Λοιπόν, επειδή ρώτησε κάποιος για το τι παίζει να φέρεις κοπέλα στο ξενοδοχείο, απαντώ, μια και ήμουν Άμστερνταμ τη περασμένη εβδομάδα και δοκίμασα ακριβώς αυτό, έκανα το κασκαντεριλίκι ριν από εσάς για εσάς...
Στην κοινωνιολογία το 1993 έκανε αίσθηση ένα βιβλίο με τίτλο "The McDonaldization of Society". Ισχυρίζεται με πολύ καλά επιχειρήματα πως τις τελευταίες δεκαετίες οι δομές της αλυσίδας McDonalds εφαρμόζονται σε ολόκληρη την κοινωνία. Μετά από έξι χρόνια συνεχών επισκέψεων στ Άστερνταμ, έφτασα στο συμπέρασμα πως οι Ολλανδοί έχουν πετύχει να εφαρμόσουν το δόγμα The McDonaldization of Prostitution.
Όπως στα McDonalds, όπου το να παραγγείλεις είναι πανεύκολο, με μόλις ένα κλικ, έτσι και στο Άμστερνταμ το να φέρεις κορίτσι στο ξενοδοχείο είναι πιο εύκολο και από το να ζητήσεις από τη ρεσεψιόν να σου ετοιμάσουν πρωινό στο κρεβάτι. Η τηλεφωνική συνομιλία είναι άμεση, σύντομη και ξεκάθαρη και η τηλεφωνήτρια ξέρει καλύτερα αγγλικά από τον πελάτη. Πολύ περισσότερο όμως, μπορείτε να παραγγείλετε κορίτσι μονάχα με μήνυμα μέσω Whatsapp. Σε όλες τις περιπτώσεις, θα σας πουν ότι το κορίτσι θα έρθει σε 20 με 25 λεπτά και θα είναι στην πόρτα σας σε 15 λεπτά (είναι μια ιδέα που εφαρμόζουν πολύ τα εστιατόρια στο Λονδίνο, να σου λένε πως το τραπέζι θα αδειάσει 10 λεπτά αργότερα από την πραγματικότητα, για να μη σου φανεί πολλή η αναμονή και καλά). Δεν έχει ούτε "άργησα στη κίνηση", ούτε "δε έβρισκα ταξί". Όπως και στα McDonalds, η εξυπηρέτηση είναι πολύ γρήγορη (αν και παρήγγειλα μόνο καθημερινές - δεν ξέρω τι παίζει τα Σουκου).
Όπως τα McDonalds κοιτούν να έχουν καλό χώρο και να μη μοιάζουν σα γυράδικο σε συνοικία που πλέον μένουν μετανάστες, έτσι και οι κοπέλες δε θα έρθουν σε δευτεροκλασάτα ξενοδοχεία, ίδίως τις διάφορες πανσιόν του κέντρου. Θα έρθουν χωρίς καμία συζήτηση σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο αλυσίδας, ακόμα και τριάστερο. Στην Ολλανδία ο τουρίστας δε χρειάζεται να τρέχει σε "ειδικευμένα" ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Από τη μεριά του ξενοδοχείου, κανείς δε θα ενοχλήσει στο παραμικρό. Υπάρχει πάντως ένας νόμος, που επιτρέπει στον πελάτη του ξενοδοχείου να φέρει έναν φιλοξενούμενο ανά κλίνη - αν έχετε κλείσει δίκλινο, δικαιούστε δύο φιλοξενούμενους, οπότε με δίκλινο μπορείτε να φέρετε δύο κορίτσια μαζί, αλλά με μονόκλινο το ξνοδοχείο έχει το θεωρητικό δικαίωμα να σας χρεώσει κάτι (αν και στην Ολλανδία στα περί κανονισμών τίποτα δεν είναι θεωρητικό).
Όπως στα McDonalds, τα φαγητά εκτίθενται σε ωραίες φωτογραφίες, έτσι και ο πελάτης μπορεί να δει τις κοπέλες σε σάιτ του Ίντερνετ. Το ενδιαφέρον είναι πως σχεδόν όλες οι κοπέλες δείχνουν το πρόσωπο, που εδώ στην Ελλάδα δε συμβαίνει συχνά. Γενικά η εικόνα που αποκομίζει κανείς από τα σάιτ των γραφείων είναι too good to be true. Αληθεύει πως, όπως και στα McDonalds, όπου τα σάντουιτς δείχνουν καλύτερα στις φωτογραφίες, οι φωτογραφίες είναι λιγάκι θεωρητικές. Περισσότερα επ' αυτού σε λίγο.
Παραγγέλνετε λοιπόν το κορίτσι που θέλετε, μπορείτε να ζητήσετε να έρθει ντυμένη όπως σας αρέσει και σε 15 λεπτά είναι στην πόρτα σας. Δεν ψώνισα τόσες πολλές φορές ώστε να μπορώ να βγάλω μια απολύτως αξιόπιστη στατιστική, όμως δεν πιστεύω πως υπάρχει περίπτωση στο σάιτ να δείχνουν σούπερ και να σας έρθει πατόζα, μπάζο, κλπ. Η πρώτη εντύπωση στην πόρτα είναι πάντα πολύ καλή. Αν δε ζητήσετε κάποια σπέσιαλ ένδυση, οπότε πάντα το κορίτσι στην πόρτα ήταν κανονικά ντυμένο, σχεδόν κάζουαλ, αλλά με εφαρμοστό παντελόνι/κολάν, απλά τακούνια 7 πόντων και δερμάτινο μπουφανάκι. Τώρα, από κριτικές που διαβάζει κανείς στο ιντερνετ, καταλαβαίνει πως αρνητικά φαινόμενα που είναι πολύ γνωστά από εδώ στην Ελλάδα (βλ. τις κριτικές των κοριτσιών στο Μπου), υπάρχουν κι εκεί. Υπάρχουν κοπέλες διεκπαιρεωτικές και υπάρχουν ψεύτικες φωτογραφίες. Υπάρχουν και διθυραμβικές κριτικές. Εγώ δεν έχω κανένα παράπονο και μπορώ να συστήσω τα δύο γραφεία που δοκίμασα. Οι κοπέλες είναι φιλότιμες, δε θα σου φάνε χρόνο το σόσιαλ, γδύνονται γρήγορα - όμως προσοχή! Θα προσπαθήσουν να σας τελειώσουν γρήγορα, αλλά αν έχετε το νου σας, όλα θα πάνε καλά. Όποιος θέλει το κάτι παραπάνω, μπορεί απλά να το ζητήσει.
Τώρα, στο θέμα των φωτογραφιών: όπως είπα πριν, οι φωτογραφίες στα σάιτ είναι λίγο θεωρητικές. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως κάποιες είναι επεξεργασμένες, με σβησμένα τατουάζ, γάμπες που μακρύναν, πρόσωπο που έχει λεπτότερο σαγόνι και μικρότερα ζυγωματικά (και δεν κατάλαβα το λόγο, αφού η πραγματική κοπέλα ήταν κουκλάρα). Κάποιες φορές σημαίνει πως η κοπέλα που θα έρθει δεν θα είναι η ίδια! Θα της μοιάζει, στο σώμα κυρίως, όμως δε θα είναι αυτή, αλλά μια μακρινή της ξαδέρφη. Όποιον τον χαλάει μια μικρή διαφορά, ας τη διώξει εκεί στην πόρτα. Εγώ σκέφτηκα πως αν γίνω μυγιάγγιχτος, εγώ θα χάσω. Στην πραγματική εμφάνιση, οι κοπέλες είναι πολύ καλές, μέχρι σωστά τούμπανα. Πριν πάρω, είχα τις αμφιβολίες μου, αλλά μόλις βγήκαν τα ρούχα, οι προσδοκίες μου ξεπεράστηκαν κατά πολύ.
Πάμε τώρα στο σημαντικό, στις τιμές. Όπως στα McDonalds, οι τιμές αναγράφονται ξεκάθαρα στο ίντερνετ και είναι αυτές - δεν υπάρχει περίπτωση η κοπέλα να σας ζητήσει άλλα λεφτά και να αρχίσει τα "α εγώ δεν ξέρω τι λέει το σάιτ". Εκεί που φαίνεται πως οι Ολλανδοί έχου αντιγράψει τα McDonalds είναι στην τιμολόγηση των υπηρεσιών. Όσοι έχουν φάει στα McDonalds, ξέρουν πως υπάρχει ένα βασικό προϊόν (πατάτες) και αν θες μεγαλύτερη μερίδα, κάνει εξτρά, αν θες μουστάρδα κάνει εξτρά, αν θες λιωμένο τυράκι και μπέικον κάνει εξτρά. Όσο έχουν πάει RLD, ξέρουν πως εκεί ισχύει το ίδιο. Αν η τάνα σε κόψει για μουρόχαβλο, θα σου πει 50 ευρώ και μόλις περάσεις την πόρτα, θα σου πει "50 ήταν για να μπεις, για να μαμήσεις άλλα 50 , για να κάνω το στρινγκ στην άκρη άλλα 50, για πίπα άλλα 50, για δεύτερο γύρο άλλα 50". (ειλικρινά, αυτό το "50 ήταν για να μπεις", έχει συμβεί). Στα ξενοδοχεία οι πιθανότητες να πέσετε σε τέτοια αρπύια είναι πολύ λιγότερες - εμένα δε μου έτυχε. Όμως το πράγμα έχει ως εξής. Η κοπέλα μπαίνει στο δωμάτιο, είναι φιλική και πολύ γλυκιά, κάνει λίγο σόσιαλ (σε βάζει να μαντέψεις από πού κατάγεται, εσύ κάνεις ότι το μαντεύεις κι αυτή κάνει ότι το βρήκες) και μετά, ζητά τα λεφτά. Σου λέει τον τιμοκατάλογο, σου λέει τις τιμές, συμφωνείτε, παίρνει τα λεφτά και αμέσω ειδοποιεί με SMS τον οδηγό που περιμένει στη είσοδο του ξενοδοχείου (υποτίθεται, δεν έσκυψα από το παράθυρο να κοιτάξω κιόλας) ότι πληρώθηκε. Υπόψην! Αν είστε μεθυσμένοι, θα φύγει. Αν είστε μαστουρωμένοι, θα φύγει. Τώρα, τι περιλαμβάνει το βασικό μενού: πίπα με προφυλακτικό (μία μόνο, μην κάνετε όρεξη), σεξ σε όλες τις στάσεις, για μία ώρα ή μέχρι μία "εκτόνωση", χάδια παντού, αλλά όχι φιλιά στο στόμα. Για τους μερακλήδες, η handjob, αν το θέλετε, είναι στο βασικό μενού. Οι περισσότερες κοπέλες παίρνουν 150 με 180 ευρώ για αυτά τα πράγματα. Όποιος θέλει περισσότερα, ισχύει ότι και με τις τηγανιτές πατάτες στα McDonalds: γαλλικό φιλί 80, πίπα χωρίς 80, στριπτίζ 80, μασάζ 80, εξτρά γύρος ή εξτρά ώρα 100 με 130, a-level (πρωκτικό) 80 - υπόψην, στο πρωκτικό η κοπέλα επιλέγει τη στάση και καθορίζει το ρυθμό. Γενικά, θέλει λίγη προσοχή, μη βγει το οικονομικό εσκορτάκι πόρνη πολυτελείας για τους μεγαλοτραπεζίτες του Λονδίνου, αλλά η κοπέλα δε θα σας πιέσει καθόλου για περισσότερα λεφτά (όπως κάνουν αρκετές στο RLD).
Αυτά! Εγώ, με το βασικό μενού πέρασα πολύ καλά, κάναμε αμέσως χημεία με τα κουρίτσια και βγάλαμε τα μάτια μας μια χαρά. Μετανιώνω λίγο που δεν πλήρωσα για φιλιά, όπως και που δε ζήτησα να μου έρθουν ντυμένες σα στριπτιζούδες. Δεν πειράζει, του χρόνου - και ίσως όχι απαραίτητα στο Άμστερνταμ, αφού το σύστημα αυτό υπάρχει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (και όχι μόνο). Σίγουρα, ο Αθηναίος που έχει τα δικά μας CG στα πόδια του, δεν έχει κανένα λόγο να πάει στο Άμστερνταμ για να φέρει κοπέλα στο ξενοδοχείο, αλλά στο Άμστερνταμ δεν πας μόνο για το σεξ, ούτε καν κυρίως για αυτό. Αν όμως βρεθείτε μόνοι σε ξένη χώρα και νιώσετε, κάπου εκεί στο σούρουπο την ανάγκη ανθρώπινης επικοινωνίας και ουσιαστικής συντροφιάς, τα ιντερνετικά γραφεία συνοδών του Άμστερνταμ είναι αξιόπιστα.