Νέα

Απώλεια διαβατηρίου - Συμβουλές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rakomelo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 19
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

rakomelo

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Καλημέρα,

Χάθηκε το διαβατήριο μου σε χώρα εκτός ΕΕ. Η πρεσβεία μου είπε ότι πρέπει να παριμένω 3 μήνες για νέο και στο μεσοδιάστημα να γυρίσω Ελλάδα. Ένας φίλος μου είπε ότι η αστυνομία είναι υπεύθυνη και ότι το βγάζουν σε ένα μήνα.

Έχει κανείς εμπειρία? Τι ισχύει? Πως να κινηθώ?

Γελοίες απαντήσεις θα εκτιμηθούν αλλά παρακαλώ στείλτε και καμιά σοβαρή ενδιάμεσα.

ευχαριστώ

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Σε ποιά χωρα τόχασες;;

αν υπάρχει τοπική ελληνική πρεσβεία ειναι υποχρεομένοι να σου βγάλουν αυτοί διαβατήριο άμμεσα (σε 2-3 μερες το πολυ).

Ακόμη αν δεν έχεις χρήματα σου βγάζουν τα ειστήρια επιστροφής και φροντίζουν την διατροφή και τον υπνο σου.

OP
OP
R

rakomelo

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Στη Κινα,

Αυτο που αναφέρεις είναι ένα πρόχειρο χαρτί απλά για να επιστρέψω Ελλάδα. Το θέμα ειναι πόσο γρήγορα μπορώ να έχω νέο διαβατήριο στην Ελλάδα για να ξαναφύγω μιας και πλέον η ουλειά μου είναι εδώ

Ευχαριστω για την απαντηση

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Βαλε τον εργοδότη σου να μιλήσει με την πρεσβεια και το θεμα λυνεται.

Αν εχεις πρόβλημα μαι καταγγελεια στο ΥΠΕΞ και αστους να  :fuck2:

lsh

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2010
Κριτικές
75
Like
81
Πόντοι
306
Στη Κινα,

Αυτο που αναφέρεις είναι ένα πρόχειρο χαρτί απλά για να επιστρέψω Ελλάδα. Το θέμα ειναι πόσο γρήγορα μπορώ να έχω νέο διαβατήριο στην Ελλάδα για να ξαναφύγω μιας και πλέον η ουλειά μου είναι εδώ

τα διαβατήρια βγαίνουν σε 1-2 εβδομάδες ανάλογα σε ποιο τμήμα θα πας.

dpk69

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2007
Κριτικές
1
Like
121
Πόντοι
1
Στη Κινα,

Ολες οι πρεσβειες ειναι υποχρεωμενες να σου βγαλουν κανονικο διαβατηριο αλλα παιρνει καιρο γυρω στον ενα μηνα υπαρχουν για αυτο τον σκοπο ελληνες αστυνομικοι απεσταλμενοι αλλα συνηθως αρνουνται πρεπει να τους αποδειξεις οτι εχεις λογο διαμονης στην χωρα αυτη και επιπλεον ναχεις μαζι σου την νεα ταυτοτητα η πιστοποιητικο οικ.κταταστασης.Το κοστος ειναι γυρω στα 8 ευρω

OP
OP
R

rakomelo

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Ολες οι πρεσβειες ειναι υποχρεωμενες να σου βγαλουν κανονικο διαβατηριο αλλα παιρνει καιρο γυρω στον ενα μηνα υπαρχουν για αυτο τον σκοπο ελληνες αστυνομικοι απεσταλμενοι αλλα συνηθως αρνουνται πρεπει να τους αποδειξεις οτι εχεις λογο διαμονης στην χωρα αυτη και επιπλεον ναχεις μαζι σου την νεα ταυτοτητα η πιστοποιητικο οικ.κταταστασης.Το κοστος ειναι γυρω στα 8 ευρω

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Αυριο θα επισκεφθώ το προξενείο και αν έχω νέα θα ενημερώσω μιας και είναι πολλοί αυτοί που ταξιδεύουν μέσα απο αυτό το FORUM

Αυτό που με προβλματίζειείναι:

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας Ελληνικού διαβατηρίου νέου τύπου, δε χορηγείται διαβατήριο πριν την ολοκλήρωση των ερευνών, οι οποίες διαρκούν μέχρι τρεις μήνες. Αν δηλωθεί νέα απώλεια - κλοπή μέσα σε πέντε χρόνια από τη δήλωση της προηγούμενης, οι έρευνες διαρκούν μέχρι ένα έτος.

andriou37

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
μεσα σε μια εβδομαδα βγαινει απλα το παραβολο τωρα εχει παει περιπου στα 80 νομιζω υπολογισε και το χρονο και εξοδο για να ξαναβγαλεις και την βιζα για κινα, αλλα ενταξυ πως το εχασες πρεπει παντα να το αφηνεις κλειδωμενο στο χρηματοκιβωτιο του ξενοδοχειου

OP
OP
R

rakomelo

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
μεσα σε μια εβδομαδα βγαινει απλα το παραβολο τωρα εχει παει περιπου στα 80 νομιζω υπολογισε και το χρονο και εξοδο για να ξαναβγαλεις και την βιζα για κινα, αλλα ενταξυ πως το εχασες πρεπει παντα να το αφηνεις κλειδωμενο στο χρηματοκιβωτιο του ξενοδοχειου

Γυναίκα φίλε.  :headbang:

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Καλημέρα,

Χάθηκε το διαβατήριο μου σε χώρα εκτός ΕΕ. Η πρεσβεία μου είπε ότι πρέπει να παριμένω 3 μήνες για νέο και στο μεσοδιάστημα να γυρίσω Ελλάδα. Ένας φίλος μου είπε ότι η αστυνομία είναι υπεύθυνη και ότι το βγάζουν σε ένα μήνα.

Έχει κανείς εμπειρία? Τι ισχύει? Πως να κινηθώ?

Γελοίες απαντήσεις θα εκτιμηθούν αλλά παρακαλώ στείλτε και καμιά σοβαρή ενδιάμεσα.

ευχαριστώ

Σε ποια χωρα?

Αν εχει πουθενα κανενα μπουρδελακι μπες και ριξε ενα μανικι.
Μετα ψαξου για κανενα Strip Show για να ξεχαρμανιασεις!

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι

Στον παραδεισο εισαι...θες να γυρισεις και πισω ....ρε κατσε εκει αφου εχεις και δουλεια και βρες τροπο να παρεις υπηκοοτητα...

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
837
Πόντοι
96
Λοιπον...

αν το διαβατηριο χαθει και δεν συντρεχει λογος η διαδικασια ειναι τρεις (3) μηνες αναμονη απο την στιγμη που το δηλωνεις στην αστυνομια για να μπορεσεις να κανεις αιτηση για νεο.

αν συντρεχει λογος, οπως στην περιπτωση σου, οπου πρεπει να γυρισεις πισω λογο της δουλεια σου (και αν εισαι κατοικος εξωτερικου ακομα πιο καλα), περνα το θεμα απο επιτροπη και μπορεις να κανεις αιτηση για νεο στις 10 μερες και η διαδικασια παιρνει 10 εργασιμες.

σε αυτη την περιπτωση το παραβολο ειναι λιγο φτηνοτερο αλλα δε θυμαμαι ποσο...

Για να φτασεις στην Ελλαδα και αφου εχεις κανει τη δηλωση της κλοπης στην χωρα που εισαι (και εχεις παρει μαζι σου τα χαρτια που το δειχνουν αυτο το πραγμα) η πρεσβεια σου βγαζει ενα χαρτι για να μπορεσεις να πεταξεις. Αν δεν εχεις κανενα χαρτι που να δειχνει ποιος εισαι (πχ σου εκλεψαν το τσαντακι που ειχες ολα τα εγγραφα σου μεσα) πρεπει να κανει καποιος μια αιτηση για πιστοποιητικο γεννησεως και να το στειλει ο δημος με φαξ στην πρεσβεια της χωρας που εισαι ετσι ωστε να μην χρειαζεται επικυρωση.

γενικα αν εισαι τυχερος θα χασεις 1 με 1,5 μηνα
Αυτα και περαστικα

OP
OP
R

rakomelo

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπον...

αν το διαβατηριο χαθει και δεν συντρεχει λογος η διαδικασια ειναι τρεις (3) μηνες αναμονη απο την στιγμη που το δηλωνεις στην αστυνομια για να μπορεσεις να κανεις αιτηση για νεο.

αν συντρεχει λογος, οπως στην περιπτωση σου, οπου πρεπει να γυρισεις πισω λογο της δουλεια σου (και αν εισαι κατοικος εξωτερικου ακομα πιο καλα), περνα το θεμα απο επιτροπη και μπορεις να κανεις αιτηση για νεο στις 10 μερες και η διαδικασια παιρνει 10 εργασιμες.

σε αυτη την περιπτωση το παραβολο ειναι λιγο φτηνοτερο αλλα δε θυμαμαι ποσο...

Για να φτασεις στην Ελλαδα και αφου εχεις κανει τη δηλωση της κλοπης στην χωρα που εισαι (και εχεις παρει μαζι σου τα χαρτια που το δειχνουν αυτο το πραγμα) η πρεσβεια σου βγαζει ενα χαρτι για να μπορεσεις να πεταξεις. Αν δεν εχεις κανενα χαρτι που να δειχνει ποιος εισαι (πχ σου εκλεψαν το τσαντακι που ειχες ολα τα εγγραφα σου μεσα) πρεπει να κανει καποιος μια αιτηση για πιστοποιητικο γεννησεως και να το στειλει ο δημος με φαξ στην πρεσβεια της χωρας που εισαι ετσι ωστε να μην χρειαζεται επικυρωση.

γενικα αν εισαι τυχερος θα χασεις 1 με 1,5 μηνα
Αυτα και περαστικα

με κάλυψες απόλυτα. ευχαριστώ.  η επιτροπή που περνάω για την εξαίρεση είναι της αστυνομίας?

Παιδιά εδώ όντως είναι παράδεισος αλλά για αυτά είναι ειδικος ο pipinokynhgos και όχι εγώ.

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
837
Πόντοι
96
με κάλυψες απόλυτα. ευχαριστώ.  η επιτροπή που περνάω για την εξαίρεση είναι της αστυνομίας?

Παιδιά εδώ όντως είναι παράδεισος αλλά για αυτά είναι ειδικος ο pipinokynhgos και όχι εγώ.
Ναι. Πλέον το θέμα διαβατήριο το χειρίζεται η αστυνομία.
Πρόσεξε την περίπτωση που θέλεις βίζα εισόδου στη χώρα που γύρνας. Εκεί ίσως έχεις θέμα. Αν δε καταλαβαίνεις τι λέω μάλλον δε το χρειάζεσαι οπότε είσαι οκ.

OP
OP
R

rakomelo

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Η βιζα εισόδου είνα εύκολη σχετικά. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Επικοινώνησε φίλος με αστυνομία εχθε΄ς και ακούγονται αρκετά αυστηροι για το τρίμηνο. Λένε ότι την απόφαση τη παίρνουν πολύ ψηλά. Γενικά υπάρχει μια αβεβαιότητα.

Εχεις προσωπική εμπειρία με αντίστοιχη περίπτωση. Αν ναι θα εκτιμούσα ένα pm

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
837
Πόντοι
96
ναι εχω σχετικη εμπειρια

το τριμηνο παιζει για να αποτρεπει αυτους που το πουλανε στην μαυρη και η επιτροπη αυτο ακριβως κοιταζει...
θα πρεπει λοιπον να τους πεισεις οτι στο εχουν κλεψει σε πρωτη φαση (για να παει στην επιτροπη) και οτι το χρειαζεσαι για επαγγελματικους λογους σε δευτερη φαση (για να περασει απο την επιτροπη)

η επιτροπη συνεδριαζει καθε τεταρτη

στειλε σε πμ αν εχεις καποια απορια συγκεκριμενη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom