You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Απεβιωσε αλλος ενας θρυλος... David Bowie
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Νικ Ο Ντικ
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 81
- Εμφανίσεις 6K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Δ
Διαγραμμένο μέλος 136408
Επισκέπτης
Ποτέ δεν με συγκίνησε ίδιαίτερα ο David Bowie, ωστόσο αναγνωρίζω ότι υπήρξε σπουδαίος καλλιτέχνης
και φυσιογνωμία που άφησε ισχυρο στίγμα στη μουσική. Αξιοπρεπέστατος gentleman που έζησε πλήρως τη ζωή του
και άφησε έργο-παρακαταθήκη. Ρίχνω εδώ ένα από τα άσματα, που γουστάρω πολύ, έτσι για το "καλό ταξίδι":
και φυσιογνωμία που άφησε ισχυρο στίγμα στη μουσική. Αξιοπρεπέστατος gentleman που έζησε πλήρως τη ζωή του
και άφησε έργο-παρακαταθήκη. Ρίχνω εδώ ένα από τα άσματα, που γουστάρω πολύ, έτσι για το "καλό ταξίδι":
Eisenfaust
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 11 Απρ 2011
- Κριτικές
- 58
- Like
- 2.597
- Πόντοι
- 7.276
Οξαποδω
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Αυγ 2009
- Κριτικές
- 25
- Like
- 11.780
- Πόντοι
- 14.615
Το πρωί του Σαββάτου 2 Ιαν. χωρίς να έχω ιδέα για τον επικείμενο θάνατο, άκουσα με προσοχή το Space Oddity και δάκρυσα.
Δεν το ποστάρισα, καθότι ο αείμνηστος ήταν μεταξύ άλλων και λίγο πούστης, και δεν θέλησα να ρισκάρω τη φήμη μου.
Το video "Lazarus" το έφτιαξε κατά πάσα πιθανότητα ενώ ήξερε ότι φεύγει όπου να 'ναι.
Αυτό που λέει κάποια στιγμή "I've got drama that can't be stolen", το είχε πει με παρόμοιο τρόπο και ο αείμνηστος Ηλίας Πετρόπουλος όταν κι αυτός είχε μάθει ότι πάσχει από καρκίνο: "Τώρα πια έχω κι εγώ τον προσωπικό μου καρκίνο" (ή κάπως έτσι).
Δεν το ποστάρισα, καθότι ο αείμνηστος ήταν μεταξύ άλλων και λίγο πούστης, και δεν θέλησα να ρισκάρω τη φήμη μου.
Το video "Lazarus" το έφτιαξε κατά πάσα πιθανότητα ενώ ήξερε ότι φεύγει όπου να 'ναι.
Αυτό που λέει κάποια στιγμή "I've got drama that can't be stolen", το είχε πει με παρόμοιο τρόπο και ο αείμνηστος Ηλίας Πετρόπουλος όταν κι αυτός είχε μάθει ότι πάσχει από καρκίνο: "Τώρα πια έχω κι εγώ τον προσωπικό μου καρκίνο" (ή κάπως έτσι).
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 492
- Like
- 38.149
- Πόντοι
- 42.697
τεραστιος καλλιτεχνης
[video]i1O4iZOt23Q&feature=youtu.be[/video]
old boy
Γλομπεο-Μύστης
- Εγγρ.
- 6 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 13.557
- Πόντοι
- 25.700
Και το συγκεκριμένο, κομματάρα!τεραστιος καλλιτεχνης
Μια ζωη στην γκρινια εισα ρε Μαριε! μου θυμιζεις εκεινους τους γερους στο μαπετ σοου που καθονταν στον εξωστη και μετα το τελος καθε παραστασης σχολιαζαν αρνητικα!Καποτε ειχα την ιδια αντιδραση για το ιδιο θεμα, αλλα πλεον εχω αλλαξει αποψη. Δεν μιλαει κανεις στο νημα για τον Ντειβιντ Ρομπερτ Τζοουνς (αληθινο του ονομα), Μιλανε για τον bowie. Ειναι σαν μια αποδοση τιμης για εναν καλιτεχνη. Δεν ειναι αγνωστος για ολους, και δεν μιλαω πως ξερουμε ποιος ειναι οι περισσοτεροι μας. Καποιοι μεγαλωσαν με τα τραγουδια του, και τα εχουν συνδιασει μια διαφορες στιγμες της ζωης τους. Ειναι δηλαδη και αυτος κατα ενα τροπο ενας κομματι της ζωης τους.
Τωρα το γεγονος που τοσοι αγνωστοι πεθαινουν καθε δευτερολεπτο γιατι δεν "κλαιτε" και για αυτους, ξεχωριστα, συγνωμη αλλα προκειται για βλακεια ολκης.
Και αυτα τα λεει καποιος που δεν τον ακουγε. Παντως για να πω την αληθεια μου την σπανε τα rip, και εμενα λιγο. Rip, rip, rip.
Kαλυτερα να βαζουν τις μουσικες του, η καποια ιστορια. Το rip δεν λεει κατι.
z4
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 321
- Πόντοι
- 2.287
Και το συγκεκριμένο, κομματάρα!
observer(1)
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 17 Αυγ 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 2.042
- Πόντοι
- 5.975
αυτο ακουστε ,,,εναλλακτικη εκτέλεση.. :o
>>
>>
SuperMario
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Φεβ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Ο Ντέιβιντ Μπάουι (Μπόουι) ήταν ένα ανθρωπάκι, ένας υπερασπιστής του Χίτλερ.
«Η Βρετανία θέλει έναν φασίστα για αρχηγό».
Σε μια συνέντευξή του, το 1974, στο σεξιστικό lifestyle περιοδικό Playboy είχε δηλώσει το εξής: Η Βρετανία είναι έτοιμη για έναν φασίστα αρχηγό…Νομίζω η Βρετανία μπορεί να επωφεληθεί από έναν φασίστα αρχηγό. Άλλωστε, ο φασισμός είναι στην πραγματικότητα ο εθνικισμός…Πιστεύω βαθιά στον φασισμό, οι άνθρωποι ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη αποδοτικότητα κάτω από μια καθεστωτική ηγεσία…ο Αδόλφος Χίλτερ ήταν ένας από τους πρώτους rock star…Πρέπει να φέρεις ένα ακραία δεξιό μέτωπο και να παρασύρει τα πάντα και να τα τακτοποιήσει.
Σε μια συνέντευξή του, το 1974, στο σεξιστικό lifestyle περιοδικό Playboy είχε δηλώσει το εξής: Η Βρετανία είναι έτοιμη για έναν φασίστα αρχηγό…Νομίζω η Βρετανία μπορεί να επωφεληθεί από έναν φασίστα αρχηγό. Άλλωστε, ο φασισμός είναι στην πραγματικότητα ο εθνικισμός…Πιστεύω βαθιά στον φασισμό, οι άνθρωποι ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη αποδοτικότητα κάτω από μια καθεστωτική ηγεσία…ο Αδόλφος Χίλτερ ήταν ένας από τους πρώτους rock star…Πρέπει να φέρεις ένα ακραία δεξιό μέτωπο και να παρασύρει τα πάντα και να τα τακτοποιήσει.
Συνημμένα
Οξαποδω
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Αυγ 2009
- Κριτικές
- 25
- Like
- 11.780
- Πόντοι
- 14.615
Ναι, κι αυτό είναι αλήθεια, και το ότι ήταν και λίγο πούστης είναι αλήθεια.Ο Ντέιβιντ Μπάουι (Μπόουι) ήταν ένα ανθρωπάκι, ένας υπερασπιστής του Χίτλερ.
Γενικά, ήταν λίγο ανώμαλος.
Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να ακυρώσει το μεγαλείο της τέχνης του.
Άλλωστε, δεν υπάρχει άνθρωπος που να είναι ισορροπημένος στα πάντα.
ANTONISBASILEIOU
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Νοε 2015
- Κριτικές
- 6
- Like
- 20
- Πόντοι
- 1
RIP
Major Tom
Major Tom
observer(1)
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 17 Αυγ 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 2.042
- Πόντοι
- 5.975
Σήμερα πέθανε και ο σκηνοθέτης Νικος Παναγιωτόπουλος*
Εδω το μουσικο θέμα του Σπανουδάκη από τα Χρώματα της Ίριδας
( παιζει μπάσο ο Πουλικακος) το οποίο ως τη μεση ειναι το .. jean genie του Bowie.. σε μινόρε
Εδω το μουσικο θέμα του Σπανουδάκη από τα Χρώματα της Ίριδας
( παιζει μπάσο ο Πουλικακος) το οποίο ως τη μεση ειναι το .. jean genie του Bowie.. σε μινόρε
Obi-Wan
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Απρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 3.400
- Πόντοι
- 786
Ναι, κι αυτό είναι αλήθεια, και το ότι ήταν και λίγο πούστης είναι αλήθεια.
Γενικά, ήταν λίγο ανώμαλος.
Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να ακυρώσει το μεγαλείο της τέχνης του.
Άλλωστε, δεν υπάρχει άνθρωπος που να είναι ισορροπημένος στα πάντα.
Μην δίνετε σημασία σε μαστουρωμένους καλλιτέχνες για πολιτικά
Bowie later sang in ‘China Girl’ of “visions of swastikas in my head/Plans for everyone”, and it seems likely that his disorientated ‘Station to Station’ state may well have led him to consider some pretty unsavoury political philosophies. “My interest in [the Nazis],” he told NME in 1993, “was the fact they supposedly came to England before the war to find the Holy Grail at Glastonbury… the idea that it was about putting Jews in concentration camps and the complete oppression of different races completely evaded my extraordinary fucked-up nature at that particular time.”
Read more at
matzafasoula
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2012
- Like
- 875
- Πόντοι
- 96
Μην δίνετε σημασία σε μαστουρωμένους καλλιτέχνες για πολιτικά
Bowie later sang in ‘China Girl’ of “visions of swastikas in my head/Plans for everyone”, and it seems likely that his disorientated ‘Station to Station’ state may well have led him to consider some pretty unsavoury political philosophies. “My interest in [the Nazis],” he told NME in 1993, “was the fact they supposedly came to England before the war to find the Holy Grail at Glastonbury… the idea that it was about putting Jews in concentration camps and the complete oppression of different races completely evaded my extraordinary fucked-up nature at that particular time.”
Read more at
Ο κάθε μαλάκας (και εννοώ αυτόν του blog) δημοσιογραφάκι της πλάκας, γράφει ότι θέλει, κάτι σαν τους κουλτουριάρηδες κριτικούς κινηματογράφου που ανίκανοι να δημιουργήσουν κριτικάρουν τους δημιουργούς (καλούς ή κακούς)
Μια και αναπαραγάγεις το blog, to china girl (iggy pop) έγινε τραγουδάρα με την μουσική του bowie.
Εχεις πρόβλημα να κατανοήσεις το
"visions of swastikas in my head/Plans for everyone" ?
Μπορώ να σου υποδείξω εκατοντάδες τραγουδια ροκ που αναφέρονται στο ίδιο θέμα, ξεκινώντας από genesis και το The lamb lies down on brodway
Δίνεις την ζωή σου δουλεύοντας υπάλληλος για λίγα χρήματα και μία σύνταξη
Μετά πεθαίνεις
Αυτός είναι ο κανόνας
Ρωτήσανε τους άνεργους αν θέλουν να δουλέψουν?
Κι όπως έγραφε ένας τοίχος στα Εξάρχεια
"Δουλεύτε ρε, η Μύκονος έχει έξοδα"
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Μια μικρή διόρθωση μόνο
Το China Girl έγινε αυτό που έγινε εξαιτίας του ριφ του Nile Rogers ( των Chic ) που το παρουσίασε με "φόβο" πως Ο Bowie θα το βρει "φτηνό" αλλά η αντίδρασή του όταν το ακουσε ήταν : amazing
The rest is history
Το China Girl έγινε αυτό που έγινε εξαιτίας του ριφ του Nile Rogers ( των Chic ) που το παρουσίασε με "φόβο" πως Ο Bowie θα το βρει "φτηνό" αλλά η αντίδρασή του όταν το ακουσε ήταν : amazing
The rest is history
matzafasoula
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2012
- Like
- 875
- Πόντοι
- 96
Μια μικρή διόρθωση μόνο
The rest is history
Oxi ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, ο Rogers ήτανε παραγωγός στο let's dance, και το τραγούδι γράφτηκε από iggy pop και bowie
Υπάρχει και version με σκέτο iggy pop απλά η μουσική δεν ακούγεται...