troubakhs
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2017
- Like
- 28.982
- Πόντοι
- 5.506
Σιγα μην μπορω...θα τα πουμε αυτα την ωρα που θα σου δινω την αφιλτρη καμηλα.
αν μπορεις να μιλησεις
Σιγα μην μπορω...θα τα πουμε αυτα την ωρα που θα σου δινω την αφιλτρη καμηλα.
αν μπορεις να μιλησεις
Σωστα μιλας...πολυ σωστα...Γιατι οσοι εχουν κοψει το καπνισμα ειναι χειροτεροι απο οσους δεν καπνισαν ποτέ
Νοοτροπια γενιτσαρου
Όποιος καπνίζει μπορεί να βγει έξω και να κάνει άνετα το τσιγάρο του. Προσωπικά, όταν βλέπω σε δημόσιο χώρο τσιγάρο η άτμισμα, πλέον θεωρείται παράβαση και καλείται αστυνομία. Είμαι παλιός καπνιστής, 4 χρόνια χωρίς τσιγάρο, αλλά πάντα κάπνιζα έξω από τα μαγαζιά, γιατί σέβομαι τους άλλους. Όποιοι δε με σέβονται, ας το συζητήσουν με την αστυνομία. Απλά.
Προσωπικά, έχω στείλει ατμιστή σε αεροπλάνο και την υπεύθυνη αεροσυνοδό καμπίνας στην αστυνομία του Βενιζέλου. Για να μάθουμε επιτέλους σα χώρα, ότι η αυτοκτονία του άλλου δε χρειάζεται να γίνει αυτοκτονία δική μου.
Που το ξερεις εσυ τυπε; Για αναφερε και κανε λιανα το """"ολες τις χωρες""""Δεν καταλαβαίνω από κοινωνικούς ρατσισμούς. Αν καπνίζεις, κάνεις κακό στην υγεία μου, οπότε προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για το ρατσισμό. Αφήστε τα πολιτικά ορθά μηνύματα, γιατί εδώ δεν κολλάνε. Το τσιγάρο έχει κοπεί σε όλες τις χώρες και είμαστε οι τελευταίοι που το έχουμε. Προσωπικά έχω το 100 σε speed dial.
άψογος!Η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικου νόμου από τότε που νομοθετήθηκε οφείλεται στην αδυναμία των κυβερνήσεων να το επιβάλλουν τόσο σε καταστήματα εστίασης, όσο και σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, χώρους υγείας.
Να ήταν όμως μόνο αυτός ο νόμος που οφελει το κοινωνικό σύνολο και που δεν εφαρμόζεται ;
Κύρια αιτία όμως είναι η κοινωνική ευαισθησία και συνείδηση. Οι χώρες που εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικο νόμο το κάνουν συνειδητά και οι πολίτες συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι το εφαρμόζουν. Ανάθεμα κι αν έχουν τηλέφωνα καταγγελιών για περιστατικά παράβασης.
Στην Ελλάδα υπάρχουν Γαϊδούρια.Ετσι απλά. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η αναισθησία, αγένεια, απάθεια. Όλα αυτά είναι συνέπεια μιας χώρας με μηδενική κοινωνική μόρφωση. Ελάχιστοι άνθρωποι διδάσκονται εκ των οικογενειών σωστή κοινωνική συμπεριφορά, ευπρέπεια, αλληλεγγύη. Στην Ιαπωνία η κοινωνική παιδεία είναι από τις προτεραιότητες του κράτους.
Επανερχόμενος στο θέμα του καπνίσματος στους χώρους εστίασης, επειδή παρακολουθώ το θέμα χρόνια συμμετέχοντας σε αντικαπνιστική ομάδα στο φεισμπουκ, η αιτία της μη εφαρμογής είναι το κράτος εν κράτει που έχουν δημιουργησει κι έχει καταφέρει να επιβληθεί της εκάστοτε κυβέρνησης και υπουργών υγείας, η ενωση-συλλογος των ιδιοκτητών των καταστημάτων. Θυμίζω την δήλωση του ανεκδιηγητου Πουλάκη(αυθεντικό δείγμα αμορφωτου Έλληνα) που είπε ότι δεν μπορούμε να πείσουμε τους καταστηματάρχες να απαγορεύσουν το τσιγάρο. Αν έχετε εσείς διαβάσει κάτι ανάλογο από αξιωματούχο κυβέρνησης και Υπουργο Υγείας άλλης χώρας να το αναφέρετε εδώ.
Εγώ είμαι απαισιόδοξος στην εφαρμογή του νόμου. Ο έλεγχος, οι καταγγελίες και τα πρόστιμα δεν θα λύσουν το πρόβλημα.
Μόνο αν αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα και αποκτησει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, υπάρχει ελπίδα.
Τυπε δεν είμαι σίγουρος αν είναι θέμα παιδείας ή απλά εφαρμογή του νόμου σε άλλες χώρες..Η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικου νόμου από τότε που νομοθετήθηκε οφείλεται στην αδυναμία των κυβερνήσεων να το επιβάλλουν τόσο σε καταστήματα εστίασης, όσο και σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, χώρους υγείας.
Να ήταν όμως μόνο αυτός ο νόμος που οφελει το κοινωνικό σύνολο και που δεν εφαρμόζεται ;
Κύρια αιτία όμως είναι η κοινωνική ευαισθησία και συνείδηση. Οι χώρες που εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικο νόμο το κάνουν συνειδητά και οι πολίτες συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι το εφαρμόζουν. Ανάθεμα κι αν έχουν τηλέφωνα καταγγελιών για περιστατικά παράβασης.
Στην Ελλάδα υπάρχουν Γαϊδούρια.Ετσι απλά. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η αναισθησία, αγένεια, απάθεια. Όλα αυτά είναι συνέπεια μιας χώρας με μηδενική κοινωνική μόρφωση. Ελάχιστοι άνθρωποι διδάσκονται εκ των οικογενειών σωστή κοινωνική συμπεριφορά, ευπρέπεια, αλληλεγγύη. Στην Ιαπωνία η κοινωνική παιδεία είναι από τις προτεραιότητες του κράτους.
Επανερχόμενος στο θέμα του καπνίσματος στους χώρους εστίασης, επειδή παρακολουθώ το θέμα χρόνια συμμετέχοντας σε αντικαπνιστική ομάδα στο φεισμπουκ, η αιτία της μη εφαρμογής είναι το κράτος εν κράτει που έχουν δημιουργησει κι έχει καταφέρει να επιβληθεί της εκάστοτε κυβέρνησης και υπουργών υγείας, η ενωση-συλλογος των ιδιοκτητών των καταστημάτων. Θυμίζω την δήλωση του ανεκδιηγητου Πουλάκη(αυθεντικό δείγμα αμορφωτου Έλληνα) που είπε ότι δεν μπορούμε να πείσουμε τους καταστηματάρχες να απαγορεύσουν το τσιγάρο. Αν έχετε εσείς διαβάσει κάτι ανάλογο από αξιωματούχο κυβέρνησης και Υπουργο Υγείας άλλης χώρας να το αναφέρετε εδώ.
Εγώ είμαι απαισιόδοξος στην εφαρμογή του νόμου. Ο έλεγχος, οι καταγγελίες και τα πρόστιμα δεν θα λύσουν το πρόβλημα.
Μόνο αν αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα και αποκτησει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, υπάρχει ελπίδα.
Που το ξερεις εσυ τυπε; Για αναφερε και κανε λιανα το """"ολες τις χωρες""""
Ιαπωνια ας πουμε... την εχεις ακουσει αυτη την χωρα; Εεεε;
Εγω σου λεω οτι στα μισα τουλαχιστον φαγαδικα αυτης της χωρα καπνιζουν αρειμανιως. Ελαχιστα δε ξενοδοχεια ειναι 100% non smoking...
Μη πιασω τωρα τις χωρες μια μια....
Εκει που πραγματικα εφαρμοζεται ο αντικαπνιστικος νομος - οσο και αν ακουγεται παραξενο - ειναι σε ολες ανεξεξαιρετως τις χωρες τις Λατινικης Αμερικης... Οχι σε ετιατοριο, αλλα ουτε στην εισοδους των αεροδρομιων δεν επιτρεπουν το καπνισμα... (εξαιρουνται φυσικα τα κωλομπαρα)
Τυπε δεν είμαι σίγουρος αν είναι θέμα παιδείας ή απλά εφαρμογή του νόμου σε άλλες χώρες..
Πχ όταν έρχεται στην Ελλάδα ένας πολιτισμένος Ευρωπαίος με ευαισθησίες και με παιδεία,
γιατί δεν εφαρμόζει τον κοκ, οδηγεί μεθυσμενος,καπνίζει και φτιάχνει τα όργια;
Γιατί εδώ είναι μπανανία και έχει άσυλο..
Οπότε δεν είναι θέμα παιδείας,αλλά φόβου..Έννοια σου τύπε Μόχα, τα κάνει και εκεί. Αλλά σε περιορισμένο βαθμό. Κι εκεί θα τον πιάσουν, θα τον γαμήσουν δύο τρεις φορές και δε θα τα ξανακάνει.
Εγώ 2 φορές που πήγα στην Ουκρανία δεν κάπνιζαν σε κανένα κλειστό χώρο.άψογος!
τα ειπες ολα
ειναι απιστευτο που εναν κανονισμο που εφαρμοζεται καθολικα σε ολες τις πολιτισμενες χωρες εδω βρισκουμε καθε απιθανη δικαιολογια για να μην τον τηρησουμε...
ρε καντε κανα ταξιδι παραεξω να δειτε νοοτροπιες υπευθυνων πολιτων και να ανοιξει λιγο το μυαλο σας...
ακομα και στην γειτονικη και κοντινη σε κουλτουρα Κυπρο ισχυει το μετρο ΠΑΝΤΟΥ χωρις προβληματα...
ποσο μαλακες πια ειμαστε!
Δεν διαφωνώ. Εδώ είναι μπανανία γιατί όπως είπα το ίδιο το κράτος που αποτελείται από κυβερνώντες που κι αυτοί είναι ανίκανοι, ανεύθυνοι, ωχαδερφισμός, δεν μπορούν να επιβάλουν τον νόμο. Ούτε οι ίδιοι δεν λαμβάνουν σοβαρά τους νόμους που έχουν υπογράψει οι ίδιοι.Τυπε δεν είμαι σίγουρος αν είναι θέμα παιδείας ή απλά εφαρμογή του νόμου σε άλλες χώρες..
Πχ όταν έρχεται στην Ελλάδα ένας πολιτισμένος Ευρωπαίος με ευαισθησίες και με παιδεία,
γιατί δεν εφαρμόζει τον κοκ, οδηγεί μεθυσμενος,καπνίζει και φτιάχνει τα όργια;
Γιατί εδώ είναι μπανανία και έχει άσυλο..
οι αμερικανιδες καλα θα κανουν ν απορουν για τον πολιτισμο που το κρατος τους εχει επιβαλει σε ολον τον πλανητη μεταξυ των οποιων κ την απολυτη κυριαρχια του καπνου τυπου βιρτζινια που μεσω του χολιγουντ κ ενω εξαρχης ηξεραν τις καταστροφικες του συνεπειες επαβαλαν στην πλειονοτητα του παγκοσμιου πληθυσμου..Εγώ 2 φορές που πήγα στην Ουκρανία δεν κάπνιζαν σε κανένα κλειστό χώρο.
Στην Αυστρία το 2008 επίσης δεν θυμάμαι καφε ή εστιατόριο να καπνίζουν.
Είναι απορίας άξιο για τους συνειδητοποιημένους Έλληνες πολίτες αλλά και τους ίδιους τους ξένους(φίλος έγραψε παραπάνω στο νήμα την έκπληξη Αμερικανίδων τουριστριων όταν είδαν σε Ελληνικό εστιατόριο να καπνίζουν οι Ελληναρες πελάτες), πως η χώρα που γέννησε και μετέδωσε πολιτισμό, δείχνει από τις πιο απολίτιστες σήμερα.
Ο Έλληνας μοιάζει πολλές φορές σαν το 3χρονο παιδάκι που δεν έχει διδαχθεί ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος από τους γονείς του. Η ανωριμοτητα είναι χαρακτηριστικό πολλών ενηλίκων στην χώρα μας. Αν δεν την αντιμετωπίσεις είσαι μια ζωή καγκουρας, αγενής, απαθής.
Πώς να εφαρμοστεί ένας τέτοιος νόμος λοιπόν την στιγμή που μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν συνειδητοποιεί την σημασία και τα οφέλη στο κοινωνικό σύνολο ;