Νέα

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα chuk
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 479
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
[size=12pt]Για διαβάστε εδώ μια ενδιαφέρουσα άποψη....
Προσωπικά συμφωνώ απολύτως.
Και νομίζω μπορούμε να τη συζητήσουμε.
Το κείμενο πιάνει μόνο ένα τμήμα (από τα δύο) του «προβλήματος».
[/size]

Το πρόβλημα έχει ΔΥΟ σκέλη.
Α) οι υπάρχοντες χρήστες.
Β) η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ και η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ του να δημιουργηθούν νέοι χρήστες.

Το δεύτερο σκέλος είναι πολύ σημαντικότερο από το πρώτο. Γιατί αν επιλυθεί αυτό (αν δηλαδή ΔΕΝ δημιουργούνται νέοι χρήστες), σε λίγα χρόνια (μια γενιά max) θα εκλείψει και το πρώτο. Γιατί αν επιλυθεί αυτό, ΥΓΙΗ σήμερα άτομα ΔΕΝ θα πάρουν τον κατήφορο. Θα παραμείνουν υγιή.
Το οποίο είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ από το να απεξαρτηθούν τα άρρωστα.

Η επίλυση του δεύτερου σκέλους, καθόλου βέβαια δεν εμποδίζει την επίλυση και του πρώτου.
Το σημείωμα εδώ καταπιάνεται μόνο με το δεύτερο σκέλος.
Για να επιλυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να προσδιοριστούν οι αιτίες που το προκαλούν.
Οι αιτίες είναι:
-Η τεράστια οικονομική σημασία της παράνομης διακίνησης των ναρκωτικών.
-Η προσπάθεια των διαφόρων κυκλωμάτων που έχουν συμφέροντα από αυτήν, να αυξήσουν τα κέρδη τους, δηλαδή το τζίρο τους, δηλαδή τη ζήτηση, δηλαδή τους χρήστες.

Η οικονομική σημασία κατανέμεται σε όλη τη γκάμα του κυκλώματος, δηλαδή από τον παραγωγό της Ασίας (ο οποίος βέβαια κερδίζει ελάχιστα), στον «επεξεργαστή» και «συσκευαστή», στον χονδρικό διακινητή (που περνάει τα σύνορα), στον εντός χώρας χονδρέμπορα, και τον λιανικό διακινητή (βαποράκι). Όλοι αυτοί στόχο έχουν το κέρδος.
Αν ΔΕΝ υπήρχε κέρδος, κανείς δε θα έκανε αυτή τη δουλειά. Γιατί να την κάνει?

Η κατάσταση αυτή υπάρχει πάρα πολλά χρόνια, και θα συνεχίσει να υπάρχει. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει να υπάρχει, είναι η δόση του ναρκωτικού να μην έχει καμία αξία (ή να έχει ελάχιστη αξία).
Δηλαδή όποιος ΘΕΛΕΙ να πάρει ναρκωτικό, να το βρίσκει φτηνά, εύκολα, χωρίς να θεωρείται εγκληματίας και χωρίς να πρέπει να απευθυνθεί στο παράνομο κύκλωμα διακίνησης.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να του το προσφέρει (έναντι χαμηλής τιμής ή καθόλου) το ίδιο το κράτος.

Η εξάπλωση των ναρκωτικών στο χώρο της νεολαίας έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο που γίνεται και είναι ο εξής:

Ο εξαρτημένος χρήστης, έχει πάντα το πρόβλημα της εξεύρεσης πόρων για να αγοράσει τη δόση του. Προκειμένου να λύσει αυτό το πρόβλημα, η εύκολη λύση είναι να προσελκύσει και άλλους (υγιή άτομα) στην χρήση, και στη συνέχεια να τους προμηθεύει τη δόση τους, αποκομίζοντας σαν κέρδος από αυτή τη διακίνηση τη δική του δόση.
Αυτό γινόταν πάντα, αυτό γίνεται, και αυτό θα γίνεται στο χώρο των ναρκωτικών. Οι ηλικίες είναι τρυφερές, τα «πρότυπα» και τα «ινδάλματα» εύκολα δημιουργούνται και αλλάζουν, και είναι θέμα πειθούς το να "την πατήσει" ο όποιος νέος. Θα τον "κεράσουν" μια δυο, τρεις, πέντε φορές, και όταν πια το αναζητήσει μόνος του, θα του πουν "Κοίτα, πρέπει να το πληρώσεις. Δεν είναι τσάμπα".
Και θα μπει και αυτός στον ίδιο κύκλο.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εξάπλωση. Αυτός και μόνο αυτός. Εξαιρέσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν σε κάθε κανόνα. Αυτός όμως είναι ο κανόνας.

Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι υπάρχει κάποιος οργανισμός (με κρατική μέριμνα) ο οποίος είναι διαθέσιμος στο κοινό, και ο οποίος σα σκοπό λειτουργίας έχει τον εξής:
Μπαίνεις μέσα. Λες ότι θέλεις μια δόση ναρκωτικού (χασίς, ηρωϊνη, κοκαϊνη, ό,τι θέλεις).
Δηλώνεις την ταυτότητά σου, υπογράφεις, πληρώνεις την (ελάχιστη) αξία που είναι η πραγματική αξία της δόσης (ή και τίποτα), και ο οργανισμός σου την χορηγεί. Με κάποια προειδοποίηση για τους κινδύνους, και με συνθήκες υγιεινής όσες έχουν και τα κρατικά νοσοκομεία.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ αυτό το σύστημα, ΠΟΙΟΣ θα πήγαινε στο βαποράκι να αγοράσει (πανάκριβα) τη δόση του?
Αν ΚΑΝΕΙΣ δεν επρόκειτο να πάει στο βαποράκι για να αγοράσει δόση, ΓΙΑΤΙ το βαποράκι θα είχε ενδιαφέρον να "κεράσει" νέους υποψήφιους χρήστες?
Θα σταμάταγε το φαινόμενο.

Αντίλογος:

Θα μπορούσε να πάει ο καθένας, έτσι ελεύθερα, να αγοράσει η να προμηθευτεί ναρκωτικά? Δε θα αύξανε τους χρήστες αυτή η δυνατότητα?
Όχι.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ άνθρωποι (εκτός των εθισμένων) θα έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας. Γιατί να την κάνουν? Τι θα τους έσπρωχνε προς τα εκεί? Το "τσάμπα" (ή το σχεδόν τσάμπα)? Αστεία πράματα. Οι βλαβερές συνέπειες των ναρκωτικών όλοι ξέρουν ότι δεν σταμάτησαν, επειδή το πράμα διακινείται ελεύθερα.
Θα πήγαιναν οι υπάρχοντες χρήστες. Βεβαίως θα πήγαιναν.
Θα πήγαιναν μερικοί περίεργοι (έως γραφικοί) που θα θέλουν να αποκτήσουν την εμπειρία. Ίσως.
Άλλος? Κανείς.
Η χορήγηση στους υπάρχοντες χρήστες θα εντάξει τη χρήση σε ένα ελεγχόμενο κύκλωμα, θα επιτρέψει τη χρήση υπό συνθήκες καλύτερης υγιεινής απ ότι γίνεται σήμερα, και θα εξαλείψει την δευτερογενή εγκληματικότητα που είναι απόρροια της εξάρτησης (κλοπές, ληστείες, πορνεία κλπ).

Θα πάει κανείς νέος να δοκιμάσει για πρώτη φορά? Στη σπάνια αυτή περίπτωση, το (σχετικά έμπειρο) προσωπικό του οργανισμού θα έχει την πειθώ να τον αποτρέψει. Αν δεν τα καταφέρει, τότε ΤΙΠΟΤΕ δε θα σταμάταγε αυτόν τον άνθρωπο από το να δοκιμάσει ναρκωτικά. Και φυσικά όχι οι υπάρχουσες απαγορεύσεις.

Αν θέλετε να σταματήσετε να βλέπετε ερείπια της ζωής να σέρνονται στους δρόμους αναζητώντας τη δόση τους, στερείστε από τους εμπόρους το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους. Εκμηδενίστε την αξία των ναρκωτικών.

Το βαποράκι δε θα κερνάει τον υποψήφιο χρήστη για να τον κάνει πελάτη. Να τον κάνει πελάτη ΓΙΑΤΙ? Αφού ο "πελάτης" στη συνέχεια δεν θα αγοράζει από το βαποράκι.

Αυτή είναι η λύση του προβλήματος. Η εκμηδένιση της εμπορικής αξίας των ναρκωτικών. Και η ελεύθερη διάθεση είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να γίνει αυτό.

Ο λόγος που δεν γίνεται:
Το χρήμα που εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία είναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, και φτάνει ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ, που όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αλλαγής αυτής της πολιτικής, αλλά φωνές σαν την δική μου χαρακτηρίζονται γραφικές, αν όχι εγκληματικές.

[size=12pt]Στο πλαίσιο και το νόημα αυτού του κειμένου, το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση[/size]

συγγνώμη για την μεγάλη παράθεση αλλά θέλω και εγώ να πώ την μαλακία μου.

το κράτος που θα βρίσκει όλα αυτά τα ναρκωτικά? γιατί αφού δεν θα υπάρχει εμπόριο (παράνομο) δεν θα υπάρχουν και κατασχέσεις.απο την άλλη οι φαρμακευτικές απαγορεύεται να κατασκευάζουν ναρκωτικά βάση διεθνών νόμων (νομίζω) γιατί θα γίνουμε και γαμώ τους προορισμούς για περιοδεύοντες πρεζάκιδες που απο όλη την ευρώπη θα δικαιούνται να κάνουν χρήση της ελληνικής νομοθεσίας. δεν είναι προβλήματα αυτά?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ψυχολογικό εθισμό μπορείς να πάθεις και με τον τζόγο, τη Θρυλάρα, τη γκόμενα σου, κλπ.
Να τα απαγορέψουμε όλα αυτά;

Θα με κάνεις να πιστέψω ότι όντως ο μπάφος ορθώς αποκαλείται κουτόχορτο.
Τέσπα, πίνε όσο θέλεις, αρκεί να μην οδηγείς και να μην ποστάρεις μετά.
Κανείς δεν είπε ότι για ένα γάρο πρέπει να πας φυλακή.

Επισκέπτης
Μην παιρνετε ναρκωτικα,παρτε ενα καλασνικοφ.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Σόρυ αλλά κρατικό μονοπώλιο στην πρέζα που θα καλύπτεται αποκλειστικά από νοσοκομεία ακούγεται πιο ουτοπικό και από το μηδενισμό του ελλείματος...
Και ακόμη πιο ενοχλητικό θα είναι το γεγονός ότι το κράτος θα πρέπει να δπανανά χρήματα και πόρους για να προμηθεύει το λαό του ναρκωτικά...
Από κει και πέρα, κάποιοι μπορούν να κρίνουν ότι η δόση που τους χορηγεί το κράτος δεν επαρκεί...
Κάποιοι θα θέλουν να δοκιμάσουν...Τί στο διάολο, από τα νοσοκομεία τα δίνουν.
Ποιοι θα δοκιμάσουν; Αυτοί που θα δοκίμαζαν ούτως ή άλλως και αυτοί που ψήνονταν αλλά φοβόνταν...
Η παράλληλη αγορά θα είναι εκεί.
Παράνομη;
Ίσως αλλά τα μονοπωλια δεν κρατανε πολύ.

Στα δικά σου αυτιά ακούγεται ουτοπικό. Στα δικά μου όχι.

Η δαπάνη χρημάτων από το κράτος πρέπει να εξεταστεί συγκριτικά / σχετικά με το όφελος που θα έχει το κράτος / η κοινωνία από την πραγματοποίηση αυτής της δαπάνης. Και το άμεσο, και το έμμεσο.  Για το άμεσο:  Μήπως π.χ. οι διάφορες Ιθάκες κλπ κέντρα (που θα καταργούντο) κοστίζουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από ότι θα κόστιζε η προτεινόμενη λύση?  Για το έμμεσο: Η παύση εισόδου νέων χρηστών μπορεί να κοστολογηθεί? Εσύ π.χ. πόσο κοστολογείς την είσοδο ενός νέου παιδιού στους "τεχνητούς παραδείσους", (που συμβαίνει επειδή το κέρασε ο κολλητός του) και η οποία σύμφωνα με το κείμενο θα σταματήσει?

Αν κρίνουν ότι δεν επαρκεί η δόση, θα απεργήσουν...

Πόσο κράτησαν τα μονοπώλια παιγνιοχάρτων, πυρείων και αλατιού?
Και αυτά υπήρξαν επειδή μας τα επέβαλαν ξένοι. Ας κάνουμε και ένα μονοπώλιο επειδή το διαλέξαμε μόνοι μας.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Όταν δεν έχεις επιχειρήματα το γυρνάς στη μαλακία, γνωστό κόλπο.

Προς το παρόν αφού σου αρέσουν τα παραδείγματα της αληθινής ζωής να σου πω ότι είχε 3-4 φίλους που κάπνιζαν μπάφο στα φοιτητικά τους χρόνια και μέχρι να παντρευτούν. Το έκοψαν όλοι χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να τους αφήσει το παραμικρό κουσούρι. Εσύ συνέχισε να φαντασιώνεσαι ανθρώπινα ναυάγια που μπαινοβγαίνουν στη φυλάκα και αναζητούν εναγωνίως τις υπηρεσίες σου.

Υ.Γ. Για να σου φύγει η αγωνία, ούτε τσιγάρο απλό δεν έχω καπνίσει στη ζωή μου.

Να έχω επιχείρημα ως προς τι;
Ότι ο μπάφος δεν είναι ακριβώς βιταμίνη c και καλό είναι να αποφεύγεται;
Ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο το νόμιμο ή παράνομο των ναρκωτικών αλλά να μην υπάρχουν εξαρτημένοι γιατί είναι ολέθριο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια;
Ότι από προσωπικές ιστορίες μπορεί ο καθένας να βρει ό,τι γουστάρει;

Ούτε και εγώ έχω καπνίσει ο,τιδήποτε στη ζωή μου...
Μαγκιά μας.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ούτε και εγώ έχω καπνίσει ο,τιδήποτε στη ζωή μου...
Μαγκιά μας.

Σε αντίθεση με μένα που στα νιάτα μου έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (εκτός heroin & crack) και άρα να ακούτε την άποψή μου με σέβας.

Υ.Γ: Έχω να "κάνω χρήση" οποιασδήποτε τέτοια ουσίας πάνω από 25 χρόνια.

on92

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2011
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16
Λετε ο Γιωργακης αφου δεν μπορεσε να μας κανει Δανια
να μας κανει Αμστερνταμ του νοτου ? ?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταρρακώνεται από τον μπάφο; Και μετά θέλεις να παίρνουμε σοβαρά τις απόψεις σου;
Αγανάκτησε πρώτα για τους αλκοολικούς που γυρνάνε σπίτι, δέρνουν τη γυναίκα τους και βιάζουν τα παιδιά τους, και μετά έλα να μου πεις για το πόσο κακό είναι το χασίς.

Τις προσωπικές ιστορίες φαίνεται τις αποδέχεσαι μόνο όταν συμφωνούν με την άποψη σου.

Ντάξει, άστο...
Ίσως τελικά πρέπει να αρχίσεις να πινεις μπας και διευρύνεις λίγο τους ορίζοντές σου γιατί από κατανόηση κειμένου κουκουρούκου μάντολες...

batsos

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
142
Πόντοι
1
Ρε τι μαλακίες ακούμε εδώ μέσα. :headbang:
Είναι δυνατόν το χασίς να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με την κόκα κόλα και την ηρωϊνη; Το ότι το πρώτο δεν προκαλεί εθισμό σας λέει τίποτα;
Άντε, γεμίσαμε Πρετεντέρηδες.
Ξερεις ποσοι ανθρωποι μεγαλωσαν σε περιβαλλον σαν του "κυνοδοντα" και μετα αφεθηκαν "ελεύθεροι" να βοσκήσουν? Η ημιμάθεια είναι πολυ χειροτερη απο την αμαθεια. Αν δεν παραδεχτεις οτι δεν ξερεις, δεν θα μαθεις ποτε...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Σίγουρα όμως δεν πίνω όταν γράφω:
"Από τη στιγμή που το κατώφλι δράσης της THC είναι περίπου 2 mg, το κάπνισμα ενός και μόνο τσιγάρου μπορεί να προκαλέσει διάφορα ψυχικά συμπτώματα στο χρήστη."
Έχεις πιει ποτέ; Δεν πρέπει να βγει ο έμπορος από την εξίσωση; Δε θα ήταν φρόνιμο να γίνει ένα βήμα στο σπάσιμο ομφάλιου λώρου κάνναβις & πρέζας;

Είναι σωστό να τρώνε 14 χρόνια στο κεφάλι για μισό κιλό χασίσι; Δεν πρέπει όλοι οι άρρωστοι με πρέζα, να πάνε στη μεθαδόνη με στόχο να μειώσουν τη δόση κάποια στιγμή και στην καλύτερη να την κόψουν και αυτή;

Είμαστε το αστείο της Ευρώπης σε όλα, να είμαστε και σ' αυτό; :rolleyes:

MUAY THAI

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Like
2
Πόντοι
6
Το πασοκ δεν αστειεύεται. Ανοίγει όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Ακόμη και το εμπόριο πρέζας

takisbisex

Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2008
Like
72
Πόντοι
1
ρε παιδια τιποτα δεν ειναι τυχαιο ποσο δε τη χρονικη στιγμή που γινεται, για ψαξτε  και διαβαστε τι εγινε στην Αργεντινη επι ΔΝΤ, ο κοσμος μπορει να μην είχε να φαει ΑΛΛΑ ναρκωτικα εβρισκες οπου ηθελες. Τα συμπερασματα δικά σας.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Κατηγορηματικά αντίθετο στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, to ΚΚΕ

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που «νομιμοποιεί τη χρήση τους», εκφράζει το ΚΚΕ, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό «να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας».

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του κόμματος επισημαίνεται ότι «η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού. Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους. Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματά της στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά έχει «δικαίωμα» να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός ούτε αρρώστια. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους ονομάζουν πρόβλημα που πρέπει να απομακρυνθεί από το κέντρο της Αθήνας και να μοιραστεί σε όλα τα νοσοκομεία, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι με τη μεθαδόνη, που θα την μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία».

Σημειώνει τέλος ότι «η δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου είναι επιτακτική ανάγκη», όπως επίσης και ότι «είναι επιτακτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και του λαού ο αγώνας για να μην περάσει το νέο σχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών».

www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=358144&cid=6]http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=358144&cid=6[/url]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom