Είναι ένας χαζός και ένας έξυπνος. Κάποια στιγμή λέει ο έξυπνος στο χαζό, δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι να περάσει λίγο η ώρα; Και δεν παίζουμε λέει ο χαζός. Λοιπόν θα σου κάνω ερωτήσεις λέει ο έξυπνος, αλλά αν δεν ξέρεις να μου απαντήσεις θα μου δίνεις 10,00 ευρώ για κάθε ερώτηση που δεν θα απαντάς. Οκ;
Εντάξει, έγινε λέει ο χαζός. Λοιπόν 1η ερώτηση. Ποια είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας; μμμμ να δεις πως την λένε βρε παιδί μου, η πρωτεύουσα της Γαλλίας, είναι, είναι ... αχ βρε φίλε δεν τη θυμάμαι. Ωραία, δώσε μου τα 10.00 ευρώ. Βγάζει από την τσέπη του ο χαζός 10,00 ευρώ και τα δίνει στον έξυπνο.
2η ερώτηση. Και τώρα φίλε πες μου ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας; Α!!!! η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι μμμμμμ, είναι η μμμμμμ αχ πως τη λένε βρε παιδί μου, εδώ, εδώ στη γλώσσα μου την έχω, ωχ την ξέχασα. Για δώσε μου λοιπόν άλλα 10,00 ευρώ.
Πάρτα λέει ο χαζός αλλά έχω να σου κάνω μια πρόταση. Τώρα θα σου κάνω εγώ ερωτήσεις, όμως αν δεν ξέρεις να απαντήσεις θα μου δίνεις 1.000,00 ευρώ, επειδή εσύ είσαι έξυπνος. Οκ;
Πάμε λέει ο έξυπνος. "Σιγά που δεν θα ξέρω να απαντήσω στις ερωτήσεις του τρελού, σκέφτηκε". Τι είναι φίλε μου αυτό, (λέει ο τρελός) που είναι πράσινο, κάθεται πίσω από ένα ποδήλατο και κολυμπάει στο νερό?
Σκέφτεται, σκέφτεται ο έξυπνος και λέει ρε φίλε δεν το ξέρω. Ωραία, πολύ ωραία, για δώσε μου τα 1.000,00 ευρώ. Καλά ρε φίλε πάρτα, αλλά για πες μου και μένα για να μάθω, πως το λένε αυτό. Δεν ξέρω απαντά ο χαζός, πάρε 10,00 ευρώ.