Νέα

Αναζήτηση συμβουλών για αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα The Saint*
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
The Saint*

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.168
Πόντοι
25.467
Βέβαια θα πρέπει να πω...Ότι όντως του αρέσουν τα Grimm και Focal...Οπότε από αυτή την άποψη σε νιώθω.Του αρέσει "ο χρωματιστός" ήχος...

Επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω κενά επανέρχομαι τώρα που βρήκα περισσότερο χρόνο.

Και σας απαντώ πως ναι. Αυτή η λατρεία του για τον χρωματιστό ήχο αποτέλεσε το αγκάθι στους ενισχυτές.

Μου πρότεινε έναν Marantz δικτυακό. Όσον αφορά την αξιοπιστία καθώς και την ποιότητα κατασκευής της συγκεκριμένης φίρμας, δεν έχω τίποτα το αρνητικό για να προσάψω.

Αυτό που προσωπικά δεν μου αρέσει στους Marantz (ακουστικά πάντα) είναι το λεπτεπίλεπτο πέπλο που καλύπτει όλο τα φάσμα των συχνοτήτων, και που άλλοι (όπως ο κ. Χατζηστάμου) το ονομάζουν χρωματικό βοήθημα, ενώ κάποιοι άλλοι (παλιομοδίτες όπως εγώ) το ανομάζουν ανακρίβεια.

Stratocaster

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
6.255
Επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω κενά επανέρχομαι τώρα που βρήκα περισσότερο χρόνο.

Και σας απαντώ πως ναι. Αυτή η λατρεία του για τον χρωματιστό ήχο αποτέλεσε το αγκάθι στους ενισχυτές.

Μου πρότεινε έναν Marantz δικτυακό. Όσον αφορά την αξιοπιστία καθώς και την ποιότητα κατασκευής της συγκεκριμένης φίρμας, δεν έχω τίποτα το αρνητικό για να προσάψω.

Αυτό που προσωπικά δεν μου αρέσει στους Marantz (ακουστικά πάντα) είναι το λεπτεπίλεπτο πέπλο που καλύπτει όλο τα φάσμα των συχνοτήτων, και που άλλοι (όπως ο κ. Χατζηστάμου) το ονομάζουν χρωματικό βοήθημα, ενώ κάποιοι άλλοι (παλιομοδίτες όπως εγώ) το ανομάζουν ανακρίβεια.
θα συμφωνήσω πάραυτα..σαν συναυλιακός παίκτης που ζητάμε πιο "ζυγισμένο" ήχο. Μπορώ να προτείνω έναν φίλο μου που στήνει συστήματα χρόνια σε pm. Καλή σας μέρα αγαπητέ

OP
OP
The Saint*

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.168
Πόντοι
25.467
θα συμφωνήσω πάραυτα..σαν συναυλιακός παίκτης που ζητάμε πιο "ζυγισμένο" ήχο. Μπορώ να προτείνω έναν φίλο μου που στήνει συστήματα χρόνια σε pm. Καλή σας μέρα αγαπητέ

Πολύ ευχαρίστως, κύριε.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

since1991

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2020
Κριτικές
5
Like
2.531
Πόντοι
736
Τύποι μου ανοίξατε σφάλια τώρα που έλεγε και η γιαγιά μου. Αρχίζω το ψάξιμο και εγώ να στήσω ένα μικρό συστηματάκι πικάπ-ενισχυτής-ηχεία

OP
OP
The Saint*

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.168
Πόντοι
25.467
το είχα πει κι εγώ αυτό κάποτε με ενισχυτικά της thule που (βλακωδώς) αντικατέστησα...

πάντως θα μπορούσες, εξαρτάται βέβαια τι ήθελες να ξοδέψεις, να πας σε λύση προ-τελικού.
όχι πολύ ακριβότερα

Είναι μια εκδοχή που σκέφτομαι όλο και σοβαρότερα. Ευχαριστώ.

awdl0re

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Απρ 2021
Like
5.255
Πόντοι
1.056
Όταν θα κάνω την αγορά, θα σου στείλω μήνυμα να περάσεις να σου δώσω έναν Cambridge Audio AXR85.

φευ! δεν πρόλαβα να με συμπαθήσετε αντιστοίχως, ώστε να με σκεφτείτε τούτη την κρίσιμη ώρα

OP
OP
The Saint*

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.168
Πόντοι
25.467

awdl0re

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Απρ 2021
Like
5.255
Πόντοι
1.056
Θα σας έχω υπ΄ όψιν μου στην επόμενη δωρεά, φίλτατε Σέλφι.

καλοσύνη σας, αλλά ανάμεσα σε οποιαδήποτε λίστα/σειρά προτεραιότητας μεταξύ του Αιδοιοσυρμού και εμού, συνήθως παρεμβάλλεται το όνομα της δεσποινίδος(?) Δώρας.

OP
OP
The Saint*

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.168
Πόντοι
25.467
γενικά μου αρέσουν τα φοκαλ, τα συγκεκριμένα βέβαια δεν τα έχω ακούσει, αλλά νομίζω ότι τα ενισχυτικά που ανέφερες και το πλατώ που έχεις αξίζουν κάτι περισσότερα σε ηχεία...

Δεν έχετε άδικο.

Η επιλογή έγινε με κριτήριο ότι "παίζουν" λίγο καλύτερα (από την ακριβότερη σειρά) τα ορχηστρικά, και ότι σε βάθος χρόνου θα προστεθούν και άλλα δύο για τετραφωνία.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.847
Πόντοι
3.506
ούτε ένας δεν ασχολείται για μια άποψη? :think: :dunno:
Προτείνω Pro-ject Χ2 ή RPM-5 carbon, με clear audio artist v2 κεφαλή κινητού μαγνήτη για best value for money (ενάμισυ χιλιάρικο πάνω-κάτω) σε σχέση με αυτό που θα ακούσεις ως είδος. Εξαρτάται βέβαια σε τι range τιμής θες να κινηθείς πάντα...

Phono stage μόνο κατόπιν ακροάσεως (εγώ δεν έχω για να σου προτείνω). Παίζω με vintage pro και τελικό που έχει ενσωματωμένο.

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Λιγες εταιρειες φταχνουν πικαπ πλεον (ασχετα αν το βινυλιο εχει επανακαμψει),ο λογος ειναι οτι ειναι μια μαλλον δυσκολη υποθεση για ψαγμενους. Αυτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι η υποστηριξη στο μελλον και ειδικα στην χωρα μας (που ο χωρος του hi-fi περνα δυσκολες στιγμες λογω της οικονομικης κρισης). Πηγαινε λοιπον σε μια εταιρεια που εχει παραδοση στον χωρο και που αν καποια στιγμη αλλαξει αντιπροσωπο στην χωρα μας,σιγουρα θα την αναλαβει καποιος αλλος. Η PRO-JECT ειναι μια απο αυτες,οποτε ειναι μια καλη επιλογη.Υπαρχουν και τα μοντελα της Τechnics που εχουν και αυτο το vintage style απο την δεκαετια 70-80.......πολυ σημαντικο για καποιους. Αυτο που θα πρεπει να κοιταξεις ειναι η δυνατοτητα του πικαπ να αποσβενει τους κραδασμους.Κατι προσιτα rega,project που στην ουσια ειναι ενα κομματι mdf τα ξεχνας γιατι εκει λιγο να ανεβουν οι εντασεις και εχεις και ηχεια με καλο χαμηλο,ο βραχιονας αρχιζει τα χοροπηδητα. Καλη αναρτηση λοιπον ,αρα σχεδιαση πλατω-υποπλατω (κυριως). Αν βεβαια πιανουν τα χερια σου και εχεις και χρονο,φτιαχνεις μονο σου μια τετοια βαση και βαζεις πανω της το πλατω-σανιδα.
Αυτο που προταθηκε απο τον φιλο πιο πανω ειναι ενας καλος συνδυασμος. Για κεφαλη κοιτα και την ortofon blue,ενω για phono pre το ifi audio zen phono ειναι μια αριστη επιλογη (με πολλες δυνατοτητες ρυθμισης για μελλοντικες κεφαλες).Πιστευω παντως οτι θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου με λιγοτερα απο 2000 ευρω.Ενα μοιρασμα 200 κεφαλη,200 phono pre και αλλα 1000-1200 για πλατω,εισαι πολυ καλα,αλλα και με ενα πλατω στα 800 δεν θα χασεις και πολυ σε ηχο (ισως να μην ειναι καν ακουστη η διαφορα) .Δεν ξερω βεβαια αν θα αγοραζεις και καινουργιους δισκους ή θα μεινεις με αυτους που εχεις τωρα. Ειπες οτι ακους κυριως cd και απο streamer,οποτε πρεπει να το δεις και αυτο. Αν ειναι ετσι τοτε ισως ειναι καλυτερα να πας σε πιο προσιτο πλατω,απλα να φροντισεις λιγο το που θα τοποθετηθει για τους κραδασμους.
Υπαρχει και η επιλογη να ψαξεις για μεταχειρισμενο πλατω,αλλα εκει εχεις το ρισκο να εχει θεματα και να μην μπορεις να βρεις καποιον να το συντηρησει σωστα.

OP
OP
The Saint*

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.168
Πόντοι
25.467
καλημέρα,
μολονότι σχεδόν 50ρης που κάποτε (προ 30+ ετων) είχε πλατό και με ελκύει ως ιδέα, ουσιαστικά η δισκοθήκη μου είναι cd (πολλά) και πλέον και streamer.
δίσκους αν θα αγοράσω δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής, δυστυχώς είναι κάτι που θα δείξει κατά τη χρήση. εγώ έχω πολύ λίγους (καμια 100ρια) από τη δεκαετία του 80 αγορασμένους (κι "αραχνιασμένους") αλλά θα "κληρονομήσω" πολύ σύντομα ενός θείου μου, λάτρη της κλασικής και της όπερας που εχει χιλιάδες και ξέρω ότι έχει και συλλεκτικούς.
ακούω συχνά πυκνά κλασική, χωρίς να είμαι λατρής καθώς τα γούστα κλίνουν προς ροκ, jazz, blues, αλλά εννοείται πως ως οπαδός της μουσικής (γενικότερα) και του hi fi θεωρώ πως πρέπει να κάνω μια επένδυση γιατί είναι κρίμα να πάει τέτοια συλλογή χαμένη.
ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, θα μελετησω σχετικά.
κραδασμούς πιστευω δεν θα έχω καθώς διαθετω εξαιρετικά ρακ solidsteel. θα δείξει τέλος πάντων.
στο phono stage δεν ξερω αν πρεπει να έχω υπόψη κάτι συγκεκριμένο (δυστυχώς ο moon που έχω δεν διαθετει)

Ρίξτε και καμιά ματιά σε μεταχειρισμένα Μicro Seiki.

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Κοίταξε από την στιγμή που θα βρεθείς με πολλούς δίσκους, αλλά από μουσική που δεν πολυακους, υπάρχει και η επιλογή του να πουλήσεις όσους δεν θέλεις. Έτσι μαζεύεις ένα καλό πόσο και αγοράζεις το πικάπ που θέλεις. Από την άλλη όμως, αν αναλογιστείς ότι τον δίσκο που θα θέλεις να ακούσεις, μπορείς πολύ απλά να τον βρεις στο TIDAL και πολύ σύντομα και στο spotify που βγάζει εκδοσή HI-FI, με το πάτημα ενός κουμπιού. Μήπως δηλαδή τελικά, δώσεις τα χρήματα για το πικάπ κλπ και απλά τα κοιτάς? Μήπως αυτά τα δυο χιλιάρικα να τα έριχνες για αναβάθμιση στο βασικό σύστημα και το πικάπ να το αγοράσεις, από τους πολλούς δισκους της συλλογής που θα πουλήσεις (εκτός και αν δεν θέλεις να το κάνεις αυτό για συναισθηματικούς λόγους).

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.452
Πόντοι
456
Κοίταξε από την στιγμή που θα βρεθείς με πολλούς δίσκους, αλλά από μουσική που δεν πολυακους, υπάρχει και η επιλογή του να πουλήσεις όσους δεν θέλεις. Έτσι μαζεύεις ένα καλό πόσο και αγοράζεις το πικάπ που θέλεις. Από την άλλη όμως, αν αναλογιστείς ότι τον δίσκο που θα θέλεις να ακούσεις, μπορείς πολύ απλά να τον βρεις στο TIDAL και πολύ σύντομα και στο spotify που βγάζει εκδοσή HI-FI, με το πάτημα ενός κουμπιού. Μήπως δηλαδή τελικά, δώσεις τα χρήματα για το πικάπ κλπ και απλά τα κοιτάς? Μήπως αυτά τα δυο χιλιάρικα να τα έριχνες για αναβάθμιση στο βασικό σύστημα και το πικάπ να το αγοράσεις, από τους πολλούς δισκους της συλλογής που θα πουλήσεις (εκτός και αν δεν θέλεις να το κάνεις αυτό για συναισθηματικούς λόγους).
Ισχύει αυτό. Έχω δυο πλήρη ηχοσυστήματα και πάρα πολλά βινύλια που είχαν κοστίσει πάρα πολλά κάποτε και τώρα ούτε τα ξεσκονίζω. Λειτουργούν μόνο σαν ντεκόρ.

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Για μεταχειρενα κοιτα για Τhorens,Luxman,Linn (εξαιρετικο),Oracle αλλα και καποια ακριβα μοντελα απο Denon,Yamaha,Onkyo.Tο κακο με ουτα βεβαια ειναι ποιος θα τους κανει εναν ελεγχο-συντηρηση. Μιλαμε για συσκευες 30-40 ετων και δεν ξερω αν υπαρχουν εν ζωη τεχνικοι να το κανουν.

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.452
Πόντοι
456
Η μόνωση από τους κραδασμούς είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.
Αν μάλιστα τα ηχεία δεν είναι στο ίδιο έπιπλο ουσιαστικά δεν χρειάζεται (εκτός κι αν έχεις ξύλινο πάτωμα).
Οπότε οι επιλογές πληθαίνουν αφάνταστα.

Τι ηχεία χρησιμοποιείς; Δεν πρόσεξα κάπου να το αναφέρεις.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.847
Πόντοι
3.506
Ευχαριστώ πολύ.
Το pro-ject ήταν στα υπόψη, θα κοιτάξω αυτά που λες...
Το 1,5 χιλ που λες είναι οκ, θέλω βεβαια και phono stage.
Η v2 λες θα κανει σοβαρή διαφορά?
Η v2 είναι από τις πιο αξιόπιστες "ουδέτερες" κεφαλές με πεντακάθαρο ήχο και έμφαση στη λεπτομέρεια. Ό,τι πρέπει δηλαδή για ακρόαση κλασσικής. Επιπροσθέτως, αν πάρεις το Pro-ject RPM-5 carbon (χωρίς την Ortofon που έρχεται πρεσεταρισμένο), εκμεταλλεύεσαι και τον βραχίονα από ανθρακονημα, για μεγαλύτερη πιστότητα.

Για τους κραδασμούς θα το κάτσεις στο rack σε μια πλάκα γρανίτη και ειδικές αντικραδασμικές βάσεις.

Και προσοχή, μακρυά από αφορές νέων βινυλίων που δεν γνωρίζεις την προέλευσή τους. Στη πλειοψηφία τους είναι digital προέλευσης ήχος, μαστεραρισμένος για αναλογικό παίξιμο. Έχει χάσει δηλαδή τη θέρμη της σωστής αναλογικής ακρόασης. Και τις ψηφιακές πηγές, παίζε τις πάντα μέσω εξωτερικού DAC.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom