Νέα

Αποκέντρωση!!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Πώς θα γίνει ρε παιδιά η αποκέντρωση αφού δεν υπάρχουν δουλειές να πάει κάποιος να ζήσει στην επαρχία;
Εδώ ακόμα και στα νησιά που είχαν φοροελαφρύνσεις αν δεν κάνω λάθος, η ΝΔ φρόντισε να τις μειώσει (για να μην πω εξισώσει) με τους λοιπούς των μεγάλων αστικών κέντρων.

Valentino_Rossi

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
13
Πόντοι
16
σαν να εχεις δικιο..... και σαν την Κανελη να σαι μαρεσεις  :2funny: μιλας ωραια

OP
OP
CIVIL111

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
ηθελα να ρωτησω απλα ποιος απο ολους εμας του δινοταν,μια εστω μια,ευκαιρια να φυγει απο τα αστικα κεντρα
δεν θα το εκανε!

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Πολλοί λένε πως θέλουν να φύγουν αλλά λίγοι έχουν τα κότσια και το κάνουν, και με το τρόπο αυτο αποδέχονται, μη μπορώντας αλλιώς αυτή την κατάσταση.
Το λέω εγω αυτό, που γεννηθηκα και μεγάλωσα στην επαρχία, ήρθα εδώ στα 18 μου (όπως τόσσοι και τόσσοι) έχω σπίτι να πάω να μεινω εκει, έχω τους γονεις εκει, κι όμως δεν το αποφασίζω.
Βέβαια όπως είπα παραπάνω επαρχία από επαρχία έχει διαφορά.
Σε ένα νησι 8000 περίπου κατοίκων οι προοπτικές επαγγελματικής ενασχόλησης είναι περιορισμένες.
...και περιορισμένα είναι και όλα τα υπόλοιπα...
Εντάξει, έχεις καθαρό αέρα, καθαρή θάλασσα, υσηχία και καθαρά ζαρζαβατικά τα καλοκαίρια.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Παιδιά ξεχάστε το για αποκέντρωση... όνειρο θερινής νυχτός...

Εδώ το πιο απλό παράδειγμα να πω που έχω σκεφτεί, σε όσους δουλεύουν στον υπολογιστή, θα μπορούσαν να το κάνουν από το σπίτι τους αν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή, αλλά μιλώ για σενάριο επιστημονικής φαντασίας...
Για σκεφτείτε όλοι όσοι δουλεύουν σε υπολογιστή να μπορούσαν να το κάνουν από την άνεση του σπιτιού τους!
Ούτε κίνηση στους δρόμους, ούτε ταλαιπωρία, λιγότερα καυσαέρια κτλ. αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Μην πω ότι θα μπορούσε κάποιος να δουλέψει και από την επαρχία έτσι, σε εταιρεία μεγάλου αστικού κέντρου.
Όμως είμαστε αιώνες πίσω και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
ηθελα να ρωτησω απλα ποιος απο ολους εμας του δινοταν,μια εστω μια,ευκαιρια να φυγει απο τα αστικα κεντρα
δεν θα το εκανε!

Ναι... τι εννοείς "ευκαιρία"?
Να κέρδιζε το Λόττο ας πούμε;
Γιατί αν το κέρδιζα εγώ έφευγα αυτή την ίδια ώρα και πήγαινα στην άκρη του κόσμου...

Αλλιώς, χωρίς δουλειά (=χωρίς λεφτά = χωρίς φαΐ) θα πεθάνεις.

OP
OP
CIVIL111

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
Ναι... τι εννοείς "ευκαιρία"?
Να κέρδιζε το Λόττο ας πούμε;
Γιατί αν το κέρδιζα εγώ έφευγα αυτή την ίδια ώρα και πήγαινα στην άκρη του κόσμου...
ευκαιρια δεν σημαινει απλα και μονο η τυχη του καθενος θα επρεπε να υπαρχουν και κινητρα για την δημιουργια
νεων μορφων αναπτυξης σε διαφορα επιπεδα

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
ευκαιρια δεν σημαινει απλα και μονο η τυχη του καθενος [size=10pt]θα επρεπε [/size] να υπαρχουν και κινητρα για την δημιουργια
νεων μορφων αναπτυξης σε διαφορα επιπεδα

Αυτό λέω κι εγώ... Δυστυχώς δεν υπάρχουν.

