήσιο Τύπο. Η εφημερίδα «Το Βήμα», την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2006, έγραψε με τίτλο «Στη "ζούγκλα" της Αμαρύνθου» και την υπογραφή της Δήμητρας Κρουστάλλη (τα γραπτά μένουν): «Μετά τον διασυρμό ήρθε και ο εξοστρακισμός της 16χρονης μαθήτριας, που κατήγγειλε τον βιασμό της από τέσσερις συμμαθητές της. Η Αμάρυνθος δεν στήριξε στα δύσκολα τη μικρή μετανάστρια από τη Βουλγαρία...» Πολιτική ορθότητα. Τα δύσκολα δεν ήταν για τη Βουλγάρα, αλλά για τους κατοίκους, όπως άλλωστε αποδείχθηκε. Τα «προοδευτικά» ΜΜΕ μετατρέπουν εύκολα τα θύματα σε θύτες, αν αυτό εξυπηρετεί τις σκοπιμότητές τους. Έτσι κάπως διασύρονται άνθρωποι και καταστρέφονται ζωές.
edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.