Νέα

Αμάξι από Αμερική;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Jules_Jordan, σε ενα παραπανω σου ποστ αναφερεις οτι τα λοιπα κοστη, εκτος της αξιας αγορας, τα πληροφορηθηκες απο τον πωλητη του ebay (που εχει πουλησει πολλα αμαξια και ξερει..).
Γνωμη μου: Να επαλληθευσεις το κοστος με εναν γνωστο σου Ελληνα εκτελωνιστη.
Απορια μου: Ποσο εμπιστευσαι οτι το αυτοκινητο δεν θα εχει καποιο προβλημα? Εδω απο τον ξαδελφο μας αγοραζουμε που λεει ο λογος ενα αμαξι και δεν ξερουμε τι κουβαλαει.
Ισως: να εκανες κανα 2μερο ταξιδακι προς Βελγιο ή Γερμανια μερια...να δεις τι θα παρεις.(θα  :knockinb: και κανα πουτανακι της προκοπης) :2funny:

πως σας φαίνεται σαν μούρη (μουνοπαγίδα)????
Φιρι-φιρι το πας να την φορεσεις την κουλουρα!!!  :2funny: :2funny: :2funny:

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Hummer H2 6,0

Κατανάλωση στην Εθνική: 22,5 λτ./100 χλμ.

Κατανάλωση στην Πόλη: 23,5 λτ./100 χλμ.

Μέση κατανάλωση: 23 λτ./100 χλμ.

(+) Επιβλητική σχεδίαση, ευρυχωρία, δυνατότητες εκτός δρόμου

(-) Κατανάλωση, εργονομία, αίσθηση τιμονιού στην άσφαλτο

Πηγη: autotriti

Ένα απευθείας συμβόλαιο με την BP, ίσως είναι πιο συμφέρον!!!
Έχει δίκιο ο Ryu, για την κουλούρα, Jules :2funny: :2funny: :2funny:

PRESIDENT

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Μάγκες απο Αμερική ό,τι και να πάρει κανείς θα φάει μεγάλη ήτα με τις βενζίνες. Έχω Chrysler 2.0L και ο βενζινάς μόνο που δεν μου στέλνει λουλούδια στα γεννέθλια μου. Παρόλλα αυτά όλλα τα Αμερικάνικα αξίζουν για την άνεση τους, την άνετη και ξεκούραστη οδήγιση, την παθητική ασφάλεια τους κτλ..Προσωπικά τα προτιμώ, από τα Γερμανικά! 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Hummer H2 6,0
Κατανάλωση στην Εθνική: 22,5 λτ./100 χλμ.
Κατανάλωση στην Πόλη: 23,5 λτ./100 χλμ.
Μέση κατανάλωση: 23 λτ./100 χλμ.
(+) Επιβλητική σχεδίαση, ευρυχωρία, δυνατότητες εκτός δρόμου
(-) Κατανάλωση, εργονομία, αίσθηση τιμονιού στην άσφαλτο
Πηγη: autotriti[/size]

Νομίζω αστειεύεται το autotriti....
Πρόσφατα αγόρασα ένα Pajero. ΕΙΧ 7 θέσεων, 3.000 cc V6.
To μέτρησα με ακρίβεια: 22 lt/100km εντός πόλης (Μη φανταστείτε τίποτα Σόλωνος,  Ακαδημίας και Μοναστηράκι, μιλάμε Κηφισίας, Αττική οδό, Εθνική, Πεντέλης, τέτοια).
Α-ΠΟ-ΚΛΕ-Ε-ΤΑΙ το hummer να φέρνει (εντός πόλης) κάτω απο 30 lt/100. Είναι 6 λίτρα, μόνο οι ανεμιστήρες του κλιματισμού να δουλεύουν τρώνε 2 kW!

Στην Αμερική παίδες η βενζίνα κάνει (τώρα) $2,5 το γαλλόνι (3,8 lt), δηλαδή ευρώ 0,48 το λίτρο... Είναι άλλα τα μέτρα και τα σταθμά τους εκεί.
Και επί δεκαετίες έκανε "less than a dollar a gallon..."

Τέτοια αυτοκίνητα μόνο καύλα μπορούν να διακαιολογήσουν εδώ, η οποία βεβαίως είναι σεβαστή, αλλά ΠΛΗΡΩΤΕΤΑΙ. Και σε βενζίνα, και σε ένα σωρό άλλα πράματα.
(Εγώ το Pajero το αγόρασα για ειδικούς λόγους, μόνο μακρύ τζίπ μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλω). Και φυσικά έχω και άλλο αυτοκίνητο.

Συμπέρασμα: ΜΗΝ σκέφτεται κανείς να φέρει hummer απο ΗΠΑ, θα του κοστίσει περίπου όσο θα το βρει εδώ (περιμένετε λίγο να τα βαρεθούν αυτοί που πήραν και θα δείτε που θα πάνε οι τιμές τους) και θα παντρευτεί ένα πρόβλημα απο το οποίο πολύ δύσκολα θα πάρει διαζύγιο...

OP
OP
Jules_Jordan

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
πως σας φαίνεται σαν μούρη (μουνοπαγίδα)????
Φιρι-φιρι το πας να την φορεσεις την κουλουρα!!!  :2funny: :2funny: :2funny:

Aσε την κουλούρα την έχω φορεμένη χρόνια τώρα!!!!!

Πάντως γι' αυτό δεν μου είπατε πως σας φαίνεται.
Είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου και είναι ως μουνοπαγίδα καλό....Οσο για βενζίνη, εχω κάλυψη λόγω πολλών μετακινήσεων με την εταιρία......

Ρε παιδία, έρχεται 20.000 ευρώ συνολικά με το κλειδί και την πινακίδα στο χέρι, έλεος.... :idiot: :idiot: :idiot:

makis400

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
1)Επειδή τυγχάνει ο αδερφός μου μηχανικός αυτοκινήτων και έχω μια σχέση με Αμερική μπορώ να σου πω ότι αυτή τη στιγμή στην Αμερική οι φραγκάτοι αγοράζουνε Γερμανικό αμάξι και οι υπόλοιποι Γιαπωνέζικο. Αν παρατήρησες το συγκεκριμένο αμάξι έχει κινητήρα OHV Valve Over Head. Η τεχνολογία αυτή έχει να χρησιμοποιηθεί σε ευρωπαικό αυτοκίνητο από το 1970. Μην πω από το 60. Ο κινητήρας αυτός τεχνολογικά είναι τουλάχιστον 35 χρόνια πίσω.  Κάποιοι πιστεύουν ότι οι κινητήρες OHV  είναι πιο ανθεκτικοί αλλά αυτά είναι μπούρδες. Ο Αμερικάνος ζει σε έναν άλλο κόσμο. Φαρδιοί δρόμοι, φθηνά καύσιμα γενικώς είναι στα αρχίδια του. Βάζει έναν κινητήρα του 60, ένα πλαίσιο του 70, ένα σαζμάν αυτόματο με ότι αυτό συνεπάγεται σε κατανάλωση και έλλειψη αξιοπιστίας κλπ. Τη στιγμή που ο Ιάπωνας έχει τεχνολογία VTEC , VVTI ,CVT κλπ και ο Γερμανος VANOS και βγάζει την Μ5 με κατανάλωση όχι πάνω από 16 λίτρα / 100 km είναι τα Αμερικανάκια που έχουν σκοπό να εξαντλήσουν όλα τα αποθέματα πετρελαίου !!
Κοίταξε την Alfa Romeo σύγκρινε τεχνολογία σε κινητήρες φρένα ανάρτηση με οποιοδήποτε Αμερικάνικο αυτοκίνητο και αυτά που ακούς για αξιοπιστία των Ιταλικών είναι μπούρδες. Οι δικοί μας μηχανικοί είναι άσχετοι. Για να ανοίξεις Ιταλικό κινητήρα πρέπει να έχεις αρχίδια το ίδιο ισχύει για τα VTEC της Honda.
Οι Αμερικάνοι έχουνε μπερδέψει τη βούρτσα με την πούτσα, τεχνολογία και ανάρτηση από στρατωτικά οχήματα την έβαλαν σε οχήματα πολιτικής χρήσης. Επειδή ήμουν οδηγός στο στρατό πρακτικά αυτό ξέρω τι σημαίνει !!

2)Μην κοιτάς ποτέ τα οδόμετρα σε αυτοκίνητα μεταχειρισμένα ειδικά αυτά με τα ψηφιακά είναι όλα μηδενισμένα. Μηδενίζονται πολύ απλά με ένα scanner αν δεν κάνω λάθος.

3) Πάρε ότι αμάξι γουστάρεις μην ακούς κανένα παπούτσια και αμάξι αγοράζεις μόνος σου.

4)Τη γνώμη μου είπα επειδή τυγχάνω μια ζωή μέσα στα αυτοκίνητα. Αμερικάνικο αυτοκίνητο = Μεγάλη κατανάλωση, Παλαιά αλλά δοκιμασμένη τεχνολογία.
Ο,τι πάρεις καλοτάξιδο !! 

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
ξερει κανειs τη φορολογια που ισχυει για να εισαγειs αμαξι απο αμερικη η γερμανια?

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Νομίζω αστειεύεται το autotriti....
Πρόσφατα αγόρασα ένα Pajero. ΕΙΧ 7 θέσεων, 3.000 cc V6.
To μέτρησα με ακρίβεια: 22 lt/100km εντός πόλης (Μη φανταστείτε τίποτα Σόλωνος,  Ακαδημίας και Μοναστηράκι, μιλάμε Κηφισίας, Αττική οδό, Εθνική, Πεντέλης, τέτοια).
Α-ΠΟ-ΚΛΕ-Ε-ΤΑΙ το hummer να φέρνει (εντός πόλης) κάτω απο 30 lt/100. Είναι 6 λίτρα, μόνο οι ανεμιστήρες του κλιματισμού να δουλεύουν τρώνε 2 kW!

Στην Αμερική παίδες η βενζίνα κάνει (τώρα) $2,5 το γαλλόνι (3,8 lt), δηλαδή ευρώ 0,48 το λίτρο... Είναι άλλα τα μέτρα και τα σταθμά τους εκεί.
Και επί δεκαετίες έκανε "less than a dollar a gallon..."

Τέτοια αυτοκίνητα μόνο καύλα μπορούν να διακαιολογήσουν εδώ, η οποία βεβαίως είναι σεβαστή, αλλά ΠΛΗΡΩΤΕΤΑΙ. Και σε βενζίνα, και σε ένα σωρό άλλα πράματα.
(Εγώ το Pajero το αγόρασα για ειδικούς λόγους, μόνο μακρύ τζίπ μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλω). Και φυσικά έχω και άλλο αυτοκίνητο.

Συμπέρασμα: ΜΗΝ σκέφτεται κανείς να φέρει hummer απο ΗΠΑ, θα του κοστίσει περίπου όσο θα το βρει εδώ (περιμένετε λίγο να τα βαρεθούν αυτοί που πήραν και θα δείτε που θα πάνε οι τιμές τους) και θα παντρευτεί ένα πρόβλημα απο το οποίο πολύ δύσκολα θα πάρει διαζύγιο...

Πέστα ρε Σταύρο.
ʼκου εκεί 22-23 λίτρα/100 το Χάμερ...
Μα καλά δουλευόμαστε ρε παιδιά??????
Τα 30 που λέει ο Σταύρος μπορεί να είναι και λίγα.
Έχω φίλο με Grand Cherokee 4.7 ο οποίος για να δει κάτω απο 22 λίτρα/ 100  κάνει 10 προσευχές....

...και για να μην ξεχνιόμαστε να υπενθυμίσω:

νέα τιμή (για να φύγει) 16.400 ευρώπουλα.
ʼντε ρε Jules πάρτο, ούτε εκτελωνισμό, ούτε τίποτα....

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Το οτοτριτη, έκανε μετρήσεις κατανάλωσης σε πολλά αυτοκίνητα μαζί σ' αυτο το τεστ...

μπορεί να μπέρδεψαν από τα πολλά νούμερα  ;)

gregoo

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
1
ξερει κανειs τη φορολογια που ισχυει για να εισαγειs αμαξι απο αμερικη η γερμανια?

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Επίσής χρήσιμα site για εισαγωγές μεταχειρισμένων:

Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν μένω Αγγλία μόνιμα, διαφορετικά...:

Και δεν είναι το GT-R 34... αλλά με 13k λίρες ποιός το λογαριάζει...

Post έκανα περισσότερο για να ξεφύγω από το 13... Μεγάλη πίκρα πάντως με την ελληνική νομοθεσία...

Αυτό το μοντέλο θα πάει κάπου στα 50.000 ευρώ!!!!

blindz

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Κριτικές
22
Like
40
Πόντοι
6.765
Το οτοτριτη, έκανε μετρήσεις κατανάλωσης σε πολλά αυτοκίνητα μαζί σ' αυτο το τεστ...

μπορεί να μπέρδεψαν από τα πολλά νούμερα  ;)

Παντα οι μετρησεις γινονται σε ελαγχομενο περιβαλλον με συνθηκες πολης με κανονικη κινηση και οχι Αθηνων.Το δικο μου ενω οι γερμανοι λενε καταναλωση πολης 9 περιπου λιτρα εγω δεν εχω πεσει ποτε κατω απο τα 13(μενω κοντα στο κεντρο)και εκτος πολης 7,3 και το ειχα καταφερει μονο μια φορα που πηγαινα με 100-120 σταθερο γκαζι(ειχα μια γιαγια μεσα που φοβοταν και μου ειχαν σπασει τα νευρα) Αθηνα-Πατρα και ηταν καθημερινη.Συνηθως στην Εθνικη κινουμε στα 9,5 μεσο ορο αλλα το παταω λιγο.

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ευχαριστω ρε μαγκα.μπειτε εδω και θα βρειτε ολα τα αυτοκινητα σε πολυ χαμηλεs τιμεs 

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
...να πω και κάτι άλλο που άκουσα προχτές στην TV, αλλά δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω.
Το ευρωπαικό δικαστήριο καταδίκασε την ελλάδα, για τους υπερβολικούς φόρους που βάζει στα μεταχειρισμένα 10ετίας από άλλες χώρες της ΕΕ. Έτσι μέσα στους επόμενους 2 μήνες θα εκδοθεί απόφαση με την οποία η χώρα μας θα υποχρεωθει να εναρμονίσει τη φορολογία.
Για να αντισταθμίσει τις απώλειες το υπουργειο οικονομικών σκέφτεται να αυξήσει τα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom