Επισκέπτης
εγώ δεν το δέχομαι αυτό που λες, επειδή θεωρώ ότι η επιβίωση είναι το παν.
ο στρατός είναι προϊόν της κοινωνίας και είναι και μέσον διατήρησης των χαρ/κών της, πολιτισμικά στοιχεία, κοινωνική συνοχή,...
μέχρι και οι πιο πρωτόγονες μορφές μια κοινωνίας, π.χ. οι αγέλες λιονταριών, έχουν μάχιμα μέλη για την προστασία των μικρών, της λίας, ή των γκαστρωμένων θηλυκών.
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η προστασία μιας κοινωνίας αποτελεί το πιο άχρηστο πράγμα, και ειδικά σε μία ανθίζουσα κοινωνία στην οποία οι εισβολείς είναι πολλαπλάσιοι απ' ότι στις παρακμάζουσες.
για τα νέα που αναρτώνται, λογικό είναι σε μια κοινωνία σάπια, να υπάρχουν άτομα που συμβάλουν στην εγρήγορση της ήδη υπάρχουσας αποσύνθεσης... λογικό και επόμενο, ακριβώς όπως υπάρχουν εχθροί και φίλοι.
βέβαια διαφωνώντας με αυτή την ανούσια στάση, δηλαδή να κηρύξεις πόλεμο απέναντι στην κοινωνία, κατατάσσεσαι αυτομάτως στο άλλο άκρο στα μάτια των άλλων, αλλά είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον χωρίς την ουσιώδη λογική ότι ένα κακό δεν αντιστρέφεται με ένα άλλο κακό, πόσο μάλλον με ένα κακό κάθε χρόνο.
το aftertaste όλων αυτών των γελοιοτήτων είναι ότι είτε η νοητική σου στέρηση αφορά τις οπαδικές, τις εθνικοσοσιαλιστικές, τις κομουνιστικές, τις καπιταλιστικές ή τις αναρχικές αδυναμίες σου, σημασία έχει ότι σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν ανήκεις, έχει εχθρούς και συμμάχους και αυτό συνεπάγεται ότι είσαι σε διαρκή πόλεμο...
άρα ανεξαρτήτως πεποίθησης καταλήγεις σε αυτό που χαρακτηρίζεις εσύ άχρηστο.
Εάν όλοι αυτοί έχουν άδικο, τότε αυτομάτως έχεις και εσύ,
εάν ένας από αυτούς έχει δίκιο, τότε ο στρατός προστατεύει το δίκιο του απέναντι στους άδικους και έχω δίκιο εγώ.
απλός κατηγορηματικός λογισμός.
edit: κατά πόσο βγάζει νοημα το από πάνω δεν το ξέρω, δεν έχω το κουράγιο να κάνω ένα proof-reading. γαμιέστε και καληνύχτα
μπούρδα είναι, αλλά επειδή γενικά γράφεις καλά ποστ, δεν θα στο πω να μη σε στενοχωρήσω...