Νέα

Αγορές μέσω eBay και έξοδα τελωνείων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poustalekos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Γεια σας αγαπημενοι μου φιλοι!!!
Πριν δεκα μερες αγορασα μια φωτογραφικη μηχανη απο το ebay. Για τη μεταφορα απο την Κινα επελεξα standard international postage και οχι καποια ιδιωτικη εταιρια κουριερ κλπ!
Το κοστος ηταν 600ε για τη μηχανη και 35ε μεταφορικα συνολο 635ε.
Σημερα το πρωι με πηραν τηλ απο τη DHL και μου ειπαν οτι πρεπει να παω στο αεροδρομιο να εκτελωνισω το πακετο πληρωνοντας 45ε. Απο που κ ως που το πακετο μου επεσε στα χερια της DHL αφου ειχα επιλεξει απλο ταχυδρομειο για την αποστολη? Τωρα που επιβεβαιωσα οτι ζητησα αποστολη απο ταχυδρομειο και οχι απο DHL τους ξαναπηρα τηλ και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω και αλλα 100ε που ειναι κ καλα η αμοιβη τους συν 7ε την ημερα φυλακτρα σε περιπτωση που καθυστερησω  :headbang:
Εχει περασει κανενας αλλος απο παρομοιες περιπετειες?

Α! Επισης μου ζητησαν να τους εκτυπωσω την αποδειξη (αυτη την παπαρια που σου στελνουν με email) απο το paypal! Τι το θελουν αυτο? Θα με χρεωσουν με εξτρα φορους πανω στην τιμη του προιοντος?
Αν ειναι ετσι να μαγειρεψω την "αποδειξη" και να γραψω 300ε αντι για 600?  :think:

paris2000

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Like
1
Πόντοι
1
Μου έχει τύχει. :fuck1:
Να πας μόνος σου. Θα χάσεις εκεί γύρω στην 1-2 ώρες, θα τα σκάσεις σε 3-4 γραφεία αλλά θα γλυτώσεις το νταβατζιλίκι. Αυτές οι πουτάνες οι μεταφορικές την κάνουν την ζημιά σε κάρφωσε η DHL για να κονομήσει. Πριν πολλά χρόνια νομίζω σε αυτή την σελίδα είχαμε ένα παρόμοιο θέμα. Πάντα να ζητάς gift και να μην έχουν τιμολόγιο. Κάποιες μεταφορικές (δεν εννοώ μόνο την standard international postage) δε σε δίνουν στεγνά στο τελωνείο. Ονόματα δεν θυμάμαι. Όποιος μπορεί να βοηθήσει.

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Εκει που το αγορασα στο ονομα του προιοντος ελεγε Sony Camera μπλα μπλα μπλα + gift.
Aυτο το gift σημαινει οτι ο κινεζος το εχει τιμολογησει σαν δωρο πανω στο πακετο και δεν περιλαμβανει εκει την τιμη?
Εστειλα email στον κινεζο και ρωτησα αλλα λογικα θα μου απαντησει αυριο το πρωι αφου ειναι βραδυ εκει τωρα..
Αρα το μονο αποδεικτικο της τιμης ειναι η "αποδειξη" του paypal με βαση την οποια θα με βαλουν να πληρωσω ΦΠΑ?
Οταν μιλαμε για 635ε το ΦΠΑ θα παει 146ε που ειναι λεφτα δεν ειναι αστεια!

Τα κερατιατικα με τη DHL δεν παιζει να τα γλυτωσω αφου μεχρι και στην "αποδειξη" λεει standard international shipping?
Πως γινεται αυτο? Στεκεται ο τυπος απο τη DHL εξω απο το αεροπλανο και παιρνει οτι του καυλωσει?  :think:

pinboy

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Like
17
Πόντοι
1
Φιλε μου και γω την εχω παθει απλα τα πληρωνεις και απο δω και περα μονο με δημοσιο ταχυδρομιο εγω εδωσα 200 ευρω εξτρα για ενα μοτερ κατερπιλαρ τα εβαλα απο την τσεπη για να μην νομιζει αυτος που το θελε οτι πηρα και μιζα και απο τοτε μονο για παρτη μου αγοραζω και δημοσιο ταχυδρομειο εννοειται!

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
ρε συναγωνιστες ας κανει καποιος ενα κοπο να εξηγησει πως λειτουργει η φαση paypal.
που σκατα αγοραζω?

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.951
Πόντοι
606
αφου αγορασες απ'το αμερικανικο ebay καλα να παθεις

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.875
Πόντοι
11.585
οτι περνεις απο κινα και εκτος ευρωπαικης ενωσης, εαν ειναι μεγαλης αξιας περναει τελωνειο, και με απλο ταχυδρομειο να ερχοταν, παλι τελωνειο θα περνουσε, επρεπε να το ηξερες, μην τροποποιησεις το τιμολογιο απο το paypal, κατα μεγαλο ποσοστο ο κινεζος εξω απο το δεμα εχει κολησει ταμπελακι που γραψει οτι μεσα εχει φωτογραφικη μηχανη και την αξια του δεματος.

DENIRO

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
2
Like
93
Πόντοι
0
Λοιπόν επειδή εχω μεγάλη εμπειρία απο εισαγωγές απο Κίνα θα σου πω τα εξης:Πρωτον πρεπει να στειλεις την πληρωμη απο το Paypal.Μην τολμησεις να την αλλαξεις κ να βαλεις πιο μικρη γιατι δεν θα στην δεχτούν και θα το πανε με τεκμαρτο που δεν σε συνφέρει.Υπολόγισε οτι για αξια 600 θα πληρωσεις περιπου 160€ αν κανεις τον εκτελωνισμο μονος σου κ οχι η κουριερ.Αν στο πανε με το τεκμαρτο δεν προκειται να πεσεις κατω απο 300€.
Παντα μα παντα φερνεις με Ems που συνηθως περνανε χωρις δασμους.Υπαρχει κ εκει η πιθανοτητα να στο σταματησουν αλλα ειναι μικρη.
Εσενα σε καρφωσε η dhl για να παρει το κερδος της.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
517
Like
71.939
Πόντοι
41.129
ειμαι νεος στις αγορες στο ebay, προς το παρων εχω κανει αγορες απο αγγλια, αμερικη (καλιφορνια) και κινα, αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα βεβαια δεν εκανα μεγαλες αγορες,πηρα θηκες για κινητο και ενα ωραιο μπουφανακι ....   :dancing: :dancing: :dancing: ολες ειχαν free shiping εκτος απο αυτην την παραγγελια που εκανα τωρα που ειχε μεταφορικα 11 ευρω απο κινα αλλα μου εστειλε μυνημα ο seller οτι θα παει μεσω χον κογκ ...

επισης μια ερωτηση , αν ο φιλος που τον καλεσαν στο τελωνειο αρνηθει να παει τι γινεται ? χανει τη μηχανη και τα ευρω ?

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Αγορές μόνο από Ευρωπαική Ένωση. Οτιδήποτε αξιας πάνω από 23 Ευρώ από άλλη χώρα μπορεί να φορολογηθεί. Το κόλπο με το Gift και Sample πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πιάνει.
Αν για τον όποιοδήποτε λόγο παραγγείλουμε από άλλα κράτη πάντα προτιμούμε τα κρατικά ταχυδρομεία. Εκεί ίσως γλυτώσουμε τα γαμησιάτικα.
Ειδεικά οι εταιρείες courier το έχουν παραγαμήσει.
Επίσης USPS είναι τα Δημόσια ταχυδρομεία των ΗΠΑ. Καμία σχέση με UPS.

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.307
Πόντοι
1.106
Όταν αγοράζουμε απο το Internet ρωτάμε και κάνανε φίλο μας διαβάζουμε τους όρους δεν ειναι για ομορφιά
Οποιαδήποτε αγορά απο ΗΠΑ/Αυστραλία κατα 90% ειναι ασύμφορη λογω ταχυδρομικα(ασε τα τέλη)
Το ebay εχει τους όρους και στα ελληνικά μη βαριέσαι να τους διαβάσεις
Το PayPal επίσης
Στο PayPal και ebay σημειωτέον δεν χώρανε ελληνικιστικες εξυπναδες

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Πριν χρόνια είχα παραγγείλει 2 πρωτεϊνες από Αμερική για Θεσσαλονίκη. Το απλό ταχυδρομείο και η κούριερ είχε ίδια τιμή, οπότε διάλεξα την κούριερ η οποία ήταν Fedex. Η Fedex στην Ελλάδα δεν είχε (τότε τουλάχιστον) δικό της υποκατάστημα οπότε τις μεταφορές εντός Ελλάδας της έκανε η μεταφορική Βεϊνόγλου.
Το προϊνόν έφτασε στην Αθήνα όπου και καλά το έπιασαν οι τελωνειακοί και το δέσμευσαν. Με πήραν τηλέφωνο από τη Βεινόγλου και μου λένε ότι πρέπει να πληρώσω περίπου 150 Ευρώ  . Τους ζήτησα να μου στείλουν τιμολόγιο και βλέπω μέσα στο τιμολόγιο το οποίο ήταν ένα απλό Excel...Φόρος (το οποίο είναι το ΦΠΑ που το πληρώνεις για είδη που έρχονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), Αποθήκευτρα 25 Ευρώ, Πρακτορειακά (δε θυμάμαι) και τέλος Αμοιβή 70 Ευρώ.....Στις ερωτήσεις μου, μου είπαν ότι τα αποθήκευτρα είναι γιατί στο Ελευθέριος Βενιζέλος η αποθήκη είναι ιδιωτική και από την πρώτη ημέρα που δεσμεύεται το είδος πρέπει να τα πληρώσω, και η αμοιβή μου λέει αφορά τον εκτελωνιστή που είναι εξωτερικός συνεργάτης της Βεϊνόγλου.
Μετά από πολλούς καβγάδες έφτασα να μιλάω με το διευθυντή, ο οποίος στην αρχή πήγε να με πείσει ότι είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να προσλάβω εκτελωνιστή, με το που είδε ότι ήξερα τι μου γίνεται μου είπε ότι δεν εννοούσε αυτό και λάθος κατάλαβα. Στη συνέχεια τον ρώτησα πώς είναι δυνατόν να με χρεώνει έναν δικό του εξωτερικό συνεργάτη...και μου λέει με ύφος "Και ποιος θέλετε να την κάνει τη διαδικασία εκτελωνισμού ο υπάλληλος της Fedex?". Πρώτον του λέω δεν είσαι η Fedex είσαι η Βεινόγλου που διενεργεί τις μεταφορές της Fedex στην Ελλάδα, δεύτερον εφόσον εκπροσωπείς τη Fedex θα πρέπει να εφαρμόζεις αυτά που διαφημίζει η Fedex, η οποία λέει ότι εγώ οφείλω να πληρώσω ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ, μέσα στους οποίους φυσικά και δεν είναι ούτε τα αποθήκευτρα μιας ιδιωτικής αποθήκης, ούτε σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ένας ιδιώτης εκτελωνιστής και τέλος τον ρώτησα αν η μαμά Fedex ξέρει γι' αυτές τις χρεώσεις γιατί είχα παραγγείλει και στο εξωτερικό μέσω της Fedex και δε μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο.....Απάντηση "Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες χώρες αλλά στην Ελλάδα έτσι είναι...αν θέλετε ελάτε Αθήνα για να το εκτελωνίσετε μόνος σας για να δείτε αν θα μπορέσετε (!!!) αλλιώς μπορούμε να σας το στείλουμε Θεσσαλονίκη για να το εκτελωνίσετε εκεί με επιπλέον κόστος κοντά στα 100 Ευρώ (διπλά πρακτορειακά, έξτρα μεταφορικά κτλ.) οπότε σε συμφέρει να πληρώσεις τον εκτελωνιστή μας." Του λέω ότι δεν πρόκειται να πληρώσω τίποτα και απλά να τα στείλει πίσω στην Αμερική όπως και έγινε. Και απορώ ποιος πλήρωσε τα αποθήκευτρα, τα πρακτορειακά και τις άλλες τόσες μαλακίες αφού τελικά δεν τα πλήρωσα εγώ. Ενημέρωσα το μαγαζί στην Αμερική ότι θα τους έρθουν πίσω και να μου τα ξαναστείλουν με κανονικό ταχυδρομείο (Μου στοίχισε δηλαδή extra $50 μεταφορικά ή αλλιώς 35 Ευρώ αντί για 150 που μου ζητούσε ο Βεινόγλου).

Αργότερα που γνώρισα ένα παιδί από το τελωνείο (τελωνειακό, όχι εκτελωνιστή) μου είπε ότι αν είναι μικρό το πακέτο και έχουω και δουλειά εκείνη την ώρα (να εκτελωνίζουν τίποτα container) το πιο πιθανό είναι να το περάσουν έτσι και να μην πληρώσεις ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν το ΦΠΑ....ακόμη και αν το σταματήσουν στο τελωνείο, θα πληρώσεις μόνο το ΦΠΑ 23% επί την τιμή τιμολογίου, και κάτι τέλη που είναι γυρω στα 10 Ευρώ. Γι' αυτό μου είπε ΠΑΝΤΑ με απλό ταχυδρομείο. Αυτό πρέπει να το συνεννοείσαι με το μαγαζί από το οποίο αγοράζεις.
Επίσης μου είπε ότι αν πήγαινα να εκτελωνίσω τις πρωτεϊνες μόνο σου και έβλεπαν ότι δεν είσαι γνωστή φάτσα του κυκλώματος των εκτελωνιστών θα μου ζητούσαν, έγκριση από τον ΕΟΦ της Αμερικής, έγκριση από το χημείο του κράτους από το οποίο έπρεπε να γίνει δειγματοληψία και χημική ανάλυση και γενικότερα ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Οπότε αν τελικά κατάφερνα να το περάσω θα μου έπαιρνε 1 μήνα. Όταν σκάει εκτελωνιστής από το 70άρι που πάιρνει από σένα δίνει τα 20-30 στα διάφορα γραφεία και τελειώνει σε 5 λεπτά.

Για την ιστορία έστειλα ένα mail στη Fedex με το τιμολόγιο του Βεϊνόγλου (αφού τα είχα στείλει βέβαια πίσω) αλλά δεν πήρα καμιά απάντηση.

Δηλαδή για να καταλάβεις οι τελωνειακοί το κάνουν σχεδόν αδύνατον να εκτελωνίσω εγώ ένα είδος, για να προσλάβω εκτελωνιστή και να τους λαδώσω μέσω μεσάζοντα που τον ξέρουν και ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους καρφώσει για το λάδωμα. Γι' αυτό πριν από μερικά χρόνια που πήγαν να περάσουν μέτρο να γίνονται όλοι οι εκτελωνισμοί μέσω Internet είχαν ξεσηκωθεί εκτελωνιστές και τελωνειακοί

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
οτι αγορασα απο Αμερικη σε χρηματικα ποσα που οριοθετουνταν απο 60 εως 100 ευρω (μαζι με τα ταχυδρομικα) μεσω USPS δεν πληρωσα ποτε τελωνειο κ ηρθαν στην πορτα μου με τα Ελτα με χρεωση 5 ευρω...σε μερικες περιπτωσεις δεν πληρωσα κ τιποτα...τελευταια παραγγελια μου τελη Ιουλιου εφερα αντικειμενο αξιας 70 ευρω κ μου ρθε ατελωνιστο....ψωνιζω απο το 08 στο ebay.
Τελευταια εχουν προστεθει τα Import charges, οπου διαβαζοντας απο Ελληνες χρηστες που ετυχε να τα προ-πληρωσουν,δεν πληρωσαν τιποτα στα Ελληνικα τελωνεια ακομη κ με ups,fedex κτλ λογω οτι λογω του οτι βλεπανε στο τελωνειο οτι εχει ηδη προπληρωθει ο εκτελωνισμος του προΐοντος, με αποτελεσμα να μην μπορουν να βαλουν τα γνωστα τους καπελα...

(απλα αυτα τα προΐοντα πηγαινουν με τις εκαστοτε εταιρειες πρωτα σε Ευρωπαΐκες αποθηκες (αποδιδεται εκει το τελος εκτελωνισμου)κ επαναταχυδρομουνται  κ εισαγονται στην συνεχεια Ελλαδα ατελως λογω ΕΕ....χανει το κρατος το ΦΠΑ,αλλα εσεις βγαινετε κερδισμενοι.)
αυτα τα ολιγα...

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Γεια σας αγαπημενοι μου φιλοι!!!
Πριν δεκα μερες αγορασα μια φωτογραφικη μηχανη απο το ebay. Για τη μεταφορα απο την Κινα επελεξα standard international postage και οχι καποια ιδιωτικη εταιρια κουριερ κλπ!
Το κοστος ηταν 600ε για τη μηχανη και 35ε μεταφορικα συνολο 635ε.
Σημερα το πρωι με πηραν τηλ απο τη DHL και μου ειπαν οτι πρεπει να παω στο αεροδρομιο να εκτελωνισω το πακετο πληρωνοντας 45ε. Απο που κ ως που το πακετο μου επεσε στα χερια της DHL αφου ειχα επιλεξει απλο ταχυδρομειο για την αποστολη? Τωρα που επιβεβαιωσα οτι ζητησα αποστολη απο ταχυδρομειο και οχι απο DHL τους ξαναπηρα τηλ και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω και αλλα 100ε που ειναι κ καλα η αμοιβη τους συν 7ε την ημερα φυλακτρα σε περιπτωση που καθυστερησω  :headbang:
Εχει περασει κανενας αλλος απο παρομοιες περιπετειες?

Α! Επισης μου ζητησαν να τους εκτυπωσω την αποδειξη (αυτη την παπαρια που σου στελνουν με email) απο το paypal! Τι το θελουν αυτο? Θα με χρεωσουν με εξτρα φορους πανω στην τιμη του προιοντος?
Αν ειναι ετσι να μαγειρεψω την "αποδειξη" και να γραψω 300ε αντι για 600?  :think:

Πουσταλεκο, αν ξαναψωνισεις απο Ιντερνετ να επιλεγεις μονο Αμαζον!
Το E-Bay γαμιεται!

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
αφου αγορασες απ'το αμερικανικο ebay καλα να παθεις

Καυλιαρη απο το ebay.gr αγορασα! Τι διαφορα εχει αν ειναι gr ή com η μαλακια ειναι οτι ηταν ακριβο προιον μεσω κινας!

Φιλε μου και γω την εχω παθει απλα τα πληρωνεις και απο δω και περα μονο με δημοσιο ταχυδρομιο εγω εδωσα 200 ευρω εξτρα για ενα μοτερ κατερπιλαρ τα εβαλα απο την τσεπη για να μην νομιζει αυτος που το θελε οτι πηρα και μιζα και απο τοτε μονο για παρτη μου αγοραζω και δημοσιο ταχυδρομειο εννοειται!

Το ηξερα οτι τα ιδιωτικα κουριερ σε γαμανε για αυτο οπως γραφω και στο πρωτο ποστ επελεξα αποστολη με international standard postage με 30ε! Αλλα μικροπραγματα αξιας μεχρι 5ε που αγορασα με standard postage ειχαν δωρεαν μεταφορικα αυτο επειδη θα ειναι πιο μεγαλο πακετο πηγε στα 30ε. Πως κατεληξε στα χερια της DHL δε μπορω να καταλαβω!

timi.jpg

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Υπολόγισε οτι για αξια 600 θα πληρωσεις περιπου 160€ αν κανεις τον εκτελωνισμο μονος σου κ οχι η κουριερ.Αν στο πανε με το τεκμαρτο δεν προκειται να πεσεις κατω απο 300€.

οτι περνεις απο κινα και εκτος ευρωπαικης ενωσης, εαν ειναι μεγαλης αξιας περναει τελωνειο, και με απλο ταχυδρομειο να ερχοταν, παλι τελωνειο θα περνουσε, επρεπε να το ηξερες, μην τροποποιησεις το τιμολογιο απο το paypal, κατα μεγαλο ποσοστο ο κινεζος εξω απο το δεμα εχει κολησει ταμπελακι που γραψει οτι μεσα εχει φωτογραφικη μηχανη και την αξια του δεματος.

Εχω στειλει μηνυμα στον κινεζο και τον ρωτησα αν εχει γραψει τιμη στο πακετο ή αν απλα εγραψε gift επειδη στην περιγραφη του προιοντος εγραφε gift στο τελος ισως να εννοει αυτο!
Τωρα αν τροποποιησω την τιμη απο 600ε στα 200ε σιγα μην το καταλαβει ο εκτελωνιστης! Τι ειναι φωτογραφος ή παντογνωστης? Θα βλεπει καθε μερα τις διαφημισεις του media markt που πουλανε καμερες με 60ε νομιζω τα 200ε θα του φανουν ευλογα ετσι δεν ειναι?
Εχει το δικαιωμα να ανοιξει το πακετο και να δει τι καμερα ειναι? Γιατι αν μπει στον κοπο να ψαξει ποσο την πουλανε στην Ελλαδα για να την κοστολογισει με βαση τις τιμες εδω τοτε τη γαμησα!!
Εκτος απο αυτο δεν ειναι μεγιστη παρανοια να σου κοστολογουν το ΦΠΑ με βαση το email απο το paypal?  :uglystupid:

Πουσταλεκο, αν ξαναψωνισεις απο Ιντερνετ να επιλεγεις μονο Αμαζον!
Το E-Bay γαμιεται!

Θα το εχω υποψη μου καυλιαρη!!

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.875
Πόντοι
11.585
περημενε να δεις τι θα σου πει ο κινεζος, το gift που λεει στην περιγραφη, μαλλον εννοει καποιο δωρο μαζι με την καμερα,
και να πληρωσεις τα γαμησιατικα, παλι φτηνα σου βγενει απτο να την αγορασεις απο εδω, αλλα γιατι.??

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Αυριο το πρωι θα παω στο αεροδρομιο να δω τι θα παιχτει.. ελπιζω μεχρι τοτε να εχει απαντησει ο κινεζος!

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
Εγω εφερα μια σκηνη απο ισραηλ .  Tην πατησα με το eBay . Η σκηνη εκανε 80€ κ με πηραν τηλ απο το αεροδρομιο , πηγα απο εκει κ πληρωσα 80 ευρω κ εκανα τον εκτελωνισμο , μονος μου , γυρναντας απο γραφειο σε γραφειο ..
Εαν πληρωνα εκτελωνιστη θα μου κοστιζε συν 160 ευρω , δηλαδη θα πληρωνα 80 +160= 240 !!!!!
Τηνν πατησα κ ετσι κ εξαλου μου κοστισε η σκηνη τα διπλα απο την τιμη στο ebay

Πριν εξι χρονια, ολα αυτα ...

public35

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ αγοράζω σπάνια εκτός ΕΕ. Να αγοράζεις απο το ebay.co.uk, ebay.de το γερμανικό. Έχω πάρει κατι γυαλιά που έκαναν 150 ευρώ νομίζοντας ότι ήταν απο Αυστρία(.au) αλλά τελικα παρόλο που ήταν απο Αυστραλία δεν πληρωσα τελωνείο. Απο Κίνα αγορασα και ένα tablet με 80 ευρώ απο το το οποίο λειτουργεί ακόμη παρόλο που μου έπεσε κάτω... και πάλι δεν πληρωσα τελωνείο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom