Νέα

Άθεος και Νονος?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Nuclear
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 183
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Μαγκες, έμεινε έγκυος η γυναικα του κολλητου μου και σίγουρα θα μου προτείνει να το βαφτισω. Δεδομένου οτι είμαι αθεος, και λαμβάνοντας υπόψη οτι η κύρια υποχρέωση του νονού είναι να οδηγήσει το παιδι στη χριστιανική πίστη, πως πιστευετε οτι θα πρεπει να χειριστω το θέμα ώστε, όταν μου το προτείνει, να δημιουργηθούν οι λιγότερες παρεξηγήσεις?
Υπόψιν, ο φίλος μου γνωρίζει τις πεποιθήσεις μου.

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
6.044
Πόντοι
11.585
Μαγκες, έμεινε έγκυος η γυναικα του κολλητου μου και σίγουρα θα μου προτείνει να το βαφτισω. Δεδομένου οτι είμαι αθεος, και λαμβάνοντας υπόψη οτι η κύρια υποχρέωση του νονού είναι να οδηγήσει το παιδι στη χριστιανική πίστη, πως πιστευετε οτι θα πρεπει να χειριστω το θέμα ώστε, όταν μου το προτείνει, να δημιουργηθούν οι λιγότερες παρεξηγήσεις?

Το πιστευω πως θα το πεις στην εκλησια ως αθεος.????  :think:

αν εισαι οντως αθεος αρνησου .-

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.786
Πόντοι
3.656

τυπε αφου εισαι αθεος κατ'αρχην θα επρεπε εσυ να μην θελεις βαφτισεις το παιδι  ;)

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.786
Πόντοι
3.656
Το πιστευω πως θα το πεις στην εκλησια ως αθεος.????  :think:

αν εισαι οντως αθεος αρνησου .-

αυτο μπορει να το κρυψει τυπε μονο και μονο για τον φιλο του ο τυπος,αλλα καλα τα λες,δεν πρεπει ο ιδιος να θελει να το βαφτισει   :sunglasses:

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Σωστα μιλάτε, αλλά μηπως κινδυνεύω να παρεξηγηθω απο τον φιλο μου?

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
6.044
Πόντοι
11.585
αυτο μπορει να το κρυψει τυπε μονο και μονο για τον φιλο του ο τυπος,αλλα καλα τα λες,δεν πρεπει ο ιδιος να θελει να το βαφτισει   :sunglasses:

ή πιστευεις ή οχι, αλλιως αν παει στην εκλησια και πει το πιστευω, παραδεχετε ως αθεος τον χριστιανισμο...

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306

Πρώτα από όλα να δηλώσω ότι πιο θρήσκος (έχω επίσης διαβάσει τις γραφές, ΚΔ και ΠΔ στη δεύτερη η αντίδρασή μου όμως ήταν παρόμοια με αυτόυ του Μαρτίνου Λούθηρου, αρνητικότατη), αν και χαμηλά θρησκευόμενος(= σπάνια πατάω πόδι στην εκκλησία) δε παίζει να υπάρχει σε αυτό το σάιτ. Με αυτό υπόψιν προχωρώ στην απάντηση.

Ο φίλος σου που ξέρει τις πεποιθήσεις σου άμα είναι καλός φίλος και σοβαρός χριστιανός, δε θα σε αναγκάσει να πεις ψέματα στο πιστεύω γιατί δεν πιστεύεις, συγκεκριμένα, θεολογικά μιλώντας σε οδήγεί σε αμαρτία (ψευδομαρτυρία) και σε εναντίωση δηλδαδή του Αγίου Πνεύματος (το οποίο όποιος το έχει είτε το γνωρίζει είτε όχι πάει ψηλά) το οποίο σημαίνει πως δεν το νοιάζει και το καλό της ψυχής στου. Άμα είναι χριστιανός της πλάκας (η πλειοψηφία κατ'εμέ) θα στο ζητήσει γιατί δεν τον νοιάζει, όχι το καλό σου προς Θεού, η θρησκεία.

Ένα είναι γνωστο αν και φίλος καλός πρέπει να είσαι από όσα λες για νονός θα είναι ο χείριστος, πνευματικά μιλώντας, θα έλεγα να του πεις πως άμα τη βάφτιση τη παίρνει σοβαρά θα έπρεπε να βρει κάποιον άλλον, αν όχι τότε να σε πάρει, μη περιμένει όμως να το οδηγήσεις το παιδί στη θρησκεία. σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για απλή τήρηση εθυμοτυπίας άνευ της πνευματικής σημασίας.

Ελπίζω να βοήθησα.

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
6.044
Πόντοι
11.585
χωρια οτι μετα πρεπει να παει και 3 κυριακες το παιδι στην εκλησια να μεταλαβει...τουλαχιστων την 1η.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
529
Like
74.590
Πόντοι
41.129
Άθεος και Νονος?  σιγα το εγκλημα.. λες και οσοι παντρευονται στην εκκλησια ειναι πιστοι χριστιανοι... για το θεαθηναι και το τζερτζελο γινονται ολα

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.021
Πόντοι
3.715
μην κάνετε voodoo τελετές στα παιδάκια...φτάνει πια.

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Πρώτα από όλα να δηλώσω ότι πιο θρήσκος (έχω επίσης διαβάσει τις γραφές, ΚΔ και ΠΔ στη δεύτερη η αντίδρασή μου όμως ήταν παρόμοια με αυτόυ του Μαρτίνου Λούθηρου, αρνητικότατη), αν και χαμηλά θρησκευόμενος(= σπάνια πατάω πόδι στην εκκλησία) δε παίζει να υπάρχει σε αυτό το σάιτ. Με αυτό υπόψιν προχωρώ στην απάντηση.

Ο φίλος σου που ξέρει τις πεποιθήσεις σου άμα είναι καλός φίλος και σοβαρός χριστιανός, δε θα σε αναγκάσει να πεις ψέματα στο πιστεύω γιατί δεν πιστεύεις, συγκεκριμένα, θεολογικά μιλώντας σε οδήγεί σε αμαρτία (ψευδομαρτυρία) και σε εναντίωση δηλδαδή του Αγίου Πνεύματος (το οποίο όποιος το έχει είτε το γνωρίζει είτε όχι πάει ψηλά) το οποίο σημαίνει πως δεν το νοιάζει και το καλό της ψυχής στου. Άμα είναι χριστιανός της πλάκας (η πλειοψηφία κατ'εμέ) θα στο ζητήσει γιατί δεν τον νοιάζει, όχι το καλό σου προς Θεού, η θρησκεία.

Ένα είναι γνωστο αν και φίλος καλός πρέπει να είσαι από όσα λες για νονός θα είναι ο χείριστος, πνευματικά μιλώντας, θα έλεγα να του πεις πως άμα τη βάφτιση τη παίρνει σοβαρά θα έπρεπε να βρει κάποιον άλλον, αν όχι τότε να σε πάρει, μη περιμένει όμως να το οδηγήσεις το παιδί στη θρησκεία. σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για απλή τήρηση εθυμοτυπίας άνευ της πνευματικής σημασίας.

Ελπίζω να βοήθησα.
Συμφωνώ στο οτι αν παιρνει σοβαρα τη βάφτιση θα πρεπει να προτείνει άλλον, αλλιως δεν θα είχα πρόβλημα.

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
αν ειναι φιλος σου, θα σεβαστει τις πεποιθησεις σου.
Υπάρχει ο κίνδυνος να υποτιμήσει τις πεποιθήσεις μου και να πει: "Ελα μωρέ άθεος και μαλακιες, βάφτισε μου το μωρο τώρα..."

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Nikostratos υπάρχει οντως η έννοια της ψευδομαρτυριας στη Θεολογία? Διότι έτσι, δεδομένου οτι και εκείνος γνωρίζει την έννοια της ψευδομαρτυριας, έχει μεγάλη βαση το επιχείρημα σου οτι δεν πρεπει να με εκθεσει αναγκαζοντας με να ψευδομαρτυρησω ... :think:

kaboul

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2013
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
16
κανε την καρδια σου πετρα τυπε!

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596

Απετάξω τω Σατανά;

Απεταξάμην   :rockon: :rockon: :rockon:

έλα μωρέ μια εξηπηρέτηση σου ζήτησε ο άνθρωπος γιατί τα περισσότερα ζευγάρια δεν μπορούν να βρουν εύκολα νονούς και εσύ το γύρισες σε θεολογικό ζήτημα  :grin:

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Nikostratos υπάρχει οντως η έννοια της ψευδομαρτυριας στη Θεολογία? Διότι έτσι, δεδομένου οτι και εκείνος γνωρίζει την έννοια της ψευδομαρτυριας, έχει μεγάλη βαση το επιχείρημα σου οτι δεν πρεπει να με εκθεσει αναγκαζοντας με να ψευδομαρτυρησω ... :think:

Πάντοτε εφόσον το παίρνει σοβαρά, θεολογικά και όχι εθυμοτυπικά, υπάρχει είναι και μία από τις 10 εντολές ου ψευδομαρτυρήσεις. Επίσης άμα πάρουμε θεολογικά πάλι από την Καινή Διαθήκη όσοι μπορούν να έχουν το Άγιο Πνεύμα, το έχω εξηγήσει πριν, θα σωθούν, για αυτό το λόγο ο χριστιανός πρέπει να φέρεται με την ίδια ηθική προς όλους (σε Ισλάμ και Ιουδαϊσμό το παν επιτρέπεται για να προωθηθεί η θρησκεία απ'όσο γνωρίζω οπότε μπορούν να παραβιασθούν οι νόμοι υπό αυτές τις προϋποθέσεις). Το πιθανότερο από εθυμοτυπία θέλει να τηρήσει τη βάφτιση και δεν τον νοιάζει διόλου κατά πόσο το παιδί θα ακολουθήσει τη θρησκεία για αυτό και επιμένει μάλλον, γενικά εξηγησέ του το άμα είναι οκ για εμένα από όσο γνωρίζω δε θα υπάρχει θέμα από τη μεριά σου άμα επιμένει λάθος του,αλλά για λάθος λόγους θα κάνει και τη βάφτιση...  γενικά πάντως τα εθυμοτυπικά αμαρτήματα στο χριστιανισμό δεν είναι τα πιο βαριά, γιατί ο Απόστολος Παύλος, πρώην Φαρισαίος παρακαλώ, προτιμούσε να υπάρχει πίστη παρά εθυμοτυπία, ασυγχώρητα είναι όσα γίνονται ενάντια στο Άγιο Πνεύμα για αυτό είναι μεταξύ πολλών άλλων και η χάρη του Θεού, κατ'εμέ είναι και υπόσταση που κυριαρχεί στον άνθρωπο δυνατότερη του Χρηστού,  γιατί σώζει και τους γεννημένους που δεν Τον γνώριζαν και δεν Τον γνωρίζουν.

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Απετάξω τω Σατανά;

Απεταξάμην   :rockon: :rockon: :rockon:

έλα μωρέ μια εξηπηρέτηση σου ζήτησε ο άνθρωπος γιατί τα περισσότερα ζευγάρια δεν μπορούν να βρουν εύκολα νονούς και εσύ το γύρισες σε θεολογικό ζήτημα  :grin:
Σωστα μιλάς φίλος, αν και δεν πιστεύω σε μια ανώτερη δυναμη, ωστόσο θα πάω στην εκκλησία σε εναν γαμο φίλου μου, η σε βαφτιση, η σε κηδεία.

Δεν επηρεάζει δηλ. η απιστία μου την κοινωνική μου συμπεριφορα. Αλλά δε νομιζω να είμαι ο ιδανικός νονός.

Λένε οτι το παιδι διαλέγει το νονό του. Αν ισχυει αυτό ελπίζω να μην κανει το λάθος  :2funny:

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
ρε ετσι οπως διαβασα τον τιτλο νομιζα εννοουσε "αθεος και νονος της νυχτας" !!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom