Νέα

Αγορές μέσω eBay και έξοδα τελωνείων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poustalekos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Καλημέρα συναγωνιστές.
Μιλώντας για το eBay, ΔΕΝ παίζει ρόλο η επέκταση (gr, co.uk, fr, au κτλ) στο site αλλά το ships from (ή item location), από που στέλνονται τα προϊόντα δηλαδή. Έχω αγοράσει περισσότερες από 10 φορές απ' το eBay.com, κυρίως μπλιμπλίκια όπως αντάπτορες, γκατζετάκια, θήκες κτλ και πάντα προσέχω το από που στέλνονται τα προϊόντα. Ένας "κανόνας" είναι να μην αγοράζω ογκώδη αντικείμενα από Ανατολή, για παράδειγμα αγόρασα ένα σετ ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι και προτίμησα από Αγγλία. Επίσης, λόγω επαγγελματικής εμπειρίας σε εκτελωνισμούς, θέλω να σας πω τα εξής:
1) Για να γίνει εκτελωνισμός, χρειάζεσαι τιμολόγιο ή proforma invoice. Ακόμα και αν τα έχει επισυνάψει ο Κινέζος (σπάνιο, συνήθως απλά δηλώνουν μία αξία), πρέπει να προσκομίσεις το δικό σου αντίγραφο.
2) Ο ΦΠΑ που καλείσαι να πληρώσεις δεν είναι ακριβώς 23% αλλά λίγο περισσότερος. Υπόλογίζουν την τιμή CIF, προσθέτουν ένα ποσοστό και ΜΕΤΑ υπολογίζουν το 23% ΦΠΑ.
3) Για τον εκτελωνισμό υπάρχουν κάποιες στάνταρ χρεώσεις (χαρτόσημα κτλ), ανεξαρτήτως του τι θα εκτελωνίσεις.
4) ΠΟΛΥ δύσκολα θα γλιτώσεις τα έξοδα της DHL, εκτός κι αν βρεις γάτο εκτελωνιστή.
Αυτά...  

Seihis

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2010
Like
7
Πόντοι
16
Λοιπόν επειδή εχω μεγάλη εμπειρία απο εισαγωγές απο Κίνα θα σου πω τα εξης:Πρωτον πρεπει να στειλεις την πληρωμη απο το Paypal.Μην τολμησεις να την αλλαξεις κ να βαλεις πιο μικρη γιατι δεν θα στην δεχτούν και θα το πανε με τεκμαρτο που δεν σε συνφέρει.Υπολόγισε οτι για αξια 600 θα πληρωσεις περιπου 160€ αν κανεις τον εκτελωνισμο μονος σου κ οχι η κουριερ.Αν στο πανε με το τεκμαρτο δεν προκειται να πεσεις κατω απο 300€.
Παντα μα παντα φερνεις με Ems που συνηθως περνανε χωρις δασμους.Υπαρχει κ εκει η πιθανοτητα να στο σταματησουν αλλα ειναι μικρη.
Εσενα σε καρφωσε η dhl για να παρει το κερδος της.

Απόλυτα σωστός ο.. παίκτης  ;)
Αγορές από ebay ναι αλλά μόνο από τα site που είναι σε Ε.Ε. και αποστολές φυσικά και πληρωμές πάντα μόνο μέσω paypal γιατί πλέον καλύπτουν σχεδόν τα πάντα + ταχυδρομικά.
Εκτός Ε.Ε. αποστολές μέσω του Ταχυδρομείου μόνο και ΠΟΤΕ με Courier.
Την είχα πατήσει και εγώ πριν χρόνια φέρνοντας ανταλλακτικά..Hot swap για έναν server και επειδή η κυρία που έκανε τον έλεγχο στο τελωνείο δεν είχε ξαναδεί αναγκάστηκα να πληρώσω κάπου 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Βέβαια όλη την ιστορία πάντα την κάνουν οι κωλο εταιρείες για να βγάλουν την προμήθεια.
Ειδικά oi TNT, FEDERAL, UPS είναι για πυροβολισμούς κανονικούς.
Για αυτό και όταν έχω αποστολές με εταιρείες από Ε.Ε. τους βγάζω το λάδι στην κυριολεξία μέχρι να παραδώσουν.

Να θυμάσαι ότι στο τελωνείο ειδικά όταν η αποστολή είναι με Ταχυδρομείο πολύ σπάνια ανοίγουν μικρά δέματα. Απ όπου και αν τα στέλνουν.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Για την "μυστήρια" εμπλοκή της DHL (αντί του ΕΛΤΑ) υπάρχει η πιθανότητα να έχει γίνει το εξής:

Στη Γερμανία δεν υπάρχει πια ΕΛΤΑ (το παλιό Deutsches Bundespost έχει πουληθεί ολοκληρωτικά στην DHL). Αυτό που πάνε να κάνουν κι εδώ δηλαδή, που θέλουν να πουλήσουν τα ΕΛΤΑ σε κάποιον ιδιώτη.

Δες εδώ
και κάτω δεξιά στη σελίδα θα δεις ότι είναι "DHL partner".
Και εδώ

Οι αποστολές από Κίνα δεν δρομολογούνται Κίνα > Ελ.Βενιζέλος γιατί δεν υπάρχει κατευθείαν πτήση. Δρομολογούνται Κίνα > Γερμανία, όπου γίνεται "ανακατάταξη" των φορτίων και προωθούνται από τους γερμανούς στους επόμενους προορισμούς.
Εκεί κάπου, επειδή η αποστολή είναι [κρατικό ταχυδρομείο Κίνας > κρατικό ταχυδρομείο Γερμανίας] η DHL Γερμανίας (που ΕΙΝΑΙ το κρατικό ταχυδρομείο Γερμανίας) αποφασίζει (γιατί έτσι γουστάρει) και το στέλνει εδώ στην DHL Ελλάδος, και όχι στον ΕΛΤΑ, που είναι το κρατικό ταχυδρομείο της Ελλάδας. Ότι θέλουν κάνουν.

Αυτή την εξήγηση μπορώ να δώσω....

Και είναι ένας λόγος που δε χωνεύω αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις.

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Ευχαριστω για τις απαντησεις! Σημερα τελειωσε η περιπετεια μου και ηθελα να γραψω και εδω τι εγινε για να μην περασει κανεις αλλος τα ιδια!

Πηγα σημερα το πρωι στη DHL στο αεροδρομιο. Εκει με το καλημερα σας σκαω 30 κατι ευρω για να μου βγαλουν τα απαραιτητα χαρτια με τα οποια πηγα μεσα στις αποθηκες για να παρω 2-3 σφραγιδες. Εκει γινεται και η κοστολογηση του προιοντος. Η κυριουλα εκει με ρωτησε τι ειναι και ζητησε την αποδειξη του paypal, αυτο το email που σου στελνουν δηλαδη και σου λενε ποσο σε χρεωνουν οταν κανεις αγορα. Την ρωτησα στα ισια χωρις μαλακιες: "Αυτος ειναι ο μονος τροπος να αποδειξουμε ποσο κοστιζει το προιον? Ο κινεζος δεν παιζει να εχει βαλει μεσα στο πακετο τιμολογια κλπ που θα ληφθουν υποψην?" Και μου ειπε οτι η κοστολογιση γινεται με αυτο το ηλιθιο email και μονο! Δεν υπαρχει καποιο τιμολογιο στο πακετο, κατι που διαπιστωσα και εγω αργοτερα οταν το παρελαβα. Ειχα μαζι μου την κανονικη "αποδειξη" και την πειραγμενη την οποια και της εδωσα. Στην "αποδειξη" αυτη ειχα αλλαξει το 6 απο το "600ε" με 3 και εγραφε "300ε" οποτε πληρωσα το μισο ΦΠΑ. Θα μπορουσα πολυ ανετα να γραψω οτι κοστιζει ακομα λιγοτερο (σε λογικα πλαισια παντα) αφου κανενας ελεγχος δε γινεται!

Στη συνεχεια με στειλανε στο κεντρικο τελωνειο, αλλο κτηριο δηλαδη 400 μετρα πιο κατω. Προσοχη αν πατε με αμαξι εκει γιατι δεν επιτρεπεται πουθενα το παρκαρισμα και οι μπατσοι γραφουν συνεχεια! Πηρα και απο εκει 4-5 υπογραφες απο κατι τυπους σε διαφορους γκισεδες που ευτυχως ηταν διπλα διπλα και δεν ειχε ουρες. Εκει στον γκισε της τραπεζας της ελλαδος πληρωσα και το ΦΠΑ που βγηκε λιγο πιο πανω απο 70ε.
Με ολα τα χαρτια μου συμπληρωμενα επεστρεψα στα κτηρια της DHL.
Πισω στα ταμεια της DHL πληρωσα 12ε ακομα εργατικα, κατι εξωφρενικο κατα τη γνωμη μου αφου αυτα τα λεφτα ειναι κυριολεκτικα για το τιποτα! Για να μεταφερουν το δεματακι 10 μετρα στην αποθηκη!
Στη συνεχεια με το τελευταιο χαρτι που πηρα απο τα ταμεια πηγα στην αποθηκη οπου παρελαβα το δεμα και εφυγα. Το δεμα ηταν μεσα σε ζελατινα ταινια και 4-5 στρωσεις απο αυτη τη μαλακια με τις φουσκαλες οποτε σιγα μην το ανοιγαν!
Γενικα παντως το προσωπικο της DHL ηταν πολυ ευγενικο και εξυπηρετικο.
Συνολικος χρονος που εφαγα για ολες αυτες τις διαδικασιες: λιγο παραπανω απο μια ωρα.
Συνολικα λεφτα που χαλασα: γυρω στα 120ε, θα μπορουσε να ηταν και χειροτερα!

Ηθικα διδαγματα:
1)Ποτε δεν παιρνουμε ογκωδη πραγματα ή πραγματα μεγαλης αξιας εκτος της Ε.Ε.
2)Ποτε δεν ζηταμε να μας στειλουν κατι με ιδιωτικες εταιριες κουριερ
3)Η μοναδικη αποδειξη της αξιας του αντικειμενου ειναι το ηλιθιο email απο το paypal το οποιο πολυ ανετα μπορειτε να τροποποιησετε σε λογικα πλαισια παντα. Τουλαχιστον σε εμενα με την DHL επιασε. Τωρα αν ειναι κατι στο ταχυδρομειο δεν ξερω τι ελεγχους μπορει να κανουν.

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ  :s&m_2:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Ευχαριστω για τις απαντησεις! Σημερα τελειωσε η περιπετεια μου και ηθελα να γραψω και εδω τι εγινε για να μην περασει κανεις αλλος τα ιδια!
μια σουμα 120 ευρω... :rolleyes: :rolleyes:
εαν εμενες επαρχια κ δεν μπορουσες να πας εκει,ποσο θα εβγαινε το μαλλι??
φιλοσοφικο το ερωτημα....

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
μια σουμα 120 ευρω... :rolleyes: :rolleyes:
εαν εμενες επαρχια κ δεν μπορουσες να πας εκει,ποσο θα εβγαινε το μαλλι??
φιλοσοφικο το ερωτημα....

Γαμησετα! Βαλε +100 για να κανει τον εκτελωνισμο καποιος δικος τους και +ξερω γω ποσα για αποστολη στην επαρχια! Ουτε να το σκεφτομαι δε θελω!

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96

Πηγα σημερα το πρωι στη DHL στο αεροδρομιο. Εκει με το καλημερα σας σκαω 30 κατι ευρω για να μου βγαλουν τα απαραιτητα χαρτια με τα οποια πηγα μεσα στις αποθηκες για να παρω 2-3 σφραγιδες. Εκει γινεται και η κοστολογηση του προιοντος. Η κυριουλα εκει με ρωτησε τι ειναι και ζητησε την αποδειξη του paypal, αυτο το email που σου στελνουν δηλαδη και σου λενε ποσο σε χρεωνουν οταν κανεις αγορα. Την ρωτησα στα ισια χωρις μαλακιες: "Αυτος ειναι ο μονος τροπος να αποδειξουμε ποσο κοστιζει το προιον? Ο κινεζος δεν παιζει να εχει βαλει μεσα στο πακετο τιμολογια κλπ που θα ληφθουν υποψην?" Και μου ειπε οτι η κοστολογιση γινεται με αυτο το ηλιθιο email και μονο! Δεν υπαρχει καποιο τιμολογιο στο πακετο, κατι που διαπιστωσα και εγω αργοτερα οταν το παρελαβα. Ειχα μαζι μου την κανονικη "αποδειξη" και την πειραγμενη την οποια και της εδωσα. Στην "αποδειξη" αυτη ειχα αλλαξει το 6 απο το "600ε" με 3 και εγραφε "300ε" οποτε πληρωσα το μισο ΦΠΑ. Θα μπορουσα πολυ ανετα να γραψω οτι κοστιζει ακομα λιγοτερο (σε λογικα πλαισια παντα) αφου κανενας ελεγχος δε γινεται!

Στη συνεχεια με στειλανε στο κεντρικο τελωνειο, αλλο κτηριο δηλαδη 400 μετρα πιο κατω. Προσοχη αν πατε με αμαξι εκει γιατι δεν επιτρεπεται πουθενα το παρκαρισμα και οι μπατσοι γραφουν συνεχεια! Πηρα και απο εκει 4-5 υπογραφες απο κατι τυπους σε διαφορους γκισεδες που ευτυχως ηταν διπλα διπλα και δεν ειχε ουρες. Εκει στον γκισε της τραπεζας της ελλαδος πληρωσα και το ΦΠΑ που βγηκε λιγο πιο πανω απο 70ε.
Με ολα τα χαρτια μου συμπληρωμενα επεστρεψα στα κτηρια της DHL.
Πισω στα ταμεια της DHL πληρωσα 12ε ακομα εργατικα, κατι εξωφρενικο κατα τη γνωμη μου αφου αυτα τα λεφτα ειναι κυριολεκτικα για το τιποτα! Για να μεταφερουν το δεματακι 10 μετρα στην αποθηκη!
Στη συνεχεια με το τελευταιο χαρτι που πηρα απο τα ταμεια πηγα στην αποθηκη οπου παρελαβα το δεμα και εφυγα. Το δεμα ηταν μεσα σε ζελατινα ταινια και 4-5 στρωσεις απο αυτη τη μαλακια με τις φουσκαλες οποτε σιγα μην το ανοιγαν!
Γενικα παντως το προσωπικο της DHL ηταν πολυ ευγενικο και εξυπηρετικο.
Συνολικος χρονος που εφαγα για ολες αυτες τις διαδικασιες: λιγο παραπανω απο μια ωρα.
Συνολικα λεφτα που χαλασα: γυρω στα 120ε, θα μπορουσε να ηταν και χειροτερα!

Ηθικα διδαγματα:
1)Ποτε δεν παιρνουμε ογκωδη πραγματα ή πραγματα μεγαλης αξιας εκτος της Ε.Ε.
2)Ποτε δεν ζηταμε να μας στειλουν κατι με ιδιωτικες εταιριες κουριερ
3)Η μοναδικη αποδειξη της αξιας του αντικειμενου ειναι το ηλιθιο email απο το paypal το οποιο πολυ ανετα μπορειτε να τροποποιησετε σε λογικα πλαισια παντα. Τουλαχιστον σε εμενα με την DHL επιασε. Τωρα αν ειναι κατι στο ταχυδρομειο δεν ξερω τι ελεγχους μπορει να κανουν.

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ  :s&m_2:

Εκανες την πουστια σου αλεκο

Σωστος παντως , ανοιξε κ ενα θεμα , με τπτ αλλες πουστιες που εχεις κανει
Ονομα κ πραμα εισαι

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
αλανια η paysafe mastercard ειναι ιδια με την κανονικη mastercard?
ποιος ειναι ο ευκολοτερος τροπος να γεμισω paypal?ακομα δεν μπορω με paysafe η βρεθηκε καποιος τροπος?

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
αλανια η paysafe mastercard ειναι ιδια με την κανονικη mastercard?
ποιος ειναι ο ευκολοτερος τροπος να γεμισω paypal?ακομα δεν μπορω με paysafe η βρεθηκε καποιος τροπος?
συνδεση απευθειας με τραπεζικο λογαριασμο (κ εχεις το κεφαλι σου ησυχο για να μην χρειζεται καθε φορα να πας τραπεζα για να φορτωνεις χρημα)
ή προπληρωμενη καρτα τραπεζας
ή οποιαδηποτε καρτα visa electron....

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
συνδεση απευθειας με τραπεζικο λογαριασμο (κ εχεις το κεφαλι σου ησυχο για να μην χρειζεται καθε φορα να πας τραπεζα για να φορτωνεις χρημα)
σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε!

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66

Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση, κι εγώ έτσι κάνω. Έχω μία prepaid WebBuy της Πειραιώς, την έχω "δέσει" με το PayPal και όποτε θέλω να ψωνίσω κάτι, την φορτίζω (με κόστος 1€ ανά φόρτιση) κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Συμπληρώνω επίσης ότι η δυνατότητα claim στο PayPal έγινε πλέον 180 ημέρες  :rockon:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση, κι εγώ έτσι κάνω. Έχω μία prepaid WebBuy της Πειραιώς, την έχω "δέσει" με το PayPal και όποτε θέλω να ψωνίσω κάτι, την φορτίζω (με κόστος 1€ ανά φόρτιση) κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Συμπληρώνω επίσης ότι η δυνατότητα claim στο PayPal έγινε πλέον 180 ημέρες  :rockon:
ωραιος! δεν το γνωριζα οτι το αυξησανε,καλυτερα κιολας!
να σημειωσω οτι η προμηθεια της Πειραιως ειναι 1% επί του ποσού επαναφόρτισης, ελάχιστη χρέωση €1, μέγιστη χρέωση €3

με μεγιστο ποσο φορτισης τα 2500 χιλλιαρικα (αυτην εχω κ γω)

σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε!

:rockon:

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
καλημερα αλανια..
εφτιαξα Paypal.δηλωσα σαν καρτα,μια καρτα που χρησιμοποιω για ΑΤΜ.Visa.
Μου τραβηξε 1,5 ευρω αλλα ακομα δεν πηγα τραπεζα να μαθω τον 4ψηφιο κωδικο της Paypal...
αν τωρα θελω να αλλαξω καρτα,να δηλωσω μια καρτα αλλης τραπεζας,το 1.5 ευρω το επιστρεφουν αυτοματα πισω μετα απο καποιο διαστημα?

company of heroes tho

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
184
Like
18.654
Πόντοι
31.558
Επιστρέφεται με την πρώτη αγορά που θα κάνεις

CPL

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
17
Πόντοι
6
το τελωνειο δε το πληρωνεις αν ο πωλητης εχει δηλωσει το δεμα ως gift, δηλωσει την αξια του γυρω στα $20 και δεν εχει μεσα τιμολογια που να γραφουν τη πραγματικη αξια του προιοντος. (αυτα για χωρες εκτος ΕΕ).

οσο για τις καρτες ορισμενα online καταστηματα δε δεχονται prepaid καρτες, ο καλυτερος τροπος ειναι μια πιστωτικη καρτα με ενεργοποιημενα alerts ωστε ο κατοχος της να ενημερωνεται αμεσα με sms και email για τις χρεωσεις της (για να μη γινει καμια στραβη και αν γινει να μπορει μα δρασει εγκαιρα).

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
οσο για τις καρτες ορισμενα online καταστηματα δε δεχονται prepaid καρτες
η προπληρωμενη καρτα αναφερθηκε σαν επιλογη στο paypal κ οχι σαν επιλογη πληρωμης σε σαιτ.
για οποιοδηποτε ομως σαιτ αποφυγετε πληρωμη μεσω πιστωτικης κ επιλεξτε εκεινα τα σαιτ που εχουν στις επιλογες τους το paypal
να αναφερουμε επισης οτι sτο Γερμανικο ebay πολλοι σελερς απαιτουν μπανκ τρανσφερ κτλ..αποφυγετε το.

CPL

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
17
Πόντοι
6
η προπληρωμενη καρτα αναφερθηκε σαν επιλογη στο paypal κ οχι σαν επιλογη πληρωμης σε σαιτ.
για οποιοδηποτε ομως σαιτ αποφυγετε πληρωμη μεσω πιστωτικης κ επιλεξτε εκεινα τα σαιτ που εχουν στις επιλογες τους το paypal
να αναφερουμε επισης οτι sτο Γερμανικο ebay πολλοι σελερς απαιτουν μπανκ τρανσφερ κτλ..αποφυγετε το.

γιατι να αποφυγει καποιος πληρωμη μεσω πιστωτικης σε ιστοσελιδα ;;;;

Mounokolotripidogliftis

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Κριτικές
48
Like
2.561
Πόντοι
3.172
Ξέρει κάποιος αν εισαγωγή Αγαθών από Νότιο Κορέα αξίας περίπου 200 ευρώ περνάει τελωνείο;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom