Νέα

Απεργία πείνας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει το κράτος απέναντι στους αιχμαλώτους επαναστάτες και πολιτικούς εχθρούς του είναι δεδομένη.
Εκδικητικότητα,σαδισμός,φυσική και ψυχολογική βία,ασέβεια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια,αδιαφορία για την υγεία,τη σωματική ακεραιότητα,την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Γιατί η ασφάλεια του κράτους και του καθεστώτος,η στέρηση της ελευθερίας είναι πάνω απ' όλα,πάνω απ' την ίδια τη ζωή και τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Για τους αξιωματούχους του κράτους,την πολιτική και οικονομική ελίτ και τους πλούσιους,τα «ανθρώπινα δικαιώματα» δεν αφορούν παρά μόνο τους ίδιους και τους ταξικά όμοιούς τους.

Δεν αφορούν τον λαό,τους φτωχούς,τους εξαθλιωμένους,τους εργαζόμενους,τους ανέργους,τους απόμαχους της δουλειάς,τους μετανάστες,αυτούς που ψάχνουν στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών για να φάνε.

Δεν αφορούν ούτε τους φυλακισμένους -κοινωνικούς κρατούμενους,των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και των οποίων η ζωή για το σύστημα δεν αξίζει απολύτως τίποτα.

Και δεν αφορούν φυσικά ούτε τους επαναστάτες και πολιτικούς κρατούμενους,για τους οποίους το σύστημα επιδιώκει ανέκαθεν τη φυσική και ηθική εκμηδένιση.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, η συντρόφισσα-συναγωνίστριά μου Ρούπα Παναγιώτα και εγώ,οι οποίοι είμαστε μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,στερούμαστε το δικαίωμα του επισκεπτηρίου χάρη στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού,η οποία απορρίπτει για «λόγους ασφαλείας» τη μεταγωγή μου στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» για να επισκεφθώ τη συντρόφισσά μου η οποία θα φέρει στον κόσμο το γιο μας,τον νεαρότερο πολιτικό κρατούμενο της ελληνικής «δημοκρατίας».

Επίσης απορρίπτει για τους ίδιους «λόγους ασφαλείας» την αίτησή μου να μεταβώ για επισκεπτήριο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού,γιατί η συντρόφισσά μου αδυνατεί λόγω βεβαρημένης κατάστασης να μεταβεί αυτή για επισκεπτήριο στις ανδρικές φυλακές έτσι όπως υποτίθεται συνηθίζεται μέχρι τώρα.

Απαιτώντας,λοιπόν, τα «αυτονόητα» ως σύντροφος και ως πατέρας να επισκέπτομαι τη συντρόφισσα-συναγωνίστριά μου και το γιο μας,κατεβαίνω σε απεργία πείνας από 15 Ιουλίου για να ικανοποιηθούν τα εξής δύο αιτήματά μου:

1. Να μεταβώ για επισκεπτήριο στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» στις 25 Ιουλίου έτσι ώστε να δω τη συντρόφισσά μου Ρούπα Παναγιώτα και το γιο μας,καθ' όσον έχει προγραμματιστεί τοκετός με καισαρική στις 24 Ιουλίου και θα παραμείνει εκεί για νοσηλεία για κάποιες μέρες και

2. Να μεταβαίνω εγώ για επισκεπτήριο στις γυναικείες φυλακές τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό λόγω της αναπόφευκτης αδυναμίας της συντρόφισσάς μου και του γιου μας να μετακινηθούν.

Οσο και αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς,κάνουν λάθος.Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί.

Ο επαναστατικός αγώνας συνεχίζεται.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.041
Πόντοι
4.415
ποσα κιλα εχασε?
εχουμε φωτο πριν-μετα?

συμμετεχει και ο βοθρος στην απεργια?

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Μην στέλνετε φράγκο.
Ας ψοφήσουν μια ωρα αρχύτερα να ξεβρωμίσει ο τόπος....

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.041
Πόντοι
4.415
μη σπαμαρετε ασκοπως παιδια,
βγαινουμε off-topic

Επισκέπτης
Αποχή συσσιτίου στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού Άγιος Παύλος ξεκινάνε οι νοσηλευόμενοι κρατούμενοι τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου,οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού,ξεκινάνε αποχή συσσιτίου με αίτημα την αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος της παρατεταμένης κράτησης ανθρώπων με χρόνιες και ανίατες ασθένειες,οι οποίοι εκ των πραγμάτων λόγω της κατάστασης της υγείας τους,δεν μπορούν να μειώσουν την ποινή τους εργαζόμενοι.

Η κατάσταση στην ''ανθρώπινη χωματερή'',όπως λένε οι ίδιοι οι κρατούμενοι,του συγκεκριμένου ιδρύματος,είναι απλά τραγική,όπως μας έχει μεταφερθεί και από τον σύντροφο Σίμο Σεϊσίδη που κρατείται εκεί.Σε ένα άθλιο,βρώμικο και γεμάτο ελλείψεις περιβάλλον είναι πεταμένοι άνθρωποι με αναπηρίες,εγκεφαλικά,θανατηφόρες ασθένειες...

Ο ειδικός γραμματέας σωφρονιστικής πολιτικής πριν κάποιο διάστημα τους είχε επισκεφτεί και διαβεβαιώσει ότι το θέμα θα λύνονταν νομοθετικά με νομοσχέδιο Φλεβάρη-Μάρτη.Φυσικά τους είπε ψέμματα.

Οι ίδιοι οι κρατούμενοι σε κείμενό τους προς τον υπουργό και τα ΜΜΕ αναφέρουν:''Αδύναμοι να αντιδράσουμε διαφορετικά,προσφέρουμε την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη υγεία μας και ότι απέμεινε από τη ζωή μας θυσία στην δική σας απάνθρωπη αδιαφορία,όχι επειδή ελπίζουμε να αλλάξετε εσείς,αλλά επειδή αρνούμαστε να μας λογαριάζουν κτήνοι και αναλώσιμα απόβλητα ενός συστήματος και μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιά,ηθική και τιμή.Από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου αρχίζουμε όσοι το μπορούμε αποχή από το συσσίτιο και κάθε φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία,ως έσχατο δείγμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού...''

Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο σύντροφος Σίμος Σεϊσίδης.

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Τα είδαμε κι αυτά τα μαλάκισμένα πόσο τον καθάρισαν όλα τα χρόνια.... :jerking:
Ετσι εκριναν,ετσι επραξαν...ΕΠΡΑΞΑΝ...σε αντιθεση με τον βολεμενο νεοελληνα μαλακα,την κριτικη του καναπε και του κλαψομουνιασματος...

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Άντε κι εις ανώτερα.... Γκουαντάναμο κι άμπου γκραιμπ λίαν συντόμως μην παρεξηγηθεί κι ο θείος Σαμ και δεν κάνει....

Την κομπορρημοσύνη ότι τσάκωσαν όοοοοολους τους τρομοκράτες, τους εχθρούς του τόπου, και λοιπα όμορφα την ξέχασαν τώρα? Αφού είναι τόσο τσακάλια φοβούνται μην τους την κάνει από το μαιευτήριο ο Μαζιώτης?

Για δε ρε κάτι πράματα....

Μακάρι να δικαιωθεί....

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.041
Πόντοι
4.415
fatman_before_and_after.jpg
jon_benson_before_after.jpg
becky-tummy-tuck-before-after.jpg
[/table[/URL]]

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.041
Πόντοι
4.415
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΕΛΙ

Εκατοντάδες παιδιά, ναι στην κυριολεξία παιδιά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα σε υγρές και σκοτεινές φυλακές. Το «σωφρονιστικό σύστημα» δεν κάνει, βλέπετε, διακρίσεις. Διακατέχεται σε όλα τα επίπεδα από την ίδια «τυφλή», εκδικητική και τιμωρητική αντίληψη. Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνικά άδικης πολιτικής, που δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «παραβατικότητα». Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι ο προθάλαμος για τις φυλακές ενηλίκων. Κάνει πως δεν βλέπει ότι η απουσία ενός δικτύου πρόληψης, φροντίδας και προστασίας του παιδιού και του εφήβου, είναι αυτή που εντείνει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.

Λύση δεν μπορεί να είναι ο εγκλεισμός και η τιμωρία. Λύση δεν μπορεί να είναι η δια της βίας «συμμόρφωση». Λύση δεν μπορεί να είναι η παραμονή των εφήβων σε κελιά χωρίς μόρφωση και ιατρική φροντίδα.

Διεκδικούμε την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και τη δημιουργία εναλλακτικών θεσμών ισότιμης και δημιουργικής ένταξης των παιδιών και των εφήβων στο κοινωνικό σύνολο.

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Απο την προηγουμενο εγκλεισμο του Ν.Μ. για τον μηχανισμο στο υπουργειο μεταφορων σε συμπαρασταση των κατοικων του στρυμονικου εναντια στην "επιχειρηματικοτητα" του σορος-tvx gold...

"Η φυλάκισή μου στη δεδομένη στιγμή δεν είναι αποτέλεσμα μιας “προμελετημένης πολιτικής διώξεων”, όπως λέτε, που στηρίχθηκε μόνο και μόνο στη δημόσια διατύπωση των ιδεολογικών μου θέσεων, αλλά αποτέλεσμα των επιλογών μου, αποτέλεσμα της έμπρακτης αλληλεγγύης, όσον αφορά τον αγώνα των χωριών του Στρυμονικού. Αυτό που ενδέχεται να φοβάστε είναι αυτό που φοβάται το ίδιο το κράτος, τη σύνδεση των αναρχικών με τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια. Αυτό που μας εξωθεί εμάς τους αναρχικούς είναι η κοινωνική αθλιότητα και η αναγκαιότητα της έμπρακτης αλληλεγγύης σε κάθε αντιστεκόμενο κοινωνικό κομμάτι ή άτομο, γεγονός το οποίο είναι χαρακτηριστικό του αναρχικού χώρου και γι’ αυτό διώκεται και ποινικοποιείται όπως στην περίπτωσή μου."

Η ύπαρξη των αναρχικών από μόνη της είναι πρόβλημα για το κράτος, αλλά και για κάθε ενσωματωμένο στο σύστημα πολιτικό χώρο, όπως είναι η αριστερά. Σημασία δεν έχει να αναγνωριστώ ως ένας “χρήσιμος πολιτικός κρατούμενος”, ούτε επιδιώκω να αποφυλακιστώ πάση θυσία και με οποιοδήποτε κόστος, με τη “γραμμή” και τη φόρμουλα που εσείς προωθείτε τόσα χρόνια στην πλάτη των φυλακισμένων αναρχικών. Δεν “χρειάζομαι” επαγγελματίες και εργολάβους της αλληλεγγύης που να με κόβουν και να με ράβουν στα μέτρα τους. Σημασία έχει ο στόχος ενός αγωνιστή να είναι ανατρεπτικός και αναλόγως να είναι και τα μέσα ανατρεπτικά, γιατί ο “σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα”.

Έγκυροι στο να μιλάνε για αγώνες είναι οι ίδιοι οι αγωνιστές, οι δοκιμασμένοι στη φωτιά των κοινωνικών αγώνων, οι μπαρουτοκαπνισμένοι από τα δακρυγόνα και τις φωτιές των οδοφραγμάτων, αυτοί που έχουν πολεμήσει στις συνελεύσεις των εξεγερμένων, αυτοί που μετράνε μήνες και χρόνια φυλακή στην πλάτη τους, όπως εγώ και οι σύντροφοί μου, και όχι οι διάφοροι αριστεροί “προοδευτικοί” μαϊντανοί και τα διάφορα “γραφεία διεκπεραίωσης παροχής υπηρεσιών αλληλεγγύης” ή “έγκυρες” οργανώσεις, τύπου Διεθνούς Αμνηστίας

Tα παραπανω ειναι αποσπασματα επιστολης απαντησης στον ιο της ελευθεροτυπιας το 1998...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom