τι ανεξιθρησκεια εχουμε ρε πουστη μου που οι δασκαλοι υποχρεωνουν τα παιδια να κανουν εβραιοχριστιανικη προσευχη στο σχολειο
τι σκατα κανει ο "προοδευτικος"
συριζα? ποτε θα τη καταργησει?
Μου δημιουργείται (ειλικρινά) η διάθεση να σε διαφωτίσω απαντώντας σου:
Ο συριζα δεν μπορεί (ουσιαστικά) να πει στους δασκάλους "Κόψτε τις προσευχές" γιατί αν το κάνει, πάει κόντρα στις δουλειές του παπαδαριού. Και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πάει κόντρα στις επιθυμίες του παπαδαριού.
Τυπικά μπορεί να το κάνει (οι δάσκαλοι είναι υπάλληλοι του κράτους).
Γιατί δεν θέλει να πάει κόντρα?
Γιατί τότε το παπαδαριό θα του κάνει ζημιά. Θα ψήσει τους "πιστούς" του (που πολλοί ψηφίζουν συριζα) να μην τον ψηφίζουν.
Γιατί το παπαδαριό ΘΕΛΕΙ να γίνονται προσευχές στα σχολεία?
Γιατί έτσι αυξάνει τους "πιστούς" του.
Η διαφορά μεταξή συριζα και παπαδαριού είναι ότι ο μεν συριζα προσπαθεί να καρατηθεί στην εξουσία με ορίζοντα 2? 4? 8 ετών (το πολύ), ενώ το παπαδαριό έχει εδραιώσει τη δικιά του εξουσία για 2.000 (και πλέον) χρόνια. Μη ξεχνάς ότι και πριν από το παρόν παπαδαριό (Χ.Ο.) υπήρχε άλλο, τα ξέρουμε αυτά.
Θα μου πεις:
"Ναι, αλλά το παπαδαριό των 2.000 ετών φοβάται ότι κινδυνεύει από το συριζα των 2,4,8 ετών?"
Όχι -είναι η απάντηση- δεν "φοβάται", αλλά ο λόγος που έχει κρατήσει 2.000 χρόνια αυτή η μπίζνα είναι ότι αυτοί οι τύποι έχουν πάντα στο νου τους να μην αφήνουν ΚΑΝΕΝΑΝ (επομένως ούτε και συριζα) να μπαίνει στα πόδια τους και να κάνει αλλαγές σ' αυτά που έχουν ρυθμίσει. Αφού καλά δουλεύει το μαγαζί τόσο καιρό, γιατί να τα αλλάξουν?
Μην αναρωτιέσει λοιπόν "τι σκατα κανει ο "προοδευτικος" συριζα?", και μην περιμένεις ότι ποτέ θα καταργήσει αυτές τις "συνήθειες".