Νέα

Ακρίβεια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 317
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
O Henry Ford συνειδητοποίησε τι ακριβώς αρνούνται να δεχτούν οι σημερινοί ιθύνοντες της βιομηχανίας και της χρηματοδότησης.
Εάν οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται επαρκώς για την προσφερθείσα εργασία τους -και εφ'όσον οι αμοιβές τους δεν συμβαδίζουν με την παραγωγή- έπειτα η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί επειδή οι καταναλωτές δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν τα πράγματα που παράγουν.
Simple as that...

Back to Greece / come with me gia na tin vreis, na glentisoume together...

η Ελλάδα σαφώς και δεν μπορεί να επωφεληθεί από οικονομίες κλίμακος ΑΛΛΑ η δόλια και επιτηδευμένη ανυπαρξία βιομηχανικής παραγωγής οδήγησε στην δημιουργία ενός υδροκεφαλ(λικ)ου τομέα παροχής υπηρεσιών.Services που λένε και στο χωριό μου από υπηρέτες ή πιο μοντερνιστί μεσάζοντες, οι οποίοι φυσικά και παρουσιάζουν τεράστιο έλλειμα επαγγελματσισμού αλλά και κοινωνικής ευθύνης.

Το κράτος συντηρεί τον κοινωνικό ιστό δίνοντας μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ελλείψει ιδιωτικού τομέα βιομηχανίας θα ήταν μακροχρόνια άνεργοι κι ως εκ τούτου θα πίεζαν κι άλλο τις αμοιβές προς τα κάτω, εφόσον θα υπήρχε τεράστια ζήτηση εργασίας σε μία αγορά που συρρικνώνεται. Εκτός αυτού, το ελληνικό κράτος δεν (θέλει να) διαθέτει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό ελέγχου αισχροκέρδειας, λόγω του ότι δεν είναι προς το συμφέρον του να ελέγξει αυτούς που συντηρούν τα ελληνικά νοικοκυριά με τις ελλεεινές θέσεις εργασίας που παρέχουν και οι οποίες αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να καλυφτούν κάπως με νέες αχρείαστες προκυρήξεις προκειμένου να μην καταλήξουμε στην Αφρικανική ¨Ηπειρο.

Το ξένο κεφάλαιο λόγω των παραπάνω συνθηκών συνεχίζει να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα με Ευρωπαικούς θεσμούς όμως, όπου βέβαια το κράτος είναι ο μεγαλύτερος εγχώριος επενδυτής. Κάθε πολυεθνική λοιπόν δημιουργεί ένα σύστημα alla Siemens, το οποίο θα της δώσει την δυνατότητα λαδώνοντας κρατικούς λειτουργούς να εισέρθει σε μία αγορά ανεξέλεγκτη, όπου ισχύει ο νόμος της ζούγκλας και το δίκαιο του ισχυρού.

Ως πολυεθνική λοιπόν σε (συνήθως) ολιγοπωλιακές συνθήκες αγοράς έχει τρομερή ισχύ που δεν ελέγχεται από το κράτος, ανταγωνισμό μόνο από άλλες πολυεθνικές και καθόλου από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να καθορίζονται κενρικά υψηλές τιμές χωρίς να λαμβάνεται ο (ούτως ή άλλως γελοίος) νόμος της εγχώριας προσφοράς και ζήτησης.

Είναι η πεμπτουσία του σλόγκαν Live your myth in Greece! :helpplea: :helpplea: :helpplea:

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Ξέρεις πόσα Πανεπιστήμια υπάρχουν στην Αγγλία; Απαντάω εγώ.. Όχι δεν ξέρω.. Άλλο το LSE kai άλλο ένα αποτυχημένο στο Μπρίστολ... Τυχαία τα παραδείγματα... Σ  Ο  Β  Α  Ρ  Ε  Υ  Τ  Ε  Ι  Τ  Ε......
ρε μπας και εχεις πτυχιο απο κανα bca και καθεσαι και μας την λες? :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
παντως  αυτο που πες για πανεπιστημια αγγλιας και επιπεδο σπουδων εχεις χιλια δικια και το χω δει και στον τομεα μου με τα ματια μου...επιπεδο παλιου τεχνικου λυκειου ειχε ιδιες γνωσεις με τελειοφοιτο αγγλικου πανεπιστημιου σε ενα τομεα που ασχολουμαι...
το θεμα δεν ειναι που εχω δικαιο,αλλα που αδικο..
περαν καποιων παντελως αστειων αντιπαραθεσεων με ορισμενους χαζοχαζους,κανεις δεν μπορεσε να τεκμηριωσει οτι εχω καπου λαθος..
δεν περιαυτολογω,απλα λεω οτι & να βρεθει κανας μαλακας να τους ανοιξει τα ματια,αυτοι ειναι τοσο εμπαθεις βλακες που το γυρνανε στην φτηνη ειρωνια επιπεδου νηπιων..
λες & εχουμε βγαλει τα τσουτσουνια μας & τα μετραμε ενα πραγμα..
γι' αυτο δεν συμμετεχω συχνα σε αλλα θρεντς πλην των αθλητικων & των τσοντοφωτογραφιων..
ποιος ο λογος???
μαλακες ξυπνανε,μαλακες κοιμουνται με την δικαιολογια στο εαυτο τους ετοιμη..
δεν πανε να γαμηθουν..
στα παπαρια μου..

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
καλα ρε σεις και το 197 κατι ειχαμε παλι πετρελαικη κριση και οι αρχες του 80 ηταν δυσκολες και τσουππππ οι ρχες του 90 εφεραν την ανοιξη!!!! Ολες οι κρισεις μεχρι τωρα αποδειχθηκαν κατευθυνόμενες!!

οσο για τα πτυχια ΜΟΝΟ ενας Ελληνας μπορει να κρινει 2 πανεπιστημια και ισως 2 εκπαιδευτικα συστηματα συγκρινοντας 2 ΤΥΧΑΙΟΥΣ φοιτητες!!
Γιατι κατι μαλακες Αφρικανοι-Κινεζοι-ΑΡΑΒΕΣ κλπ πανε εκει τοτε και δεν ερχονται στο μαγευτικο Ελλαντα??????????????? Αν ειναι απο το Μακαο μπορουν να πανε και στην αλλη πεσβειρα της υψηλης εκπαιδευσης την Πορτογαλλία!!!

Εμενα παντως μεταπτυχιακος Βρεττανος καθηγητης μου ειχε πει οτι το επιπεδο των ΕΛΛΗΝΩΝ ειναι για τα μπαζα  (σε συγκριση μαλιστα και με  κατι MALACCES απο την Μαλαισια)

Ασχετο αλλ μου ηρθε σε μια αποθηκη ο οδηγος (δασκαλος στο πτυχιο) φορτωνει μαζι με 2 εργατες εμπορευματα στο τελος θελει να μετρησει ποσα πηρε του λένε 34 κουτες με 52 κομματια αρα 34Χ52. λεει αυτος "ρε παιδια υπαρχει κανα στυλο να κανω τον πολλαπλασιασμο" οι εργατες λένε οχι και μετα απο λιγο" ελα ρε μαγκα 1768 ωραιος δασκαλος θα γινεις που δε μπορεις να κανεις πολλαπλασιασμο χωρις χαρτι και μολυβι". παντα υπήρχε μια κακια στον σπουδασμενο απο τον μη!!!!!!!!!!!!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
το θεμα δεν ειναι που εχω δικαιο,αλλα που αδικο..
περαν καποιων παντελως αστειων αντιπαραθεσεων με ορισμενους χαζοχαζους,κανεις δεν μπορεσε να τεκμηριωσει οτι εχω καπου λαθος..
δεν περιαυτολογω,απλα λεω οτι & να βρεθει κανας μαλακας να τους ανοιξει τα ματια,αυτοι ειναι τοσο εμπαθεις βλακες που το γυρνανε στην φτηνη ειρωνια επιπεδου νηπιων..
λες & εχουμε βγαλει τα τσουτσουνια μας & τα μετραμε ενα πραγμα..
γι' αυτο δεν συμμετεχω συχνα σε αλλα θρεντς πλην των αθλητικων & των τσοντοφωτογραφιων..
ποιος ο λογος???
μαλακες ξυπνανε,μαλακες κοιμουνται με την δικαιολογια στο εαυτο τους ετοιμη..
δεν πανε να γαμηθουν..
στα παπαρια μου..

πόσο την έχεις ρε κωλόγερε;

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Η αρνητική πλευρά
της ραγδαίας ανάπτυξης στον κόσμο..........
Καλά τα γράφει δε λέω.
Αφορά όμως το κοντινό μέλλον και δεν νομίζω οτι περιγράφει το πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζουμε.
Και αφορά, καθαρά, κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Επισκέπτης
Καλά τα γράφει δε λέω.
Αφορά όμως το κοντινό μέλλον και δεν νομίζω οτι περιγράφει το πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζουμε.
Και αφορά, καθαρά, κερδοσκοπικά παιχνίδια.
μια αποψη ειναι..
δες & αυτο για να σχηματισει ομως καποιος μια ιδεα πρεπει να διαβασει αλλα 500 αρθρα & πανω απ' ολα να ΞΕΡΕΙ να διαβαζει πισω απο τις λεξεις..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
κρεταν εχω ενα φιλο πωλητη.ξερεις ποσο εισαγει η εταιρεια το σακκουλι για μεταλλαγμενες ντοματες που δεν παθαινουν τιποτα απο ζωυφια κλπ και ποσο το πουλαει?το φερνει 120 ευρω και το σπρωχνει 950 .για κατι τοννους παραγωγης νομιζω...ο αδελφος του κολλητου μου ειναι πωλητης...και μετα λεμε για ακριβεια και το τι τρωμε και ολα σκατα.ειναι λεει ηδη μεσα τα φυτοφαρμακα και εμεις τα τρωμε οι μαλακες....κα να οι καρκινοι και οι αρρωστιες....εκτος απο ακριβεια....
Καλά όπου ακούς αγροτική παραγωγή να περιμένεις και ολίγη απο φυτοφάρμακα.
Διαφορετικά δεν γίνετε.
Για την ντομάτα που λές δεν ξέρω τίποτα, οπότε.......

Όσον αφορά όμως την ακρίβεια των προϊόντων, τα έχουμε ξαναπεί νομίζω, δεν υπάρχει έλλειψη τους.
Απλά συμμετέχουν πολλοί στην μοιρασία.

Επισκέπτης
& επειδη μιλησατε για εγγλεζικα πανεπιστημια..
το μοναδικο που μπορει να κοντραρει καπως τα αμερικανικα ειναι το

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Back to Greece / come with me gia na tin vreis, na glentisoume together...

η Ελλάδα σαφώς και δεν μπορεί να επωφεληθεί από οικονομίες κλίμακος ΑΛΛΑ η δόλια και επιτηδευμένη ........) νόμος της εγχώριας προσφοράς και ζήτησης.

Είναι η πεμπτουσία του σλόγκαν Live your myth in Greece! :helpplea: :helpplea: :helpplea:

ετσι ειναι και το παραμυθι απο "πρωταρχικο ρολο στα βαλκανια" (που δεν εχουμε) εγινε "πραγματικη συγλιση με την Ευρωπη" (που δεν θα γίνει) να φαμε καμια δεκαετια ακομα και ολο καμια μαλακια θα βρουμε για την επόμενη!!!!!!!!!

Ασε που και οι τιμες μας εχουν και το ρισκο του φεσιου μεσα και τηο (τεραστιο) τραπεζικο επιτόκιο οποτε....

Ασχετο αλλα καποτε ειπαν οτι μπορει ο καθενας να δανειστει απο τραπεζα της Ευρωπης ισχυει????

ΥΓ ΑΑΑΑ ρε Ελληνα καθεσαι στο χωριο σου και μιλας για Αγγλια και Αμερικη λες και ειναι τα Τρικαλα και η Ξανθη.  Το ΗΒ ειναι 4 φορες το Greece και η USA 30 300 φορες το UK ελεος !!!!

ΥΓ2 Ξερω και ενα πολυ καλο πανεπιστημιο στην Μινεσοτα πισω απο το σουβλατζιδικο του κυρ Ανεστη του καπετανιου. Downtown Minessota οχι παιζουμε

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
16
Οικονομολόγοι είστε όλοι;  :grin: Η τα κάνετε copy paste από πουθενά; :grin:

Y..Γ Mακάρι να ήταν μόνο το Imperial....

Επισκέπτης
  ετσι ειναι και το παραμυθι απο "πρωταρχικο ρολο στα βαλκανια" (που δεν εχουμε) εγινε "πραγματικη συγλιση με την Ευρωπη" (που δεν θα γίνει) να φαμε καμια δεκαετια ακομα και ολο καμια μαλακια θα βρουμε για την επόμενη!!!!!!!!!

Ασε που και οι τιμες μας εχουν και το ρισκο του φεσιου μεσα και τηο [size=20pt](τεραστιο)[/size] τραπεζικο επιτόκιο οποτε....

Ασχετο αλλα καποτε ειπαν οτι μπορει ο καθενας να δανειστει απο τραπεζα της Ευρωπης ισχυει????

ΥΓ ΑΑΑΑ ρε Ελληνα καθεσαι στο χωριο σου και μιλας για Αγγλια και Αμερικη λες και ειναι τα Τρικαλα και η Ξανθη.  Το ΗΒ ειναι 4 φορες το Greece και η USA 30 300 φορες το UK ελεος !!!!
αααααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
τωρα εδωσες ρεστα..
σκεψου να δανειζοσουν με 25%-35% & εμπραγματες υποθηκες 10πλασιες του δανειου οπως μεχρι πριν απο λιγα χρονια τι θα μας ελεγες..
ΞΟΥ ρε..
τραβα κλαψε παρακατω..

Επισκέπτης
μας εχει μορφωσει ο θειος λεμε..αν παρατηρησες η πλειονοτητα των "οικονομολογων" που λες,ειμαστε γαυροι..(μεσα & ο περσονας που εχει την αναλογη ερυθρολευκη παιδεια λογω οικογενειας)..

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Εγω ειμαι ιστορικος απο το πανεπιστημιο της Wikipedia του Σεξπηρ το κειμενο οντως παραηταν καλό και επιστημονικό!!!

ΥΓ Ελεος ρε πλεζουρ δεν συγκρινω με το 1821 αλλα με αλλες τραπεζες για αυτο ρωταω και Ασχετο αλλα καποτε ειπαν οτι μπορει ο καθενας να δανειστει απο τραπεζα της Ευρωπης ισχυει???

Και κανω και αλλη ερωτηση εχει κανεις εμπειρια απο Αμερικη?? Αλλα επιτοκια εχει η μια Πολιτεια και αλλα η αλλη??

ΥΓ2 Ασεπου το 1821 ηταν εποχη για εισαγωγες! Βουτουσε η δραχμη κερδιζες (αν και παλι η Τραπεζα εκανε κολπο με κατι δανεια με εγγυηση γιεν και τους γαμησε τοτε ολους που ΕΠΕΣΕ το γιεν) ενω τωρα βουτα το δολλαριο και ουτε 200€ εισαγωγη δεν τολμας να κανεις!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
  Εγω ειμαι ιστορικος απο το πανεπιστημιο της Wikipedia του Σεξπηρ το κειμενο οντως παραηταν καλό και επιστημονικό!!!
Γ2 Ασεπου το 1821 ηταν εποχη για εισαγωγες! Βουτουσε η δραχμη κερδιζες (αν και παλι η Τραπεζα εκανε κολπο με κατι δανεια με εγγυηση γιεν και τους γαμησε τοτε ολους που ΕΠΕΣΕ το γιεν) ενω τωρα βουτα το δολλα
ΥΓ Ελεος ρε πλεζουρ δεν συγκρινω με το 1821 αλλα με αλλες τραπεζες για αυτο ρωταω και Ασχετο αλλα καποτε ειπαν οτι μπορει ο καθενας να δανειστει απο τραπεζα της Ευρωπης ισχυει???

βέβαια και μπορείς. Αρκεί να υπάρχει και κάποιο υποκατάστημα να σε εξυπηρετήσει βέβαια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom