Ελληνική Στατιστική Αρχή
Τελευταία στοιχεία 2017
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ σύνολο είναι 10 741 165 άτομα
Από 15 χρόνια μέχρι θάνατο είναι 9 213 524 άτομα
Το 41,7% των ανδρών και το 24,7% των γυναικών άνω των 16 καπνίζουν.
Δηλαδή συνολικά 66,4%. Δηλαδή, είναι 6 117 779,936 άτομα. Πλειοψηφία λογικά
Στις ηλικίες 16-74, στο διάστημα 45-54 το μεγαλύτερο 40,2 και στο 16-24 το χαμηλότερο ποσοστό των καθημερινών καπνιστών.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να συζητάμε εάν το κάπνισμα βλάπτει ή το άλφα ή το βήτα. Υπάρχουν κάποια πράγματα δεδομένα. Αυτό είναι θεωρημένο από στατιστική υπηρεσία, η όποια είναι αρμόδιος φορέας για αυτό το σκοπό. Η αλήθεια είναι μόνο μία. Στατιστική είναι επιστήμη που έχει ακριβές στοιχεία. Ιδικά σήμερα, που σας μετρούν κάθε κλανιά.
2. Αύγουστου 2002 ήμουν καλεσμένος να μεταφράσω στο πρωτόκολλο μία ακτιβίστρια Ελληνίδα, η όποια ήταν υπό σύλληψη. Μάλιστα για διαμαρτυρία Νόμου περί καπνίσματος στη Τσεχία στο τοπικό τμήμα Πράγα 7. Τελικά ήταν να πληρώσει πρόστιμο, βάση παραγράφου 101 Νόμου 41/1961 Συλλ.. Μας λέει, ότι μπορεί να πληρώνει μετά της 11 ώρα, που να έρθουν λεφτά. Όντως μετά πλήρωσε το πεντακοσάρικο και έφυγε. Η αστυνομία ζήτησε από τη κεντρική τράπεζα πληροφορίες για τη μεταφορά των χρημάτων. Τα λεφτά στη κάρτα της ήρθαν από την εταιρία που παράγει καπνό, και ερχόταν κάθε ημέρα το ίδιο πόσο, όταν ήταν η κύρια εξωτερικό. Μήπως υπάρχει κάποιος, ποιος να μου το εξηγήσει. Βάζω συμπέρασμα πληρωμένη ακτιβίστρια από εταιρία καπνού. Πάρτε υπόψη, ότι αυτό που κάνουν είναι η καλύτερη διαφήμιση. Και μερική εδώ, κάνουν το ίδιο.
Η µέση µηνιαία κατανάλωση αυξάνεται την τελευταία δεκαετία.
Η αύξηση µεταξύ των ετών 1994 και 1999 εκτιµάται σε 7 %. Η αύξηση µεταξύ των ετών 1999 και 2004 εκτιµάται σε 4 %. Η αύξηση µεταξύ των ετών 1994 και 2004 εκτιµάται σε 10 %.
Καταλαβες ή ακομη όχι