Νέα

Αν η Ελλάδα έμπαινε σε πόλεμο με κάποια χώρα θα πολεμούσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα avnanovic
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 212
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Αν η Ελλάδα έμπαινε σε πόλεμο με κάποια χώρα πώς θα αντιδρούσατε;

• Θα ριχνόμουνα στην μάχη περήφανα και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ψήφοι: 76 56,7%
  • Θα ριχνόμουνα στην μάχη αναγκαστικά φοβούμενος τις συνέπειες μιας λιποταξίας.

Ψήφοι: 9 6,7%
  • Θα προσπαθούσα να την σκαπουλάρω με κάθε κόστος.

Ψήφοι: 49 36,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    134

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Όπως τα λέει ο Alex71 είναι και μην κάνετε τους μλκες. Απλά ελπίζουμε ότι αρχικά θα χρησιμοποιήσουν τις επιλεκτες δυνάμεις και τους νυν στρατιώτες που στελεχώνουν τωρα τις μονάδες κι όχι 45άρηδες.
Αν δεν κάνω λάθος, στην πρώτη φάση επιστρατευσης καλούνται όσοι είναι μέχρι 41 ετών.
Αυτό θεωρητικά αφήνει το περιθώριο σε ένα μεγαλύτερο να την κάνει με ελαφρά;
18-40 ειναι οι πρωτες κλησεις, σωστα. Και σε δευτερη φαση 40-45. Για παραπανω αποκλειεται (μολονοτι θεωρητικα δεν απαγορευεται) γιατι προφανως η Ελλαδα δεν ειναι σε θεση να επιστρατευσει ενα εκατομμυριο ατομα.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Μετά το 1974 έχω την εντύπωση ότι υπήρξαν κατά τόπους επιστρατεύσεις εφεδρων, όπως το 1996. Σωστά;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Μετά το 1974 έχω την εντύπωση ότι υπήρξαν κατά τόπους επιστρατεύσεις εφεδρων, όπως το 1996. Σωστά;
Για εκπαιδευση εννοεις? Κι εμενα με καλεσαν το 2000 ενω ειχα απολυθει το 1996. Αλλά το κλασικο του "επιστρατου".

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Οχι τύπε, δεν εννοώ για εκπαίδευση /ασκήσεις, εννοώ κανονικά φύλλα πορείας.
Να ρωτήσω κάτι ακόμη. Έστω ότι γίνεται κλήση όλων των 18-40. Μέχρι την έναρξη της δεύτερης φάσης, όσοι είναι 41+ έχουν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
πας και κρύβεσαι κάπου αλλού που δεν θα σε βρει η στρατονομία, κατά προτίμηση δυτική ελλάδα όπου (λογικα) δεν θα πέφτουν και βόμβες
Σε καμια σπηλια στην Κερκυρα ας πουμε?

OP
OP
avnanovic

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Κριτικές
4
Like
168
Πόντοι
16
giphy.gif
εγω προσωπικα θα παω αναγκαστικα αλλα σιγουρα θα υπαρχουν αποπειρες αποφυγης απο τους πιο hardcorάδες φιλειρηνιστές :P

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Το λοιπόν μάγκες,ενός φιλου ο γυιος μπηκε φανταρος με την προηγουμενη σειρά.Παιδί λαϊκής οικογενειας που δεν εχει προσβαση σε μεγαλοπαπαδες,καραβανάδες κ.λ.π.
Μεχρι να ορκιστει ο πατερας του του αγορασε 400 ευρω ειδη ρουχισμου (μεχρι και το σακιδιο εκστρατείας) και τον αποχαιρετισε για καστελόριζο με αλλα 200 ευρω αεροπορικα εισητηρια για τι αν πηγαινε με καραβι ηθελε τρεις μερες.Τι επιστρατευση λετε και παπαριές;και μπαμ να γινει σε 3 μερες θα συνθηκολογισουμε.Ειναι ολα κανονισμενα απο τους "φιλους" μας και συμμαχους.
Εγω δεν θελω πεθανω για την μοιρασιά των πετρελαιων,χώρια που και να θελανε,δεν χωραω πια μεσα στο αρμα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Οχι τύπε, δεν εννοώ για εκπαίδευση /ασκήσεις, εννοώ κανονικά φύλλα πορείας.
Να ρωτήσω κάτι ακόμη. Έστω ότι γίνεται κλήση όλων των 18-40. Μέχρι την έναρξη της δεύτερης φάσης, όσοι είναι 41+ έχουν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα;
Δεν ειμαι απολυτως προχειρος, αλλά νομιζω οτι εν καιρω πολεμου τα συνορα κλεινουν γενικως.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Διανύοντας την 4η δεκαετία της ζωής μου και έχοντας συνεισφέρει 100δες χιλιάδες ευρώ μεσω φορολογικών/ασφαλιστικών εισφορών και κάμποσες ακόμα 100δες χιλιάδες ευρώ συναλλάγματος στην χωρα - μη επιβαρύνοντας το κράτος σε επίπεδο ατομικών εξόδων (ιατρικών κτλ) στο παραμικρό, θεωρώ ότι έχω πλέον εξοφλήσει πολλαπλώς τις οφειλές μου έναντι του γκουβερνου και σίγουρα σε βαθμό πολλαπλάσιο εκείνου του «μέσου πολίτη».

Ηθικά λοιπόν θεωρώ όχι μόνον επιτρεπτή αλλά και επιβεβλημένη την αποφυγή της στράτευσης μου αξιοποιώντας κάθε προσφορο μέσο.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Το λοιπόν μάγκες,ενός φιλου ο γυιος μπηκε φανταρος με την προηγουμενη σειρά.Παιδί λαϊκής οικογενειας που δεν εχει προσβαση σε μεγαλοπαπαδες,καραβανάδες κ.λ.π.
Μεχρι να ορκιστει ο πατερας του του αγορασε 400 ευρω ειδη ρουχισμου (μεχρι και το σακιδιο εκστρατείας) και τον αποχαιρετισε για καστελόριζο με αλλα 200 ευρω αεροπορικα εισητηρια για τι αν πηγαινε με καραβι ηθελε τρεις μερες.Τι επιστρατευση λετε και παπαριές;και μπαμ να γινει σε 3 μερες θα συνθηκολογισουμε.Ειναι ολα κανονισμενα απο τους "φιλους" μας και συμμαχους.
Εγω δεν θελω πεθανω για την μοιρασιά των πετρελαιων,χώρια που και να θελανε,δεν χωραω πια μεσα στο αρμα.
Άποψη σφαιρική και ενέχουσα ψυγματα αλήθειας.
Θυμηθείτε τι έγινε το 1974 στην Κύπρο...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Διανύοντας την 4η δεκαετία της ζωής μου και έχοντας συνεισφέρει 100δες χιλιάδες ευρώ μεσω φορολογικών/ασφαλιστικών εισφορών και κάμποσες ακόμα 100δες χιλιάδες ευρώ συναλλάγματος στην χωρα - μη επιβαρύνοντας το κράτος σε επίπεδο ατομικών εξόδων (ιατρικών κτλ) στο παραμικρό, θεωρώ ότι έχω πλέον εξοφλήσει πολλαπλώς τις οφειλές μου έναντι του γκουβερνου και σίγουρα σε βαθμό πολλαπλάσιο εκείνου του «μέσου πολίτη».

Ηθικά λοιπόν θεωρώ όχι μόνον επιτρεπτή αλλά και επιβεβλημένη την αποφυγή της στράτευσης μου αξιοποιώντας κάθε προσφορο μέσο.
Αντε παλι τα ιδια.
Σου εχω νεα τύπε.
Το κρατος γραφει στ' αρχιδια του ποσα λεφτα εχεις δωσει.
Θελει και την ζωη σου.
Κλαψε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
τυπε θα μπορουσες αντι για ολο αυτο το κατεβατο με την αναλυση περι εκπληρωσης των φορολοφικων υποχρεωσεων εν καιρω ειρηνης και τα σχετικα να γραψεις απλως "ειμαι χεστης"
Χεστης με αποψη ομως ρε τύπε, να τα λεμε αυτα

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246

τυπε θα μπορουσες αντι για ολο αυτο το κατεβατο με την αναλυση περι εκπληρωσης των φορολογικων υποχρεωσεων εν καιρω ειρηνης και τα σχετικα να γραψεις απλως "ειμαι χεστης"

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Θεωρητικά,  ειδικά σε τουριστική περίοδο και με κονέ στα σώματα ασφαλείας,θα μπορεις να την κάνεις από κάποιο αεροδρόμιο τουριστικού νησιού...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
τυπε θα μπορουσες αντι για ολο αυτο το κατεβατο με την αναλυση περι εκπληρωσης των φορολοφικων υποχρεωσεων εν καιρω ειρηνης και τα σχετικα να γραψεις απλως "ειμαι χεστης"

Απλώς είμαι αυτός που πληρώνει διαχρονικά  την κάνη του όπλου σου ενώ εσυ στατιστικά είσαι αυτός που ζήτημα είναι να ειναι σε θέση να πληρώσει τον αορτήρα του ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Θεωρητικά,  ειδικά σε τουριστική περίοδο και με κονέ στα σώματα ασφαλείας,θα μπορεις να την κάνεις από κάποιο αεροδρόμιο τουριστικού νησιού...
Για καμια βαρκα με το ονομα "Μαριώ" και παλι δυσκολο το βλεπω τύπε, γιατι πού θα πας με την βαρκα, στους τουρκους απεναντι που θα εχεις πολεμο?

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Αντε παλι τα ιδια.
Σου εχω νεα τύπε.
Το κρατος γραφει στ' αρχιδια του ποσα λεφτα εχεις δωσει.
Θελει και την ζωη σου.
Κλαψε.

Μην ορκίζεσαι ... Τύποι όπως εγώ ΑΝ στρατευθούν δεν χρεώνονται καν όπλο παρά μόνον για μόστρα ... και όχι δεν είμαι ΑΜΕΑ ...

OP
OP
avnanovic

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Κριτικές
4
Like
168
Πόντοι
16
Αν λειτουργήσουν οι γνωστές διαδικασίες με τα βύσματα σίγουρα θα υπάρξει κάποιος τρόπος εύκολης εξαφάνισης από την χώρα.

Δηλαδή κάποιοι πιστεύετε ότι τα βύσματα δεν θα υπάρχουν εν καιρώ πολέμου?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom