Νέα

Αναζήτηση συμβουλών για αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα The Saint*
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.847
Πόντοι
3.506
Κοίταξε από την στιγμή που θα βρεθείς με πολλούς δίσκους, αλλά από μουσική που δεν πολυακους, υπάρχει και η επιλογή του να πουλήσεις όσους δεν θέλεις. Έτσι μαζεύεις ένα καλό πόσο και αγοράζεις το πικάπ που θέλεις.
Καλύτερα ας τους χαρίσει όσους δε θέλει φίλε, σε κάποιον που πιθανόν να εκτιμήσει. Η κλασσική δυστυχώς δεν πιάνει πλέον (πριν καρφωτών τίτλων) και θα τη χαραμίσει με ένα-δύο ευρώ το κομμάτι που στη καλύτερη θα του προσφέρουν οι "τσιμπητοί". Και στο discogs θα κάνει αιώνες να ξεφορτώσει...

Τελευταία τροποποίηση:

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
παίζε τις πάντα μέσω εξωτερικού DAC.
ναι μεν ,αλλα δεν ξερουμε και ποιο streamer εχει
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Καλύτερα ας τους χαρίσει όσους δε θέλει φίλε, σε κάποιον που πιθανόν να εκτιμήσει. Η κλασσική δυστυχώς δεν πιάνει πλέον (πριν τσιμπητών τίτλων) και θα τη χαραμίσει με ένα-δύο ευρώ το κομμάτι που στη καλύτερη θα του προσφέρουν οι "τσιμπητοί". Και στο discogs θα κάνει αιώνες να ξεφορτώσει...
σε αυτο συμφωνω,η πωληση των δισκων που δεν θελει,θα γινει μονο σε καποιον συλλεκτη,διαφορετικα δεν εχει νοημα.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.847
Πόντοι
3.506
σε αυτο συμφωνω,η πωληση των δισκων που δεν θελει,θα γινει μονο σε καποιον συλλεκτη,διαφορετικα δεν εχει νοημα.
Το είδος είναι δύσκολο. Δυστυχώς οι μεγάλοι παίκτες στη κλασσική φθίνουν. Μεγάλης ηλικίας, δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν τις τεράστιες δισκοθήκες τους, έχουν αρχίσει να πεθαίνουν. Μεγάλη προσφορά, μικρή ζήτηση δυστυχώς.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.847
Πόντοι
3.506
Περισσότερο το που θα μπουν και η συντηρηση ειναι θεμα...
Το πού θα μπουν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Προσωπική πείρα (κάποιου που έχει πάνω από 15 χιλ. τίτλους) είναι, αν ξεπερνάς τα 2.000 κομμάτια, έπιπλο/α ιδιοκατασκευής προσαρμοσμένο στους χώρους σου.

Για συντήρηση, μονόδρομος το πλυντήριο δίσκων. VPI οι φτηνότερες και πάντα αξιόπιστες επιλογές (τα πολύ καλύτερα υπερήχων, είναι ακόμα απαγορευτικά). Αλλά σε δεύτερο χρόνο, αφού ελέγξεις καταστάσεις.

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.452
Πόντοι
456
Παρακολουθώ τη συζήτηση περισσότερο από νοσταλγία. Νόμιζα ότι κανείς δεν ασχολείται πλέον με hi end συστήματα. Οι γνώσεις μου είναι έτσι κι αλλιώς παρωχημένες. Μεθοδολογικά πάντως στο λέω ότι εφ' όσον δεν σκέφτεσαι κάτι άλλο σε ηχεία (ηλεκτροστατικά πχ που θα έχανες σε χαμηλές αλλά θα κέρδιζες στις υπόλοιπες) με μια κορυφαία κεφαλή σε ένα οποιοδήποτε πολύ καλό πικάπ ή σύστημα πλατό (οι συνάδελφοι έχουν κάνει πολύ καλές προτάσεις) θα ήσουν καλυμμένος κατά 95 % έως 99 %.

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.452
Πόντοι
456
είναι αλήθεια ότι μετα το 2010 βάλτωσε ο χώρός του hi end (hi fi , hi end όπως θες πες το)...
νομιζω όμως σιγα σιγα ξαναξεκινάει ο κόσμος που έχει μεράκι να φτιάχνει αξιοπρεπεί συστήματα.
αρκεί να μην "κολήσεις" στα μηχανηματα παραβλέποντας τον πραγματικό πρωταγωνιστή που είναι η δισκοθήκη κι η ταινιοθήκη
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ λίγο μετά το 2010 σταμάτησα να αγοράζω βινύλια. Το πρόβλημα το περιέγραψε συνάδελφος πιο πίσω ήταν ότι έπρεπε να χάσεις πολύ χρόνο για να βρεις ποιά είναι αναλογικά αναλογικά και ποια είναι ψηφιοποιημένα "αναλογικά".

Άρα τι νόημα είχε να την παλεύει να βρεις καλό αναλογικό μηχάνημα χωρίς να είσαι σίγουρος πόσο αναλογική είναι η πηγή.

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.452
Πόντοι
456
Σαν ήχος δεν συγκρίνεται.

Όμως εδώ και πολλά χρόνια ακούω μουσική στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή και στο χωριό από ένα φορητό στερεοφωνικό Philips που βγάζει εξαιρετικό ήχο (έχει όγκο).

Οι κασέτες ήδη χάλασαν και δεν παίζουν και βινύλιο έχω να χρόνια βάλω στο πικάπ.

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.452
Πόντοι
456
για σκέψου την "επιστροφή"...
Δύσκολο. Ίσως όταν πάρω σύνταξη. Έτσι κι αλλιώς τα καλά ηχεία δεν μπορώ να τα έχω σπίτι λόγω χώρου και νομίζω ότι τα περισσότερα μηχανήματα λόγω αχρησίας θα έχουν χαλάσει. Όχι για πέταμα αλλά σίγουρα στο μάστορα για συντήρηση.

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Σαν ήχος δεν συγκρίνεται.

Όμως εδώ και πολλά χρόνια ακούω μουσική στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή και στο χωριό από ένα φορητό στερεοφωνικό Philips που βγάζει εξαιρετικό ήχο (έχει όγκο).

Οι κασέτες ήδη χάλασαν και δεν παίζουν και βινύλιο έχω να χρόνια βάλω στο πικάπ.
αν μπορεις να αους στον υπολογιστη (εννοω στην δουλεια ή το βραδυ στο σπιτι),ενα καλο ζευγαρι ακουστικα με ενα usb dac (κοστος 200-400 ευρω ολα),μπορει να σου δωσει καταπληκτικο αποτελεσμα. Τα αλλα μηχανηματα που λες πιο κατω,αν ειναι αποθηκευμενα σωστα (οχι σε χωρο με υγρασια σκονες κλπ),μια χαρα θα ειναι.Σιγουρα ενας ελεγχος επιβαλλεται στον ενισχυτη. Στηστα και οσο για ηχεια....παρε ενα ζευγαρι ηχεια βασης (αφου δεν μπορεις να βαλεις τα καλα οπως λες).

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Ναι, έχω και τέτοιο συνδυασμό, μαζί με όλα τα αλλά. Τις βραδινές ώρες, που η οικογένεια κοιμάται, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μπορώ βέβαια να καθίσω στο καθιστικό, να κλείσω πόρτες κλπ, αλλά και πάλι μόνο σε χαμηλή ένταση, κάτι που δεν μου αρέσει. Γενικά δεν ακούω δυνατά, αλλά σε μέτρια ένταση, αλλά και πάλι σε ένα διαμέρισμα 130 τεραγωνικων, τους ξυπνάς. Πέρα από τα πρακτικά θέματα, έχεις πολύ κάλο αποτέλεσμα ηχητικά, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις για πάνω από 1-2 ώρες, όσο καλά ακουστικά και να έχεις, γιατί πέρα από την κόπωση, δεν κάνει κιόλας για την ακοή σου. Στήνω όπου θέλω το λαπτοπ (καθιστικό, κουζίνα, μπαλκόνι το καλοκαίρι), συνδέω το usb dac (τροφοδοσία από την usb) και το ακουστικά και είμαι μια χαρά. Ο δικός μου συνδυασμός δεν είναι κάτι ακριβό. Το ifi zen dac για usb-dac/ενισχυτη ακουστικών και ακουστικά Sennheizer HD599.

borbi2525

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Νοε 2017
Κριτικές
22
Like
7.007
Πόντοι
5.696
Καλημέρα.....
Παρακολουθώ και θα ήθελα να εκφράσω δική μου εμπειρία..
Ότι καλύτερο έχω ακούσει έως τώρα και έχω ακούσει αρκετά συστήματα τάξης από 150.000 ευρώ και πάνω είναι από ένα χειροποίητο σύστημα φίλου που παίζει με:
1) Full range ηχείο χωρίς κροσσοβερ 110 db.
2) Ξεχωριστά transport με λάμπα το dac δικής του κατασκευής.
3) Λαμπατο ενισχυτή 2 Χ 6 Watt δικής του κατασκευής με κάποιο εξωτικό ποτενσιόμετρο
4) Όλα τα καλώδια οδήγησης είναι κατασκευής δικής του καθώς και τα ρεύματος .
Δεν χρησιμοποιεί διχάλα η βύσματα απευθείας πάνω στην οδήγηση των ηχείων.
5) Τέλος ένα θηριώδες απομωνοτη φίλτρο ρεύματος το οποίο καθαρίζει το βρώμικο ρεύμα του δικτύου και φυσικά ξεχωριστή παροχή από τον πίνακα.

Θα μου πείτε καλά όλα αυτά αλλά εμείς οι κοινοί θνητοί τι κάνουμε...?
Προσωπικά αφού πείσθηκα με τα ίδια μου τα αυτιά για όλα τούτα πούλησα ότι είχα και τον έβαλα να μου φτιάξει ένα προσιτό σύστημα με το οποίο ακούω πολύ όμορφα με εκτεταμένες και με αρμονία υψηλές, γλαφυρή υγρή και με όγκο περιεχόμενο μεσαία περιοχή ανάλυση οργάνων διαχωρισμό και έκταση, και με κάποιους συμβιβασμούς στην χαμηλή όπου θα ήθελα πιο στακατο στιβαρό και γρήγορο μπάσο.

Την μεγαλύτερη διαφορά όμως την παίζουν όσο και εάν φαίνεται απίστευτο τα καλώδια και δη του ρεύματος.....
Το ρεύμα μπορεί να σου καταστρέψει το σύστημα και κανείς αντιπρόσωπος δεν στο λέει.....
Και δεν μπορείς να το βρεις μόνος σου ...
Τα καλώδια μου χρειάστηκαν περίπου 100 ώρες στρώσιμο..........
Κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις σε δύο ώρες ακρόαση στο μαγαζί....
Έχω ακούσει σύστημα με θηριώδες ενισχυτικά και καλώδια της τάξης των 10.000 ευρώ να τσιριζει ελαφρώς να μην έχει έκταση στις υψηλές και να είναι προβολικό και μόλις έβαλε καλώδια του φίλου να μεταμορφώνεται....
Ο ιδιοκτήτης του όμως λόγω εγωισμού να λέει ότι ακούει καλύτερα όμως να παίρνει τα καλώδια αλλά να αγοράζει αλλά επώνυμα πιο ακριβά με τα οποία πάλι δεν ήταν ευχαριστημένος!
Η μουσική είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό....
Κάθεσαι και χαίρεσαι αυτό που ακούς φεύγεις ταξιδεύεις για λεπτά η ώρες όσο διαρκεί το ταξίδι. Τώρα εάν έχεις την αρρώστια του hi-end θα είσαι συνεχώς στην τσίτα θα πληρώσεις πάρα πολλά θα σε γδάρουν οι αντιπρόσωποι και δεν θα ακούσεις ποτε μουσική αλλά θα είσαι σε ένα άνισο αγώνα επίτευξης του καλύτερου ήχου σε σχέση με τα χρήματα που πληρώνεις.
Συνήθως όσοι ασχολούνται με τον χώρο είναι πολύ ξερολες και οι αντιπρόσωποι σνομπ....
Έχω επισκεφτεί όλες τις εκθέσεις στην Αθήνα και σπάνια και εχω δει ένα σωστά στημένο σύστημα μουσικής....ειδικα τα τελευταία χρόνια...
Και είναι κρίμα γιατί έτσι έχουν αποπροσανατολισει τους μουσικόφιλους που ψάχνονται σε ένα κυκεώνα!

Τέλος καλό σύστημα είναι αυτό που όταν ακούς μουσική σου χαϊδεύει τα αυτακια φεύγεις χάνεσαι ταξιδεύεις ηρεμείς και αισθάνεσαι εσωτερική γαλήνη!!!
Τις ευχές μου για καλές ακροάσεις!!!

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Aπλα τα παραπανω,λαμπατο συστημα,full range ηχεια,ειναι για συγκεκριμενα ακουσματα.Σε ενα τετοιο συστημα δεν μπορεις να ακουσεις ηλεκτρονικη μουσικη,hard rock κλπ. Για το ρευμα θα συμφωνησω απολυτα,υπαρχει μεγαλο προβλημα εκει ειδικα σε καποιες περιοχες.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.847
Πόντοι
3.506
5) Τέλος ένα θηριώδες απομωνοτη φίλτρο ρεύματος το οποίο καθαρίζει το βρώμικο ρεύμα του δικτύου και φυσικά ξεχωριστή παροχή από τον πίνακα.
Απολύτως απαραίτητο για μεσαία συστήματα και πάνω.

borbi2525

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Νοε 2017
Κριτικές
22
Like
7.007
Πόντοι
5.696
τώρα είδα το ποστ (και τα υπόλοιπα)
ειδικά για το ρεύμα έχεις απόλυτα δίκιο και είναι μεγάλο θέμα.
όπως επίσης και για το μικρόβιο που προτεραιοποιεί συχνά τα μηχανήματα έναντι της ουσίας-μουσικής.
υγ
τον φίλο σου μήπως τον λένε αντώνη?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

με αυτη την ξεχωριστη παροχή από τον πίνακα ασχολούμαι τώρα...
Όχι....Γιώργος είναι το όνομα του........
Εάν θέλεις κάτι σφύρα.....!!;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom