Νέα

Αρχισαν τα όργανα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ljsilver
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 0
  • Εμφανίσεις 710
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
508
Like
14
Πόντοι
6
Η είδηση στο site του ΣΚΑΙ

()


Δοκιμασία για το εργατικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί η υπόθεση που θα εκδικασθεί και αφορά εταιρεία της Λετονίας η οποία πλήρωνε με αμοιβές Λετονίας, ανθρώπους που εργάζονταν στη Σουηδία.

Τα συνδικάτα της Σουηδίας λένε ότι η πρακτική αυτή υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τοπικά. Τονίζουν ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι καταδικασμένες αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφανθεί υπέρ της κατασκευαστικής εταιρείας Laval. H Laval υποστηρίζει ότι άνθρωποι της έχασαν τις εργασίες τους, όταν συνδικαλιστές απέκλεισαν τις εισόδους εργοταξίων, και ανάγκασαν την εταιρεία να αποχωρήσει από τη Σουηδία.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ξένες εταιρείες οφείλουν να πληρώνουν τον κατώτατο μισθό της χώρας στην οποία δραστηριοποιούνται. Η Laval όμως υποστηρίζει ότι πρέπει να εφαρμόσει τη νομοθεσία της Λετονίας επειδή η Σουηδία δεν έχει ορίσει κατώτατο μισθό.

Νομικοί υποστηρίζουν ότι η υπόθεση αυτή θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στο νομικό οικοδόμημα της Ένωσης. Η κυβέρνηση της Σουηδίας στηρίζει τα συνδικάτα της χώρας ενώ η Λετονία τη Laval δημιουργώντας έτσι σύγκρουση εθνικών συμφερόντων.

"Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις υπερισχύουν της ελευθερίας διακίνησης εργαζομένων" λέει η σουηδική κυβέρνηση και τονίζει ότι το σουηδικό μοντέλο για την αγορά εργασίας αποτελεί εγγύηση για ένα επιτυχημένο και εύρωστο κράτος πρόνοιας.

Η Δανία υποστηρίζει τη Σουηδία φοβούμενη την εισροή μεγάλου αριθμού χαμηλά αμειβόμενων ξένων εργατών και όχι μόνο. Λιθουανία και Εσθονία τάχθηκαν με το μέρος της Laval. Η Ελλάδα;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom