Περσόνα μπερδεύεις το πρόβλημα της φτώχειας με αυτό της ακρίβειας!Η ακρίβεια μας αφορά όλους!Και βέβαια δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο με ένα συλλαλητήριο!Από την άλλη μεριά όμως δεν θα πάθω και τίποτα αν μια μέρα αντί να σερφάρω 5 ώρες , σερφάρω 4 και την μία την χαραμίσω για να δω τα περιστεράκια στο Σύνταγμα!
Το συλλαλητήριο είχε μικρή συμμετοχή...πιο πολλοί ήταν οι τουρίστες και οι δημοσιογράφοι!Εδώ θα μου πεις δεν μπορούν να τα βρούνε και να κάνουν μια κοινή πορεία ( άλλοι στην Ομόνοια και άλλοι στο Σύνταγμα)
Όταν όμως μαζεύονται 20.000 για τον Παναθηναικάρχη Βγενό είναι απαράδεκτο να μην γεμίζει η Αθήνα για ένα πρόβλημα όπως αυτό της ακρίβειας!Δεν θέλω να ξανακούσω κανένα μαλακιστήρι να διαμαρτύρεται γιατί ο καφές στο Θησείο κάνει 4,5 ευρώ ενώ στην Γερμανία με τους διπλάσιους μισθούς πίνουν καφέ με 2-2,5 ευρώ!
Μ αρέσει ο διάλογος μαζί σου. Είναι εποικοδομητικός.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εσύ ΔΕΝ βλέπεις την άμεση σχέση της ακρίβειας με τη φτώχεια. Οταν κάτι είναι ακριβότερο χρόνο με το χρόνο αλλά το εισόδημά σου μειώνεται λόγω πληθωρισμού και ελάχιστων αυξήσεων πάει να πει ότι είσαι φτωχότερος με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μην μπορείς να το αγοράσεις. Φτωχός είναι και αυτός που ΚΑΙ με 3000 Ευρώ μισθό δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί.
Για τον Παναθηναικό συμφωνώ μαζί σου. Ο Ελληνας έχει χάσει τις προτεραιότητες... Σε άλλο θρεντ είπα ότι από μικρούς μας μαθαίνουν να ασχολούμαστε με ηλίθια πράγματα.
Για το παράδειγμά σου της γερμανίας υπάρχουν 2 αιτίες που διαφέρει η κατάσταση.
1.
Ο Γερμανός δεν θα πάει να πιει τον καφέ, ενώ ο Ελληνας θα πει δε γαμιέται.
2.
Το Γερμανικό κράτος θα ρίξει στον κερδοσκόπο ένα πρόστιμο που θα το θυμάται για όλη του τη ζωή..... Εδώ, εάν περάσει η αγορανομία θα πάρει το φακελλάκι της και άντε γειά....
Παλαιότερα είχα κουβέντα με άνθρωπο που είχε καφέ.... Τον ρωτάω ρε μάγκα γιατί βάζεις τον καφέ τόσο ακριβά;
Και μου απαντάει.... Αμα σου πω ΤΙ μου ζητάει ο δήμος καθε μήνα για να βγάζω τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο θα τραβάς τα μαλλιά σου..... Του λέω δεν σε πιστεύω... Μου φέρνει το παραστατικό.... Ο τύπος πλήρωνε 3000 ευρώ νοίκι στο μαγαζί και περίπου 10000 κερατιάτικα στο Δήμο για να βγάζει τραπέζια στο πεζοδρόμιο...... Του λέω τότε μη βγάζεις τραπέζια....Και η απάντηση αποστομωτική... Εάν δεν βγάλω τραπέζια ΔΕΝ βγάζω ούτε το ενοίκιο του μαγαζιού..........
Με άλλα λόγια είναι εύκολο να στοχοποιείς συνεχώς το πρόβλημα στον ιδιώτη, στον καταστηματάρχη κοκ.....
Οταν ο ληστής είναι το ίδιο το κράτος δλδ ο νομοθέτης δε βγαίνει άκρη....
Πρόσφατα διάβαζα ότι στην Ιταλία, στην χώρα της μαφίας έχει γίνει σάλος γιατί ο Μπερλουσκόνι ΣΚΟΠΕΥΕΙ να περάσει νομοθετική ρύθμιση να υπάρχει βουλευτική ασυλία για ποινικά αδικήματα.... Κάτι που στην Ελλάδα πέρασε χαλαρά λες και δεν τρέχει τίποτα.......
Αμα ο λαός είναι στόκος, το κράτος γίνεται μαφία.......
Κάποτε είχα ρωτήσει τον πατέρα μου.... Γιατί δεν πληρώνεις εφορία;
Γιατί είναι κλέφτες. ΟΚ... και τι κάνεις για αυτό;
Οτι κάνουν και οι άλλοι
Δλδ
Κλέβω και γω..........
Η ελληνική ταινία του 60 Ο κλέψας του Κλέψαντος περιγράφει πλήρως την κατάσταση στην Ελλάδα......
Οταν ο πολίτης δεν εμπιστεύεται το κράτος ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σεβαστεί και τον συμπολίτη του.
Τελεία.