OP
OP
CIVIL111

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
Αυτό λέω κι εγώ... Δυστυχώς δεν υπάρχουν.
το κακο ειναι οτι εχουμε "συμφιλιωθει" με την μοιρα μας και αυτο θα το πληρωσουμε ακριβα ολοι μας καποτε
αλλα μαλλον θα ειναι αργα πια!

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Τα λεφτά που προορίζονται για τέτοια θέματα τα τρώνε επιτήδειοι χρόνια τώρα.
Κάποια ΚΕΚ έχουν θησαυρίσει κάνοντας σεμινάρια, σε άσχετα μέρη, για άσχετα αντικείμενα.
Άμα σας πω τι σεμινάρια εχουν γίνει , θα τραβάτε τα μαλλιά σας...

και το ΕΣΠΑ μια από τα ίδια θα είναι.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
παντως εχει και στην επαρχια πολυ ψωμι αν ασχοληθεις με επιδοτησεις κτλ αλλα ολοι νεοι θελουν αλλα πραγματα, οσο για το κρατος....το πιο? αααααααααααααααααχαχαχα

Για τι δουλειες μιλας?
Αγροτικες? Παντως στις μικρες επαρχιες οι μισθοι ειναι μισθοι πεινας και χωρις ενσημα.
Ανεργια.

discrete666

Νέο Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
    Γειά χαρά σε όλους, πρώτο μου μύνημα γιατί με αφορά το θέμα. Έφυγα πρόσφατα από Αθήνα για επαρχία. Όταν λέμε κίνητρα για αποκέντρωση και επιδοτήσεις να μιλήσουμε και λίγο για τον πραγματικό κόσμο. Χωρίς αρχικό κεφάλαιο το να έρθεις επαρχία είναι αυτοκτονία. Καταρχήν ισχύει ότι επαρχία από επαρχία έχει μεγάλη διαφορά, αλλά γιά πείτε ΜΙΑ επαρχιακή πόλη χωρίς ανεργία! Τα παιδιά που είναι πρόθυμα να δουλέψουν οικοδομή φεύγουν από επαρχία γιατι τους κολλάνε 20 ένσημα το ΧΡΟΝΟ! Σε έργο που έχει αναλάβει μεγάλη κατασκευαστική εταιρία απασχολούνται 100 ντόπιοι με 2000 ανέργους στην περιοχή, γιατί οι υπεργολάβοι φέρνουν με το καράβι οικονομικούς μετανάστες και τους βάζουν να υπογράφουν ότι παίρνουν ελάχιστο ημερομίσθιο από το οποίο αφαιρούν ότι θέλουν δήθεν για φαγητό και στέγη (στα container με συσσίτιο). Υπολόγισα μείωση των εισοδημάτων μου 30% με αρχικό κεφάλαιο και επιχειρηματική ευκαιρία. Το να πέις σε κάποιον να πάει επαρχία μόνιμα για να είναι υπάλληλος κάποιου μου φαίνεται εκτός πραγματικότητας. Όσο για τις επιδοτήσεις το 80% είναι φωτογραφικές για λαμόγια! Όταν σου λένε ότι άν το 40% ανήκει στην τράπεζα, το άλλο 30% επιδοτείαι και μένει και 30% να βάλεις εσύ, με εγγυήσεις, να δούμε ξέρεις σε ποιούς να τα χώσεις για να μήν σου τα φάει η τράπεζα, αυτό ΔΕΝ είναι κίνητρο για αποκέντρωση αυτό είναι τράπεζα που ψάχνει για Μ... με την βοήθεια του κράτους. Ότι γίνεται το 30% επιδότηση με υπερτιμολογήσεις να το κάνεις 180%, να δώσεις 60% μίζες και να σου μείνουν αρκετά για να το φτιάξεις χωρίς να βάλεις δεκάρα, γίνεται. Αλλά δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας! Το τί έχω ακούσει στην δουλειά μου ότι είναι επιδοτούμενο και όταν πήγα μου είπαν ότι αυτός που βγάζει την επιδότηση θέλει το 80% για την πάρτη του δε λέγεται. Κατα τα άλλα οι ρυθμοί ζωής είναι σαφώς καλύτεροι αλλά δέν μπορώ να πώ σε φίλους ελάτε, γιατί αν με ρωτήσουν και πώς θα την βγάζω δεν ξέρω τι να τους πώ.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
    Γειά χαρά σε όλους, πρώτο μου μύνημα γιατί με αφορά το θέμα. Έφυγα πρόσφατα από Αθήνα για επαρχία. Όταν λέμε κίνητρα για αποκέντρωση και επιδοτήσεις να μιλήσουμε και λίγο για τον πραγματικό κόσμο. Χωρίς αρχικό κεφάλαιο το να έρθεις επαρχία είναι αυτοκτονία. Καταρχήν ισχύει ότι επαρχία από επαρχία έχει μεγάλη διαφορά, αλλά γιά πείτε ΜΙΑ επαρχιακή πόλη χωρίς ανεργία! Τα παιδιά που είναι πρόθυμα να δουλέψουν οικοδομή φεύγουν από επαρχία γιατι τους κολλάνε 20 ένσημα το ΧΡΟΝΟ! Σε έργο που έχει αναλάβει μεγάλη κατασκευαστική εταιρία απασχολούνται 100 ντόπιοι με 2000 ανέργους στην περιοχή, γιατί οι υπεργολάβοι φέρνουν με το καράβι οικονομικούς μετανάστες και τους βάζουν να υπογράφουν ότι παίρνουν ελάχιστο ημερομίσθιο από το οποίο αφαιρούν ότι θέλουν δήθεν για φαγητό και στέγη (στα container με συσσίτιο). Υπολόγισα μείωση των εισοδημάτων μου 30% με αρχικό κεφάλαιο και επιχειρηματική ευκαιρία. Το να πέις σε κάποιον να πάει επαρχία μόνιμα για να είναι υπάλληλος κάποιου μου φαίνεται εκτός πραγματικότητας. Όσο για τις επιδοτήσεις το 80% είναι φωτογραφικές για λαμόγια! Όταν σου λένε ότι άν το 40% ανήκει στην τράπεζα, το άλλο 30% επιδοτείαι και μένει και 30% να βάλεις εσύ, με εγγυήσεις, να δούμε ξέρεις σε ποιούς να τα χώσεις για να μήν σου τα φάει η τράπεζα, αυτό ΔΕΝ είναι κίνητρο για αποκέντρωση αυτό είναι τράπεζα που ψάχνει για Μ... με την βοήθεια του κράτους. Ότι γίνεται το 30% επιδότηση με υπερτιμολογήσεις να το κάνεις 180%, να δώσεις 60% μίζες και να σου μείνουν αρκετά για να το φτιάξεις χωρίς να βάλεις δεκάρα, γίνεται. Αλλά δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας! Το τί έχω ακούσει στην δουλειά μου ότι είναι επιδοτούμενο και όταν πήγα μου είπαν ότι αυτός που βγάζει την επιδότηση θέλει το 80% για την πάρτη του δε λέγεται. Κατα τα άλλα οι ρυθμοί ζωής είναι σαφώς καλύτεροι αλλά δέν μπορώ να πώ σε φίλους ελάτε, γιατί αν με ρωτήσουν και πώς θα την βγάζω δεν ξέρω τι να τους πώ.

Αν ημασταν κρατος και οχι μπουρδελο (τι μπουρδελο δηλ, μακαρι να ειμασταν μπουρδελο) θα μπαινανε μερικοι στη φυλακη και θα το κοβανε το συστημα οι υπολοιποι. Θα ξεσηκωθουν καμια μερα οι ξενοι και θα τους σφαξουν (και καλα θα τους κανουν).

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Η σαλόνικα έχει ιδανικό μέγεθος, ούτε μεγαλούπολη, ουτε κωμόπολη, γι αυτό και έχει αυτούς τους ρυθμούς.
Μόνο ότι έχει κάπου 7000 μαγαζιά διασκέδασης (από καφενεία εστιατόρια μέχρι μπουζουκομάγαζα) τα λέει όλα.
Μου έχει κάνει εντύπωση, ότι ενω χρειάζεται αρκετή υπομονή για να τη διασχίσεις με αμάξι, σχεδόν κανείς δεν κορνάρει.
Η Αθήνα μπορεί να έχει πολλές επιλογές, πολλά χρήματα, αλλά όσο πάει γίνεται και πιο απάνθρωπη....

Η Θεσσαλονίκη έχει χαλάσει πολύ. Το κέντρο της πόλης δεν περπατιέται με τα πόδια πλέον λόγω κίνησης αλλά και ειδικά όπου γίνονται έργα του μετρό. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι απαράδεκτα, πάλι λόγω των έργων του μετρό. Αν θέλεις πχ να πας από Τούμπα στη Νεάπολη καλύτερα ξέχνα το. Το πάρκινγκ είναι τοπικό ανέκδοτο εδώ και χρόνια. Όσο για την ατμόσφαιρα είναι και επίσημα πλέον χειρότερη από της Αθήνας, είναι από τις πιο επιβαρημένες του κόσμου.

Σχετικά με τη διασκέδαση, ίσως είναι 7000 μαγαζιά αλλά τί μαγαζιά; Απλά υπάρχει υπεραφθονία σε café-bar & για το βράδυ μερικά μαγαζιά με «ελληνική» μουσική (pop τσιφτετέλια δηλαδή).Εμείς που ακούμε rock πχ έχουμε μόνο 2-3 επιλογές. Όσοι θέλουν club με καθαρά ξένη μουσική έχουν επίσης 2-3 επιλογές μόνο. Όσο για strip clubs, όλοι ξέρουν ότι είναι μετρημένα στα δάχτυλα και με τιμές φωτιά. Οι τιμές αγοράς/ενοικίασης των σπιτιών είναι απαράδεκτα ακριβές κατά μέσο όρο για αυτά που παρέχουν γιατί οι περισσότερες πολυκατοικίες του κύριου πολεοδομικού συγκροτήματος είναι παμπάλαιες (μερικές είναι χτισμένες από τη δεκαετία του 1920).

Γι’ αυτό και εμείς μετακομίσαμε στους Νέους Επιβάτες. Καλύτερα να κάνω 45 λεπτά το πρωί να πάω στη δουλειά και 40 να γυρίσω το βράδυ, αλλά τουλάχιστο δεν είμαι αναγκασμένος να μένω μέσα στην πόλη. Αν δε δούλευα στο κέντρο, θα είχα μετακομίσει ακόμη πιο μακριά. Αλλά και εδώ που είμαστε, βλέπουμε την πόλη να επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς τόσο προς τα δυτικά όσο και προς τα ανατολικά. Σε λίγα χρόνια και η Περαία/Νέοι Επιβάτες ή το Ρετζίκι/Ασβεστοχώρι θα είναι προάστια της πόλης.

Από όσο μαθαίνω από φίλους που μένουν στην Αθήνα και όσες φορές έχω πάει ο ίδιος διαπίστωσα πως η κατάσταση και εκεί είναι παρόμοια.

Λύση δε ξέρω ποιος μπορεί να δώσει και με ποιο τρόπο. Σίγουρα όμως, η κατάσταση σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη δεν πάει άλλο.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom