Νέα

Αναρχικοί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 316K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Παλιοτερα λεγανε κι αλλες ομορφιες, οπως οτι αυτα ειναι αποτελεσμα της κοινωνικης αδικιας, του κοινωνικου αποκλεισμου, της αναλγησιας του καπιταλισμου.
Η μπουρδα, της μπουρδας, ω μπουρδα.
Εγω δεν θυμαμαι κανεναν πεινασμενο να εκανε επανασταση ή να ασκησε ενοπλη βια ανταρτικου πολης.
Ολο κατι καλοταισμενους βλεπω.

o-tsekouratos-voridis.jpg

http://[URL unfurl="true"]www.fourtounis.gr/arthra/2011/11-01/four8_clip_image007.jpg[/img[/URL]]

κατι σαν και αυτους υποθετω

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
o-tsekouratos-voridis.jpg

http://[URL unfurl="true"]www.fourtounis.gr/arthra/2011/11-01/four8_clip_image007.jpg[/img[/URL]]

κατι σαν και αυτους υποθετω
[/quote]
Κανανε αυτοι ανταρτικο πολης?
Αν συνεχισεις τα ασχετα θα σου κανω εμπαργκο.

Georgezerv76

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Like
169
Πόντοι
16
Ναι. Και μετα που θα πεσει νεκρος ο Απλυτος Απλυτίδης, μετα απο λιγο καιρο θα υπαρχει η "ταξιαρχια Απλυτίδη" που θα ζηταει εκδικηση για το αιμα του. Ειπαμε. Η αριστερα ολων των αποχρωσεων τρεφεται με πτωματα. Τοσο σιχαμενοι.

Δυστυχως ναι... οπως καινε την ελλαδα καθε χρονο για το αποβρασμα τον γρηγοροπουλο...

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Παλιοτερα λεγανε κι αλλες ομορφιες, οπως οτι αυτα ειναι αποτελεσμα της κοινωνικης αδικιας, του κοινωνικου αποκλεισμου, της αναλγησιας του καπιταλισμου.
Η μπουρδα, της μπουρδας, ω μπουρδα.
Εγω δεν θυμαμαι κανεναν πεινασμενο να εκανε επανασταση ή να ασκησε ενοπλη βια ανταρτικου πολης.
Ολο κατι καλοταισμενους βλεπω.

σοβαρά η παρισινή κομμούνα τι ήταν δικηγόρε?
η ρώσικη επανάσταση?
η εξέγερση στο σικάγο?
η εξέγερση στην ισπανία ενάντια στο φρανκο?
η λαική εξέγερση στη κούβα?
η μεξικάνικη επανάσταση με τον εμιλιάνο ζαπάτα?
οι σαντινίστας στη νικαράουα?

κάτι λίγα που θυμαμε

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
η ρώσικη επανάσταση?
η εξέγερση στο σικάγο?

κάτι λίγα που θυμαμε
όλα αυτά τα κινηματα που αναφερες ειχαν αρχηγο καποιον πεινασμενο?
εγω ξερω τα περισσοτερα ειχαν αρχηγούς χορτατους όπως τον δικηγορο φιντελ καστρο, τον γιατρο τσε γκεβαρα, τους χορτατους λενιν, τροτσκι κλπ και ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ που τελικα τους εκαναν ακομη πιο πεινασμένους οπου δυστυχως επικρατησαν.

δες τι καλα περναγαν οι δυτικογερμανοι σε σχεση με τους επαναστατες ανατολικογερμανους.
οι νοτιοκορεατες σε σχεση με τους βοριοκορεατες.
οι ελληνες το 1985 σε σχεση με τους ρουμανους και τους βουλγαρους του 1985.
να την βρασω την επανασταση σου αν τους κανει ολους φτωχούς για να μην υπαρχουν μετριοι και πλούσιοι και θεωρεις ετσι ότι υπαρχει αδικια.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
η ρώσικη επανάσταση?
η εξέγερση στο σικάγο?

κάτι λίγα που θυμαμε
Τριχες. Οργανωθηκαν καποιες ομαδες για να παρουν την εξουσια, βαλανε και κανεναν κακομοιρη μπροστα να φαει καμια σφαιρα. Ασε μας ρε φιλε.

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836

Ντου αναρχικών σε γραφείο συμβολαιογράφου στα Εξάρχεια

Ομάδα 10-15 αναρχικών εισέβαλε, το μεσημέρι της Πέμπτης (02.11.2017), σε συμβολαιογραφικό γραφείο στα Εξάρχεια.

Εισβολή αναρχικών σε συμβολαιογραφικό γραφείο στα Εξάρχεια έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (02.11.2017).

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ομάδα περίπου 10-15 αναρχικών, μπούκαρε σε γραφείο που διατηρεί γυναίκα συμβολαιογράφος στην οδό Μπόταση 12, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας.

Αφού προκάλεσαν φθορές στο γραφείο, την απείλησαν να μην συμμετάσχει ξανά σε πλειστηριασμούς.

Georgezerv76

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Like
169
Πόντοι
16
Βγαλε ρε συμβολαιογραφε το σιδερικο και καθαρισε τα τα αποβρασματα!!!

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836

Οι «Αντισπισίστριες/Αντισπισιστές» ξαναχτύπησαν. Νέοι στόχοι κρεοπωλεία και pet shops σε Πέραμα και Κερατσίνι

Νέες επιθέσεις από τις «Αντισπισιστριες/Αντισπισιστές» αυτή τη φορά με στόχο κρεοπωλεία και pet shops στο Πέραμα και στο Κερατσίνι.

Όπως γράφουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα ξημερώματα της Παρασκευής έβαψαν με σπρέι κρεοπωλεία και pet shops, στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας αντισπισιστικων δράσεων.

«Μπροστά στην κανονικοποιημενη χυδαιότητα που βρίσκεται πίσω από το εμπόριο ζωντανών και δολοφονημένων ζώων για κάθε χρήση, από την αναπαραγωγή γευστικών συνηθειών μέχρι την χρήση τους ως αξεσουάρ που αγοράζονται και πωλούνται, η πράξη μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας συμβολισμός αλλά και μια προειδοποίηση ότι πλέον οι μετέχοντες σε αυτή την καθιερωμένη καταπιεστική συνθήκη, δεν θα βρίσκονται έξω από το στόχαστρο μας.
Στηρίζουμε και καλούμε στην πορεία του Σαββάτου, 04/11 στην Ομόνοια, στις 13:30», γράφουν

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
εγω αρχισα να τρεχω και πεσαμε απο πισω μου 5,6 ατομα πανω μου και με γροθοκοπησαν ασχημα στο κεφαλι στο προσωπο κλπ. Εγω φωναζα γιατι ρε παιδια μη βαρρατε γιατιιιιιι και με πηραν χαμπαρι οτι εκαναν λαθος οταν ειδαν οτι ειμαι κοπελα.  :2funny: :2funny:"Δεν ειναι αυτος", φωναξε ο ενας και με αφησανε
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
www.athensvoice.gr/greece/380115_agrios-xylodarmos-gkei-aktivistrias-stin-plateia-exarheion]http://www.athensvoice.gr/greece/380115_agrios-xylodarmos-gkei-aktivistrias-stin-plateia-exarheion[/url]

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
εγω αρχισα να τρεχω και πεσαμε απο πισω μου 5,6 ατομα πανω μου και με γροθοκοπησαν ασχημα στο κεφαλι στο προσωπο κλπ. Εγω φωναζα γιατι ρε παιδια μη βαρρατε γιατιιιιιι και με πηραν χαμπαρι οτι εκαναν λαθος οταν ειδαν οτι ειμαι κοπελα.  :2funny: :2funny:"Δεν ειναι αυτος", φωναξε ο ενας και με αφησανε
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
www.athensvoice.gr/greece/380115_agrios-xylodarmos-gkei-aktivistrias-stin-plateia-exarheion]http://www.athensvoice.gr/greece/380115_agrios-xylodarmos-gkei-aktivistrias-stin-plateia-exarheion[/url]
ένα ξύλο που δεν πήγε χαμένο

Martinos

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2008
Like
4
Πόντοι
1
εγω αρχισα να τρεχω και πεσαμε απο πισω μου 5,6 ατομα πανω μου και με γροθοκοπησαν ασχημα στο κεφαλι στο προσωπο κλπ. Εγω φωναζα γιατι ρε παιδια μη βαρρατε γιατιιιιιι και με πηραν χαμπαρι οτι εκαναν λαθος οταν ειδαν οτι ειμαι κοπελα.  :2funny: :2funny:"Δεν ειναι αυτος", φωναξε ο ενας και με αφησανε

Η γκόμενά τ@ς μπήκε στο αμάξι και έκανε την πάπια όσο εκειν@ τ@ γάζωναν οι νιφάδες
Επίσης λέει παρα το φοβο για τραυματισμό στον αυχένα, τ@ς έδωσαν αγάπη οι γάτες τ@ς

Ω ρε τύπε
τι πονο έχει να περάσει στα γηρατειά τ@ς, μον@ με τις γατες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
η ρώσικη επανάσταση?
η εξέγερση στο σικάγο?

κάτι λίγα που θυμαμε

«Ο μαρξισμός έχει γίνει το νεκρό σώμα μιας ψευδοθεωρίας, η οποία κοινωνικά και ιστορικά λειτουργεί μόνο σαν μια ιδεολογία. Μια ιδεολογία για τη νομιμοποίηση καθεστώτων εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας ή για την αναρρίχηση στην εξουσία ομάδων, οργανώσεων, κομμάτων σε υπανάπτυκτες χώρες».

Κορνήλιος Καστοριάδης 1984

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

εξέγερση κάποιων πεινασμένων υπό την καθοδήγηση των μεγαλοαστών

η ρώσικη επανάσταση?

δεν ήταν επανάσταση πραξικόπημα ήταν που έριξε μια εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση και την αντικατέστησε με μια δικτατορία της μειοψηφίας

η εξέγερση στο σικάγο?

από πότε μια διαδήλωση (έστω και μαχητική) ονομάζεται εξέγερση ?

αν δεν με απατά η μνήμη μου στην Ισπανία ο Φράνκο και η παρέα του εξεγέρθηκαν κατά της κομμουνιστικής κυβέρνησης ... εκτός αν και αυτό σου κάνει

σιγά μην ήταν λαική εξέγερση το αντάρτικο των κατσαπλιάδων

εθνικιαπελευθερωτικός αγώνας ...

πόλεμος μεταξύ καρτέλ ναρκωτικών για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στο νταραβέρι

κάτι λίγα που θυμαμε

δεν τα θυμάσαι καλά σκουπίδι

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Σε ξενοδοχείο στην Κόρινθο παραμένει το κονβόι δέκα οχημάτων (κυρίως τύπου "βαν") που φέρεται να μεταφέρει αγαθά πρώτης ανάγκης σε καταλήψεις στα Εξάρχεια και στο κέντρο της ΑΘήνας .

Στόχος των επιτελών της ΕΛΑΣ είναι πιθανόν να ελέγξουν το περιεχόμενο των δεμάτων που μεταφέρονται ενώ εξετάζονται οι αναφορές ότι την σχετική αποστολή ανθρωπιστικού υλικού οργάνωσαν Γάλλοι αντιεξουσιαστές.

Η μετακίνηση αυτού του κονβόι, με άγνωστες μέχρι τώρα προμήθειες, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επιτελείς της ΕΛΑΣ στην λεωφόρο Κατεχάκη και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Αθήνας. Κι αυτό γιατί η χρονική συγκυρία -λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου με τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων- προκαλεί περαιτέρω ερωτηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα οχήματα αυτά εισήλθαν στην χώρα μας, το μεσημέρι της Δευτέρας, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κατευθύνθηκαν στην Αθήνα μέσω του οδικού άξονα Ιωαννίνων -Πατρών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τέτοιου είδους αποστολή «ανθρωπιστικής βοήθειας» προς καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας υπήρξε και τον Μάρτιο του 2017 χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ομως στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζονται πολλά ερωτηματικά από τους επιτελείς της ΕΛΑΣ.

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396

Οι αναρχικοί εξέδωσαν «οδηγό συμμετοχής» σε επεισόδια
Για τους κατοίκους των Εξαρχείων και ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις

Φυλλάδιο για τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων στις συγκρούσεις των αναρχικών – αντιεξουσιαστών με τις αστυνομικές δυνάμεις εξέδωσε η «Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή», δίνοντας μάλιστα αναλυτική λίστα με όλα όσα μπορούν να κάνουν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση με τίτλο «Βγες έξω στους δρόμους της φωτιάς» περιγράφεται ως «κάλεσμα στήριξης – συμμετοχής στην αντίσταση που διακινείται στη γειτονιά των Εξαρχείων αυτές τις μέρες» και σημειώνει πως «οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ανοίγουν δρόμους και ορίζοντες για την καταστροφή του καθεστώτος καταπίεσης κι εκμετάλλευσης. Η κοινωνική ισχύς απέναντι στην κρατική καταστολή θεμελιώνεται στην μαχητική αλληλεγγύη. Συμμετέχοντας στην αντίσταση χτίζουμε τη συλλογική αυτοδιεύθυνση».

Η «Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή» αναφέρει, μάλιστα, αναλυτικά τους τρόπου συμμετοχής των πολιτών:

«... μπορείς κι εσύ:
να ανοίξεις την πόρτα της πολυκατοικίας ή και του σπιτιού σου σε αυτούς που καταδιώκονται από τους μπάτσους.
να δόσεις πρόσβαση στην ταράτσα, για τους διαδηλωτές.
να πετάξεις μια (άδεια) γλάστρα από το μπαλκόνι.
να βγάλεις έναν κουβά με νερό για την εξουδετέρωση των χημικών.
να προσφέρεις νερό, διάλυμα malox σε βαποριζατέρ (1/2 νερό) ή riopan στους πληγέντες από τα χημικά.
να προσφέρεις πρώτες βοήθειες και προστασία στους τραυματίες.
να βγεις στον δρόμο και να σταθείς απέναντι στους κρατικούς δολοφόνους.
να επικοινωνήσεις με άλλους γείτονες και διαδηλωτές, να συγκεντρωθείτε και να συντονιστείτε.
να συμβάλεις στην ανέγερση οδοφραγμάτων και στη διάθεση «πυρομαχικών» με ότι αχρείαστο αντικείμενο υπάρχει.
να βιντεοσκοπήσεις τη δράση των κατοχικών μονάδων και να δημοσιοποιήσεις τις βαρβαρότητές τους σε μέσα αντιπληροφόρησης (χωρίς να φαίνονται πρόσωπα διαδηλωτών).
να εναντιωθείς σε προσαγωγές-συλλήψεις.
να παρατηρείς την καθημερινή κίνηση της αστυνομίας και να μοιράζεσαι τις πληροφορίες με τους συναγωνιστές.
να εμψυχώνεις όσους μάχονται.
να κάνεις ότι άλλο μπορείς να φανταστείς για να συμβάλεις στον αγώνα.
να οργανωθείς σε δομές αντίστασης και να συνδιαμορφώσεις τις συλλογικές στρατηγικές της».

«Το σπάσιμο της αστυνομικής κατοχής στις γειτονιές απελευθερώνει εδώ και τώρα εδάφη αυτοοργάνωσης ενός κόσμου ελευθερίας, κοινότητας και ισότητας» προσθέτει η Συνέλευση, η οποία εξέδωσε το ίδιο φυλλάδιο και στα αγγλικά.

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Στη σύλληψη ενός 22χρουνου Γάλλου, προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, όταν τον συνέλαβαν να καταστρέφει κάμερες στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ειδικότερα, ένας Γάλλος υπήκοος, ηλικίας 22 ετών συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που κινούνται στην Αθήνα ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου, έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, την ώρα που κατέστρεφε κάμερες με έναν λοστό.

Μαζί του ήταν ένας ακόμα νεαρός που κατάφερε να διαφύγει. Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν ο λοστός και μία κάμερα, που είχε αρπάξει, ενώ διαπιστώθηκε οτι είχε σπάσει άλλες δύο κάμερες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για φθορές, κλοπή και αντίσταση

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Αυτα συμβαινουν μονο στην Ελλαδα....δυστηχως!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom