Νέα

Απαλλαγή από στρατιωτική θητεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα korjohn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 166
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

korjohn

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Παίδες θέτω το θέμα.Πριν 3 χρόνια τελείωσα το Πολυτεχνείο.Στάθηκα τυχερός και βρήκα σχεδόν αμέσως δουλεία οπότε δεν έκοψα αναβολή και δεν πήγα φαντάρος.Το είχα ξεχάσει σχεδόν το θέμα.Σε λίγο λοιπόν λήγει η αναβολή και με καλεί η πατρίδα.Το θέμα είναιότι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η ζωή μου είναι αδύνατο να μπω φαντάρος.Είμαι ο μόνος εργαζόμενος στην οικογένεια πλέον και ουσιαστικά συντηρώ το σπίτι και τους δικούς μου,το επάγγελμα είναι τέτοιο που αν τα αφήσω όλα για ένα χρόνο και φύγω εκτός του ότι δεν θα έχω έσοδα,όταν θα επιστρέψω δεν θα υπάρχει καμία δουλειά να με περιμένει.Ο μόνος δρόμος νομίζω είναι η απαλλαγή,το λεγόμενο Ι5.Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;Έχει γλιτώσει κανείς την θητεία και έχει να προτείνω τρόπο-συμβουλές;

Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
169
Πόντοι
16
ΘΑ παρουσιαστεις και θα ζητησεις επιτοπου να πας σε ψυχιατρο για να σου δωσει αναβολη εξαμηνη η ετησια..

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
Φιλε αν ειναι ετσι οπως τα λες θεωρεισαι προστατης.προσπαθησε να κανεις εστω 6μηνο ειναι μεγαλο μαυρισμα στην ζωη το Ι5.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Φιλε αν ειναι ετσι οπως τα λες θεωρεισαι προστατης.προσπαθησε να κανεις εστω 6μηνο ειναι μεγαλο μαυρισμα στην ζωη το Ι5.

Ναι, δε θα μπορεί να μπει στο δημόσιο  :jerking:

Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
169
Πόντοι
16

παλια τα Ι5 γραφανε ακριβως το λογο που πηρες απαλλαγη πχ ψυχοπαθης-αλκοολικος-τοξικομανης-ομοφυλοφιλος κτλ κτλ..τωρα εχει αλλαξει αυτο και γραφει μονο οτι εχεις απαλλαγει νομιμα για λογους υγειας τιποτα παραπανω..

OP
OP
K

korjohn

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Έτσι έχω ακούσει κι εγώ,ότι δεν αναγράφονται λεπτομέρειες πάνω.Κι εξάλλου το δημόσιο δεν με αφορά.Το θέμα είναι πόσο εύκολο είναι να το παίξεις τρέλα και να πάρεις την απαλλαγή;

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
11
Like
550
Πόντοι
6.045
Δινουν πλεον δυσκολα Ι5 πάνε και για τον λόγο που έχεις λογικά θα σου δώσουν 6μηνη άδεια. Απλα είναι κάθε 6μηνο  περνάς αυτην την μαλακία διαδικασία. Απαλαγή πρέπει να είσαι πολύ καλός ηθοποιός για να την κερδίσεις. Και αν δεν σκοπεύεις ν μπείς δημόσιο τότε το Ι5 είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Ο στρατός είναι χάσιμο χρόνου. Εφόσον δεν υπηρέτησες στα 18 τοτε δεν αξίζει να χαραμίσεις 1 χρόνο για μαλακίες.

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
παλια τα Ι5 γραφανε ακριβως το λογο που πηρες απαλλαγη πχ ψυχοπαθης-αλκοολικος-τοξικομανης-ομοφυλοφιλος κτλ κτλ..τωρα εχει αλλαξει αυτο και γραφει μονο οτι εχεις απαλλαγει νομιμα για λογους υγειας τιποτα παραπανω..

Ναι δε γράφουν και καλά κάνουν έτσι πρέπει..Παλιά με Ι4 δεν μπορούσες να δουλέψεις σε πολλές εταιρίες και ήταν μεγάλη διάκριση ούτε και στο δημόσιο μπορούσε κάποιος να προσληφθεί.Είχαν γίνει αυτοκτονίες για αυτό το λόγο..Από το 2002 που συμμορφώθηκε το κράτος το απολυτήριο Λέει Ι1-Ι2-Ι3-Ι4.Δηλαδή δε λέει τι γιώτα είσαι.Εγώ ήμουν Ι4 γιατί είχα πρόβλημα με το αυτί μου και έπασχα και από μελαγχολία.Άρα ήταν Ι4 ψυχολογικό όμως το απολυτήριο πουθενά δεν το λέει.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
φανηχρηστο μπερδεψες τα θρεντ μεγαλε στο διπλα ριχτο το ποστ με τις μπουνιες

OP
OP
K

korjohn

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Και ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσεις στο Ι5 είναι τα ψυχολογικά προβλήματα;

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
Ναι, δε θα μπορεί να μπει στο δημόσιο  :jerking:
Σε μια σοβαρη επιχειρηση δεν σε επαιρναν αν ειχες Ι5.τωρα αν μιλας για κανα σουπερμαρκετ να κανεις τον αποθηκαριο οκ παω πασσο.Ουτε καν ναυτικο φυλαδιο δεν μπορεις να βγαλεις αν δεν εχεις τελειωσει στρατο.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
ετσι θα παιρνεις αναβολες,ΑΝ παρεις.γιατι δεν κανεις τον πουστη σαν τον αβραμη;

Επισκέπτης
Ζητα ψυχολογο,πες του οτι δεν νοιωθεις ψυχολογικα ετοιμος να μπεις φανταρος και οτι πολυ φοβασε οτι θα κανεις καμια τρελα,πηγαινε λιγο αξυριστος,απλυτος,λιγο λετσος δηλαδη,μην κοιμηθεις το βραδυ να φαινεσε ταλαπωρημενος και την ετησια αναβολη την εχεις στο τσεπακι.

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Εφοσον δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας μονο αυτο σε καλυπτει. Να ξερεις ομως οτι αν παρεις Ι5 δεν θα μπορεις να βγαλεις επαγγελματικο διπλωμα.
Ο αδερφος μου εχει παρει Ι5 γιατι δεν ηθελε να υπηρετηση αλλα εκεινα τα χρονια ηταν ποιο χαλαρα τα πραγματα τωρα δεν ξερω ποσο αλλαξαν.

asdor

Σπουδαίος
Εγγρ.
27 Απρ 2008
Κριτικές
27
Like
378
Πόντοι
2.287
Γνωστος τοπαιξε εξαρτημενος απο ναρκωτικα κλπ και την τσιμπησε..

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Έχω πάρει δύο ετήσιες για λόγους υγείας και πάω για Ι5 ψυχολογικό.

Μην ακούς τις βλακείες που γράφουνε όλοι εδώ μέσα. Πήγαινε βρες έναν ψυχίατρο, δημόσιο κατά προτίμηση, να σε παρακολουθεί. Βρες κάποια ψυχικά προβλήματα να του αναφέρεις που να σου απαγορεύουν την θητεία, τα κλασικά είναι κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές κλπ. Αν έχεις ψυχίατρο γνωστό η φίλο που εμπιστεύεσαι ακόμη καλύτερα. Μπορείς να ακολουθήσεις και την ειλικρινή προσέγγιση με έναν ψυχίατρο, να του πεις ότι έχεις οικονομικά προβλήματα και ότι χρειάζεσαι βεβαίωση.

Η διαδικασία είναι γραφειοκρατική και βαρετή, αλλά κανένας δεν προσπαθεί να σε ξεμπροστιάσει η να σε κάνει να πας με το ζόρι. Πολύ απλά, κανένας δεν ενδιαφέρεται. Το πιο "δύσκολο" που πέρασα ήταν την πρώτη φορά στην επιτροπή αναβολών/απαλλαγών που μου έκαναν κάποιες ερωτήσεις. Την δεύτερη φορά ήταν ένας τύπος με τον φραπέ του και δεν ασχολήθηκε. Κανένας γιατρός η στρατιωτικός δεν ασχολήθηκε περισσότερο μαζί μου καθώς γινόταν χαμός από κόσμο.

Για λεπτομέρειες τράβα στο omhroi.gr

Επισκέπτης
Εφοσον δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας μονο αυτο σε καλυπτει. Να ξερεις ομως οτι αν παρεις Ι5 δεν θα μπορεις να βγαλεις επαγγελματικο διπλωμα.
Ο αδερφος μου εχει παρει Ι5 γιατι δεν ηθελε να υπηρετηση αλλα εκεινα τα χρονια ηταν ποιο χαλαρα τα πραγματα τωρα δεν ξερω ποσο αλλαξαν.
Απ οτι ξερω περνας επιτροπη καθε χρονο,τη 5τη φορα ειναι η οριστικη για απαλλαγη,αν τους πεισεις και εκει γλυτωνεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom