Νομίζω προλαβαίνω να συμμετέχω στο κουίζ στις καθυστερήσεις.
Αρχικά όσον αφορά την εντιμότητα απ τη στιγμή που ο δεσμευμένος πάει με εκδιδόμενες κρυφά απ' τη γυναίκα του τον καθιστά ανέντιμο, γιατί θα πει ψέματα, δε τιμάει την εμπιστοσύνη της συντρόφου, απατάει κτλ.
Η μόνη περίπτωση να μην είναι ανέντιμος , ακραία αλλά υπάρχουν, είναι όταν ότι κάνει το κάνει με την γνώση της συντρόφου του κι αυτή είναι οκ Μ αυτό.
Η εκδιδόμενη είναι έντιμη γιατί κάνει ένα επάγγελμα, τι το ανέντιμο σ αυτό, ελεύθερη είναι δεν απατάει κάποιον, δε λέει ψέματα σε κάποιον.
Και οι δύο κατηγορίες μπορεί να φαίνονται ανέντιμοι στα μάτια τρίτων αλλά αυτό πάλι είναι υποκειμενικό, διαφέρει από άτομο σε άτομο (δηλαδή αν αυτός ο τρίτος θεωρεί το σεξ έξω από μια σχεση ανέντιμο)
Τώρα στο δεύτερο κομμάτι όσο αναφορά την ηθική και την αξιοπρέπεια είναι πράγματα που θεωρώ ότι είναι υποκειμενικα και διαφέρουν από άτομο σε άτομο, είναι οι προσωπικές αξίες που έχει ο καθένας, η προσωπική του συνείδηση,συνεπώς δεν υπάρχει μια κοινωνική ηθική, στην ουσία υπάρχει αλλά δεν εκφράζει το κάθε άτομο προσωπικά. Ο καθένας έχει τις δικές του αξίες. Οπότε δε μπορούμε να τσουβαλιασουμε κατά την άποψη μου πάντα, καμμιά από τις δύο κατηγορίες και να την θεωρήσουμε αξιοπρεπή/αναξιοπρεπής ή ηθική/ανήθικη.
Και φέρνω παράδειγμα για να γίνω κατανοητός....
Για κάποιον ειναι ηθικό να μην απατάει την γυναίκα του και παρόλαυτα το κάνει γτ θέλει να γαμησει κάποια άλλη, τότε έχει σπάσει τις ηθικές του αξίες και είναι ανήθικος στα μάτια του και νοιώθει ότι χάνει την αξιοπρέπεια του. (Εδώ ξέρω κόσμο που ενώ είναι ελεύθεροι θεωρούν κατάντια να πληρώσουν για να γαμησουν, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αν το κάνουν ενώ μπορεί να το ευχαριστηθουν με τη ψυχή τους μέσα τους θα νοιώθουν αναξιοπρεπής).
Για κάποιον άλλον έχει ηθική αξία ότι όσες πιο πολλές γυναίκες γαμησει τόσο πιο γαμάτος είναι ( αρκεί να μη το μάθει η γυναίκα του και πληγωθεί ή ούτε καν αυτό, διαφέρει στον καθένα) οπότε μια χαρα είναι με τον εαυτό του και τη συνείδηση του και δε θεωρεί ότι είναι ανήθικος ή αναξιοπρεπής...ίσα ίσα π.χ. έχω φιλαράκι που είναι οκ Μ αυτό και μάλιστα με λεει Μ ανανεώνει και κάνει και καλό στο γάμο μου γτ είμαι πιο καλός μετά με τη γυναίκα μου γτ είμαι γεμάτος, ευχαριστημένος.
Αντίστοιχα στις εκδιδόμενες μια γυναίκα μπορεί να είναι αυστηρά μονογαμική και να το κάνει καθαρά από ανάγκη και στα μάτια της να είναι ανήθικη και αναξιοπρεπής.
Ενώ αντίθετα μια άλλη να το κάνει συνειδητά, να το γουστάρει να το ευχαριστείται, να είναι πολυγαμικη και να είναι εντάξει με την συνείδηση της και τις προσωπικές τις αξίες και ηθική και ίσα ισα και να περνάει καλά και να βγάζει και λεφτά και να ναι ευτυχισμένη.
Κλείνοντας δηλαδή η προσωπική συνείδηση που εμπεριέχει τις αρχές και τις αξίες του καθενός διαφέρει από άτομο σε άτομο.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μη κούρασα
Υ.Γ. Δίνω κι ένα προσωπικό παράδειγμα έξω απ' τις κατηγορίες του κουίζ για να γίνει κατανοητό ότι οι προσωπικές αξίες διαφέρουν από άτομο σ άτομο:
Έχω φιλαράκι που θεωρεί κατάντια να πάρει δανεικά κι ας είναι κι από φίλο του θεωρεί ότι χάνει την αξιοπρέπεια του.
Εγω προσωπικά είμαι πολύ οκ Μ αυτό να πάω στον κολλητό μου και να τον πω δωσ'μου 300€ γτ έπεσα έξω αυτό το μήνα και δε την βγάζω και στα δίνω όταν πληρωθώ.
Για μένα θα εχανα την αξιοπρέπεια μου αν δε του τα έδινα πίσω .