Νέα

Apple Μac VS pc! Τα 'υπέρ' και τα 'κατά'...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 222
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Apple ή PC ?

• Apple

Ψήφοι: 17 51,5%
  • PC

Ψήφοι: 16 48,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    33

Rastopoulos

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2006
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Παιδιά εγώ χρησιμοποιώ pc χρόοοοονια τώρα. Έχω σκεφτεί αρκετές φορές, όταν έρχεται η ώρα πχ να πάρω καινούριο λάπτοπ να πάρω κάνα macbook, αλλά πάντα κάνω πίσω... Ίσως επειδή τυχαίνει πάντα να είναι περίοδος που λόγω δουλειάς κλπ δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ αρκετά με τα του MAC OS...

Κάποια στιγμή όμως σίγουρα θα τολμήσω την αγορά ενός macbook...

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ένα USB stick αρκεί για να εγκαταστήσετε το τελευταίο λειτουργικό σύστημα [Leopard] της Apple σε ένα PC !!!
Η χρήση του εν λόγω stick, που φέρει την ονομασία EFiX, είναι πολύ απλή: το συνδέετε σε μια εσωτερική USB θύρα και τρέχετε το αρχείο εγκατάστασης του Mac OS X από το DVD, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε patches ή εκτέλεση άλλων αρχείων! Και όπως αναφέρει το Gizmodo, που το δοκίμασε, η εγκατάσταση γίνεται κανονικά και χωρίς απρόοπτα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι ότι το stick υποστηρίζεται, προς το παρόν, μόνο από συστήματα με συγκεκριμένους επεξεργαστές της Intel, μερικές κάρτες γραφικών της Nvidia και της ATI όπως και από μερικά motherboards της Gigabyte.

Επιπλέον το USB πρέπει να συνδεθεί απευθείας σε μια αντίστοιχη θύρα του motherboard και όχι σε μια USB θύρα στην εξωτερική πλευρά του case. Στη συνέχεια, με μια επανεκκίνηση, θα πρέπει να οριστεί ως boot device. Τέλος, θα πρέπει να επιλεγεί το drive στο οποίο βρίσκεται το DVD εγκατάστασης του Leopard. H εκκίνηση του συστήματος θα διαρκέσει περί τα δύο λεπτά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το EFiX και να φορτωθεί το Leopard. Μπορείτε επιπλέον να εγκαταστήσετε κανονικά όλα τα updates και τα προγράμματα της Apple.
To EFiX φαίνεται να αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για τους χρήστες του PC, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν το Mac OS X χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν το hardware των Macs...
Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 80 ευρώ περίπου. Η συσκευή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στη χώρα μας, μπορείτε όμως να την βρείτε στο eBay αλλά και σε διάφορα online καταστήματα ;)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Τα νέα laptops της Apple από εδώ και πέρα θα κατασκευάζονται μ ‘ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο!
Θα χρησιμοποιείται ένα και μόνο κομμάτι από αλουμίνιο το οποίο μετά από ειδική επεξεργασία από μηχανή laser προηγμένης τεχνολογίας, θα διαμορφώνεται σε ένα ενιαίο, χωρίς βίδες και ξεχωριστά κομμάτια σώμα Laptop, πάνω στο οποίο θα ενώνονται τα υπόλοιπα κομμάτια!
Η χρήση της τεχνολογίας αυτής πρόκειται να μειώσει αρκετά την τιμή του Macbook λόγω της σημαντικής μείωσης του κόστους, μιας και θα απαιτείται λιγότερος χρόνος για την πραγματοποίηση αλλαγών στη σχεδίαση ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η αντοχή του laptop και θα μειωθεί το βάρος του!
Δελτίο Τύπου αναμένεται στις 14 Οκτωβρίου στο οποίο θα παρουσιαστεί ο νέος τρόπος κατασκευής του Macbook και ελπίζουμε ότι θα δωθούν περισσότερες λεπτομέρειες & πληροφορίες σχετικά με την όλη υλοποίηση του σχεδίου αυτού και ίσως και τις ημερομηνίες παρουσίασης του 1ου εντυπωσιακού Macbook!
Για να δούμε!!!

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.pcw.gr/files/Image/macbook_new_2008.jpg[/img[/URL]]

[b]Νέα MacBooks στις 14 Οκτωβρίου[/b]

Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των ανανεωμένων MacBook και MacBook Pro φορητών υπολογιστών της, χωρίς να αφήσει περισσότερες πληροφορίες με τα νέα χαρακτηριστικά τους.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν φήμες, άλλες κοντά στην πραγματικότητα και άλλες όχι και τόσο. Η Apple δεν αφήνει μεγάλο χρονικό περιθώριο στον τύπο μίας και τα δελτία τύπου σχετικά με τις ημερομηνίες ανανέωσης της γκάμας της βγαίνουν λίγες μέρες πριν το σχετικό γεγονός.

Πάντως, σημαντικότερη αναμενόμενη ανακοίνωση είναι αυτή που έχει να κάνει με το ενιαίο και μονοκόμματο σώμα των φορητών της Apple. Άλλες φήμες έχουν να κάνουν με ένα μεγαλύτερο γυάλινο multitouch trackpad, λεπτότερη σχεδίαση στα χνάρια του MacBook Air.

daikatana

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
10
Απο τότε που άρχιζα να δουλεύω με i-mac έριξα μαύρη πέτρα στη Microsoft.
Έτσι απλά. :rockon:

Βρικολακα εγκρινω και επαυξανω :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Και εγω εχω ενα MacPro 4πυρηνο, με το λειτουργικο (Leopard)να βασιζεται σο Unix,και εχω γραψει την Microsoft στα παλαιοτερα των υποδηματων μου . Η λεξη "προβλημα" απλα δεν υφισταται. Και σου μιλαω για 3D γραφικα και επεξεργασια Video ανηλεως.
Ειπαμε καλα τα Pc...αλλα ας βγαλουν σοβαρο λειτουργικο και file system που να μην  γαμιεται...και εδω ειμαστε.

joyjoy

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
1
παιδιά λίγο την προσοχή σας και λίγο από τον πολίτιμο γαμηστερό χρόνο σας θέλω να αφιερώσετε σε κάτι που θα ήθελα με μεγάλη τιμή να σας ρωτήσω.

(όποιος δεν θέλει να διαβάζει μλκιες, γλυψίματα και τέτοια, απλα διαβάζει από εδώ και κάτω :cheesy: )

κατεβάζω τώρα τα MAC OS X LEOPARD και θέλω να τα εγκαταστήσω στο παλιό μου ΠιΣι(παλτό)
είναι pentium III 700 ΜHz χ86 || με 128MB κατουRAM || 10.2 GB hard di(C)(S)k .
αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα σουρνεται το πισι το παλαιό... ή αν θα τα κουτσοκαταφέρνει.
ελπίζω να μην έχω πρόβλημα από άποψη συμβατότητας γιατί τα APPLE PC έχουν Pentium πάνω τα οποία είναι χ86

Φίλε τζάμπα κόπο θα κάνεις , γιατί μηλαράκι δεν βλέπεις με τέτοιο configuration . Θέλεις τουλάχιστον Διπύρηνο και 512 ΜΒ RΑΜ

Foogy

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Εχω βαλει μηλο στο pc μου ολα δουλεψανε μια χαρα αλλα δεν θα παρω. Απο την αλλη τα αρνητικα του μια και εχω και στην δουλεια mac ειναι το θεμα με την μνημες. Αυτο που παντα δεν μαρεσε ειναι οτι δεν μαρεσει ο περιορισμος του. Σου λεει αυτο ειναι το μηχανιμα και τελιωσε. Εγω θελω να το φτιαξω οπως εγω νομιζω σωστα οχι οπως θελει ο Δουλειας. Επεισεις με χαλασε το itunes που ενω φτιαχνεις την playlist σου κανονικα δεν κανει shortcut οπως ολα τα προγραματα στο pc αλλα copy τα mp3 στο δικο του φακελο. Ετσι σου περνει διπλο χωρο. Βασικα δεν το πολυ εψαξα μιπως εχει επιλογη που να το διορθωνει. Αλλο βασικο που με χαλασε δεν εχεις παιχνιδια μονο επιλεγμενα. Ηθελα να κανω καποιες αλλαγες στο dreambox μου και οπως ητανε φυσικο κανενα προγραμα δεν δουλευε εκει. Και ετσι Pc και παλι pc με τα στραβα του και καλα του.

calvin

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Επειδη και εγω εχω Hacintosh και στην αρχη ημουν ενθουσιασμενος τωρα βλεπω οτι δεν λεει και πολλα πραγματα.
Βεβαια αλλο Hac και αλλο Mac αλλα σε γενικες γραμμες για ολοκληρωτικη αλλαγη δεν το βλεπω.
Ομως αν με την παροδο του χρονου βγουν περισσοτερα προγραμματα για Mac δεν το αποκλειω

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.pcw.gr/files/Image/apple_macbook_new_2008.jpg[/img[/URL]]

[b]Νέα και μονοκόμματα MacBooks[/b]

Νέα και μονοκόμματα MacBooks

Τα νέα MacBooks θα είναι «σκαλιστά» σε μεγάλα κομμάτια αλουμινίου για αυξημένη αντοχή και χαμηλότερο κόστος, ενώ θα είναι ενισχυμένα και από αρκετά δυνατότερη κάρτα γραφικών συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση.

Τα νέα μοντέλα MacBook, MacBook Pro και MacBook Air σχεδιάστηκαν ώστε να ενισχύσουν τις ανεβασμένες πωλήσεις της Apple που πρόσφατε εκτόπισε, με ποσοστό 39%, από την πρώτη θέση στον κρίσιμο εκπαιδευτικό τομέα, την Dell.

Η Apple λοιπόν χρησιμοποιεί ένα κομμάτι αλουμινίου βάρους 1,1 κιλού, το οποίο επεξεργάζεται προκειμένου να του δώσει τέτοια μορφή ώστε να «κολλήσουν» πάνω του τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Το αποτέλεσμα είναι μία αρκετά πιο στιβαρή κατασκευή, ελαφρύτερη και με λιγότερα κομμάτια από τις προηγούμενες.

Τα MacBook θα έχουν οθόνες διαστάσεων 13.3-inch, 2GHz Intel Core 2 Duo CPU, Nvidia chip και 160GB σκληρού με τιμή γύρω στα 1300 δολάρια. Με 300 δολάρια παραπάνω, προστίθεται backlit display, επεξεργαστής 2.4GHz Intel και σκληρός 250GB.

Τα δύο νέα MacBook Pro περιλαμβάνουν 2 Nvidia graphics chipsets: το ενσωματωμένο 9400M και το GeForce 9600M με 4ωρη αυτονομία. Το ένα μοντέλο θα διαθέτει 15.4-inch οθόνη, 2.4GHz Intel CPU και 250GB ενώ το δεύτερο 2.53GHz Intel CPU, περισσότερη μνήμη και σκληρό στα 320GB

Τέλος, τα καινούργια MacBook Air με τιμές, που δεν άλλαξαν από πέρσι, στα 1800 και 2500 δολάρια, θα έχουν επίσης το Nvidia GeForce 9400M τσιπ γραφικών και δίσκο 120GB, με το ποιο ακριβό μοντέλο να διαθέτει SSD (Solid state disk) μεγέθους 128GB συγκριτικά με 64 που είχε πέρσι.

adonis13

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
9
Πόντοι
6
εχω ενα λαπτοπ εναμιση χρονο μαρκας acer και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.τωρα ομως θελω να παρω καινουριο(παρεμπιμτοντως εχω και στεθερο υπολογιστη). ειμαι αναμεσα σε acer toshiba kai mac. παρακαλω πειτε τη γνωμη σας και για τις τρεις μαρκες

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
εχω ενα λαπτοπ εναμιση χρονο μαρκας acer και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.τωρα ομως θελω να παρω καινουριο(παρεμπιμτοντως εχω και στεθερο υπολογιστη). ειμαι αναμεσα σε acer toshiba kai mac. παρακαλω πειτε τη γνωμη σας και για τις τρεις μαρκες

Μετά και την παρουσίαση των καινούργιων Macbook (που θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ) φυσικά συμφέρει ν' αγοράσεις Apple (κ να εγκαταστήσεις σε dual boot κ windows) οπότε θα είναι σαν να έχεις 2 laptop σ' ένα! :rockon:

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
... και αφου κανεις την συγκριση λεοπαρδαλης και παραθυρων , θα απεγκαταστησεις τα παραθυρα και θα σου μεινει ενας κομψος , ευχρηστος και λειτουργικος φορητος υπολογιστης .  ;)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
θα φανω σαν fangirl που λεει μαλακιες χωρις να τις αιτιολογει,αλλα δεν πειραζει,βαριεμαι να γραφω τους λογους για τους οπιους θα πω το παρακατω:
[size=20pt]GET A MAC[/size]
www.apple.com/getamac/whymac/]http://www.apple.com/getamac/whymac/[/url]

τα MAC είναι αυτό που είναι λόγω του λογισμικού τους.- (τελεία και παύλα)
φανταστείτε να σας χαλάσουν τ αηχεία και να χρειαστεί να πάτε όλο τον υπολογιστή σας στον τεχνικό.
ενώ στο pc απλά αλλάζεις ηχεία.

ξέρετε τι θα γινόταν ΕΑΝ η ATI & AMD ανέπτησαν αυτό που ήχαν στα σκαριά? ξέρετε τι είναι αυτό. Αυτό είναι ένα ενιαίο mobo με ενσωματομένο επεξεργαστή και κάρτα γραφικώ, μπορεί και μνήμη R.A.M. το οποίο θα είχε τα πλεονεκτήματα ενός PC (δλδ τον ταχύτατο επεξεργαστή, την απίστευτη κάρτα γραφικών της ΑΤΙ+ότι αυτά έχουν γίνει πολύ φτηνά τώρα) και θα επιτύγχανε την αποδοτικότητα (την συνεργασία) που σου προσφέρουν τα κομμάτια ενός MAC(το κάθε κομμάτι ενός MAC υπολογιστή έχει φτιαχτεί για να επικοινωνεί με συγκεκριμένη τεχνολογία.)

στο PC ένα είδος RAM είναι φτιαγμένες για 2 είδη επεξεργαστών Intel AMD, για 2 κατασκευαστές VGA ΑΤΙ Nvidia και δεν θυμάμαι και εγώ για πόσα είδη mobo.

προφανώς και τα 2 ποστ είναι άσχετα με το θέμα...

κανείς δεν θεωρεί fangirl ότι λες μλκιες γιατί ΛΕΣ. άλλο πράγμα το MAC και άλλο το MAC OS, operating system youknow.
αν εγραφες για λειτουργικό φυσικά και θα ήσουν εντός θέαματος
duracell εγώ πιστευα ότι σκάμπαζες από τέτοια... τεσπα.

ξέρετε ποια είναι η καρδιά του MAC OS? για άλλους ο πυρήνας ? ο πυρήνας του MAC OS . και αφού αρέσουν σε μερικούς τα Link

τα άπειρα link παρ' τε μερικά

συνεχίζοντας... ο kernel είναι BSD, αργότερα FreeBSD ανοιχτού κώδικα.
δηλαδή τί κάναν οι μάγκες? πήραν έναν Unix Based πυρήνα και του έβαλαν πάνω πακέτα...
ειλικρινά πόσο μλκας μπορεί να είσαι για να κάνεις άθος σε έναν κειμενογράφο έναν media player και έναν browser? αυτοί που ασχολλήθηκαν με το MAC OS καθόλου απ' όσο έδειξε γιατί εφόσον είχαν έτοιμη την πολυκατοικία απλά έβαλαν έπιπλα και παράθυρα.
ΔΕΝ έφτιαξαν δικό τους σύστημα απλά το στήριξαν πάνω σε κάτι έτοιμο. * αστεράκι εδώ για να επανέλθω παρακάτω.

μετά έχουμε τα Windows.
ξεκινώντας από τα 3.1 που ήταν προτόγονα... βέβαια το DOS γάμαγε και έδερνε(εκφράσεις που επιτρέπονται εδώ.. γιατί να βάλω αστεράκια :cheesy: ) .. τα νούμερα της MS έφτιαξαν συστήματα βασισμένα στο DOS που επαναλαμβάνω ΓΑΜΑΓΕ όπως τα '95 '98 '98S.E. αλλά ήταν τόσο μαλάκες που δεν μπορούσαν να διορθώσουν τα bugs(πράγμα που έκαναν στην apple πάρα πολύ καλά) οπότε εκεί που θα μπορούσαν τα '98 S.E. να πιτσιλάνε τα υπόλοιπα λειτουργικά δεν το καταφέρανε. εκεί στα μέσα του '90 ήρθε και το UNIX ελαφρώς επιρεασμένο από την αρχική ιδέα των Windows(δηλαδή κάτι λειτουργικό βασισμένο πάνω σε κάτι άγνωστο για τον απλό χρήστη.)μετά βγήκαν τα millenium στα οποία έγινε η γνωστή σε όλους μας μλκία και αποδεσμέυτικε το DOS από το λειτουργικό... τώρα πάνω σε τι τρέχει το λειτουργικό... θα σας γελάσω... και θα σας γελάσουν και οι προγραμματιστές της MS. απλά έλυσαν κάποια bugs στο σύστημα.... αλλά δυσκόλεψαν πάρα πολύ την εξέλιξη και καλυτέρεψη του συστήματος... grrrrrr...
και μετά εγένετω XP (το XP σημαίνει extreme programming για όσους δεν ξέρουν). ένα συμπαθητικό λειτουργικό με νέο look , με αρκετά bugs στην αρχή(σκεπτόμενοι ότι προηγήθηκαν τόσα και τόσα λειτουργικά, τεσπα) τα οποία άρχισαν να εκλείπουν με την κυκλοφορία του επιτυχημένου δίσκου του Σώτη Βολάνη αλλά και του SP1(uno)... αν στο SP1 χαρήκαμε... στο SP2 εκσπερματώσαμε πρόωρα και ολοκληρωτικά.(για το SP3 δεν χάρηκε κανένας γιατί απλούστατα .... αχ καλέ δεν έβαλαν καινούρια κουμπάκια.... απλά διόρθωσαν πράγματα του πυρήνα και 2-3 πακέτων άγνωστων μέχρι τότε σε αρκετούς χρήστες.) 1,5 χρόνο πριν την κυκλοφορία του SP3 για τα XP ήρθε στον κόσμο το Vista... τα Vista τα πολλά που τα είδατε... ρε μπας και είναι το VISTO -τα VISTA ? μπορεί. τα οποία πάτε πολλοί και τα αγοράζετε... ακόμα δέχεστε να σας τα πουλάνε με το ζόρι μαζί με το καινούριο laptop και pc. σαν να σας βάζουν αγγούρι στον κώλο και να μην λέτε όχι.Το Vista απλώς μία καινούρια έκδοση του πυρήνα του XP με την μόνη διαφορά ότι ο πυρήνας του VISTA υποστηρίζει αέρα κοπανιστό... δηλαδή το AERO... το βλέπουν οι γκόμενες και τα βλαχαδερά και χαίρονται... αχχ καλέ κοίτα περιστρέφετε.... στο VISTA μάθανε μερικοί τι σημαίνει το transparent. οπότε όσο το AERO γαμάει το VISTA τόσο γαμάει εσάς όταν θέλετε να χρησημοποιήσετε το λειτουργικό.Η προαναγγελία του SP1 ΠΡΙΝ την κυκλοφορία του VISTA επίσημα.... απλά έλεγε στον κόσμο... η μλκία έρχετε σε 2 δόσεις.. και όπως είδαμε και τώρα θα φάτε και άλλη μία στην μάπα όσοι τα χρησημοποιείτε.. γιατί βγαίνει και SP2 που πρέπει να είναι όσο είναι αυτήν τη στιγμή όλο το λειτουργικό για να διορθώσει τα bugs.

******και συνεχίζω την αστεράτη παράγραφω που έκανα πιο πάνω(δλδ συνεχίζω το αστεράκι) και θέλω να πω..
Το πιο σημαντικό γεγονός του '90 δεν ήταν η δημιουργία οπτικού δίσκου CD... OXI.... δεν ήταν ο θάνατος του παπαντρέου... ούτε τα γαμήσια του λαζόπουλου με τον ψινάκη.. ήταν η δημιουργία του 1ου ΑΝΟΙΧΤΟΎ κώδικα λογισμικού-λειτουργικού.όπερ και εγένετο το Unix.
Linus Torvalds (παρ' τε και άλλο link έτσι για να γουστάρετε ) είναι ο μπαμπάς του LINUX ... ΟΧΙ ΤΑ Linux .. είναι ένα πράμα... ενιαίο.. ο οποίος έδωσε νόημα ζωής σε κιλιάδες προγραμματιστές που ήθελαν να κάνουν κάτι για την κάβλα τους.... κάτι που άλλοι το κατακρίνου και το παίζουν υπεράνω.. geekzzz φυτά φλώροι και δεν συμαζεύεται(αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ μην το γελοιοποιείς από δική σου αδυναμία.). Τι έκανε αυτός λοιπόν και πάρα πολύ προγγραμματισές... όλοι μαζί οικειοθελώς. έφτιαξαν κάτι το οποίο είναι ΤΣΑΜΠΑ, είναι ΣΤΑΘΕΡΟ, έχει ποικιλία, και πάνω από ολα - εξελίσεται και ελίσετε δειαρκώς, νύχτα μέρα.

Το λειτουργικό της MS είναι απλά για να παίζουν τα παιδάκια κανένα game.
Το λειτουργικό της MAC είναι ένα λειτουργικό βασιμένο σε κάτι ξένο-ελεύθερο με διαφορετικά κουμπάκια και ποιο μαρκετινίστικα κόλπα
Το Unix/Linux του ΛΑΟΥ (σαν πολιτική ομιλία μοιάζει) είναι κάτι που θα το ζήλευαν όλοι οι δημιουργοί λειτουργικών, και που καταριώνται ακόμα περισσότεροι που δεν μπορούν να το μάθουν.

τώρα για να μάθετε το LINUX, θα σας πω ότι ούτε το XP ξέρετε γιατί με το παραμικρό κολάτε οι περισσότεροι. αν σας κλείσει ο explorer δεν ξέρετε να τον επαναφέρετε(όχι internet-explorer). απλά τα διαφορετικά κουμπάκια σας κάνουν να μπερδεύεστε.

τώρα για το MAC που είπατε παραπάνω. είναι σαν την MERCEDES στα αυτοκίνητα που ακόμα και τα σκουπιδιάρικα είναι MERCEDES. έτσι και όλες οι χαζογκόμενες έχουν τα trendy ΜΑC books με το πολύχρωμο λειτουργικό. όσο εύκολο είναι να μάθεις το MAC OS άλλο τόσο εύκολο είναι να μάθεις το Ubuntu Kubuntu Xubuntu και αργότερα πας σε Debian Fedora Gnome.

ακόμα και το κινητό της APPLE αποδείχθηκε μια μλκια και μισή... αξία μεταπώλησης ΔΕΝ έχει. Δυνατότητα επέκτασης ΔΕΝ έχει. φτιάχνει καφέ παστίτσιο και γλαρόσουπα αλλά όταν θες να μιλήσεις σου τελειώνει η μπαταρία...... ενώ θα διαρκήσει μέχρι να βγει (σύντομα) το 1ο κινητό ανοιχτού κώδικα. φανταστείτε άπειρες εφαρμογές σε ένα σκατό... δηνατότητα τροποποίησης ... μέχρι εκεί που δεν φαντάζεστε.
Αυτή η καταναλωτική μανία θα μας φάει. αυτή η ακόρεστη δίψα για καταναλωτισμό και υποδούλωση στο αστείο μαρκετινγκ των πολυεθνικών.
κλαψτε μετά μλκες γιατί δεν έχετε να φάτε... πάτε και πληρώνετε πράγματα που μπορείτε να αποφύγετε. Έχω MAC BOOK και είμαι γαμάτος(αλλά ένας θεός ξέρει πως κάνεις ένα απλό ssh).
κοίτα το νέο μου SonyEriccson K690349340925i με κάμερα 450 GigaPixel και θόρυβο που δεν μπορείς ούτε την μέρα να βγάλεις φωτογραφία.Κοίτα τα νέα μου VISTA (αλλά όταν είσαι μόνος σου ξεβαφτίζεσαι στις παναγίες.).cum

πως λέει και ο μέγιστος πανούσης: άντε κυρά μου να τινάξεις καμιά ελιά....
αυτές που ξέρουν τι θέλουν από έναν υπολογιστή και όχι να ακούνε μουσική, να συνδέουν το i-pod, και να χαζεύουν στο facebook δεν έχουν ούτε windows ούτε MAC OS.
έχουν linux που κάνει τα πάντα.

ελπίζω να καταλάβατε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κάθε λειτουργικού,
ποιο είναι κατάλληλο για κάθε χρήση,
ποιο είναι αληθινό λειτουργικό,
τι είναι το MAC και τι το MAC OS.
κατα που οδεύει η MS,
πως μας κάνει να παραλειρούμε το marketing
και ποιο είναι το μέλλον στους υπολογιστές.

==========
απόψεις μου:
ATI απλά είναι το μέλλον στους υπολογιστές (με πολλά προβλήματα οι κάρτες γραφικών της στο linux από θέμα driver)...
Nvidia πάρα πολύ πίσω από άποψη hardware αλλά με καλό λογισμικό για τα προιόντα της
AMD, μετά την συγχώνευση της με την ATI μάλλον θα κάνει το μεγάλο μπαμ καθώς μέχρι σήμερα ασχολούταν η μία εταιρία ως ATI&AMD με εξέληξη άλλων προιόντων. Την εποχή που η Intel πουλούσε P4 στους μλκες h AMD πούλαγε επεξεργαστές στους ψαγμένους.
Intel, η εποχή C2D και μετά ... μαζί με το κατάλληλο μαρκετινγ και τις καλές συμφωνίες την έκαναν να λάμψει μέχρι σήμερα... κανείς δεν ξεχνά τη σειρά P III που απλά άφησε εποχή(φυλάω καλά τον δικό μου ππαντως)... αλλά δούλεψε πολύ κόσμο με τον P4.
--------
Αντι να έχεις ένα MAC βάλε στο φθηνό PC σου Windows για να παίζεις  και όλα τα άλλα κράτα τα για το Linux που επίσης θ έχεις σε διαφορετικό partition.
αντί να φωνάζετε για το πως θα κάνετε εγκτάσταση windows και linux στο pc καλύτερα να δώσετε 20 ευρώ σε κάποιον να σας τα βάλει... ενώ γλιτώνετε και τα υπόλοιπα έξωδα τρέχωντας για επισκευή με το πιθανό black out των windows.
αυτά από εμένα... :uglystupid:

Foogy

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Πες τα ρε μεγάλε γιατί ορισμένοι που έχουνε ένα MAC νομίζουν ότι πιάσανε το πάπα από τα @@. Εγώ δυστυχώς λόγω δουλειάς είμαι υποχρεωμένος να έχω windows για 1 πρόγραμμα που δυστυχώς δεν έχει βγει σε Linux (Photoshop) και με wine δεν με βολεύει. Mac είχα βάλει στο pc μου ήτανε μόνο για το δω άλλα μέχρι εκεί προτιμώ τα Vista. Δεν ξέρω για σας έμενα δουλεύουνε μια χαρά. Πολύ καλύτερα ακόμα και από τα XP. Εαν είχε το ίδιο μάρκετινγκ το ubuntu θα σου έλεγα που θα βρισκότανε και τα windows και το Mac. Τωρα πλέον η εγκατάσταση ubuntu έχει γίνει παιχνιδάκι ποιο εύκολο θα έλεγα και από windows.

Επίσης ξέχασα το ποιο βασικό. Πάρε ένα παλιό μηχάνημα p3 για παράδειγμα και βάλε vista δεν τα παίξει. To ίδιο και για mac μετά δοκίμασε να βάλεις την τελευταία έκδοση ubuntu. Θα δουλέψει άψογα. Εγώ έχω ένα παλιό AMD 600 το ξεκίνησα με Ubuntu 6.04 αυτή την στιγμή έχει την 8.04 και μεθαύριο που θα βγει η 8,10 θα αναβαθμιστεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Για δοκίμασε να το κάνεις άλλου αυτό. Οι Ελάχιστες απαιτήσεις θέλει είναι 192 mb ram για την Server έκδοση και 256 και πάνω για την Desktop εκδοσή. Επίσης στο Ubuntu έχω δει το ποιο γρήγορο μπουταρισμα στην ζωή μου. 5  δευτερόλεπτα.

SecretSiN^^

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ευχαριστουμε κυριε τσολια για το μαθημα σας,αλλα τα γνωριζαμε ηδη.
Ξερω αρκετα καλα τι ειναι το UNIX και γνωριζω φυσικα την διαφορα του Μac(hardware)απο το OS X(Leopard,μιας και ειναι η τρεχον εκδοση του λειτουργικου).Ειπα GET A MAC καθως το λειτουργικο ΟS X δεν μπορει να λειτουργησει σε συμβατικα PC(νομιμα φυσικα,οχι πως δεν γινεται καθολου).
Το πως εφτιαξε μια εταιρια το λειτουργικο της δεν νομιζω πως παιζει και πολυ ρολο,στους απλους χρηστες τουλαχιστον!Εχει πιοτητα;Δουλευει;Ειναι ευκολο;Θα το παρω!Τωρα εσυ ψαχνε βρες πιους κωδικες γραψανε και πιους κλεψανε!
Αυτην την στγιμη εχω ενα Macbook 13" και ενα Dell Dekstop,στο dell εχω ubuntu kai suse.Γνωριζουμε και απο αυτο τσολια μου.

Παντως αυτο που καταλαβα απο αυτα που μας ειπες ειναι πως,οπιος δεν ειναι ComputerGeek ειναι βλακας.
Ενας που γουσταρει να περναει την ωρα του με games ειναι βλακας.
Ενας που γουσταρει να εχει την μουσικη του,να κανει το surf του και το pc του να δουλευει ειναι παλι βλακας.
Και ΕΣΥ,που εχεις τα απειρα προγραματα που τα περισσοτερα ειναι για πεταμα και επειδη δεν εχεις φανταχτερο λειτουργικο(By default,με compiz εχεις το πιο τσιρκο λειτουργικο ever) ΕΙΣΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ.Την βρησκεις διαβαζοντας τις απειρες γραμμες του terminal και κανοντας ping localhost,Πατας και sudo apt-get install και εισαι και teh_hax0r.Εισαι ο μονος που δικαιουτε σε αυτην την ζωη να χρησιμοποιει υπολογιστη!Οι απλα κοινοι θνητοι user ειναι απλα τα θυματα.
Αγαπαω το Linux,και τον σκοπο που αντιπροσοπευει,αλλα μην τα ισοπεδονουμε και ολα.Επειδη το linux ειναι η καλητερη επιλογη για εσενα δεν σημαινει πως ειναι για ολους...Μερικοι δεν γουσταρουν να ψαχνουν 100 ωρες για να κανουν ολα τα περιφεριακα τους να δουλευουν!

Το iPhone Ηταν και αυτο μαλακια.Εχεις δικιο.Τα androids ειναι τα καλα!Bricks που ολες τους οι λειτουργιες και τα gestures ειναι καθαρη αντιγραφη του iphone!"φανταστείτε άπειρες εφαρμογές σε ένα σκατό..."
Εχεις δει ποτε ποσες εφαρμογες υπαρχουν για iphone/ipodTouch στο itunes store(αλλα που να δεις;το πιο γνωστο προγραμμα/online store μουσικης του πλανητη δεν εχει εκδωση για την Gosu διανομη σου!Συμβηβασου λοιπον με κανα rythmbox που ουτε τα artwork δεν μπορει να δειξει σωστα,η βαλε wine και παλευε στο terminal 2 ωρες μεχρι να το περασεις και να σου δουλευει χαλια.)?Εχεις δει ποσες ειναι τσαμπα;Εχεις προσεξει πως πολλα και σημαντικα σιτε(ebay,facebook,youtube κ.α) εχουν official εφαρμογες για το iphone(κατι που προφανος δεν θα ισχυει για τα υπολιπα Open Source)?
Ανυπομωνω για το επομενο flame post σου,εαν φυσικα αξιζει να μου απαντησεις.Εξαλου εγω θα επρεπε να καω στην κολαση!Εχω Mac,iphone και μου αρεσει το Aqua του OSX!Ναι,εχω και trendy ασπρο χρωμα laptop!Επισης σου παραθετω ενα αρθρο,ακριβως οπως το βρηκα:

Το Popular Mechanics δημοσίευσε συγκριτικό τεστ μεταξύ Mac και PC με παρόμοια χαρακτηριστικά και κατέληξε σε ένα αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα: τα συστήματα Mac τρέχουν καλύτερα - ακόμα και αν αντί για το OS X έχουν λειτουργικό σύστημα Vista!!! Πέρα από τα γνωστά benchmarks, ο Glen Derene υπέβαλε το σύνολο των συστημάτων και σε μια σειρά δοκιμασιών "πραγματικών συνθηκών".
- Ο ίδιος εξηγεί τη διαδικασία μετρήσεων ως εξής "Δοκιμάσαμε δύο desktops και δύο laptops –ένα της Apple και ένα 'PC'- και ορίσαμε ένα πάνελ από testers από όλες τις κατηγορίες χρηστών, από experts έως και τελείως αρχάριους. Οι testers έπρεπε να ρυθμίσουν αυτούς τους υπολογιστές σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να τους χρησιμοποιήσουν για καθημερινές εργασίες [Web surfing, δημιουργία εγγράφων, ανέβασμα φωτογραφιών στο Internet, downloading αρχείων και αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών με χρήση του Media Center ή του Front Row].
Σε όλες τις κατηγορίες, τα συστήματα της Apple αναδείχθηκαν νικητές. Παραδόξως, όμως, όσον αφορά στην ευχρηστία και την αισθητική του περιβάλλοντος εργασίας, το προβάδισμά τους ήταν μικρό. Στις μετρήσεις επιδόσεων, το OS X αποδείχθηκε περίτρανα πιο ικανό από τα Vista, παρουσιάζοντας μικρότερους χρόνους εκκίνησης και τερματισμού συστήματος, όπως επίσης και καλύτερη απόκριση στην εκκίνηση εφαρμογών. Ωστόσο, ακόμα και τα Vista στα συστήματα Apple [στα οποία εγκαταστάθηκαν με το Boot Camp], έχουν καλύτερες επιδόσεις από ό,τι στα παρόμοια σε τεχνικά χαρακτηριστικά τυπικά PC.

Η photo που ακολουθει ειναι απο γνωστο Αμερικανικο πανεπηστιμιο:

[size=15pt]Mac είχα βάλει στο pc μου ήτανε μόνο για το δω άλλα μέχρι εκεί προτιμώ τα Vista. Δεν ξέρω για σας έμενα δουλεύουνε μια χαρά. Πολύ καλύτερα ακόμα και από τα XP.[/size]
Τωρα μπορω να πεθανω!Μετα απο αυτο που ακουσα ειμαι ετοιμη για τον κατο κοσμο.
ΥΓ,να σε καλα ρε μεγαλε με εκανες και γελασα!

Foogy

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
0
[/quote]

Εαν δεν ξέρεις να τα δουλέψεις δεν σου φταίνε μετα windows.

Και εάν θες να γελάσεις να σου πω αστείο να γελάσεις. Το Mac είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι είναι Gay Friendly.

SecretSiN^^

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Εαν δεν ξέρεις να τα δουλέψεις δεν σου φταίνε μετα windows.

Και εάν θες να γελάσεις να σου πω αστείο να γελάσεις. Το Mac είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι είναι Gay Friendly.
Δεν μπορεις να κανεις ενα Quote και μου λες εαν ξερω να δουλευω windows?Λες και με ξερεις και απο εχθες για να ξερεις το ποσο καλα χειριζομε το συγκεριμενο λειτουργικο.
Δεν ξερω γιατι,αλλα δεν το βρησκω αστειο,το αστειο σου.
ΥΓ μαλον για να με πειραξεις το ειπες,αλλα προφανος δεν προσεξες οτι ειμαι κοπελα.

mimikos2000

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Like
13
Πόντοι
16
το αλλο που το μοναδικο προγραμμα που κολλαει στο MAC ειναι το Microsoft Office ... το ξερατε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom