Νέα

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΥΠΕΡ των θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα yrret
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 947
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
Μεγαλειο πνευματος, ψυχης και ανθρωπου σημαινει πανω απ'ολα σεμνοτητα!
Ποιος το είπε αυτό?
Το βρήκες κάτω από καμία πέτρα, το είδες με τηλεσκόπιο στους ουρανούς?
Με την αυθαίρετη δήλωση σου, κάπως έτσι αυθαίρετα είπαν και οι χριστιανοί "Ο ήλιος γυρίζει γύρω από την γή" ... το θέμα είναι τι πατιρντί τους περίμενε όταν κάποιος με μια συσκευή που απευθυνόταν στον εντοπισμό πλοίων, την έστρεψε ψηλά ... τηλεσκόπιο την λέγαν, και οι ουρανοί ως κομμάτι της φύσης δεν κάνουν ποτέ λάθος.
Εσύ λοιπόν σε ποιο κομμάτι της φύσης βρήκες αυτό που λες ... γιατί εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη γνώμη για τους ανθρώπους του μεγλαείου ... είναι και πρέπει να είναι αλαζόνες στο φουλ όπως επιβάλει η έμφυτη στον καθένα μας εγωιστική φύση!.
Αυτό σημαίνει ψυχική υγεία ... και αυτό φυσικά δεν το βρίσκεις σε ομοιδεάτες σου χριστιανούς όπως π.χ. η Μενεγάκη και τους λοιπούς τηλεγραφικούς, τους έχεις ποτέ ακούσει να μιλάνε υπερ της αλαζονείας, όλο για τον θεούλη, την αγάπη κτλ μας πρήζουνε...

Αλλά ας δούμε τι έλεγε ένας άλλος(χωρίς μεγαλείο πνεύματος και αυτός):
"Τίποτα δεν του ‘λειπε: αναίδεια κι αλαζονεία, μυαλό απροσκύνητο, λύσσα καταστροφής, σαρκασμός, κυνισμός, ανόσιο γέλιο, όλα τα νύχια, τα δόντια και τα φτερά του Εωσφόρου. Μα με είχε συνεπάρει η ορμή του κι η περηφάνια, με είχε μεθύσει ο κίντυνος και βυθίζουμουν μέσα στο έργο του με λαχτάρα και τρόμο, σα να ‘μπαινα σε βουερή ζούγκλα, γεμάτη πεινασμένα θεριά και ζαλιστικά σερνικολούλουδα."

Μην αγχώνεσαι ... ένας δίχως μεγαλείο :2funny: περιγράφει ένα άλλο δίχως μεγαλείο :2funny:
Ο πρώτος είναι ο Καζαντζάκης , ο άλλος είναι ο Νίτσε .... άμα θες σου βρίσκω δεκάδες τέτοιους δίχως μεγαλείο ξεχασμένους... από εδώ αλλά εγώ στην βιβλιοθήκη μου έχω και το ίδιο το βιβλίο

Επίσης μην αγχώνεσαι ... το Google μου τα βγάζει, έχει μπλοκάρει και μου τα σερβίρει έτοιμα γιατί "εγκο ντεν καταλαβένι, ιμαι ιλιτιο" :2funny: :2funny: :2funny:

Εξυπνακηδες σαν και σενα που ποσταρουν διανοουμενιστικες λεξουλες που ψαρεψαν απο το γκουγκλ και ικετευουν τους συνομιλητες τους να τους χειροκροτησουν τους εχω γραμμενους στα αρχιδια μου!

Τραβα ψαξε τον Μπουντεμπαουερ τωρα να μαθεις τι θα πει αρχιδια! Γιατι τα δικα σου ειναι εξαφανισμενα κατω απο τη μπακα σου!
"διανοουμενιστικες"  :huh:
Είπες "διανοουμενιστικες"  :huh:
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτές είναι αποτέλεσμα του google ,το οποίο εσύ εξομοιώνεις με τεχνητή νοημοσύνη :uglystupid: :2funny:, είναι απαράδεκτο να αποκαλείς έτσι εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες, χρόνια ανθρώπινης νοήσης ... εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις πρακτικές των ομοιδεάτων σου που απαξιώνουν συνεχώς χρόνια και χρόνια ανθρώπινης διανοητικής προσπάθειας.
Βλέπω ότι το δικό σου μεγαλείο πνεύματος δεν υπάρχει ούτε σε εντισιόν αλαζονίας αλλά ούτε και εκτίμησης προσώπων και αγώνων... ;)

Υ.γ. η αλήθεια είναι ότι τον χειμώνα πέφτω, αφού δεν υπάρχει η παραλία ως επιλογή ... αλλά μπάκα δεν :dancing: κανω ποτέ!!!

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Ποιος το είπε αυτό?
Το βρήκες κάτω από καμία πέτρα, το είδες με τηλεσκόπιο στους ουρανούς?
Με την αυθαίρετη δήλωση σου, κάπως έτσι αυθαίρετα είπαν και οι χριστιανοί "Ο ήλιος γυρίζει γύρω από την γή" ... το θέμα είναι τι πατιρντί τους περίμενε όταν κάποιος με μια συσκευή που απευθυνόταν στον εντοπισμό πλοίων, την έστρεψε ψηλά ... τηλεσκόπιο την λέγαν, και οι ουρανοί ως κομμάτι της φύσης δεν κάνουν ποτέ λάθος.
Εσύ λοιπόν σε ποιο κομμάτι της φύσης βρήκες αυτό που λες ... γιατί εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη γνώμη για τους ανθρώπους του μεγλαείου ... είναι και πρέπει να είναι αλαζόνες στο φουλ όπως επιβάλει η έμφυτη στον καθένα μας εγωιστική φύση!.
Αυτό σημαίνει ψυχική υγεία ... και αυτό φυσικά δεν το βρίσκεις σε ομοιδεάτες σου χριστιανούς όπως π.χ. η Μενεγάκη και τους λοιπούς τηλεγραφικούς, τους έχεις ποτέ ακούσει να μιλάνε υπερ της αλαζονείας, όλο για τον θεούλη, την αγάπη κτλ μας πρήζουνε...

Αλλά ας δούμε τι έλεγε ένας άλλος(χωρίς μεγαλείο πνεύματος και αυτός):
"Τίποτα δεν του ‘λειπε: αναίδεια κι αλαζονεία, μυαλό απροσκύνητο, λύσσα καταστροφής, σαρκασμός, κυνισμός, ανόσιο γέλιο, όλα τα νύχια, τα δόντια και τα φτερά του Εωσφόρου. Μα με είχε συνεπάρει η ορμή του κι η περηφάνια, με είχε μεθύσει ο κίντυνος και βυθίζουμουν μέσα στο έργο του με λαχτάρα και τρόμο, σα να ‘μπαινα σε βουερή ζούγκλα, γεμάτη πεινασμένα θεριά και ζαλιστικά σερνικολούλουδα."

Μην αγχώνεσαι ... ένας δίχως μεγαλείο :2funny: περιγράφει ένα άλλο δίχως μεγαλείο :2funny:
Ο πρώτος είναι ο Καζαντζάκης , ο άλλος είναι ο Νίτσε .... άμα θες σου βρίσκω δεκάδες τέτοιους δίχως μεγαλείο ξεχασμένους... από εδώ αλλά εγώ στην βιβλιοθήκη μου έχω και το ίδιο το βιβλίο

Επίσης μην αγχώνεσαι ... το Google μου τα βγάζει, έχει μπλοκάρει και μου τα σερβίρει έτοιμα γιατί "εγκο ντεν καταλαβένι, ιμαι ιλιτιο" :2funny: :2funny: :2funny:

"διανοουμενιστικες"  :huh:
Είπες "διανοουμενιστικες"  :huh:
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτές είναι αποτέλεσμα του google ,το οποίο εσύ εξομοιώνεις με τεχνητή νοημοσύνη :uglystupid: :2funny:, είναι απαράδεκτο να αποκαλείς έτσι εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες, χρόνια ανθρώπινης νοήσης ... εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις πρακτικές των ομοιδεάτων σου που απαξιώνουν συνεχώς χρόνια και χρόνια ανθρώπινης διανοητικής προσπάθειας.
Βλέπω ότι το δικό σου μεγαλείο πνεύματος δεν υπάρχει ούτε σε εντισιόν αλαζονίας αλλά ούτε και εκτίμησης προσώπων και αγώνων... ;)

Υ.γ. η αλήθεια είναι ότι τον χειμώνα πέφτω, αφού δεν υπάρχει η παραλία ως επιλογή ... αλλά μπάκα δεν :dancing: κανω ποτέ!!!
Παλι καλα που τα παραδεχεσαι απο μονος σου!
Αρα λοιπον εχουμε και λεμε:
1. Εχεις δει το "Σταρ Τρεκ" 100 φορες
2. εισαι κρητικος,(κρινοντας απο την αγαπη σου στον καζαντζκη)
3. Διχως ιντερνετ εισαι μια ορθια κουραδα
4. Εισαι ψωναρα, και αυτοθαυμαζεσαι!

Αυτα δεν ειπα και γω πιο πριν? Ειχες τοσο μεγαλη αναγκη να τα επαναλαβεις?

Να μου φιλησεις τον ξαδερφο σου τον ΠΠ!

Αντε γεια

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
Παλι καλα που τα παραδεχεσαι απο μονος σου!
Αρα λοιπον εχουμε και λεμε:
1. Εχεις δει το "Σταρ Τρεκ" 100 φορες
2. εισαι κρητικος,(κρινοντας απο την αγαπη σου στον καζαντζκη)
3. Διχως ιντερνετ εισαι μια ορθια κουραδα
4. Εισαι ψωναρα, και αυτοθαυμαζεσαι!

Αυτα δεν ειπα και γω πιο πριν? Ειχες τοσο μεγαλη αναγκη να τα επαναλαβεις?

Να μου φιλησεις τον ξαδερφο σου τον ΠΠ!

Αντε γεια
Ρε φίλε ούτε ο Σέρλοκ Χολμς να ήσουνα!
Τα βρήκες όλα με την μία.... :2funny:

Άντε να το πω και αυτό ... για να καταλάβουν κάποιοι το ότι το πολιτισμικό χάσμα που μας χωρίζει τους κάνει τόσο μα τόσο βλαχάκια στα μάτια μας, που είναι αδύνατο να το καταλάβουν αφου αισθάνονται "κάποιοι" στον μικρόμοσμο της μεριότητας τους...
Πολλά ρολόγια μου αρέσουν, αλλά η αγάπη μου για τα Panerai είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Όταν κάποιος γνωστός μου, αμόρφωτος καράβλαχος που όμως έφαγε μια φορά μπριζόλα στην ζωή του και νόμιζε ότι κάτι έκανε λειτουργώντας δλδ. όπως το 80% των Ελλήνων, έμαθε από κάποιον άλλο γνωστό για αυτό ακριβό μου χόμπυ για τα συγκεκριμένα ρολόγια και είπε:
"Καλά ρε ... τι ρολόγια είναι αυτά, swatch??? :2funny:
Φίλε μου ένα είναι το ρολόι, Armani(!!!) τελεία και παύλα."  :2funny: :2funny: :2funny:

Καλά ρε ανίδεοι, το ότι κάποιοι είστε ανίδεοι, δεν σημαίνει ότι είμαστε και όλοι οι άλλοι...

Εντάξει λοιπόν γυρνάω στην μιζέρια μου, να ξέρεις όμως ότι τα full board πεντάστερα εσύ μου τα πληρώνεις! :2funny:

Αααα ... κοίτα τι μου έβγαλε το Google (version αυτονομη και τεχνητή νοημοσύνη):
"Όσο πιο ψηλά πετάς, τόσο πιο μικρός φαίνεσαι στους άλλους!"

Το είπε ο Νίτσε ... λες ρε Σέρλοκ να είμαι Γερμανο-κρητικός??? :2funny:

Επισκέπτης
Λοιπόν από ότι κατάλαβα από αυτές τις πηγές,ο κ.Σόρος είναι ένας πλούσιος κύριος δάκτυλος Αμερικανών με κακούς σκοπούς για την Ελλάδα και γενικά σκοπό του να γκρεμίσει τον υπάρχοντα κόσμο και να χτίσει μία νέα ηγεμονία για τους Αμερικάνους.....
Ρε σαν πολλές ταινίες βλέπετε!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Υ.Γ.Καλά ειδικά το 1 σίτε γαμάει σαν την εκπομπή του Λιακόπουλου είναι!!! :tooth:

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
Ας γυρίσουμε στο θέμα...

Και ας θυμηθούμε τι είπε ο Σεραφειμ στον Καραμανλή τον παλιό:

"Δεν σε φοβάμαι ... η εκκλησία είναι μαγαζί γωνία!"

... κάτι που λέει πολλά για την "χριστιανικότητα" (την ποια?) των χριστιανών!!! :uglystupid: :headbang: :2funny:

Επισκέπτης
Ας γυρίσουμε στο θέμα...
... κάτι που λέει πολλά για την "χριστιανικότητα" (την ποια?) των χριστιανών!!! :uglystupid: :headbang: :2funny:
Είσαι συκοφάντης,λασπολόγος!!! :grin:
Η εκκλησία έχει ως κέντρο τις ευεργεσίες και αγκαλίαζει τον κάθε πιστό με περισσή αγάπη και στοργή(ειδικά τα ωραία αγοράκια)!!! :smitten:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
Λοιπόν από ότι κατάλαβα από αυτές τις πηγές,ο κ.Σόρος είναι ένας πλούσιος κύριος δάκτυλος Αμερικανών με κακούς σκοπούς για την Ελλάδα και γενικά σκοπό του να γκρεμίσει τον υπάρχοντα κόσμο και να χτίσει μία νέα ηγεμονία για τους Αμερικάνους.....
Ρε σαν πολλές ταινίες βλέπετε!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Υ.Γ.Καλά ειδικά το 1 σίτε γαμάει σαν την εκπομπή του Λιακόπουλου είναι!!! :tooth:
Γιατί?

Εμείς οι Έλληνες είμαστε οι καλύτεροι, οι εξυπνότεροι και οι ομορφότεροι!
Όλοι μας ζηλεύουνε και ξυπνανε με μια σκέψη ... να μας καταστρέψουνε!
Οι οικογένειες, τα παιδιά τους και οι λοιπές καθημερινές ασχολίες περνάνε σε δεύτερη μοίρα...

Καλά ε, ιδίως τον Ήφαιστο επειδή τον είχα και καθηγητή παλιότερα, το έχει χάσει τελείως ... άσε που δεν καταλαβαίνεις και τι λέει όταν μιλάει ...

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
Είσαι συκοφάντης,λασπολόγος!!! :grin:
Η εκκλησία έχει ως κέντρο τις ευεργεσίες και αγκαλίαζει τον κάθε πιστό με περισσή αγάπη και στοργή(ειδικά τα ωραία αγοράκια)!!! :smitten:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

"Προσέξτε μην πάθετε τίποτα από την πολλή Αγάπη..."    (υπάρχουν και οι φουσκάλες στα χέρια! :2funny:)

Ο Νίτσε απευθυνόμενος σε χριστιανούς...

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ας γυρίσουμε στο θέμα...

ναι αλλά επειδή κάποιος παπάς (και μάλιστα ο "αρχηγός") κάνει ή λέει πράγματα που δε συνάδουν με τον προορισμό του δεν πάει να πει ότι πρέπει να σκανδαλιζόμαστε και να μην πιστεύουμε!
ο Χριστός ήταν ο δάσκαλος όχι ο Σεραφείμ ή ο κάθε Σεραφείμ!

(καλά ε! σε λίγο πάω για ιερομόναχος!!!) :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

(θα μας έρθεις τελικά στο άλλο θρεντάκι? αν θες βέβαια)

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
ναι αλλά επειδή κάποιος παπάς (και μάλιστα ο "αρχηγός") κάνει ή λέει πράγματα που δε συνάδουν με τον προορισμό του δεν πάει να πει ότι πρέπει να σκανδαλιζόμαστε και να μην πιστεύουμε!
ο Χριστός ήταν ο δάσκαλος όχι ο Σεραφείμ ή ο κάθε Σεραφείμ!

(καλά ε! σε λίγο πάω για ιερομόναχος!!!) :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

(θα μας έρθεις τελικά στο άλλο θρεντάκι? αν θες βέβαια)
Πόσο εύκολα ο χριστιανός ξεχνάει την πίστη του, πόσο εύκολα την μεταβάλει κατά το δοκουν.... (λες και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά θα μου πεις)

Ο Σεραφειμ τόσο κατά την χειροτονία όσο και σε κάθε "προβιβασμό" του, προηγούταν επίσημο μυστήριο της Εκκλησίας παρουσία δλδ. του Αγ. Πνεύματος ... εφόσον το μυστήριο ολοκληρώθηκε κανονικότατα και ΚΑΝΕΝΑ απρόπτο δεν συνέβη, τότε σημαίνει ότι σε κάθε στάδιο είχε και την θεία έγκριση.
Επίσης είχε και την έγκριση του ποιμνίου εφόσον ΚΑΝΕΝΑΣ και ΠΟΤΕ δεν φώνεξε "ΑΝΑΞΙΟΣ" , ούτε μέσω αλληλογραφίας εκ των υστέρων..
Άρα...

Επίσης τα επίσημα όργανα που εκτελούν αυτές τις τελετές μέσω διαδοχικών σχέσεων έγκρισης ο ένας προς τον άλλο, καταλήγουν στην έγκριση του Πατριάρχη ... ο οποίος έχει την έγκριση του ίδιου του Θεού!

Ε? :dancing:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Πόσο εύκολα ο χριστιανός ξεχνάει την πίστη του, πόσο εύκολα την μεταβάλει κατά το δοκουν.... (λες και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά θα μου πεις)

Ο Σεραφειμ τόσο κατά την χειροτονία όσο και σε κάθε "προβιβασμό" του, προηγούταν επίσημο μυστήριο της Εκκλησίας παρουσία δλδ. του Αγ. Πνεύματος ... εφόσον το μυστήριο ολοκληρώθηκε κανονικότατα και ΚΑΝΕΝΑ απρόπτο δεν συνέβη, τότε σημαίνει ότι σε κάθε στάδιο είχε και την θεία έγκριση.
Επίσης είχε και την έγκριση του ποιμνίου εφόσον ΚΑΝΕΝΑΣ και ΠΟΤΕ δεν φώνεξε "ΑΝΑΞΙΟΣ" , ούτε μέσω αλληλογραφίας εκ των υστέρων..
Άρα...

Επίσης τα επίσημα όργανα που εκτελούν αυτές τις τελετές μέσω διαδοχικών σχέσεων έγκρισης ο ένας προς τον άλλο, καταλήγουν στην έγκριση του Πατριάρχη ... ο οποίος έχει την έγκριση του ίδιου του Θεού!

Ε? :dancing:
σαν θεσμό τον κρίνεις τώρα ή σαν άνθρωπο?

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
σαν θεσμό τον κρίνεις τώρα ή σαν άνθρωπο?
Θεωρώ ότι μιλάμε γενικά για ιερείς...

Σαν θέσμο όχι μόνο δεν το πιστεύω, αλλά τον θεωρώ εμετικό...

Αλλά ακόμα και αν δεχτώ τον θεσμό, ο θεσμός και οι άνθρωποι που τους ενσαρκώνουν έχουν ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ την θεία αποδοχή (για να μην πω και την ανθρώπινη...) μέσω της διαδικασίας που προανέφερα και δεν είναι δικιά μου εφέυρεση, το τελτουργικό που οι ίδιοι οι χριστιανοί επέλεξαν είναι, που το πήραν από τους Απόστολους κ.ο.κ ... πάντα γίνεται επίκληση του Αγ. Πνεύματος το οποίο δεν πιστεύω να περνάει βόλτα για να πάρει αντίδωρο...

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Θεωρώ ότι μιλάμε γενικά για ιερείς...

Σαν θέσμο όχι μόνο δεν το πιστεύω, αλλά τον θεωρώ εμετικό...

Αλλά ακόμα και αν δεχτώ τον θεσμό, ο θεσμός και οι άνθρωποι που τους ενσαρκώνουν έχουν ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ την θεία αποδοχή (για να μην πω και την ανθρώπινη...) μέσω της διαδικασίας που προανέφερα και δεν είναι δικιά μου εφέυρεση, το τελτουργικό που οι ίδιοι οι χριστιανοί επέλεξαν είναι, που το πήραν από τους Απόστολους κ.ο.κ ... πάντα γίνεται επίκληση του Αγ. Πνεύματος το οποίο δεν πιστεύω να περνάει βόλτα για να πάρει αντίδωρο...

μες το πρόγραμμα είναι όλα!
δοκιμασίες για τους πιστούς! ;)

πιστεύεις αλήθεια στην ύπαρξη του Θεού?

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
μες το πρόγραμμα είναι όλα!
δοκιμασίες για τους πιστούς! ;)

πιστεύεις αλήθεια στην ύπαρξη του Θεού?
Όχι. Δεν πιστεύω στην ύπαρξη θεού, αλλά και γενικά στην ύπαρξη οτιδήποτε μεταφυσικού.

Αυτό φυσικά για τις θεότητες είναι κάτι που δεν αποδυκνείεται άμεσα αλλά προσεγγίζεται αρκετά ικανοποιητικά με έμμεσες προσεγγίσεις.
(η μη-ύπαρξη μεταφυσικών φαινομένων μάλλον αποδυκνείεται)

Όπως και να έχει το πράγμα δεν μπορείς να ζεις μια ζωή με βάση το τι πιθανόν υπάρχει ...ή να κατηγορείς ανθρώπους (και να τους στιγματίζεις βεβαίως) με βάση του τι πιθανόν υπάρχει κ.ο.κ.
Είναι πολύ πιο ώριμο, τίμιο, ειλικρινές κτλ. να ζεις μια ζωή με ότι ρεαλιστικά αντιλαμβάνεσαι ή έχεις απτή αντίληψη, παρά με ότι απλά συλλαμβάνεις διαννοητικά (και συνεπώς πιθανόν να ονειρεύεσαι).
Άλλο να κατηγορείς κάποιον που τον είδες να κλέβει ενά υπαρκτό φρούτο και άλλο να κατηγορείς κάποιον ως αμαρτωλό επειδή δεν είναι παρθένος (το να μην είσαι παρθένος για πολλές θρησκείες αποτελεί ύψιστη αμαρτία, ενώ δεν υπάρχει ορθολογιστικό επιχείρημα του γιατί...)

Στο κάτω-κάτω αν αντιλαμβάνομαι λιγότερα από όσα "υπάρχουν" (θεούς ή δαίμονες, αγγέλους ή νεράιδες, παράδεισο ή την Μέση Γη του Τόλκιν κτλ.) δεν φταίω εγώ ... το περιορισμένο μυαλουδάκι μου φταίει και δεν είναι κατακριτέο που πορεύομαι με ότι εξοπλίστηκα από την φύση (ή τον θεό).
Το παράδοξο είναι -και συγνώμη για αυτό- ότι είναι τα ομολογουμένως πιο περιορισμένα μυαλά που αντιλαμβάνονται τα πάντα ... ενώ τα προικισμένα αντιλαμβάνονται "τα λίγα"...

Αλήθεια το ξέρεις ότι πολλές ερωτήσεις σε ένα IQ τεστ δεν είναι καθόλου μα καθόλου ερωτήσεις "ευφυίας" (όπως το αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι σαν όργιο δημιουργικής δύναμης ίσως...).
Αντίθετα η ευφυία -και τείνω να συμφωνήσω με αυτή την άποψη- είναι θέμα κοινής και τελείως πεζής αντίληψης, σαν να διαβάζεις Oscar Wilde ένα πράγμα ... δεν δημιούργησε κάτι, αλλά η ικανότητα του να βλέπει τις καταστάσεις ακριβώς όπως υφίστανται πάρα από τα διανοητικά φτιασίδια με τις οποίες τις φορτώναν οι άλλοι, τον έκαναν να φάινεται -και ήταν- μεγαλοφυία.....

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Όχι. Δεν πιστεύω στην ύπαρξη θεού, αλλά και γενικά στην ύπαρξη οτιδήποτε μεταφυσικού.
τα υπόλοιπα τα σβήνω!

τα έγραψες (φαντάζομαι) για να αποτελέσουν το άλλοθί σου στην αδυναμία του να πιστέψεις!

νά σαι καλά!

μην τα βάζεις με τους παπούληδες όμως εξισώνοντάς τους με τα λαμόγια των υψηλών θέσεων! άστο!

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
15
Πόντοι
16
τα υπόλοιπα τα σβήνω!

τα έγραψες (φαντάζομαι) για να αποτελέσουν το άλλοθί σου στην αδυναμία του να πιστέψεις!

νά σαι καλά!

μην τα βάζεις με τους παπούληδες όμως εξισώνοντάς τους με τα λαμόγια των υψηλών θέσεων! άστο!
Τα υπόλοιπα τα έγραψα γιατί είναι η ουσία της υπόθεσης, το ψητό που λέμε...

Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από να αναλύσω αυτό που εσύ απόδωσες περιγραφικά ως "αδυναμία" .... πράξη θάρρους/δύναμης/ειλικρίνειας/ορθολογισμού ή ότι άλλο θέλεις για άλλη μερίδα ατόμων.
Είδες και ότι και εσύ (πιθανόν ασυνείδητα) επέλεξες μια λέξη αρνητικής σημασίας ... αντί για αδυναμία θα μπορούσες να το είχες αποκαλέσει επιλογή ή θέση ή .... ;)

Όσο για τους "νάνους με τα μαύρα" , "μεσίτες των Ουρανών" ή όπως αλλιώς έχουν διαχρονικά αποκαλεσθεί ... τρέφω την μέγιστη αντιπάθεια, στο κάτω κάτω είναι ενήλικοι και έκαναν ώριμη (?) επιλογή....
Το AIDS ή ο Χίτλερ (και πλείστα άλλα "κακά") μπροστά στην αθροιστική διαχρονικά δυστυχία που έχει φέρει αυτό που πρεσβέυουν (τον χριστιανισμό) είναι παιχνιδάκια... ;)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
ρε μαλάκα πλέ τι θα γίνει με τον σεντονά τον πένσα;
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
ρε μαλάκα πλέ τι θα γίνει με τον σεντονά τον πένσα;
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
χαχαχα περσονακο ασε να μαθουμε και μεις οι αμορφωτοι τιποτα!
Αμα μας πει παντως οτι τη εχει πιο μεγαλη απο σενα (τη μερσεντε..) θα πεθανωωωωωω αχαχαχαχαχαχα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom