η ξενοι φταινε που το κρατος δανειζοταν απο τα ασφαλιστικα του ταμεια....ο νταλαρας δεχεται μια μειωση 50%....και του ζητας απο το υπολοιπο 50% να του τα ξεπληρωσουμε ατοκα?
ti εκανες σαν χωρα εσυ? εφαρμοσες το μνημονιο 1? οχι...αντιθετα οι ξενοι σου δωσανε περιοδο αποπληρωμης 10 χρονια αντι για 3 που προβλεπε το μνημονιο 1..και σου κανανε σκοντο το επιτοκιο απο 4,5% σε 3,5%...
μπορεσες να κανεις μειωση δαπανων? oxi...και ζητας σαν ελλαδα να σε παρουν στα σοβαρα...
αναγνωρισες την αοζ σου για να κανεις συμφωνια με την νομπιλις ενερτζι για να εχει πρωτογεννες πλεονασμα και να μην εξαρτασαι απο τους ξενους; oxi
Εσύ μου λες πως με το ΠΣΙ σώνεται η Ελλάδα, εγώ σου παραθέτω(γιατί δεν είναι δικό μου κείμενο) πως αρχίδια σώνεται η Ελλάδα με το ΠΣΙ και εσύ μου πετάς τη μπάλα στην εξέδρα για το αν μου φταίνε οι ξένοι. Ε ναι λοιπόν μου φταίνε οι ξένοι που πιέζουν την Ελλάδα να δώσει ένα σκασμό ΔΙΣ ευρώ για την αμυντική της θωράκιση ΕΙΔΙΚΑ όταν δίνει 2.5 ΔΙΣ ευρώ για να πάρει ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ 5-6 υποβρύχια και τελικά πέρνει 1 και αυτό να γέρνει. Τι να την κάνουμε την αμυντική μας θωράκιση; Τι τη θέλουμε και πρέπει να σκορπίσουμε ΔΙΣ για να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τους Γάλλους και τους Γερμανούς; Αφού σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισσαβώνας ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΓΓΥΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Το επιτόκιο σου το έκανε σκόντο σε 3.5 αλλά εσύ έδωσες στους ξένους τα "ασημικά" σου (που είπε και ο Καρατζαφέρης). Με το να δώσει οικόπεδα φιλέτα και ακίνητες περιουσίες αξίας πολλών ΔΙΣ σε ξένους και αυτοί σου λένε "ΟΚ δε θα πληρώσεις 4.5% αλλά 3.5% και όχι σε 3 χρόνια αλλά σε 10" δε μπορώ να το πω και σκόντο. Μάλλον μαλάκες μας έπιασαν.
Στη μείωση των δαπανών τα ξαναείπαμε. ΑΝ η ελλάδα μείωνε το % του ΑΕΠ για τους εξοπλισμούς σε επίπεδα Γερμανίας και Γαλλίας θα σου έλεγα εγώ τι μείωση θα είχαμε. (Εμείς είμαστε στο 5% του ΑΕΠ και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΝ το 1%).
Όσο για το ΑΟΖ. Καλώς ή κακώς για να ορίσεις τον ΑΟΖ σου πρέπει να έρθεις σε συμφωνίες με όμορα κράτη. Την ευκαιρία με τους Αιγυπτίους την χάσαμε. Έπρεπε να το είχαμε κάνει όσο ήταν κάπως πιο φιλικοί με την Ελλάδα. Με τους Τούρκους πολύ δύσκολα. Έπρεπε να έρθουμε σε ίδια γραμμή με τους Εβραίους (όπως καλώς έκαναν οι Κύπριοι και τώρα ούτε που ιδρώνει τ αυτάκι τους με τις απειλές των τούρκων). Εσύ πιστεύεις ότι το ΛΑΟΣ θα δεχόταν οποιοδήποτε κοινή γραμμή της Ελλάδας με τους Εβραίους; Με την ΚΑΜΙΑ όμως (ακόμα και αν είχανε σαν κοινό εχθρό τους Τούρκους), αφού όπου σταθούν και όπου βρεθούν για τα δεινά της Ελλάδος κατηγορούνε το Ισραήλ, θα κάτσουν να συμφωνήσουν κιόλας; Θα είχε ξεκινήσει ο "ανένδοτος αγώνας" του Καρατζαφέρη (για να θυμίσω το τι έλεγαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ όταν ο ΓΑΠ είχε καλοσορίσει τον Ισραηλινό ομόλογό του) και θα ζητούσε και δημοψήφισμα