Παίδες θέτω το θέμα.Πριν 3 χρόνια τελείωσα το Πολυτεχνείο.Στάθηκα τυχερός και βρήκα σχεδόν αμέσως δουλεία οπότε δεν έκοψα αναβολή και δεν πήγα φαντάρος.Το είχα ξεχάσει σχεδόν το θέμα.Σε λίγο λοιπόν λήγει η αναβολή και με καλεί η πατρίδα.Το θέμα είναιότι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η ζωή μου είναι αδύνατο να μπω φαντάρος.Είμαι ο μόνος εργαζόμενος στην οικογένεια πλέον και ουσιαστικά συντηρώ το σπίτι και τους δικούς μου,το επάγγελμα είναι τέτοιο που αν τα αφήσω όλα για ένα χρόνο και φύγω εκτός του ότι δεν θα έχω έσοδα,όταν θα επιστρέψω δεν θα υπάρχει καμία δουλειά να με περιμένει.Ο μόνος δρόμος νομίζω είναι η απαλλαγή,το λεγόμενο Ι5.Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;Έχει γλιτώσει κανείς την θητεία και έχει να προτείνω τρόπο-συμβουλές;
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Απαλλαγή από στρατιωτική θητεία
- Μέλος που άνοιξε το νήμα korjohn
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 166
- Εμφανίσεις 10K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 169
- Πόντοι
- 16
ΘΑ παρουσιαστεις και θα ζητησεις επιτοπου να πας σε ψυχιατρο για να σου δωσει αναβολη εξαμηνη η ετησια..
LION7
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2007
- Κριτικές
- 16
- Like
- 10.337
- Πόντοι
- 8.645
Φιλε αν ειναι ετσι οπως τα λες θεωρεισαι προστατης.προσπαθησε να κανεις εστω 6μηνο ειναι μεγαλο μαυρισμα στην ζωη το Ι5.
Ναι, δε θα μπορεί να μπει στο δημόσιο
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 169
- Πόντοι
- 16
Φιλε αν ειναι ετσι οπως τα λες θεωρεισαι προστατης.προσπαθησε να κανεις εστω 6μηνο ειναι μεγαλο μαυρισμα στην ζωη το Ι5.
παλια τα Ι5 γραφανε ακριβως το λογο που πηρες απαλλαγη πχ ψυχοπαθης-αλκοολικος-τοξικομανης-ομοφυλοφιλος κτλ κτλ..τωρα εχει αλλαξει αυτο και γραφει μονο οτι εχεις απαλλαγει νομιμα για λογους υγειας τιποτα παραπανω..
zironvenom
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 2 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 11
- Like
- 550
- Πόντοι
- 6.045
Δινουν πλεον δυσκολα Ι5 πάνε και για τον λόγο που έχεις λογικά θα σου δώσουν 6μηνη άδεια. Απλα είναι κάθε 6μηνο περνάς αυτην την μαλακία διαδικασία. Απαλαγή πρέπει να είσαι πολύ καλός ηθοποιός για να την κερδίσεις. Και αν δεν σκοπεύεις ν μπείς δημόσιο τότε το Ι5 είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Ο στρατός είναι χάσιμο χρόνου. Εφόσον δεν υπηρέτησες στα 18 τοτε δεν αξίζει να χαραμίσεις 1 χρόνο για μαλακίες.
FanisChristo
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Απρ 2010
- Like
- 6
- Πόντοι
- 6
παλια τα Ι5 γραφανε ακριβως το λογο που πηρες απαλλαγη πχ ψυχοπαθης-αλκοολικος-τοξικομανης-ομοφυλοφιλος κτλ κτλ..τωρα εχει αλλαξει αυτο και γραφει μονο οτι εχεις απαλλαγει νομιμα για λογους υγειας τιποτα παραπανω..
Ναι δε γράφουν και καλά κάνουν έτσι πρέπει..Παλιά με Ι4 δεν μπορούσες να δουλέψεις σε πολλές εταιρίες και ήταν μεγάλη διάκριση ούτε και στο δημόσιο μπορούσε κάποιος να προσληφθεί.Είχαν γίνει αυτοκτονίες για αυτό το λόγο..Από το 2002 που συμμορφώθηκε το κράτος το απολυτήριο Λέει Ι1-Ι2-Ι3-Ι4.Δηλαδή δε λέει τι γιώτα είσαι.Εγώ ήμουν Ι4 γιατί είχα πρόβλημα με το αυτί μου και έπασχα και από μελαγχολία.Άρα ήταν Ι4 ψυχολογικό όμως το απολυτήριο πουθενά δεν το λέει.
treislalounk2xorevoun
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Αυγ 2011
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
φανηχρηστο μπερδεψες τα θρεντ μεγαλε στο διπλα ριχτο το ποστ με τις μπουνιες
FanisChristo
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Απρ 2010
- Like
- 6
- Πόντοι
- 6
φανηχρηστο μπερδεψες τα θρεντ μεγαλε στο διπλα ριχτο το ποστ με τις μπουνιες
Sorry είδα για στρατό και νόμιζα ήταν το θέμα μου
master21
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 40
- Πόντοι
- 366
Σε μια σοβαρη επιχειρηση δεν σε επαιρναν αν ειχες Ι5.τωρα αν μιλας για κανα σουπερμαρκετ να κανεις τον αποθηκαριο οκ παω πασσο.Ουτε καν ναυτικο φυλαδιο δεν μπορεις να βγαλεις αν δεν εχεις τελειωσει στρατο.Ναι, δε θα μπορεί να μπει στο δημόσιο
zironvenom
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 2 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 11
- Like
- 550
- Πόντοι
- 6.045
Και ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσεις στο Ι5 είναι τα ψυχολογικά προβλήματα;
η αν έχεις κανένα χοντρό πρόβλημα υγείας. έχουν δυσκολέψει τα πράγματα
master21
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 40
- Πόντοι
- 366
ετσι θα παιρνεις αναβολες,ΑΝ παρεις.γιατι δεν κανεις τον πουστη σαν τον αβραμη;Και ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσεις στο Ι5 είναι τα ψυχολογικά προβλήματα;
Επισκέπτης
Ζητα ψυχολογο,πες του οτι δεν νοιωθεις ψυχολογικα ετοιμος να μπεις φανταρος και οτι πολυ φοβασε οτι θα κανεις καμια τρελα,πηγαινε λιγο αξυριστος,απλυτος,λιγο λετσος δηλαδη,μην κοιμηθεις το βραδυ να φαινεσε ταλαπωρημενος και την ετησια αναβολη την εχεις στο τσεπακι.Και ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσεις στο Ι5 είναι τα ψυχολογικά προβλήματα;
amilo
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 110
- Πόντοι
- 1
Εφοσον δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας μονο αυτο σε καλυπτει. Να ξερεις ομως οτι αν παρεις Ι5 δεν θα μπορεις να βγαλεις επαγγελματικο διπλωμα.Και ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσεις στο Ι5 είναι τα ψυχολογικά προβλήματα;
Ο αδερφος μου εχει παρει Ι5 γιατι δεν ηθελε να υπηρετηση αλλα εκεινα τα χρονια ηταν ποιο χαλαρα τα πραγματα τωρα δεν ξερω ποσο αλλαξαν.
Ghostrider
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2006
- Like
- 12
- Πόντοι
- 1
Έχω πάρει δύο ετήσιες για λόγους υγείας και πάω για Ι5 ψυχολογικό.
Μην ακούς τις βλακείες που γράφουνε όλοι εδώ μέσα. Πήγαινε βρες έναν ψυχίατρο, δημόσιο κατά προτίμηση, να σε παρακολουθεί. Βρες κάποια ψυχικά προβλήματα να του αναφέρεις που να σου απαγορεύουν την θητεία, τα κλασικά είναι κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές κλπ. Αν έχεις ψυχίατρο γνωστό η φίλο που εμπιστεύεσαι ακόμη καλύτερα. Μπορείς να ακολουθήσεις και την ειλικρινή προσέγγιση με έναν ψυχίατρο, να του πεις ότι έχεις οικονομικά προβλήματα και ότι χρειάζεσαι βεβαίωση.
Η διαδικασία είναι γραφειοκρατική και βαρετή, αλλά κανένας δεν προσπαθεί να σε ξεμπροστιάσει η να σε κάνει να πας με το ζόρι. Πολύ απλά, κανένας δεν ενδιαφέρεται. Το πιο "δύσκολο" που πέρασα ήταν την πρώτη φορά στην επιτροπή αναβολών/απαλλαγών που μου έκαναν κάποιες ερωτήσεις. Την δεύτερη φορά ήταν ένας τύπος με τον φραπέ του και δεν ασχολήθηκε. Κανένας γιατρός η στρατιωτικός δεν ασχολήθηκε περισσότερο μαζί μου καθώς γινόταν χαμός από κόσμο.
Για λεπτομέρειες τράβα στο omhroi.gr
Μην ακούς τις βλακείες που γράφουνε όλοι εδώ μέσα. Πήγαινε βρες έναν ψυχίατρο, δημόσιο κατά προτίμηση, να σε παρακολουθεί. Βρες κάποια ψυχικά προβλήματα να του αναφέρεις που να σου απαγορεύουν την θητεία, τα κλασικά είναι κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές κλπ. Αν έχεις ψυχίατρο γνωστό η φίλο που εμπιστεύεσαι ακόμη καλύτερα. Μπορείς να ακολουθήσεις και την ειλικρινή προσέγγιση με έναν ψυχίατρο, να του πεις ότι έχεις οικονομικά προβλήματα και ότι χρειάζεσαι βεβαίωση.
Η διαδικασία είναι γραφειοκρατική και βαρετή, αλλά κανένας δεν προσπαθεί να σε ξεμπροστιάσει η να σε κάνει να πας με το ζόρι. Πολύ απλά, κανένας δεν ενδιαφέρεται. Το πιο "δύσκολο" που πέρασα ήταν την πρώτη φορά στην επιτροπή αναβολών/απαλλαγών που μου έκαναν κάποιες ερωτήσεις. Την δεύτερη φορά ήταν ένας τύπος με τον φραπέ του και δεν ασχολήθηκε. Κανένας γιατρός η στρατιωτικός δεν ασχολήθηκε περισσότερο μαζί μου καθώς γινόταν χαμός από κόσμο.
Για λεπτομέρειες τράβα στο omhroi.gr
Επισκέπτης
Απ οτι ξερω περνας επιτροπη καθε χρονο,τη 5τη φορα ειναι η οριστικη για απαλλαγη,αν τους πεισεις και εκει γλυτωνεις.Εφοσον δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας μονο αυτο σε καλυπτει. Να ξερεις ομως οτι αν παρεις Ι5 δεν θα μπορεις να βγαλεις επαγγελματικο διπλωμα.
Ο αδερφος μου εχει παρει Ι5 γιατι δεν ηθελε να υπηρετηση αλλα εκεινα τα χρονια ηταν ποιο χαλαρα τα πραγματα τωρα δεν ξερω ποσο αλλαξαν.