Νέα

Αντιπαροχή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα frappes
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 38
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mgman

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
1
μαγκες τα υλικα σε μια οικοδομη ειναι πανω κατω στανταρ αυτο που εχει σημασια ειναι να παραδωθει το εργο στην ωρα του και στην πορεια να μην υπαρχουν προβληματα με υγρασιες . Κακοτεχνιες πανατ θα υπαρχουν  διοτι μπαινουν ενα σωρο συνεργια και το λαθος ειναι ανθροπινο , εκει που εχει υποχρεωση ενας κατασκευαστης να ειναι σωστος ειναι το μετα  το λεγομενο σερβις

Finder

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Χαίρομαι που συναντώ και σε αυτό το θερντ τον αγαπητό μου 'Χημική Τουαλέτα". Μπραβο στο παιδί πάντα και παντου παρόν.

Παρον οπου γνωριζω το θεμα και μπορω να πω τη γνωμη μου.
Οχι σαν κατι αλλους που δεν εχουν ιδεα και ομως θελουν να πουν το δικο τους...

stype

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
μαγκες τα υλικα σε μια οικοδομη ειναι πανω κατω στανταρ αυτο που εχει σημασια ειναι να παραδωθει το εργο στην ωρα του και στην πορεια να μην υπαρχουν προβληματα με υγρασιες . Κακοτεχνιες πανατ θα υπαρχουν  διοτι μπαινουν ενα σωρο συνεργια και το λαθος ειναι ανθροπινο , εκει που εχει υποχρεωση ενας κατασκευαστης να ειναι σωστος ειναι το μετα  το λεγομενο σερβις
Φιλε mgman,
αν θελεις να σου πω και να μαθει και ο ενδιαφερομενος,
το κοστος κατασκευης ενος ακινητου ειναι περιπου 1200ε/m2.
Αυτο με μεσης κατηγοριας υλικα, ουτα ακριβα ουτε φτηνα
συμπεριλαμβανομενων ολων.
Και σαφως εχεις δικιο για τον χρονο αποπερατωσης του εργου.
Εδω ομως μπαινει και ρητρα.
Αυτο που δεν δεχομαι ειναι το ανθρωπινο λαθος.
Παρεξηγηση μαλλον.
Σ'αυτην την οικοδομη, τα ανθρωπινα λαθη εχουν ξεπερασει καθε προηγουμενο.
Ελεος πια.
Ο επομενος τα ριχνει στον προηγουμενο.
Δεν το δεχομαι φιλε αυτο.
Γιατι ο καρδιοχειρουργος δεν κανει ανθρωπινα λαθη;
Γιατι αν κανει την γα.....σες.
Και αν γινει ποτε, ειναι μια στις χιλιες.
Αυτα..........

OP
OP
F

frappes

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2007
Κριτικές
44
Like
11
Πόντοι
10
Εψαξα και είδα ένα τοπογραφικό διάγραμμα. Στο μικρό πράγματι ο συντελεστής δόμησης είναι 0,30 % και μπορείς να κτίσεις μέχρι δύο ορόφους. Αν μπορείς νόμιμα να κτίσεις 82,5 τμ. αυτό θα πρέπει να είναι και για τους δύο ορόφους, έτσι; Πώς μπορείς να κτίσεις με τζιμάνι αρχιτέκτονα 150 τμ. ; Στην περιοχή είναι πολλά απούλητα αλλά και κτίζονται συνέχεια. Ολα δε είναι τεράστια δηλ. 140-150 τμ. διόρωφα με οικόπεδα πάνω κάτω σαν το δικό μου, δηλ. 275 τμ. Πώς γίνεται αυτό;

OP
OP
F

frappes

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2007
Κριτικές
44
Like
11
Πόντοι
10
Ωραία ιδέα η προμελέτη. Είναι οικονομική η τιμή. Δηλαδή πόσο κοστίζει;

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Εψαξα και είδα ένα τοπογραφικό διάγραμμα. Στο μικρό πράγματι ο συντελεστής δόμησης είναι 0,30 % και μπορείς να κτίσεις μέχρι δύο ορόφους. Αν μπορείς νόμιμα να κτίσεις 82,5 τμ. αυτό θα πρέπει να είναι και για τους δύο ορόφους, έτσι; Πώς μπορείς να κτίσεις με τζιμάνι αρχιτέκτονα 150 τμ. ; Στην περιοχή είναι πολλά απούλητα αλλά και κτίζονται συνέχεια. Ολα δε είναι τεράστια δηλ. 140-150 τμ. διόρωφα με οικόπεδα πάνω κάτω σαν το δικό μου, δηλ. 275 τμ. Πώς γίνεται αυτό;
ολοι κανουνε καποια υπερβαση!ειναι κοινο μυστηκο.το πιο συνηθισμενο χαρακτηριζουνε καποια δωματια σαν εξωτερικους χωρους!

OP
OP
F

frappes

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2007
Κριτικές
44
Like
11
Πόντοι
10
Και αν σε καταγγείλουν στην πολεοδομία; Το ξέρω ότι όλη η ελλάδα είναι ένα αυθαίρετο αλλά ποιός θέλει ντράβαλα με την πολεοδομία; Ασε που πληρώνεις και πρόστιμα.Καλύτερα νόμιμος με το σταυρό στο χέρι, νομίζω.

stype

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ρε φιλαρακο μου.....
Θα χαζεψω τελειως.
Υπολογισε σε παρακαλω, το κοστος κατασκευης,
συν την αξια του οικοπεδου και διερωτησου:
εσυ θα το αγοραζες;
πχ. 275m2 χ 500ε = 137.500
80m2 χ 1200ε = 96.000
Δηλ. θελεις περιπου 233.000ε
Εσυ θα το επαιρνες;
Οσον αφορα τον κατασκευαστη, ουτε να το συζητας.
Τι να το κανει;
Μια καλη επιλογη ομως που εχεις, ειναι να μαθεις αν μπορεις
να τα ενωσεις.
Οποτε εκει μιλαμε για αλλη περιπτωση.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Και αν σε καταγγείλουν στην πολεοδομία; Το ξέρω ότι όλη η ελλάδα είναι ένα αυθαίρετο αλλά ποιός θέλει ντράβαλα με την πολεοδομία; Ασε που πληρώνεις και πρόστιμα.Καλύτερα νόμιμος με το σταυρό στο χέρι, νομίζω.
αυτο ειναι ρισκο!αν σε καταγγειλουν οταν εχεις πια παρει το ρευμα πληρωνεις καποιο προστιμο.ενα αλλο εξυπνο κολπο ειναι το εισογειο να το κανεις σαν υπογειο(υμηυπογειο αν γινεται)οταν το χτιζεις το ταβανι θα ειναι χαμηλο 2,3-2,5 μετρα οταν τελειωσει η οικοδομη βγαζεις τα χωματα γυρω γυρω και γινεται εισογειο!βεβαια το σπιτι θα ειναι λιγο πιο χαμηλα απο το δρομο(αυτο συνηθως γινεται σε μεγαλητερα οικοπεδα).υπαρχουν πολλα τετοια υμηνομιμα κολπα.παντος ανετα στο μικρο οικοπεδο βγαζεις ενα σπιτι 120-130 τετραγωνικα χωρις να εχεις ιδιεταιρο προβλημα.αν πας για παραπανω μπορει να μπλεξεις.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Εγω παλι εχω ενα οικοπεδακι στο Λουτρακι Περαχωρα Κορινθιας θεση Κατουνιστρα και ειναι 502,5 τμ .

Συμφωνα με τον Τοπογραφο-μεσιτη που μου εκανε νεο τοπογραφικο και μου στοιχισε 250 ευρω ειναι εκτος σχεδιου - εκτος οικισμου - εκτος κατι(δεν γνωριζω τι)

Αρχικα μου ειπε οτι εκει η αξια ειναι στα 12-15 χιλιαρικα ενω αν βρω καποιον που το θελει για να κτισει να το δωσω με 20-25 χιλιαρικα ....
αν και καλυτερο θα ηταν μου ειπε να μην το δωσω και να περιμενω να μπει στο σχεδιο οπου εκει υπαρχει συντελεστης δομισης 0.40 που μου δινει ποσοστο αντιπαροχης 40%

Οταν πηγαμε να το βρουμε ειπε στην μητερα μου οτι η αξια του ειναι στα 50-60 χιλιαρικα !!!!

Ειναι μια περιοχη εκτος Λουτρακιου 6 χιλιομετρα γεματη βιλες ενω το σημειο του οικοπεδου ειναι σε μια τεραστια κοιλαδα αναμεσα σε βουνα και με θεα τα βουνα (οχι θαλασσα αλλα μεσα στα πευκα-δασος) που ειναι λιγο ψιλα

Το περιεργο ειναι οτι το αρχικο τοπογραφικο πριν 40 ετη ειχε πολλα οικοπεδα διπλα μου ενω εγω δεν ειδα ''πολλα'' ενω ευτυχως δεν ηταν καταπατημενο και ηταν αποχαρακτηρισμενο δασος .....
...και ειδα παρα πολλα νεα σπιτια και βιλλες

Μου εδωσε τρια νεα τοπογραφικα τα οποια δεν ελεγαν και πολλα πραγματα νομιζω εχουν σφραγιδα του τοπογραφου αλλα δειχνουν ''μονο'' το οικοπεδο μου με τον δρομο και τρια οικοπεδα που ειναι πισω και διπλα μου χωρις να δειχνουν την περιοχη ευρυτερα .....
και μου μπαινουν υποψιες για την εγκυροτητα τους (ουτε αποδειξη εκοψε)

Παντως εγω δεν εχω σκοπο να το πουλησω και σκεφτομαι να το περιφραξω αλλα φοβαμαι κιολας μην και ειναι λαθος το τοπογραφικο και περιφραξω αλλουνου οικοπεδο .......

θετω τα εξης ερωτηματα

1ον Το Λουτρακι εχει περασει κτηματολογιο ?

2ον αφου ειναι ολα παρανομα εκει (συμφωνα με τον τοπογραφο-μεσιτη) εγω γιατι δεν μπορω να κτισω ?
αφου τα οικοπεδα που ειναι κτισμενα προσφατα εχουν τις ιδιες διαστασεις με το δικο μου ....

3ον υπαρχει περιπτωση να ειναι αρπα-κολλα το τοπογραφικο του τοπογραφου αυτου και να μην ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα ?

4ον σαν πολλα δεν μου ειπε για το οικοπεδο ?
(μια ετσι και μια αλλιως)

5ον το οικοπεδο αυτο το ειχε αγορασει ο πατερας μου ο συγχωρεμενος και το εβαλε στο ονομα της μητερας μου το 1969...
το 1973 η εφορια το εκτιμησε απο 8.700δρχ που το ειχε αγορασει σε 30.000 δρχ και εβαλε ενα ποσον γυρω στα 3.500 δρχ να πληρωσει....
η μητερα μου δεν θυμαται αν εχει πληρωθει το ποσον αυτο και
εγω φοβαμαι να παω να ρωτησω απο τον φοβο μην μου βαλουν να πληρωνω τα μαλιοκεφαλα μου.....
τι μπορω να κανω ωστε να δω τι γινεται με ασφαλεια ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εχω δύο οικόπεδα 275 τμ. και 550 τμ. διπλανά εντός σχεδίου πόλης με μία παλιά κατοικία 50 τμ. σε προάστιο της Αθήνας. Θέλω να γκρεμίσω το παλιό και να τα δώσω αντιπαροχή και να φτιάξω τρεις μεζονέτες. Το άσχημο είναι ότι δεν ξέρω τι παγίδες υπάρχουν στα συμβόλαια , τι να προσέξω δηλ. Υπάρχει κανένας πολιτικός μηχανικός , δικηγόρος ή εργολάβος να με βοηθήσει ; Ευχαριστώ.

Προτείνω να απευθυνθείς σε κανένα επαγγελματία να δει την περίπτωσή σου. Θα σου στοιχίσει κάτι, αλλά θα πάρεις σοβαρές απαντήσεις.

Το τι μαλακία έχω διαβάσει εδώ μέσα πάλι, δεν λέγεται.

Απευθύνσου σε επαγγελματία.

Επισκέπτης
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΟΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ PM ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΛ.
ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΛ ΔΕ ΧΡΕΩΝΩ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΩ  ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΟΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ PM ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΛ.
ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΛ ΔΕ ΧΡΕΩΝΩ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΩ  ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ

Κατ' αρχήν, Καλώς ήρθες στο site :)

Ομως πριν προσφέρεις τις υπηρεσίες σου... ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΑΜΕΣΑ το post σου και ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ τους Κανόνες Λειτουργίας σου Forum...

Απαγορεύεται αυστηρά η ΜΟΝΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Κινδυνεύετε να δείτε τη δημοσίευσή σας να εξαφανίζεται. Τα κεφαλαία τα χρησιμοποιείτε για να ΤΟΝΙΣΕΤΕ κάτι μέσα στο υπόλοιπο κανονικό κείμενο. Διαφορετικά είναι σα να ΦΩΝΑΖΕΤΕ επί μονίμου βάσεως.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Επειδή το θέμα αφορά υπηρεσίες μηχανικών και δικηγόρων....το παρακάτω μπορεί ίσως να δώσει μία χιουμοριστική εικόνα των χαρακτηριστικών των ειδικοτήτων που εμπλέκονται.

Κάποτε πέθανε ένας πολιτικός μηχανικός με μεγάλη εργοταξιακή εμπειρία και άπειρες κατασκευές στο ενεργητικό του.
Όταν έφτασε στον παράδεισο ο άγιος πέτρος του απαγόρευσε την είσοδο. Στην απορία του πολιτικού μηχανικού σχετικά με την απαγόρευση της εισόδου του στον παράδεισο, ο άγιος πέτρος απάντησε ισχυριζόμενος ότι με τα αίσχη που κάνουν οι μηχανικοί, δεν δικαιούνται να βρίσκονται στον παράδεισο.
Αναγκαστικά ο πολιτικός μηχανικός κατέβηκε στην κόλαση.
Μετά από πολύ καιρό, ο άγιος πέτρος αναρωτήθηκε γιατί ο σατανάς έχει σταματήσει να γκρινιάζει αλλά και γενικότερα, γιατί έχει εξαφανιστεί και δεν μπλέκεται στα πόδια του.
Κατεβαίνει λοιπόν στην κόλαση, και τι να δει:
Καινούργιοι δρόμοι, aircondition παντού, ωραία σπίτια, high speed internet, εμπορικά κέντρα, τρελή χλιδή, φοβερό περιβάλλον κλπ.
Φωνάζει τον σατανά, και τον ρωτάει: «Μα πως έγιναν όλα αυτά?»
Και ο σατανάς απάντησε ότι ένας πολιτικός μηχανικός που πρόσφατα έφαγε πόρτα από τον παράδεισο και κατέβηκε στην κόλαση, τους οργάνωσε και ιδού το αποτέλεσμα.
Τα παίρνει στο κράνος ο άγιος πέτρος και απαντάει: «Δεν το πιστεύω! Αυτό είναι απαράδεκτο! Θα κινηθώ νομικά….»
Και ο σατανάς του απαντάει: «Να δω που θα βρεις δικηγόρο μεγάλε!»

Το cross posting από ότι θυμάμαι, δεν απαγορεύεται....ακούς Duracell? xa xa xa xa xa

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Επειδή το θέμα αφορά υπηρεσίες μηχανικών και δικηγόρων....το παρακάτω μπορεί ίσως να δώσει μία χιουμοριστική εικόνα των χαρακτηριστικών των ειδικοτήτων που εμπλέκονται...

Το cross posting από ότι θυμάμαι, δεν απαγορεύεται....ακούς Duracell? xa xa xa xa xa

Οχι... ΑΛΛΑ θα μπορούσε να μεταφερθεί το post στο thread με τ' Ανέκδοτα! :2funny:

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.649
Πόντοι
456

Ακριβως ειναι και για τους δυο οροφους αν θελεις να κτισεις δυο (μπορει να κτισεις και ενα οροφο αν ομως στο επιτρεπει ο  συντελεστης καλυψης).
Υπαρχουν καποιοι τροποι για να ξεγελασεις την πολεοδομια και να βγαλεις παραπανω τετραγωνικα. Φυσικα αυτο ειναι παρατυπο (παρανομο αν θες) αλλα ολοι αυτο κανουν (το ειδες και με τα ματια σου). Το πως γινεται αυτο θα στο πει ο μηχανικος που θα πας,δεν ειναι ευκολο αλλωστε να αρχισω να γραφω εδω. Πολιτικος μηχανικος ειμαι και εγω (απλα το αναφερω για να ξερεις οτι αυτα που λεω ειναι αξιοπιστα).

Παντως σημερα δεν γινονται τσιγγουνιες και τσαπατσουλιες απο μηχανικους στη κατασκευη.Τουλαχιστον οσο αφορα το φορεα (το σκελετο δηλαδη) αυτο που ειναι και το κρισιμο σε ενα σεισμο (το μονο απο το οποιο κινδυνευει μια κατασκευη). Προσεξε ομως αναφερομαι σε μηχανικους και οχι στο καθε μεγαλομπογιατζη ή μπετατζη ή μεγαλοχασαπη που το παιζει κατασκευαστης.Αυτοι εχουν κανει κακο στη κατασκευη αλλα αυτοι απλα δεν ειναι μηχανικοι.

scockfieldd

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
1
Παιδιά ξέρει κάποιος ειδικός να μου απαντήσει τί ποσοστό αναλογεί σε ένα οικόπεδο που χτιζει περίπου 150τμ στον οικοπεδούχο για αντιπαροχή?

ευχαριστώ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom