Νέα

Αποτυχημένος Κωστάκης!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα supersafe2005
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 517
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

τι πιστευετε οτι θα γινει;

• κωστακης προεδρος

Ψήφοι: 0 0,0%
  • παπουλιας προεδρος

• κανενας απο τους δυο/αλλος

• παλι εκλογες απο την αρχη

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Καλά κάνεις φίλε (που λέει ο λόγος) και το διευκρινίζεις.
Εγω απλά ανέφερα ότι η ουσία είναι ότι ένα δημόσιο αγαθό (νερό)
κακώς εκτιμήθηκε σε ένα Α ποσό,
και αντηλλάγη με κάτι άλλο πολαπλάσιας αξίας που ήταν αξιοποιήσιμο.
Και αυτά ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ και γιγαντωθηκαν επί ΝΔ.
Αυτά για επίλογο.

μια απορία.. έχεις ένα χωράφι και ανοίγεις ένα πηγάδι.... το νερό του πηγαδιού είναι δημόσια περιουσία  :think: :think: :think: :think: :think:

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
μια απορία.. έχεις ένα χωράφι και ανοίγεις ένα πηγάδι.... το νερό του πηγαδιού είναι δημόσια περιουσία  :think: :think: :think: :think: :think:

Δεν το ξέρω φίλε μου αυτο για να σε διαφωτίσω  :(
Νομίζω όμως ότι οι λίμνες και τα ποτάμια θεωρούνται δημόσια περιουσία....
Πρέπει να το ψάξουμε τι διαφορά υπάρχει στο κρυμμένο απο το φανερό νερό  :cheesy:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν το ξέρω φίλε μου αυτο για να σε διαφωτίσω  :(
Νομίζω όμως ότι οι λίμνες και τα ποτάμια θεωρούνται δημόσια περιουσία....
Πρέπει να το ψάξουμε τι διαφορά υπάρχει στο κρυμμένο απο το φανερό νερό  :cheesy:

πάντως τα χρυσόβουλα αναγνωρίζονται ώς τίτλοι κυριότητας στην Ελλάδα ... ο λόγος είναι απλός.. τόσο η περιουσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, όσο και οι περιουσίες των πατριαρχείων Ιεροσολύμων (αμύθητη) και Αλεξανδρείας στηριζονται σε τιτλους - χρυσόβουλα.. αν λοιπόν πάψουμε να αναγνωρίζουμε τα χρυσόβουλα τότε ευκαιρία θα βρούν να τους τα πάρουν..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
μια απορία.. έχεις ένα χωράφι και ανοίγεις ένα πηγάδι.... το νερό του πηγαδιού είναι δημόσια περιουσία  :think: :think: :think: :think: :think:

Τι είδους ερώτηση είναι αυτή;;;

(ααααα, κατάλαβα, πανέξυπνη).

Και φυσικά δεν είναι δημόσια περιουσία, πως θα μπορούσε ποτέ να είναι.

Απλά για να πάρεις άδεια για γεώτρηση από το ΤΕΒ πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις νόμιμη χρήση του χώρου όπου θα γίνει η γεώτρηση, δηλαδή να προσκομίσεις:

4. Θεωρημένο αντίγραφο νόμιμου τίτλου στον οποίο να προκύπτει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου στον οποίο θα γίνεται η χρήση του χώρου στον οποίο θα γίνεται η χρήση του νερού, δυνάμει εμπράγματης ή ενοχικής σχέσης όπως : α) συμβολαιογραφικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας, β) συμφωνητικό μίσθωσης, γ) απόφαση έγκρισης επέμβασης σε δασική έκταση, δ) απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραχώρηση δημόσιας έκτασης σε περίπτωση χαρακτηρισμού έκτασης ως πλέον άγονης. Σε περιπτώσεις έργων για την πραγματοποίηση των οποίων απαιτούνται απαλλοτριώσεις τα ως άνω δικαιολογητικά δεν απαιτούνται για την έκταση που πρόκειται να απαλλοτριωθεί.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τι είδους ερώτηση είναι αυτή;;;

(ααααα, κατάλαβα, πανέξυπνη).

Και φυσικά δεν είναι δημόσια περιουσία, πως θα μπορούσε ποτέ να είναι.

Απλά για να πάρεις άδεια για γεώτρηση από το ΤΕΒ πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις νόμιμη χρήση του χώρου όπου θα γίνει η γεώτρηση, δηλαδή να προσκομίσεις:

4. Θεωρημένο αντίγραφο νόμιμου τίτλου στον οποίο να προκύπτει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου στον οποίο θα γίνεται η χρήση του χώρου στον οποίο θα γίνεται η χρήση του νερού, δυνάμει εμπράγματης ή ενοχικής σχέσης όπως : α) συμβολαιογραφικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας, β) συμφωνητικό μίσθωσης, γ) απόφαση έγκρισης επέμβασης σε δασική έκταση, δ) απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραχώρηση δημόσιας έκτασης σε περίπτωση χαρακτηρισμού έκτασης ως πλέον άγονης. Σε περιπτώσεις έργων για την πραγματοποίηση των οποίων απαιτούνται απαλλοτριώσεις τα ως άνω δικαιολογητικά δεν απαιτούνται για την έκταση που πρόκειται να απαλλοτριωθεί.

μάλιστα .. με δεδομένο λοιπόν ότι στο Βατοπέδι είχε αναγνωριστεί η κυριότης των παραλίμνιων εκτάσεων,νομίμως μεταγγραφέντων στο υποθηκοφυλακείο επί υπουργίας Δρύ και Φωτιάδη (του πατριώτη μου βεβαίως βεβαίως) αρε μπορώ ευκόλως να συνάγω το συμπέρασμα ότι το Βατοπέδι διαθέτει το 4α ως ανωτέρω...

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
μάλιστα .. με δεδομένο λοιπόν ότι στο Βατοπέδι είχε αναγνωριστεί η κυριότης των παραλίμνιων εκτάσεων,νομίμως μεταγγραφέντων στο υποθηκοφυλακείο επί υπουργίας Δρύ και Φωτιάδη (του πατριώτη μου βεβαίως βεβαίως) αρε μπορώ ευκόλως να συνάγω το συμπέρασμα ότι το Βατοπέδι διαθέτει το 4α ως ανωτέρω...

Από εκεί ξεκινάει το σκάνδαλο, αφου μέχρι τότε ΚΑΜΙΑ δικαστική αποφαση ΔΕΝ του αναγνώριζε κυριότητα στις παραλίμνιες εκτάσεις, ούτε καν αυτή της κυβέρνησης της κατοχής.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Από εκεί ξεκινάει το σκάνδαλο, αφου μέχρι τότε ΚΑΜΙΑ δικαστική αποφαση ΔΕΝ του αναγνώριζε κυριότητα στις παραλίμνιες εκτάσεις, ούτε καν αυτή της κυβέρνησης της κατοχής.

:dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

σύ είπας... το αναγνωρισε όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Τι σχέση έχει τώρα η γεώτρηση με την λίμνη;;;

Και που ξέρω εγώ τι λέγαν τα χρυσόβουλα;;; (δεν μπαίνω στην ουσία, αν στέκουν ως τίτλοι, αφού τους δέχονται έληξε το θέμα).

Μπαίνει θέμα κυριότητας της Λίμνης;; Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε ότι είναι λίμνη και όχι λιμνοθάλασσα οπότε δεν είναι κοινόχρηστη.

Είπε κανένας να την πάρει το Δημόσιο πίσω από τους παπάδες;;;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τι σχέση έχει τώρα η γεώτρηση με την λίμνη;;;

Και που ξέρω εγώ τι λέγαν τα χρυσόβουλα;;; (δεν μπαίνω στην ουσία, αν στέκουν ως τίτλοι, αφού τους δέχονται έληξε το θέμα).

Μπαίνει θέμα κυριότητας της Λίμνης;; Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε ότι είναι λίμνη και όχι λιμνοθάλασσα οπότε δεν είναι κοινόχρηστη.

Είπε κανένας να την πάρει το Δημόσιο πίσω από τους παπάδες;;;
δηλαδή έπρεπε να τους την αφήσει? και αν την αξιοποιούσαν όπως θέλανε οι παπάδες ?? (πχ ξενοδοχεία, εργοστάσια κλπ κλπ κλπ)...

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Δλδ η λίμνη, με το νερό της και τα ψάρια τέλοσπάντων, χωρίς τις όχθες, δεν είναι δημόσιο αγαθό?  :think:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δλδ η λίμνη, με το νερό της και τα ψάρια τέλοσπάντων, χωρίς τις όχθες, δεν είναι δημόσιο αγαθό?  :think:

καταπώς δείχνει όχι.. εφόσον περικλείεται από ιδιωτικές εκτάσεις...  :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

γενικά στην περίπτωση αυτή ΔΞ/ΔΑ....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
δηλαδή έπρεπε να τους την αφήσει? και αν την αξιοποιούσαν όπως θέλανε οι παπάδες ?? (πχ ξενοδοχεία, εργοστάσια κλπ κλπ κλπ)...

Αν παίρναν τις άδειες γιατί όχι;

Σιγά όμως να μην την αξιοποιούσαν.

Τι αξιοποίηση να κάνουν στην Βιστωνίδα;;;

Τελείως άχρηστη τους ήταν και για αυτό στήσανε την δουλειά.
Την ανταλλάξανε με δασικές, οι δασικές γίναν οικόπεδα, τα οικόπεδα τα πούλησαν σε κατασκευαστές, οι κατασκευαστές μέσω off-shore επιστρέψανε κάποια μιζούλα στους παπάδες. Έτσι στήνονται οι καλές δουλειές. Ζεστό χρήμα και ούτε να μπλέκουν με άδειες και κατασκευές.

Δεν λέω ότι αναγκαστικά ο Εφραίμ τα έβαλε στην τσέπη του. Στο μοναστήρι πρέπει να πήγαν.

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
καταπώς δείχνει όχι.. εφόσον περικλείεται από ιδιωτικές εκτάσεις...  :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

γενικά στην περίπτωση αυτή ΔΞ/ΔΑ....

Τι να πω  :dunno:
Μπορει να έχει αλτσχαϊμερ ο Πατεράκης...είναι και μεγάλος πλέον...
Όλο το σκεπτικό βασίστηκε στο ότι το νερό της Λίμνης είναι δημόσιο αγαθό,
και η μονή δεν θα μπορουσε ποτέ να έχει την κυριότητα παρά μονο την εκμετάλευση (των ιχθύων υποθέτω)...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
και για να πω την θέση μου στην όλη υπόθεση...

Τυπικά δεν υπάρχει σκάνδαλο. Τα πάντα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

Γεγονότα και πρακτικές

- Ο Δρυς και ο Φωτιάδης δεχόμενοι την ύπαρξη των χρυσόβουλων κατά πάγια πρακτική της πολιτείας κατοχύρωσαν τις παρόχθιες εκτάσεις στο Βατοπέδι.
- Οι επίγονοι της ΝΔ δεχόμενοι μία δικαστική απόφαση που έλεγε ότι η Βιστωνίδα είναι λίμνη και όχι λιμνοθάλασσα κατοχύρωσαν και τα νερά της στην μονή η οποία άρχισε να πιέζει τους    ψαράδες ζητώντας υπερβολικά νοίκια και δικαιώματα αλιείας.
- Το δημόσιο, ορμώμενο προφανώς από ψηφοθηρικούς λόγους (διότι πολιτικό χρήμα αποδεδειγμενα δεν βρέθηκε) αποφάσισε την ανταλλαγή της με ακίνητα του δημοσίου ίσης αξίας.
- Για να γίνει πράξη επί περιουσίας του Δημοσίου απαιτείται εκτίμηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών το οποίο κλήθηκε να προσφέρει την γνωμοδότηση του επί της αξίας των ανταλλαξίμων.
- Σύμφωνα με γνωμοδότηση αυτήν και τις υποστηρικτικές γνωμοδοτησεις άλλων εκτιμητών τα προς ανταλλαγήν ακίνητα έχουν την ίδια ΑΓΟΡΑΙΑ αξία (δεν ξέρω πώς γίνεται η αποτίμηση αυτή και με τι κριτήρια, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη). Σημειώστε ότι το ΣΟΕ εκτιμά την αγοραία αξία και όχι την αντικειμενική η οποία πιθανώς διαφέρει. Σημείο κλειδί στην όλη υπόθεση είναι ότι η αποτίμηση ακινήτων προκειμένου για διακιοπραξίες δημοσίου, γίνεται σύμφωνα με την κατάσταση και το νομικό καθεστώς των ακινήτων κατά την ημερομηνία αποτίμησης (πχ κατάσταση διαμερίσματος, βάρη που υπάρχουν, αν είναι νοικιασμένα ή όχι, αν υπάρχουν νομικά ελαττώματα και διεκδικήσεις, αν είναι οικοδομίσιμα, άρτια κλπ)

Αυτά είναι τα γεγονότα... δεν θα επεκταθώ το γιατί επελέγη η γυναίκα του Βουλγαράκη για να συντάξει τα συμβόλαια (διότι έχω ήδη αναφέρει ότι ο συμβολαιογράφος για την σύνταξη συμβολαίων μεταξύ ΝΠΔΔ ΔΕΝ λαμβάνει αμοιβή πλήν δικαιώματα αντιγράφων)

Ο χαρακτηρισμός μιάς έκτασης γίνεται με κοινή υπουργική απόφαση στα πλαισια των νόμων. Ο χαρακτηρισμός αυτός μπορεί να αλλάξει δραστικά την αξία ενός ακινήτου ...

ΑΥΤΑ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τι να πω  :dunno:
Μπορει να έχει αλτσχαϊμερ ο Πατεράκης...είναι και μεγάλος πλέον...
Όλο το σκεπτικό βασίστηκε στο ότι το νερό της Λίμνης είναι δημόσιο αγαθό,
και η μονή δεν θα μπορουσε ποτέ να έχει την κυριότητα παρά μονο την εκμετάλευση (των ιχθύων υποθέτω)...
φαντάζομαι ότι το σκεπτικό είναι το ίδιο με την κυριότητα υδάτων απο ιδιωτικές γεωτρήσεις..

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Αυτά είναι τα γεγονότα... δεν θα επεκταθώ το γιατί επελέγη η γυναίκα του Βουλγαράκη για να συντάξει τα συμβόλαια (διότι έχω ήδη αναφέρει ότι ο συμβολαιογράφος για την σύνταξη συμβολαίων μεταξύ ΝΠΔΔ ΔΕΝ λαμβάνει αμοιβή πλήν δικαιώματα αντιγράφων)

Aς κλείσουμε για σήμερα με το αυτό που είπε τότε, και θα επανέλθω αν μάθω κάτι παραπάνω.
Μα προφανώς για να πάρει την ευλογία της ιεράς μονής  :cheesy:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αν παίρναν τις άδειες γιατί όχι;

αν την είχαν στο χέρι τους τώρα (που τυπικά μπορούν να την έχουν αν οι δικαιοπραξίες αντιστραφούν) με το fast track τις άδειες θα τις παίρνανε εν ριπή οφθαλμού...

Σιγά όμως να μην την αξιοποιούσαν.
Τι αξιοποίηση να κάνουν στην Βιστωνίδα;;;
Τελείως άχρηστη τους ήταν και για αυτό στήσανε την δουλειά.

πολλά.. από ιχθυοκαλλιέργειες, τουρισμό, θαλάσσια σπόρ, ξενοδοχεία κλπ σε συνεργασία πάντα με επενδυτές.. μην ξεχνάς την υπόθεση στην Κρήτη

Την ανταλλάξανε με δασικές, οι δασικές γίναν οικόπεδα, τα οικόπεδα τα πούλησαν σε κατασκευαστές, οι κατασκευαστές μέσω off-shore επιστρέψανε κάποια μιζούλα στους παπάδες. Έτσι στήνονται οι καλές δουλειές. Ζεστό χρήμα και ούτε να μπλέκουν με άδειες και κατασκευές.
Δεν λέω ότι αναγκαστικά ο Εφραίμ τα έβαλε στην τσέπη του. Στο μοναστήρι πρέπει να πήγαν.

απλά η υπόθεση ανταλλαγή βόλεψε όλες τις μεριές.. και ψήφοι (υποθετικά μιλάμε) και χρήμα στον κορβανά του μοναστηριού.. και γρήγορα..

Τώρα που μιλάμε τυπικά δεν τους ανήκει διότι ο Παπακωνσταντίνου δεν δέχτηκε την ανατροπή όλων των δικαιοπραξιών αλλά προτίμησε να καταφύγει στα δικαστήρια (δεν το έχει κάνει ακόμη).. οπότε η λίμνη ανήκει στο δημόσιο... αλλά κανένας ψαράς ή ιχθυοκαλλιεργητής δεν πληρώνει σε κανέναν τίποτε...

μήπως δούμε τίποτε ξενοδοχεία ή βιομηχανίες στην περιοχή?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μα προφανώς για να πάρει την ευλογία της ιεράς μονής  :cheesy:

οχι ρε.. τα δικαιώματα αντιγράφων είναι αρκετά προκειμένου περί τέτοιων συμβολαίων (πολλά φυλλα και η αμοιβή υπολογίζεται με το φύλλο).. επίσης στον συμβολαιογράφο περιουσία είναι το αρχείο του γιατί από κει κάθε φορά που θέλεις αντίγραφο σε χαρατσώνουν...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
- Οι επίγονοι της ΝΔ δεχόμενοι μία δικαστική απόφαση που έλεγε ότι η Βιστωνίδα είναι λίμνη και όχι λιμνοθάλασσα κατοχύρωσαν και τα νερά της στην μονή η οποία άρχισε να πιέζει τους     ψαράδες ζητώντας υπερβολικά νοίκια και δικαιώματα αλιείας.

Μπααααα.

Ποίοι ψαράδες μωρέ, σιγά τα ψάρια που έχει η Βιστωνίδα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μπααααα.

Ποίοι ψαράδες μωρέ, σιγά τα ψάρια που έχει η Βιστωνίδα.

τι λες ρε.. ο καλύτερος λικουρίνος (καπνιστό κεφαλόπουλο) εκεί βγαίνει...

επίσης πρώτης ποιότητας αυγοτάραχο (όχι σαν την μεσολογγίτικη μαλακία)

μεζέδες πρώτης ποιότητας.. ρώτα και τον Πέσκια στο βαρούλκο..  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom