κυριοι πιστευω προσ πρεπει να μιλησουμε για αυτο το θεμα καθωσ απο το 2012 ολοι πρεπει να εχουμε αποδηξεισ και να δικαιολογουμε τι ξοδευουμε και τι μασ μενει αν μασ μηνει κατι καθωσ αν υπαρχει ελλημα λογο ελληψησ αποδηξεων θα τρωμε προστιμο συμφωνα με τον νεο φορολογικο του χοντρου ετσι αναγκαστικα οταν περνουμε καποια σε στουντιο η περνουμε χορουσ κανονικουσ η πριβε πρεπει να περνουμε και καποιο χαρτι λογικα η να χρεωνετε η φοροκαρτα μασ οσοι εχουν
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αποδείξεις από στριπτήζ/στούντιο το 2012;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα billinio
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 66
- Εμφανίσεις 3K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
κυριοι πιστευω προσ πρεπει να μιλησουμε για αυτο το θεμα καθωσ απο το 2012 ολοι πρεπει να εχουμε αποδηξεισ και να δικαιολογουμε τι ξοδευουμε και τι μασ μενει αν μασ μηνει κατι καθωσ αν υπαρχει ελλημα λογο ελληψησ αποδηξεων θα τρωμε προστιμο συμφωνα με τον νεο φορολογικο του χοντρου ετσι αναγκαστικα οταν περνουμε καποια σε στουντιο η περνουμε χορουσ κανονικουσ η πριβε πρεπει να περνουμε και καποιο χαρτι λογικα η να χρεωνετε η φοροκαρτα μασ οσοι εχουν
Για να κοπει αυτη η ρημαδα η αποδειξη θα πρεπει να γινει μια παλιοεναρξη επιχειρησης...για να γινει αυτη η παλιοεναρξη πρεπει να υπαρχει μια παλιοαδεια...για αυτη την παλιοαδεια θα πρεπει να πληρουνται προυποθεσεις...για να πληρουνται οι προυποθεσεις θα πρεπει να φυγουν κοντα 500 οικοι ανοχης απο εκει που βρισκονται και να πανε σε αυνθηκες νομιμοτητας(καταλληλα τετραγωνικα,αποσταση απο ιδρυματα κτλ)...
ΕΔΩ αγαπητε μου δεν μπορουμε να πουλησουμε το ελληνικο που ειναι ενα και μονο ακινητο θες να βαλουμε σε σειρα τα μπουρδελα με εναν σκασμο κοσμο που εμπλεκεται σε αυτα?Που ζεις?
απο το 2012 ολοι πρεπει να εχουμε αποδηξεισ και να δικαιολογουμε τι ξοδευουμε και τι μασ μενει
Καλά, εσύ τα χάφτεις αυτά?
Είναι δυνατόν να ελεγχθεί όλη η διακίνηση χρήματος για όλο τον κόσμο? Γίνεται αυτό σε καμιά χώρα του κόσμου?
Πάρε από μένα εδώ τις δυο ακραίες περιπτώσεις και βρες εσύ όλες τις ενδιάμεσες:
Α) Κερδίζεις λεφτά, που τα δηλώνεις όλα, και τα τρως όπου γουστάρεις. Έστω δηλώνεις 100.000 ευρώ το χρόνο. Μαζεύεις αποδείξεις για 20.000. Θα σε φωνάξει η εφορία να σου πει τι? Τι έκανες τα υπόλοιπα 80.000? Θα πεις ότι τα έχεις. Ότι τα έφαγες στο καζίνο. Ότι τα έφαγες στις πουτάνες. Ότι αγόρασες λίρες. Ότι θέλεις θα πεις. Είσαι υποχρεωμένος να τους τα δείξεις? Μην τρελλαθούμε κι όλας!
Β) Κερδίζεις λεφτά, και δε δηλώνεις τίποτα. Έστω 100.000 το χρόνο. Έχεις τεκμήρια για (ας πούμε) 50.000 το χρόνο. Σε φορολογούν με βάση τα τεκμήρια (δε μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο), και τα υπόλοιπα (αφορολόγητα + φορολογημένα μετά το φόρο) τα ξοδεύεις όπου θελεις ή δεν τα ξοδεύεις. Αν έχεις αποδείξεις για μερικά (τα σουπερμάρκετ πάντα δίνουν), τις βάζεις κι αυτές στη δήλωση. Τι θα σου κάνουν? Θα σου κλάσουν τ' αρχίδια. Θα σου πουν "που τα βρήκες"? ΑΥΤΟΙ λένε ότι σε φορολογούν (με βάση τα τεκμήρια), όχι εσύ. Άρα? Τι αποδείξεις και κουραφέξαλα?
Μην τρελλαθούμε δηλαδή τώρα με τις κωλοαποδείξεις τους!
Καλά, εσύ τα χάφτεις αυτά?
Είναι δυνατόν να ελεγχθεί όλη η διακίνηση χρήματος για όλο τον κόσμο? Γίνεται αυτό σε καμιά χώρα του κόσμου?
Πάρε από μένα εδώ τις δυο ακραίες περιπτώσεις και βρες εσύ όλες τις ενδιάμεσες:
Α) Κερδίζεις λεφτά, που τα δηλώνεις όλα, και τα τρως όπου γουστάρεις. Έστω δηλώνεις 100.000 ευρώ το χρόνο. Μαζεύεις αποδείξεις για 20.000. Θα σε φωνάξει η εφορία να σου πει τι? Τι έκανες τα υπόλοιπα 80.000? Θα πεις ότι τα έχεις. Ότι τα έφαγες στο καζίνο. Ότι τα έφαγες στις πουτάνες. Ότι αγόρασες λίρες. Ότι θέλεις θα πεις. Είσαι υποχρεωμένος να τους τα δείξεις? Μην τρελλαθούμε κι όλας!
Β) Κερδίζεις λεφτά, και δε δηλώνεις τίποτα. Έστω 100.000 το χρόνο. Έχεις τεκμήρια για (ας πούμε) 50.000 το χρόνο. Σε φορολογούν με βάση τα τεκμήρια (δε μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο), και τα υπόλοιπα (αφορολόγητα + φορολογημένα μετά το φόρο) τα ξοδεύεις όπου θελεις ή δεν τα ξοδεύεις. Αν έχεις αποδείξεις για μερικά (τα σουπερμάρκετ πάντα δίνουν), τις βάζεις κι αυτές στη δήλωση. Τι θα σου κάνουν? Θα σου κλάσουν τ' αρχίδια. Θα σου πουν "που τα βρήκες"? ΑΥΤΟΙ λένε ότι σε φορολογούν (με βάση τα τεκμήρια), όχι εσύ. Άρα? Τι αποδείξεις και κουραφέξαλα?
Μην τρελλαθούμε δηλαδή τώρα με τις κωλοαποδείξεις τους!
δεν τα λες καλά τα πράγματα... με τα λίγα που ξέρω:
Α) κανονικά κάθε συναλλαγή πρέπει να συνοδεύεται από απόδειξη, επειδή αυτό δεν γίνεται για όλες τις συναλλαγές θα πρέπει να πιάνει τις περισσότερες. το παράδειγμά σου για το 80/20 δεν παίζει...
Β) Αν το κάνεις κάθε χρόνο αυτό δεν θα μπορείς να στηρίξεις τα τεκμήριά σου, οπότε πάλι έχεις πρόβλημα
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.784
- Πόντοι
- 1.206
Θεωρητικά η προοπτική είναι να μην κινείται καθόλου "μαύρο" χρήμα. Δηλαδή ότι βγάζεις να είναι δηλωμένο και να ισούται με αυτό που χαλάς + αυτό που αποταμιεύεις (ή - αυτό που αποταμιεύεις).
Τώρα αν το καταφέρουν αυτό εγώ θα γθυθώ στο Σύνταγμα μερά βροχερή!
Πάντα θα υπάρχει μαύρο χρήμα και αυτό θα πέρνουν οι πουτάνες και τα στριπτηζάδικα.
Δεν είναι εξ άλλου αυτός ο στόχος.
Φαντάζομαι πως ο στόχος είναι η γιαγιά και ο παπούς που παίρνουν μόνο την σύνταξη να ζητάνε απόδειξη από τον γιατρό ή τον ηλεκτρολόγο.
Θεμιτό.
Αλλά δεν μας είπαν οι εγκέφαλοι του ΥΠ.ΟΙ. Το μπουναμά που θα κάνουν στα εγγόνια τους πως θα τον διακιολογούν; Αν χάσουν χρήματα από το πορτοφόλι τους, αν τους κλέψουν (στην πεθερά μου που είναι υπερογδονταετής έχουν συμβεί αμφότερα), θα πληρώνουν και πρόστιμο από πάνω; (Διότι αν αρκεί μια απλή δήλωση στην Αστυνομία λύνεται το πρόβλημα. Υπολογίζει κανείς πόσα του λείπουν σε αποδείξεις και δηλώνει πως του έλεψαν το πορτοφόλι στο μετρό π.χ. όπου είχε μέσα τόσα)
Αλήθεια το 2012 είνει μεθαύριο. Πήρε κανείς μας φοροκάρτα;
Ρε δεν πάνε στο διάολο οι μαλάκες που δεν μπορούν τόσα χρόνια να υπολογίσουν (για να τα εισπράξουν!) το ΕΤΑΚ του 2009 και το ΦΜΑΠ του 2010 (και θα τα ζητήσουν ΟΛΑ το 2012) αλλά ζητάνε από τον κάθε κακομοίρη αγράμματο συνταξιούχο να κρατάει βιβλίο εσόδων εξόδων!
Η επανάσταση της τρίτης ηλικίας θα γίνει! Και θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.
Πάντα θα υπάρχει μαύρο χρήμα και αυτό θα πέρνουν οι πουτάνες και τα στριπτηζάδικα.
Φαντάζομαι πως ο στόχος είναι η γιαγιά και ο παπούς που παίρνουν μόνο την σύνταξη να ζητάνε απόδειξη από τον γιατρό ή τον ηλεκτρολόγο.
Θεμιτό.
Αλλά δεν μας είπαν οι εγκέφαλοι του ΥΠ.ΟΙ. Το μπουναμά που θα κάνουν στα εγγόνια τους πως θα τον διακιολογούν; Αν χάσουν χρήματα από το πορτοφόλι τους, αν τους κλέψουν (στην πεθερά μου που είναι υπερογδονταετής έχουν συμβεί αμφότερα), θα πληρώνουν και πρόστιμο από πάνω; (Διότι αν αρκεί μια απλή δήλωση στην Αστυνομία λύνεται το πρόβλημα. Υπολογίζει κανείς πόσα του λείπουν σε αποδείξεις και δηλώνει πως του έλεψαν το πορτοφόλι στο μετρό π.χ. όπου είχε μέσα τόσα)
Ρε δεν πάνε στο διάολο οι μαλάκες που δεν μπορούν τόσα χρόνια να υπολογίσουν (για να τα εισπράξουν!) το ΕΤΑΚ του 2009 και το ΦΜΑΠ του 2010 (και θα τα ζητήσουν ΟΛΑ το 2012) αλλά ζητάνε από τον κάθε κακομοίρη αγράμματο συνταξιούχο να κρατάει βιβλίο εσόδων εξόδων!
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Θεωρητικά η προοπτική είναι να μην κινείται καθόλου "μαύρο" χρήμα. Δηλαδή ότι βγάζεις να είναι δηλωμένο και να ισούται με αυτό που χαλάς + αυτό που αποταμιεύεις (ή - αυτό που αποταμιεύεις).
Θεμιτό.
βλακωδώς ως συνήθως τρέχουμε πριν μπορέσουμε να μπουσουλήσουμε σε αυτόν τον τόπο...
ο στόχος του σταματήματος της διακίνησης "μαύρου χρήματος" είναι εφικτός αλλά μεσοπρόθεσμα... πριν να επιτευχθεί πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα του κόσμου και επιπλέον να γίνονται απλά βήματα ελέγχου..
(1) οι μεγάλες δαπάνες μπορούν εύκολα να ελεγχθούν (πχ αγορές αυτοκινήτων, ακριβών καταναλωτικών αγαθών, ιδιωτικά σχολεία, ακίνητα κλπ)
(2) η ροή χρημάτων προς το εξωτερικό επίσης (γίνεται μέσω τραπέζης και εύκολα μπορεί να βρεθεί τι έχει στείλει κάποιος φυσικό ή νομικό πρόσωπο σε ξένη τράπεζα)
(3) η ροή χρημάτων προς λογαριασμούς του εσωτερικού επίσης μπορεί να ελεγχθεί εύκολα αν στην κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό τρίτου ζητηθεί το ΑΦΜ του καταθέτη
επίσης πρέπει σιγα σιγά να αρχισει να καταργείται η κυκλοφορία μετρητών και η πληρωμή να γίνεται μέσω Debit Card (ή Credit Card ένα και το αυτό είναι).. Αθήνα και μεγάλες πόλεις αρχικά, επαρχία και μικρές πόλεις κατόπιν, υπαιθρος τελευταία.. πιάνοντας όμως Αθήνα, Θεσσαλονίη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Βόλο και Λάρισσα έχεις καλύψει το 60% του πληθυσμού και 80% των συναλλαγών...
ευνόητο είναι ότι θα πάψει να ισχύει το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων έναντι των κρατικών αρχών και δεν θα χρειάζονται οι χρονοβόρες διαδικασίες για τους ελέγχους..
η συλλογή αποδείξεων είναι ένα καλό μέτρο για να αποκτήσει ο Ελληνας φορολογική συνείδηση... και θα πρέπει να ισχύει το bonus-malus για να έχει κίνητρο-αντικίνητρο.. και μάλιστα το αντικίνητρο θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από τον ΦΠΑ που γλυτώνει αν δεν πάρει απόδειξη..
Πήρα αλλά μέχρι και χθες, δεν μπόρεσα να τη χρησιμοποιήσω σε ΚΑΜΜΙΑ συναλλαγή μου σε οποιαδήποτε επιχείρηση λόγω προσωρινής ασυμβατότητας των POS των επιχειρήσεων!!! Και πιστέψτε με....., είναι πολλές!
Για να επιβεβαιώσουμε το εύρος της μαλακίας των κυβερνόντων, ιδού και η απάντηση που είχα από τη Γ.Γ.Π.Σ. σε σχετικό μου ερώτημα στις 8/11/2011!!!
Από TAXISnet
Ημερομηνία 08/11/2011 08:11
Θέμα Απάντηση στο ερώτημα:ΑΓΝΟΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ
Αγαπητέ κύριε,
ΟΙ συνεργαζόμενες τράπεζες,χορηγοί του έργου,Κάρτα Αποδείξεων έχουν
αναλάβει την ενημέρωση των συσκευών αποδοχής πιστωτικών/χρεωστικών
καρτών.Υπολογίζεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου να έχει ενημερωθεί το 30%
μέχρι τέλος Νοεμβρίου το 80% και τέλος Δεκεβρίου το 100%.Το έργο θα
είναι σε δοκιμαστική λειτουργία μέχρι 31/12/2011.
Πάντα στη διαθεσή σας
ΥπηρεσίαTaxisnet.
διομήδης
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 26 Δεκ 2008
- Like
- 30.415
- Πόντοι
- 5.006
Μην ασχολείστε με χαρτάκια......
Δώστε τους κατ'ευθείαν τη φοροκάρτα, για να περαστεί το ποσό στη μερίδα του ΑΦΜ σας!
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.784
- Πόντοι
- 1.206
βλακωδώς ως συνήθως τρέχουμε πριν μπορέσουμε να μπουσουλήσουμε σε αυτόν τον τόπο...
ο στόχος του σταματήματος της διακίνησης "μαύρου χρήματος" είναι εφικτός αλλά μεσοπρόθεσμα... πριν να επιτευχθεί πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα του κόσμου και επιπλέον να γίνονται απλά βήματα ελέγχου..
(1) οι μεγάλες δαπάνες μπορούν εύκολα να ελεγχθούν (πχ αγορές αυτοκινήτων, ακριβών καταναλωτικών αγαθών, ιδιωτικά σχολεία, ακίνητα κλπ)
(2) η ροή χρημάτων προς το εξωτερικό επίσης (γίνεται μέσω τραπέζης και εύκολα μπορεί να βρεθεί τι έχει στείλει κάποιος φυσικό ή νομικό πρόσωπο σε ξένη τράπεζα)
(3) η ροή χρημάτων προς λογαριασμούς του εσωτερικού επίσης μπορεί να ελεγχθεί εύκολα αν στην κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό τρίτου ζητηθεί το ΑΦΜ του καταθέτη
ευνόητο είναι ότι θα πάψει να ισχύει το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων έναντι των κρατικών αρχών και δεν θα χρειάζονται οι χρονοβόρες διαδικασίες για τους ελέγχους..
Όντως τα 1-2-3 είναι θεωρητικά σωστά και εύκολο να ελεγχθούν. Κοίτα τώρα πόσο σοβαρά δουλεύουν!
Στην (ηλεκτρονική) δήλωση του 2011 (χρήσης 2010) είχα βάλει και ένα μεγάλο ποσό που μου προέκυψε από πώληση. Αφού το "σύστημα" με ρώτησε αν είμαι βέβαιος πως είναι σωστό το ποσό! Βέβαιος ήμουν και υπήρχε και τα σχετικό συμβόλαιο. Σκέφτηκα λοιπόν πως λογικά, αφού φάνηκε "μεγάλο" το ποσό, θα μου ζητήσουν κάποια στιγμή να προσκομίσω το συμβόλαιο στην αρμόδια ΔΟΥ. Αμ δε! Σιγά να μην μου το ζήτησαν! Δηλαδή και διπλάσιο ποσό να έβαζα μέσα ήμουν!
Διάλυση σου λέω έχει βαρέσει το σύστημα!
Τώρα το τραπεζικό απόρρητο είναι συνταγματικά κατωχυρωμένο. Για να μη χρειάζεται "χρονοβόρες διαδικασίες" πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση.
Αλλά να σου πω εγώ ένα θέμα που θα προκύψει άμεσα. Αν υποθέσουμε πως το τραπεζικό απόρρητο αίρεται και με αναδρομική ισχύ. Κάποιος που είχε πουλήσει πρόπερσι ένα διαμέρισμα και το είχε δηλώσει με την αντικειμενική αξία και όχι με την αγοραία, (όλοι αυτό κάνουν, εξ άλλου η αντικειμενική αξία είναι ακριβώς η πρόταση του δημοσίου για "συμβιβασμό") θα βρεθεί να έχει χρήματα που δεν θα μπορεί να τα δικαιολογήσει. Θα βρεθεί φοροφυγάς δηλαδή (αν και αυτό του είχε προταθεί επίσημα είπαμε).
Οπότε επικείμενης τέτοιας συνταγματικής αναθεώρησης οι τράπεζες θα "αδειάσουν", καλού-κακού. Ο κάθε ένας θα πάρει και το εικοσαχίλιαρο (σπίτι του, στο εξωτερικό, οπουδήποτε) παρά να θεωρηθεί φοροφυγάς, οπότε η οικονομία θα καταρρεύσει άμεσα.
Μην μου αντιτείνεις πως δεν έχει νόημα να τα πάρει κανείς διότι η ανάληψη θα φαίνεται. Ο κάθε παππούς δεν θα σκεφτεί έτσι!
Να μην του τα βρουν και τα πάρουν θα φοβηθεί ο καθένας. Αν τα βρουν αλλά δεν μπορούν να τα πάρουν δεν τον πολυκόφτει.
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Όντως τα 1-2-3 είναι θεωρητικά σωστά και εύκολο να ελεγχθούν. Κοίτα τώρα πόσο σοβαρά δουλεύουν!
Στην (ηλεκτρονική) δήλωση του 2011 (χρήσης 2010) είχα βάλει και ένα μεγάλο ποσό που μου προέκυψε από πώληση. Αφού το "σύστημα" με ρώτησε αν είμαι βέβαιος πως είναι σωστό το ποσό! Βέβαιος ήμουν και υπήρχε και τα σχετικό συμβόλαιο. Σκέφτηκα λοιπόν πως λογικά, αφού φάνηκε "μεγάλο" το ποσό, θα μου το ζητήσουν κάποια στιγμή να προσκομίσω το συμβόλαιο στην αρμόδια ΔΟΥ. Αμ δε! Σιγά να μην μου το ζήτησαν! Δηλαδή και διπλάσιο ποσό να έβαζα μέσα ήμουν!
Τώρα το τραπεζικό απόρρητο είναι συνταγματικά κατωχυρωμένο. Για να μη χρειάζεται "χρονοβόρες διαδικασίες" πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση.
Αλλά να σου πω εγώ ένα θέμα που θα προκύψει άμεσα. Αν υποθέσουμε πως το τραπεζικό απόρρητο αίρεται και με αναδρομική ισχύ. Κάποιος που είχε πουλήσει πρόπερσι ένα διαμέρισμα και το είχε δηλώσει με την αντικειμενική αξία και όχι με την αγοραία, (όλοι αυτό κάνουν, εξ άλλου η αντικειμενική αξία είναι ακριβώς η πρόταση του δημοσίου για "συμβιβασμό") θα βρεθεί να έχει χρήματα που δεν θα μπορεί να τα δικαιολογήσει. Θα βρεθεί φοροφυγάς δηλαδή (αν και αυτό του είχε προταθεί επίσημα είπαμε).
Οπότε επικείμενης τέτοιας συνταγματικής αναθεώρησης οι τράπεζες θα "αδειάσουν", καλού-κακού. Ο κάθε ένας θα πάρει και το εικοσαχίλιαρο (σπίτι του, στο εξωτερικό, οπουδήποτε) παρά να θεωρηθεί φοροφυγάς, οπότε η οικονομία θα καταρρεύσει άμεσα.
Μην μου αντιτείνεις πως δεν έχει νόημα να τα πάρει κανείς διότι η ανάληψη θα φαίνεται. Ο κάθε παππούς δεν θα σκεφτεί έτσι!
Να μην του τα βρουν και τα πάρουν θα φοβηθεί ο καθένας. Αν τα βρουν αλλά δεν μπορούν να τα πάρουν δεν τον πολυκόφτει.
το ότι το σύστημα δεν δουλεύει δεν οφείλεται στον σχεδιασμό του αλλά σε αυτούς που το υλοποιούν... αρα πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπα και όχι συστήματα...
το τραπεζικό απόρρητο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο όπως και η ευθύνη των υπουργών.. ;) και πρέπει να αλλάξει έστω και με συνταγματικό πραξικόπημα..
η μαλακία με την αντικειμενική αξία είναι ότι θα έπρεπε να προτείνεται απλά ως φορολογητέα αξία.. δηλαδή ότι και αν γράψεις πάνω στο συμβόλαιο εγώ για τόσα θα σε φορολογήσω .. εξάλλου έτσι είχε γίνει στην αρχή και μετά από ένα χρόνο άλλαξε..
Στην (ηλεκτρονική) δήλωση του 2011 (χρήσης 2010) είχα βάλει και ένα μεγάλο ποσό που μου προέκυψε από πώληση. Αφού το "σύστημα" με ρώτησε αν είμαι βέβαιος πως είναι σωστό το ποσό! Βέβαιος ήμουν και υπήρχε και τα σχετικό συμβόλαιο. Σκέφτηκα λοιπόν πως λογικά, αφού φάνηκε "μεγάλο" το ποσό, θα μου ζητήσουν κάποια στιγμή να προσκομίσω το συμβόλαιο στην αρμόδια ΔΟΥ. Αμ δε! Σιγά να μην μου το ζήτησαν! Δηλαδή και διπλάσιο ποσό να έβαζα μέσα ήμουν!
άλλο πράγμα οι δυσκολίες στην εφαρμογή και άλλο πράγμα οι αρχές που χρειάζεται να υπάρχουν στις συναλλαγές.
Για το τραπεζικό απόρρητο θα συμφωνήσω μαζί σου, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αρθεί. Όσο για το θέμα με τις αντικειμενικές αξίες, αυτό που έχω να πω είναι πως κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το παραμύθι. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαφορά μεταξύ αγοραίας τιμής και αντικειμενικής. Δυστυχώς όσοι αγόρασαν ακίνητο (εμού συμπεριλαμβανομένου) πληρώσαμε την διαφορά σαν ... λαλάκες.
Για την αντίδραση των παππούδων (για να κάνω και λίγο χιούμορ) ναι αν τα έχουν τραβήξει τα λεφτά δεν θα μπορεί να τα πάρει το κράτος αλλά μετά θα αυτά τα λεφτά θα φορολογηθούν ή θα ζητηθούν αποδείξεις... δεν γλυτώνεις από πουθενά!!!
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.784
- Πόντοι
- 1.206
Για την αντίδραση των παππούδων (για να κάνω και λίγο χιούμορ) ναι αν τα έχουν τραβήξει τα λεφτά δεν θα μπορεί να τα πάρει το κράτος αλλά μετά θα αυτά τα λεφτά θα φορολογηθούν ή θα ζητηθούν αποδείξεις... δεν γλυτώνεις από πουθενά!!!
Βρε, αν ο άλλος είναι 85 χρονών τί τον νοιάζει αν του βεβαιώσουν φόρους για το "μέλλον"; Ποιο μέλλον έχει;
Να μην του πάρουν τα λεφτά που έχει ΤΩΡΑ τον νοιάζει...
κανένα τέτοιο μέτρο δεν πρόκειται να πιάσει στην ελλάδα.
οι τράπεζες όταν <<έχουν>> 1 δις, δανείζουν 25 δις, δημι-ουργόντας 24 δις από το πουθενά και χρεώνοντας τον κοσμάκη για τον αέρα που δημι-ούργησαν.
τα ψέματα θα τελειώσουν σύντομα, με την διάσπαση του <<ενιαίου>> τερατονομίσματος.
οι έλληνες δεν έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτούν τον τραπεζικό αέρα των πλουσίων χωρών.
τελεία... και δύο παύλες.
οι τράπεζες όταν <<έχουν>> 1 δις, δανείζουν 25 δις, δημι-ουργόντας 24 δις από το πουθενά και χρεώνοντας τον κοσμάκη για τον αέρα που δημι-ούργησαν.
τα ψέματα θα τελειώσουν σύντομα, με την διάσπαση του <<ενιαίου>> τερατονομίσματος.
οι έλληνες δεν έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτούν τον τραπεζικό αέρα των πλουσίων χωρών.
τελεία... και δύο παύλες.
Επισκέπτης
σου αρεσει ο χαρδαβελας τυπεκανένα τέτοιο μέτρο δεν πρόκειται να πιάσει στην ελλάδα.
τελεία... και δυο παύλες.
σου αρεσει ο χαρδαβελας τυπε
δεν τον παρακολουθώ.
Επισκέπτης
τοτε τι λες????δεν τον παρακολουθώ.