Νέα

Απορία για σκληρό δίσκο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MANOU
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
ΟΛΟΙ ΜΕ BAD SECTORS

4 Western Digital (Ενας 60αρης, Δυο 120αρηδες, ενας 250αρης ενας 500αρης) ΕΚΤΟΣ!
1 IBM (120αρης) ΕΚΤΟΣ!
2 Maxtor (200ρηδες, ο ενας εξωτερικος) ΕΚΤΟΣ!

Απο την αλλη πλευρα, ΟΛΟΙ μα ολοι οι Seagate που ειχα
δεν επαθαν το παραμικρο εκτος απο εναν μονο που απο δικη μου μαλακια επεσε και εσπασε
ενα ολοκληρωμενο στην πλακετα και δεν εχω καταφερει ακομα να κανω τιποτα!

Πραγματικα ειμαι περιεργος να μαθω πως το εχεις καταφερει αυτο ?

Θες να μας δωσεις τα φωτα σου ωστε να αποφυγουμε κι εμεις τετοια πραγματα ?

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
779
Πόντοι
96
Οι Seagate ειναι καλυτεροι απο ολους σε επαγγελματικη χρηση. απο προσωπικη εμπειρια και απο οτι εχω μεχρι σημερα αγορασει (που δεν ειναι και λιγα).

Τωρα, για να βοηθησω λιγο θα σου προτεινω κατι που ειναι "ακριβοτερο" σαν λυση αλλα φερει την τιμη/GB πολυ πιο χαμηλα και δεν εχεις θεμα αν κατι παθει ενας σκληρος. Το μονο οπου πρεπει να κανεις μια καποια παραχωριση ειναι το μεγεθος.

υπαρχει και το:

και τελος το:

ψαξτα και θα χαρω αν μαθω οτι σε βοηθησα.

OP
OP
MANOU

MANOU

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
66
ρε speed ξεκαθαρισες το τοπιο...αυτο ρωτησα εξ αρχης,αν οι seagate ηο συγκεκριμενος εχει διακοπτη power......
οντος δουλευει αθορηβα,,εναν weastern που εχω δουλευει σαν τρακτερ...λεω τωρα θα τα κλασει υστερα θα τα κλασει,αλλα σκλυλος....!!!!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Πραγματικα ειμαι περιεργος να μαθω πως το εχεις καταφερει αυτο ?

Θες να μας δωσεις τα φωτα σου ωστε να αποφυγουμε κι εμεις τετοια πραγματα ?
1ον κράτα χαμηλή θερμοκρασία στους σκληρούς.

2ον μακρυά ότι παπάρι έχεις που μπορεί να πειράξει το σκληρό, μαγνήτες κτλ.

3ον μην τον κλείνεις την ώρα που γράφει διαβάζει

4ον μην χτυπήσει κάπου

5ον ένα καλό τροφοδοτικό εγγυάται την σωστή και απροβλημάτιστη λειτουργία του υπολογιστή σε οποιεσδήποτε συννθήκες.

αυτά μπορείς να κάνεις εσύ.
τα υπόλοιπα είναι θέμα αστοχίας υλικού, τύχης και ηλιακών εκρήξεων  :2funny:

πάντως σε μια στατιστική που κοίταξα ενός γαλλικού καταστήματος υπολογιστών όπως είναι εδώ τα άχρηστα πλαίσιο μουλτιράμα και ι-σοπ οι δίσκοι με την μεγαλύτερη επιστροφή ήταν κάτι seagate ks νομίζω και κάτι WD green, οι πιο φθηνή σε κάθε κατηγορία.

edit: όποιος θέλει να πάρει κάτι της προκοπής δίνει λεφτά και κάνει τη δουλειά του. απλά εμείς παίζουμε με τα μαζικής παραγωγής/κατανάλωσης φθηνά προιόντα.

Geppetto33

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2009
Κριτικές
4
Like
471
Πόντοι
301
ρε σεις την Seagate δεν την αγορασε η western digital???εγω παντως τωρα εχω μονο western digital καλυτερη εταιρεια απ ολες τελικα.σοσ για τον τυπο που ρωταει για το ον?οφ απλα κανε remove usb driver και βγαλτον απο την πριζα.ο σκληρος δεν θα παθει η κατι η πριζα θα τα παιξει απο το βαλε βγαλε

OP
OP
MANOU

MANOU

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
66
3ον μην τον κλείνεις την ώρα που γράφει διαβάζει
edit:
αυτο λεω ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τον κλεισω ΔΕΝ εχει Διακοπτη
τωρα για τα αλλα που λες σωστα....με 70 ευρος κανουμε την δουλεια μας ομως,ειναι προσειτοι για ολο το κοσμο,δεν χρειαζεται να το φυσας για να αγορασεις κατι που θελεις,η να περιμενεις χριστουγενα και πασχσα

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
779
Πόντοι
96
τωρα για τα αλλα που λες σωστα....με 70 ευρος κανουμε την δουλεια μας ομως,ειναι προσειτοι για ολο το κοσμο,δεν χρειαζεται να το φυσας για να αγορασεις κατι που θελεις,η να περιμενεις χριστουγενα και πασχσα

Μα δεν κανει συνεχεια αναγνωση και εγγραφη, εκτος αν το εχεις να παιρνει τα torrent. οποτε κοιτα να το αποσυνδεεις απο τα windows. αυτα που ποσταρα τα ειδες? αν παθει κατι ενας σκληρος απλα τον αλλαζεις και δεν εχεις χασει τιποτα, ειναι ολα προστατευμενα, μπορεις επισης να βαλεις τα torrent να ερχονται στο NAS ακομα και με κλειστο το PC.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
λύσε μου μια απορία.
επειδή τον σκληρό δεν τον έχω δει από κοντά, παίρνει εξωτερική τροφοδοσία από πρίζα ή έχει τροφοδοσία μέσω usb;

OP
OP
MANOU

MANOU

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
66
λύσε μου μια απορία.
επειδή τον σκληρό δεν τον έχω δει από κοντά, παίρνει εξωτερική τροφοδοσία από πρίζα ή έχει τροφοδοσία μέσω usb;
εξωτερικη ειναι η τροφοδοσια.......αυτο δεν ειναι προβλημα,οσο για τον φιλο τον υπογειο που μου συστησε εκεινα τα κουτια που δεν ειμαι σιγουρος τη ακριβος κανουνε εχουνε ενα καρο λεφτα

OP
OP
MANOU

MANOU

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
66
http://[URL unfurl="true"]www.seagate.com/images/ProductPhoto/Expansion/Expansion_desktop/exp_dt_right_01_320x340.png[/img[/URL]]
αυτος εδω ειναι

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
εξωτερικη ειναι η τροφοδοσια.......αυτο δεν ειναι προβλημα,οσο για τον φιλο τον υπογειο που μου συστησε εκεινα τα κουτια που δεν ειμαι σιγουρος τη ακριβος κανουνε εχουνε ενα καρο λεφτα
κοίταξα τα manual, Κοίταξα φωτογραφίες, κοίταξα χαρακτηριστικά, τίποτα δεν αναφέρει για on/off διακόπτη.
κατά τη γνώμη μου, για να έχεις όσο το δυνατόν πιο ομαλή παροχή ρεύματος, θα βάζεις πρώτα την πρίζα και μετά θα συνδέει την τροφοδοσία με τον σκληρό, μιας και την υποδοχή της τροφοδοσίας πάνω στο κουτί μπορείς να την χειριστείς πιο εύκολα.

Τα nas που λέει ο υπόγειος είναι σαν να έχεις έναν υπολογιστή σαν αποθήκη, αλλά με μικρή κατανάλωση ρέυματος. τον συνδέεις στο ρούτερ σου όπως και τον υπολογιστής σου και μπορείς να κατεβάζεις από το nas τα αρχεία σου, να αποθηκεύεις άλλα, να κρατάς back-up παράλληλα όταν εργάζεσαι στον κανονικό υπολογιστή σου, αλλά μπορείς και να το βάλεις να κατεβάζει τόρεντ και άλλα πολλά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΟΛΟΙ ΜΕ BAD SECTORS

4 Western Digital (Ενας 60αρης, Δυο 120αρηδες, ενας 250αρης ενας 500αρης) ΕΚΤΟΣ!
1 IBM (120αρης) ΕΚΤΟΣ!
2 Maxtor (200ρηδες, ο ενας εξωτερικος) ΕΚΤΟΣ!

Απο την αλλη πλευρα, ΟΛΟΙ μα ολοι οι Seagate που ειχα
δεν επαθαν το παραμικρο εκτος απο εναν μονο που απο δικη μου μαλακια επεσε και εσπασε
ενα ολοκληρωμενο στην πλακετα και δεν εχω καταφερει ακομα να κανω τιποτα!

κόψε την παχιά.
οι εταιρείες φτιάχνουν εκατομμύρια δίσκους.
όλοι πάνω κάτω έχουν την ίδια τεχνολογία και χρήση υλικών.
οι ταχύτητες παίζουν ρόλο και οι θερμοκρασιες λειτουργίας.
επειδή έτυχε σε σένα αυτό σε κάποιον άλλο θα τυχει το αντίθετο.
όλοι οι δίσκοι της σειράς δλδ αυτοί που δεν είναι FC-AL και δεν είναι επαγγελματικοί έχουν συγκεκριμένο ΜΤΒF.
Random I/O δίσκος με σταθερή κεφαλή αναγνωσης ΔΕ μπορεί να έχει MTBF πάνω από 4-5 χρόνια.

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
779
Πόντοι
96
θα εχω σε λιγες μερες το πρωτο μου ΝΑΣ και θα μπορω να σας πω απο πρωτο χερι αν πιαστικα κοτσος ή αν αξιζει.
Η ιδεα παντως δειχνει οτι αξιζει μιας και λυνει πολλα προβληματα ενος σκληρου μικρου και αυτονομου.
ειναι λοιπον ενα συστημα που παιρνει απο 2 μεχρι 8 δισκους "μεγαλους" και τους χρησιμοποιει ετσι ωστε εαν υπαρξει προβλημα σε εναν απο αυτους, απλα τον αλλαζεις και δεν χανεις τιποτα απο τα δεδομενα του.
Ειδηκα το drobo ειναι παρα πολυ ευχριστο και απλο.
αλλο καλο που εχει ειναι οτι αν το βαλεις (που θα το βαλεις) πανω στο router, τρεχει τα torrent χωρις να θελει το pc ΚΑΙ μπορεις να εχεις προσβασση στα δεδομενα σου απο ΟΠΟΥ θελεις, μεσω internet.

Στην περιπτωση μου, απλα επαθα μια φορα ζημια σε ταινιες και δεδομενα απο σκληρο που αποφασισε να τα τιναξει χωρις να πει μια λεξη... και μολις ανακαλυψα ποσο θα μου κοστιζε σε χρημα (αλλα και χρονο) η ανακτηση, απλα διαπιστωσα οτι το NAS ειναι στο ιδιο αν οχι χαμηλοτερο κοστος.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
πάντα ένα σύστημα με κατάλληλη συστοιχία δίσκων είναι ότι πρέπει για back-up και αποθήκευση δεδομένων.

τα ιδανικά nas θα είναι αυτά που θα βγουν, υπολογίζω, σε 4-5 χρόνια, θα έχουν τη μορφή και multimedia center καθώς ελπίζω ότι οι εταιρίες θα αξιοποιήσουν το πρωτό-κωλο ασύρματης μετάδοσης εικόνας από κάρτα γραφικών, σαν την κάρτα που είχε παρουσιάσει η nVidia πριν μισό χρόνο.
φανταστείτε λοιπόν ένα οικειακό nas, με μια low-power APU με wifi + wireless video streaming τι δυνατότητες μπορεί να προσφέρει σε ένα home cinema ειδικά.
αυτή πρέπει να είναι η κάρτα
galaxy_500x276.jpg

edit: ορίστε και το σάιτ

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
οταν γινετε μεταφορα αρχειων πχ απο τον toshiba δισκο στο segate και τον βγαλεις απο το ρευμα εχει 35% πιθανοτητα να αποκτησεις bad sectors και γενικα με αποιονδηποτε δισκο  
Καλημέρα. Επειδη την έκανα την μαλακία αυτην χτες καταλάθος μπορεις να μου εξηγήσεις τι εννοεις?

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
οταν μεταφερεις αρχεια απο τον ενα δισκο στον αλλο
π.χ απο τον εσωτερικο δισκο του η/υ στον εξωτερικο σου δισκο
και βγαλεις το ρευμα υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα να καταστρεψεις το δισκο

ο εξωτερικος σου δισκος τωρα δουλευει εχεις καποιο προβλημα :huh:

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
779
Πόντοι
96
αυτο που σκοπευω να κανω εχει ως εξης.

air port extreme router της apple οπου θα κατσει διπλα του το nas καπου που δε θα ενοχλει λογο μεγεθους και πιθανου θορυβου.

ενα air port express διπλα απο το κεντρικο συστημα tv/audio ετσι ωστε να πηγαινει εκει ο ηχος απο ολα τα pc του σπιτιου (σταθερα και λαπτοπ) που τρεχουν το iTunes καθως και η συνδεση ενος WD media player το οποιο θα βλεπει το nas ασυρματα και θα μπορει να παιρνει τις ταινιες...

Ελπιζω να μου κατσει  :)

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
οταν μεταφερεις αρχεια απο τον ενα δισκο στον αλλο
π.χ απο τον εσωτερικο δισκο του η/υ στον εξωτερικο σου δισκο
και βγαλεις το ρευμα υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα να καταστρεψεις το δισκο

ο εξωτερικος σου δισκος τωρα δουλευει εχεις καποιο προβλημα :huh:
Κανονικά δουλεύει. Τουλάχιστον μεχρι στιγμης!!!!!!!!!
Για ταινίες τον εχω και διάφορα αρχεια!!!!!!!!

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
κόψε την παχιά.
οι εταιρείες φτιάχνουν εκατομμύρια δίσκους.
όλοι πάνω κάτω έχουν την ίδια τεχνολογία και χρήση υλικών.
οι ταχύτητες παίζουν ρόλο και οι θερμοκρασιες λειτουργίας.
επειδή έτυχε σε σένα αυτό σε κάποιον άλλο θα τυχει το αντίθετο.
όλοι οι δίσκοι της σειράς δλδ αυτοί που δεν είναι FC-AL και δεν είναι επαγγελματικοί έχουν συγκεκριμένο ΜΤΒF.
Random I/O δίσκος με σταθερή κεφαλή αναγνωσης ΔΕ μπορεί να έχει MTBF πάνω από 4-5 χρόνια.

Δεν ξερω τι ειναι τα MTBF ABS ESP και οι αλουμινενιες ζαντες που ποσταρεις διοτι δεν γνωριζω.
Εσυ που εισαι ξερολας ενημερωσε μας να μαθουμε.

Περα απο αυτο δεν ανεφερα πουθενα οτι οι Seagate ειναι ΓΑΜΑΤΟΙ.
Ποσταρα απλα αυτο που εχω παθει εγω.
Δεν σημαινει πως πρεπει ολοι να παμε να τρεξουμε να παρουμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μια μαρκα δισκου.
Εμενα με βολεψαν αυτοι!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom