Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
αφού πιστεύεις πως θεός δεν υπάρχει, ποιός ο λόγος της κουβέντας;;;
κανείς δεν μπορεί να δείξει πως υπάρχει ούτε πως δεν υπάρχει, είναι θέμα πίστης...
ο λογος της κουβεντας ειναι να καταλαβουν ολοι οτι οι θρησκειες βασιζονται σε παραδοξολογιες και να τις εγκαταλειψουν και οσοι συνεχιζουν να πιστευουν σε καποιο ανωτατο ον να καταλαβουν οτι αυτο γινεται μονο γιατι το δικο τους μυαλο εχει ανασφαλειες οποτε να μην μας επιβαλλουν ουτε να μας πριζουν με προσευχες σε σχολεια, στρατο ουτε να μας ζηταν λεφτα για αποπερατωση ναου και η ηλιθια η γιαγιακα να τα σταζει αντι να τα σταξει στα εγγονια της, επισης σκεψου ποσοι χασανε τις ζωες τους για ολες αυτες τις θρησκειες του ψευδους, ποσα εχουμε σταξει για το μερσεντες και τα ταξιδια των επισκοπων, ποσες δωρεες εχουν παει σε εκκλησιες αντι σε πτωχοκομεια-ορφανοτροφεια και εγιναν μπετον για νεους ναους κλπ κλπ

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Να σου πω εγώ γιατί. Αν ο Χριστιανός απλά καθότανε στην Εκκλησία του και προσευχότανε, εξομολογότανε τις αμαρτίες του, φύλαγε τις εικόνες του, έστελνε τα δικά του παιδιά στο κατηχητικό, όσοι σκεφτόμαστε λογικά δεν θα ασχολούμαστε μαζί του.. Όμως έχει περάσει στο Ελληνικό Σύνταγμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ορκιστεί στην Αγία Τριάδα. Έχει βάλει τα θρησκευτικά υποχρεωτικό μάθημα για να κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μου. Οι μισθοί των παπάδων του πληρώνονται και από τους δικούς μου φόρους. Η τεράστια περιουσία της Εκκλησίας του δεν έχει φορολογηθεί ποτέ. Το τάχα Άγιο Φως έρχεται με τιμές αρχηγού κράτους και το πληρώνω και εγώ. Στα Ελληνικά Σχολεία δεν θα μπει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει εδώ και 50 χρόνια. Και πρέπει επιτέλους οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε ιστορίες που τις έγραψαν αγράμματοι νομάδες την ύστερη εποχή του χαλκού να μην νοιώθουν μόνοι, να δουν ότι υπάρχουν κάποιοι, λίγοι έστω, λογικοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα παραμύθια.

και αυτός είναι λόγος να "κοροϊδεύεις" ανθρώπους που πιστεύουν;
γιατί δεν κανεις ενέργειες για να σταματήσουν να γίνονται να παραπάνω που γράφεις που είναι σωστά αλλά δεν έχουν σχέση με την πίστη σε μια θρησκεία;

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Δεν μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξία. Αν πετάξεις όλους τους τάρανδους από ένα βουνό και σκοτωθούνε, αυτός που θέλει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη θα λέει ότι οι τάρανδοι του Αη βασίλη υπάρχουν και είναι μαγικοί. Δεν πρέπει εμείς να αποδείξουμε την ανυπαρξία, οι θειστές πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχει ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΣ, ενώ των άλλων είνα μύθοι. Σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει η Αόρατη Ροζ Μονόκερος, στην οποία πιστεύω. Την αγιότητά της αποδεικνύει ότι είναι ταυτόχρονα αόρατη και ροζ. Εσύ δεν μπορείς να τη δεις, γιατί είναι αόρατη. Σε εμένα όμως έρχεται στον ύπνο μου και μου δίνει πολύ σωστές συμβολές για τη ζωή μου. Το σπίτι μου δεν έπεσε από το σεισμό γιατί είχα προσευχηθεί να με προστατεύσει, και η αγιότητά της με άκουσε.

και λοιπόν; μπορείς να πιστεύεις όπου θέλεις... σου είπε κανείς τίποτα;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ο λογος της κουβεντας ειναι να καταλαβουν ολοι οτι οι θρησκειες βασιζονται σε παραδοξολογιες και να τις εγκαταλειψουν και οσοι συνεχιζουν να πιστευουν σε καποιο ανωτατο ον να καταλαβουν οτι αυτο γινεται μονο γιατι το δικο τους μυαλο εχει ανασφαλειες οποτε να μην μας επιβαλλουν ουτε να μας πριζουν με προσευχες σε σχολεια, στρατο ουτε να μας ζηταν λεφτα για αποπερατωση ναου και η ηλιθια η γιαγιακα να τα σταζει αντι να τα σταξει στα εγγονια της, επισης σκεψου ποσοι χασανε τις ζωες τους για ολες αυτες τις θρησκειες του ψευδους, ποσα εχουμε σταξει για το μερσεντες και τα ταξιδια των επισκοπων, ποσες δωρεες εχουν παει σε εκκλησιες αντι σε πτωχοκομεια-ορφανοτροφεια και εγιναν μπετον για νεους ναους κλπ κλπ

τωρα κατάλαβα... τι έγινε ρε παίκτη έδωσε η γιαγιά κανένα πενηντάρικο στην εκκλησιά για να σχωρεθούν τα αποθαμένα της και σου έλειψε από το χαρτζιλίκι ???

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
ναι μου ειπε ο διοικητης να ανοιγω την πορτα στον μητροπολιτη οταν ημουν φανταρος, μου ειπε ο δασκαλος να κανουμε θρησκευτικα, μου ειπε η καθηγητρια να κανουμε θρησκευτικα γιατι τοτε ηταν υποχρεωτικα, αντι αγωγη υγειας ή σεξουαλικη αγωγη, μου ειπαν να μην παω στο αγιον ορος με την γκομενα γιατι υπαρχει αβατο, εναν αγιο ορος που ελευθερωθηκε με το αιμα και των δικων μου προγονων, εκκλησιες αναπαλαιονωνται με λεφτα του υπουργειου πολιτισμου που εχω πληρωσει και με δικους μου φορους, ο στρατιωτικος ιερεας πληρωνεται επισης και απο δικους μου φορους, η ακινητη περιουσια της εκκλησιας δεν φορολογειται οπως η δικη μου, οι μοναχοι απαλλασσονται στρατιοτικης θητειας και τις σκοπιες τους τις εκανα εγω, στους πολεμους επισης δεν ηταν υποχρεοι να πολεμησουν ιερεις και μοναχοι και βαζαν μπροστα στα τειχη της Πολης και στα βουνα το 40 να σκοτωνομαστε εμεις οι υπολοιποι και πολλα αλλα που τελειωμο δεν εχουν

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
τραμουντανα τα δικα σου ερωτηματα τα εχω απαντησει ξανα και ξανα, οποτε θες δωσε και εσυ μια απαντηση γιατι ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ μπορει να εχει λαθη οταν κανει οπως λες συμβολικα εξιστοριση της δημιουργιας

skieros

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαΐ 2011
Κριτικές
27
Like
1.467
Πόντοι
1.720
ναι μου ειπε ο διοικητης να ανοιγω την πορτα στον μητροπολιτη οταν ημουν φανταρος, μου ειπε ο δασκαλος να κανουμε θρησκευτικα, μου ειπε η καθηγητρια να κανουμε θρησκευτικα γιατι τοτε ηταν υποχρεωτικα, αντι αγωγη υγειας ή σεξουαλικη αγωγη, μου ειπαν να μην παω στο αγιον ορος με την γκομενα γιατι υπαρχει αβατο, εναν αγιο ορος που ελευθερωθηκε με το αιμα και των δικων μου προγονων, εκκλησιες αναπαλαιονωνται με λεφτα του υπουργειου πολιτισμου που εχω πληρωσει και με δικους μου φορους, ο στρατιωτικος ιερεας πληρωνεται επισης και απο δικους μου φορους, η ακινητη περιουσια της εκκλησιας δεν φορολογειται οπως η δικη μου, οι μοναχοι απαλλασσονται στρατιοτικης θητειας και τις σκοπιες τους τις εκανα εγω, στους πολεμους επισης δεν ηταν υποχρεοι να πολεμησουν ιερεις και μοναχοι και βαζαν μπροστα στα τειχη της Πολης και στα βουνα το 40 να σκοτωνομαστε εμεις οι υπολοιποι και πολλα αλλα που τελειωμο δεν εχουν

Την αριστερη προπαγανδα που σου πουλησαν οι μαρξιστες δασκαλοι σου μια χαρα την καταπιες αμασητη. Δεν αναφερομαι προσωπικα γενικα μιλαω για τους δασκαλους. Εχουμε φτασει σε σημειο να κατακρινουμε τα θρησκευτικα σαν μαθημα και οχι τις μπουρδες και τα αισχη σιχαμενης μαρξιστικης προπαγανδας που δημητηριαζουν τις παιδικες ψυχες και μεταρεπουν τα παιδακια σε νεογενιτσαρους.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Την αριστερη προπαγανδα που σου πουλησαν οι μαρξιστες δασκαλοι σου μια χαρα την καταπιες αμασητη. Δεν αναφερομαι προσωπικα γενικα μιλαω για τους δασκαλους. Εχουμε φτασει σε σημειο να κατακρινουμε τα θρησκευτικα σαν μαθημα και οχι τις μπουρδες και τα αισχη σιχαμενης μαρξιστικης προπαγανδας που δημητηριαζουν τις παιδικες ψυχες και μεταρεπουν τα παιδακια σε νεογενιτσαρους.
αυτο ειναι αλλο θεμα ανοιξε ενα θεμα με τα αποφθεγματα του ριτσου και των αλλων που βαλανε στα σχολεια για να πλασσουν δημοκρατικους πολιτες, που να αγαπανε το κκε, που απειχε απο τις εκλογες και πηρε δημοκρατικοτατα τα οπλα, με τον δημοκρατικο στρατο για να καταλαβει την  εξουσια και να επιβαλει τον μονοκομματισμο.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
που ακριβως περιγράφει η Γένεσις ότι η γή είναι επίπεδη, στηρίζεται πάνω σε τέσσερις κολώνες και όταν τσατσιστεί ο Θεός τις κουνά και γίνεται σεισμός ???

ΗΣΑΪΑΣ 24 ΙΔΟΥ Κύριος καταφθείρει τὴν οἰκουμένην καὶ ἐρημώσει αὐτὴν καὶ ἀνακαλύψει τὸ πρόσωπον αὐτῆς καὶ διασπερεῖ τοὺς ἐνοικοῦντας ἐν αὐτῇ. 17 φόβος καὶ βόθυνος καὶ παγὶς ἐφ᾿ ὑμᾶς τοὺς ἐνοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς. 18 καὶ ἔσται ὁ φεύγων τὸν φόβον ἐμπεσεῖται εἰς τὸν βόθυνον, ὁ δὲ ἐκβαίνων ἐκ τοῦ βοθύνου ἁλώσεται ὑπὸ τῆς παγίδος, ὅτι θυρίδες ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἠνεῴχθησαν, καὶ σεισθήσεται τὰ θεμέλια τῆς γῆς. 19 ταραχῇ ταραχθήσεται ἡ γῆ, καὶ ἀπορίᾳ ἀπορηθήσεται ἡ γῆ·

Μιχαίας. 6,2                    Σεις, τα όρη, ακούσατε την δικαίαν κρίσιν και απόφασιν του Κυρίου• και σεις αι φάραγγες έως εις τα θεμέλια της γης, διότι ο Κυριος θα στήση δικαστήριον προς τον λαόν του. Θα έλθη εις αντιδικίαν και διαδικασίαν με αυτόν. 
ΨΑΛΜΟΙ - 82o Κεφάλαιο
5 ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΣΙΝ ΟΥΔΕ ΝΟΟΥΣΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣΙΝ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΑΛΕΥΟΝΤΑΙ

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ - 8o Κεφάλαιο 25 ΠΡΙΝ ΤΑ ΟΡΗ ΘΕΜΕΛΙΩΘΩΣΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΛΟΦΩΝ ΕΓΩ ΕΓΕΝΝΗΘΗΝ  29 ΟΤΕ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΒΩΣΙ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΑΥΤΟΥ ΟΤΕ ΔΙΕΤΑΤΤΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Εδώ λοιπόν αναφέρει ότι η Γη στηρίζεται σε θεμέλια, εγώ νόμιζα ότι έλκεται από την βαρύτητα. Ακόμα το θεόπνευστο βιβλίο μας πληροφορεί ότι και τα βουνά έχουν θεμέλια και ακόμα μαθαίνουμε ότι ο θεός έχει βάλει και φράγματα στη Θάλασσα, γι αυτί και δεν χύνεται στο διάστημα. Θέλεις και άλλα?

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Απάντησα στο συνάδελφο που με προκάλεσε να αποδείξω ότι δεν υπάρχει Θεός.Αυτός που ισχυρίζεται οτιδήποτε πρέπει να το αποδεικνύει και όχι το αντίθετο. Υπάρχει το θαυμάσιο παράδειγμα του Ράσελ με την τσαγιέρα και τα ξεκαρδιστικά παραδείγματα με την αόρατη Ροζ Μονόκερο και το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας που επειδή δεν μπορούν να αποδειχτούν ότι δεν υπάρχουν δεν σημαίνει ότι είναι αληθινά.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τραμουντανα τα δικα σου ερωτηματα τα εχω απαντησει ξανα και ξανα, οποτε θες δωσε και εσυ μια απαντηση γιατι ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ μπορει να εχει λαθη οταν κανει οπως λες συμβολικα εξιστοριση της δημιουργιας

πρώτον δεν είπα πουθενά ότι είναι Θεοπνευστη η "αγία γραφή"...

δεύτερον είπα ότι γράφτηκε από ανθρώπους.... γιαυτό και κάθε βιβλίο της έχει και δικό της συγγραφέα επώνυμο

τρίτον δεν ξέρω από που αντλήσανε την έμπνευση τους.. μπορεί από θεία δύναμη μπορεί από χασίσι μπορεί από παπαρούνα ...

τέταρτον είπα ότι σαν κατά κάποιον τρόπ αφηγηματικό και ποιητικό πόνημα δικαιούται να περιέχει ανακρίβειες...

πέμπτον είπα ότι χρονολογείται από 3500 χρόνια πριν, έχουν αντιγραφεί, καθαρογραφεί, μεταφραστεί μερικές εκατοντάδες φορές και λογικό είναι το αρχικό κείμενο να έχει τροποποιηθεί...

έκτον τα περιγραφόμενα ήθη και έθιμα αντικατοπτρίζουν την κοινωνία της εποχής εκείνης...

μπορώ να γράφω επί ώρες αλλά σε βαρέθηκα...

πες μου το τηλεφωνο της γιαγιάς σου να της πω να μην ξαναδώσει πενηντάρικο για τα αποθαμένα της στην εκκλησιά και στο στερεί από το χαρτζιλίκι ρε παλληκάρι μου... αντε μπας και ηρεμήσεις ...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
καλά... φρόντισε λοιπόν να αποκτήσεις πρώτα εσύ τις γνώσεις (διότι την λογική δεν προκειται να την αποκτήσεις) ώστε να μπορείς να κολλάς τους θεολόγους στον τοίχο (αν και ένας μέσος θεολόγος σε έχει μια χαψιά) και μετά συζήτα για τα παιδιά..

διότι με αυτές τις παπαριές που γράφεις μάλλον δεν κολλάς κανέναν στον τοίχο αλλά τους κάνεις να γελάνε μαζί σου...

ειδικά με το βιβλίο Γένεσις είσαι ρόμπα ξεκούμπωτη γιατί κανένας μα κανένας δεν έχει πεί (ακόμη και οι θεολόγοι) ότι περιγράφει το πως ακριβώς έγινε το σύμπαν... ακόμη και οι θεολόγοι του χριστιανισμού παραδέχονται ότι δεν είναι αυτά τα πραγματικά γεγονότα αλλά αποτελεί μία ποιητική περιγραφή της κτίσης του κόσμου από τον Θεό (του χριστιανισμού, ιουδαισμού και μουσουλμανισμού γιατί και αυτοί έχουν το βιβλίο στα ιερά τους κιτάπια) με στόχο να τονίσει ότι η δημιουργία του κόσμου είναι θειική πράξη και ότι υπερβαίνει τις φυσικές δυνάμεις...

τι ειδικότητα είπαμε ότι έχεις ??

Αυτή τη στιγμή οι Χριστιανοί Φονταμελιστές στην Αμερική κάνουν διαδηλώσεις να διδάσκεται η Βίβλος σαν επιστημονικό βιβλίο. Επιμένουν ότι η ανθρωπότητα ζει 6.000 χρόνια, τόσες γενιές περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη πριν τη Γέννηση του Χριστού. Κάνουν κινούμενα σχέδια με τον άνθρωπο να ζει με τους Δεινόσαυρους και επιμένουν ότι η Κιβωτός του Νώε υπήρξε. Και ο θρησκευτικός μου μας μάθαινε ότι η Αγία Γραφή είναι Θεόπνευστη, αλάθητη και πρέπει να την παίρνουμε κατά κυριολεξία.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825

αφού είναι θεμα πίστης ρε συ... δεν πρόκειται να εγκαταλείψει κάποιος την πίστη του γιατί δεν αποδεικνύεται η ύπαρξη του θεού...
ανασφάλειες είπες;;; όλοι (αν όχι όλοι το 99.9999999%) έχουν κάποια ανασφάλεια και λοιπόν; ανθρώπινο είναι
τα άλλα που λες έχουν να κάνουν με το πως μπαίνει στην ζωή μας η θρησκεία αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825

ρε φίλε χαλάρωσε
άλλο πράγμα ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους και άλλο πράγμα η πίστη...
αλλά κανείς δεν σου απαγορεύει να πιστεύεις όπου εσύ θέλεις...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
που ακριβως περιγράφει η Γένεσις ότι η γή είναι επίπεδη, στηρίζεται πάνω σε τέσσερις κολώνες και όταν τσατσιστεί ο Θεός τις κουνά και γίνεται σεισμός ???

5 Καὶ ἀναγαγὼν αὐτὸν ὁ διάβολος εἰς ὄρος ὑψηλὸν ἔδειξεν αὐτῷ πάσας τὰς βασιλείας τῆς οἰκουμένης ἐν στιγμῇ χρόνου, όταν ο διάβολος πήρε τον Χριστό, τον ανέβασε σε ψηλό βουνό και του έδειξε όλα τα βασίλεια της Γης. Ακόμα κι αν τον ανέβασε στο Έβερεστ, και πάλι δεν θα μπορούσε να δει τα βασίλεια του Νότιου Ημισφαίριου, γιατί το φως μεταδίδεται ευθύγραμμα ενώ η Γη είναι σφαιρική. Αυτός που το έγραψε πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη. Έχεις κάποια άλλη ΛΟΓΙΚΗ άποψη? Η Θεοπνευστία σε όλο της το μεγαλείο.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Απάντησα στο συνάδελφο που με προκάλεσε να αποδείξω ότι δεν υπάρχει Θεός.Αυτός που ισχυρίζεται οτιδήποτε πρέπει να το αποδεικνύει και όχι το αντίθετο. Υπάρχει το θαυμάσιο παράδειγμα του Ράσελ με την τσαγιέρα και τα ξεκαρδιστικά παραδείγματα με την αόρατη Ροζ Μονόκερο και το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας που επειδή δεν μπορούν να αποδειχτούν ότι δεν υπάρχουν δεν σημαίνει ότι είναι αληθινά.

και ποιός σου ζήτησε αποδείξεις; πίστευε όπου θέλεις χωρίς να το αποδείξεις σε κανένα αν δεν θέλεις, απαγορεύεται;

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
5 Καὶ ἀναγαγὼν αὐτὸν ὁ διάβολος εἰς ὄρος ὑψηλὸν ἔδειξεν αὐτῷ πάσας τὰς βασιλείας τῆς οἰκουμένης ἐν στιγμῇ χρόνου, όταν ο διάβολος πήρε τον Χριστό, τον ανέβασε σε ψηλό βουνό και του έδειξε όλα τα βασίλεια της Γης. Ακόμα κι αν τον ανέβασε στο Έβερεστ, και πάλι δεν θα μπορούσε να δει τα βασίλεια του Νότιου Ημισφαίριου, γιατί το φως μεταδίδεται ευθύγραμμα ενώ η Γη είναι σφαιρική. Αυτός που το έγραψε πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη. Έχεις κάποια άλλη ΛΟΓΙΚΗ άποψη? Η Θεοπνευστία σε όλο της το μεγαλείο.

ΕΛΕΟΣ ρε συ...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
ρε συ δεν είναι κείμενο να το λαμβάνεις υπόψη σου κυριολεκτικά...
με αυτό σου απαντάω με την ερμηνεία σου πριν γελάω...

πες μου ποιο κριτήριο έχεις στο να ξεχωρίζεις το τάχα ποιητικό από το κυριολεκτικό. Αν ζούσες σε άλλες εποχές θα σε θεωρούσανε αιρετικό, οπότε ξέρεις τις επιπτώσεις. Βασανιστήρια, κάψιμο ζωντανός κλπ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom