Από τη Μικρά Ασία που ήταν Ελληνική όταν Τούρκοι και Αλβανοί, πιθανόν(), να μην είχαν ανακαλύψει τη φωτιά. Το θέμα όπως πολλάκις τίθεται είναι να γίνει αντιληπτό ότι η ανξέλεγκτη μετανάστευση δεν είναι υπέρ του Έλληνα εργαζόμενου. Τώρα γιατί οι φερόμενοι ως Αριστεροί τους υποστηρίζουν...
Συμφωνώ ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση δεν είναι υπέρ όχι μόνο του Έλληνα εργαζομένου αλλά υπέρ κανενός (Έλληνα και μετανάστη). Αλλά το θέμα, όπως τέθηκε σε όσα γράφτηκαν στις προηγούμενες σελίδες, δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι μερικοί συμπατριώτες μας δεν έχουν ιδέα από τις βασικές αρχές που έχει εμπνεύσει ο ελληνικός πολιτισμός εδώ και χιλιετίες. Και το χειρότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι η έλλειψη των βασικών αυτών αρχών από αυτούς τους συμπατριώτες μας δεν αποτυπώνεται μόνο στη συμπεριφορά τους απέναντι στους μετανάστες, αλλά και σε κάθε άλλο Έλληνα με τον οποίο συναναστρέφονται καθημερινά. Και πώς θα μπορούσε φυσικά να γίνει διαφορετικά, αφού κάποιος που έχει Παιδεία και Αρχές τις εφαρμόζει αδιαφόρως αν έχει να κάνει με τα προσφιλή του πρόσωπα (γονείς, παιδιά, φίλους κλπ) ή με εντελώς άγνωστους ανθρώπους.
Περαιτέρω, ως προς το ποιος είχε ανακαλύψει τη φωτιά πρώτος, δεν έχει και τόση σημασία, όπως αποδεικνύει η πορεία της ιστορίας, καθώς και άλλοι λαοί, οι οποίοι 'ζούσαν στα δέντρα' όταν οι Έλληνες παρήγαγαν πολιτισμό, σήμερα είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς σε όλους τους τομείς.
Επίσης, το υπέρτατο κριτήριό μου στην καθημερινή μου συμπεριφορά δεν είναι το συμφέρον του Έλληνα εργαζομένου αλλά το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή οποιουδήποτε, είτε αυτός είναι Έλληνας είτε αλλοδαπός, είτε γείτονας είτε από το πιο μακρινό σημείο του κόσμου αυτού.
Και για να προλάβω μερικούς..τα παραπάνω τα γράφει κάποιος που από τότε που ψήφισε για πρώτη φορά (1989) έως και τις τελευταίες εκλογές δεν έχει ψηφίσει ποτέ άλλο κόμμα από τη ΝΔ.