Νέα

Αγοράζοντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thanoss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 68
  • Εμφανίσεις 7K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

τι μαρκα θα επιλεγατε?

• VW

Ψήφοι: 0 0,0%
  • SUZUKI

• SKODA

• ROVER

• PEUGEOT

Ψήφοι: 1 50,0%
  • MITSUBISHI

• MAZDA

• FORD

• CITROEN

• ALFA ROMEO

• TOYOTA

• OPEL

• SEAT

• RENAULT

• FIAT

• HONDA

Ψήφοι: 1 50,0%
  • NISSAN

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Ανοιγω αυτο το θεμα για να ακουσω αποψεις αλλα και συμβουλες για μεταχειρισμενα αυτοκινητα!
καποτε ειμουν πολυ μεγαλος αμαξοβλακας,αλλα πλεον εχω συνηδητοποιησει οτι το αυτοκινητο καλο χρυσο ομορφο να τρεχει αλλα η χρηση του δεν ειναι μονο αυτη (της μοστρας-παραλια κλπ)
Σκεφτομαι να σε καποιο χρονικο διαστημα να κανω μια κινηση για ενα αυτοκινητακι αλλα δεν ξερω για τι!
σαν 1ο μου αυτοκινητο δεν θα ηθελα να παρω καμια bmw οχι οτι θα με χαλαγε αλλα μεχρι να βρω δουλεια δεν μπορω να εχω την απιτηση να μου το συντηρει ο μπαμπας!!το οτι θα βοηθησει στο οικονομικο θεμα για να το αγορασω αυτο ειναι αλλο!!
δεν θα ηθελα να κυμανθω σε κατι παρα πολυ μικρο οπως κανα swift-saxo κατι σε στυλ focus-leon αλλα απ οτι ειδα μεχρις στιγμης μεσω net απογοητευτηκα!!βρηκα leon απο 8.000 ευρω εως 25.000 ευρω(20vt 200hp 2000κβ) δεν θα με ενδιεφερε κατι τετοιο (τουλαχιστον προς το παρον)!κατι σε 1400-1600κβ!! τα περισσοτερα εχουνε ζαντες ειναι full extra και οι τιμες 14.000 περιπου!!
αξιζει????
Εχω ακουσει οτι αλλα ειναι οκ!!
αλλα ειναι τρακαρισμενα, κομενα τα φερνουνε κοματια και τα συναρμολογουνε Ελλαδα!!
σε αλλα κατεβαζουνε τα χιλ!! εχω ακουσει οτι πλεον κοντερισια γινεται να τα κατεβασεις αλλα αν το συνδεσεις με τον εγκεφαλο σου λεει χαρτι και καλαμαρι ποσα εχει κανει και ποτε ειτανε το τελευτεο servise!!
απο VW πραγματικα απογοητευομαι γιατι ειναι πολυ υπερκτιμημενα (κατα την γνωμη μου)!!
Η απορια μου ειναι η εξης!!
Πως γινεται να βρισκεις αυτοκινητα του 2000-02 κλπ και να χουνε απο 10.000 χιλ μεχρι 20.000 χιλ! μου φενεται περιεργο 6 και 8 χρονων αυτοκινητα να χουνε μονο τοσα λιγα χιλιομετρα!!σιγουρα υπαρχουνε και ανθρωποι που δεν τα πολυμετακινουνε και ειναι μονο σπιτι-δουλεια αλλα τα περισσοτερα να εινα ετσι?
βρηκα αυτοκινητα μοντελα 2007-08 με 2.000-3.000 χιλ!!και αυτο αξιοπεριεργο μου φενεται!!
παιρνεις καινουριο αυτοκινητο και σε ενα χρονο το πουλας μονο με 2000 χιλ?? ας πουμε οτι καπιοι τους περισευονται και παιρνουνε το τελευτεο που βγηκε στην αγορα!!αλλα τοσοι πολοι ειναι αυτοι!!

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Η απορια μου ειναι η εξης!!
Πως γινεται να βρισκεις αυτοκινητα του 2000-02 κλπ και να χουνε απο 10.000 χιλ μεχρι 20.000 χιλ! μου φενεται περιεργο 6 και 8 χρονων αυτοκινητα να χουνε μονο τοσα λιγα χιλιομετρα!! σιγουρα υπαρχουνε και ανθρωποι που δεν τα πολυμετακινουνε και ειναι μονο σπιτι-δουλεια αλλα τα περισσοτερα να εινα ετσι?
βρηκα αυτοκινητα μοντελα 2007-08 με 2.000-3.000 χιλ!!και αυτο αξιοπεριεργο μου φενεται!!
παιρνεις καινουριο αυτοκινητο και σε ενα χρονο το πουλας μονο με 2000 χιλ?? ας πουμε οτι καπιοι τους περισευονται και παιρνουνε το τελευτεο που βγηκε στην αγορα!!αλλα τοσοι πολοι ειναι αυτοι!!

Πειράζουν τα κοντέρ... ;)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ανοιγω αυτο το θεμα για να ακουσω αποψεις αλλα και συμβουλες για μεταχειρισμενα αυτοκινητα!

Μεγάλο το θέμα που άνοιξες... και θέλει μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ και ψάξιμο!
Για αρχή... ξεκίνα να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Θάνε αν εχει πειραγμένο κοντερ αστο καλύτερα

Τσέκαρε δισκόπλακες να δεις. Αν ειναι προς το τέλος της ζωής τους και γράφει 5.000 χλμ τότε μεταβολή και στον επόμενο

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Ένα βασικό πράγμα όταν αγοράζεις μτχ, είναι να μην έχει φάει χοντρο τρακάρισμα.

Μετά κοιτάς τα μηχανικά (όσο είναι αυτο δυνατόν).
Άρα χρειάζεσαι έναν φανοποιό και έναν μηχανικό εμπιστοσύνης.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Βρες έναν καλό μάστορα κι έναν φανοποιό-βαφέα και παρακαλέστε τον να το επιθεωρήσει...
Αλλιώς ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ το αμάξι προσεχτικά...
Οι διαφορές του χρώματος μεταξύ των παρακείμενων δείχνουν την επισκευή ή την αντικατάσταση
Οι άνισα φορεμένες ρόδες μπορούν να δείξουν μια κατάσταση ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ λόγω της ζημίας στο όχημα ή και τις ανάρμοστες επισκευές.
Μια παραλλαγή στο μέγεθος χάσματος μεταξύ τη πόρτας και του φτερού, η πόρτα πόρτα , η καπού φτερού, μπορεί να είναι ένα σημάδι της ατημέλητης εργασίας επισκευής.
Οι πόρτες και τα καπό που δεν ανοίγουν και δεν κλείνουν ομαλά ή χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να κλείσουν με το μάνταλο θα μπορούσαν να σας υποψιάσουν !
Το χειλάκι κάτω από τον μασπιέ αν είναι σημαδεμένο στο μπροστά και πίσω μέρος, είναι ένα σημάδι ότι το αυτοκίνητο έχει στερεωθεί επάνω σε ένα πλαίσιο επαναφοράς σασί ( καλίμπρα ) και σίγουρα η ζημία του ήταν μεγάλη .
Τα decals ταυτότητας, οι ετικέτες VIN, και οι ετικέτες εκπομπής επισυνάπτονται στο εργοστάσιο στα διάφορα σημεία του οχήματος . Εάν αυτάτα στοιχεία λείπουν, είναι μια ένδειξη ότι μερικά μέρη έχουν αντικατασταθεί ή επισκευαστεί .
Ελέγξτε τον χώρο της μηχανής αν έχει διαρροές λαδιών, τα νερά στο ψυγείο αν είναι πλήρες, πιέστε τα φτερά προς τα κάτω και αφήσετε τα απότομα, θα δείτε την κατάσταση των αμορτισέρ.
Συνήθως κάθε αυτοκίνητο - στατιστικά -κάνει 15000 χιλ. τον χρόνο , αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κοντέρ να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι είναι αλλαγμένο η διορθωμένο (εκτός κι αν το αμάξι είχε κατατεθημένες πινακίδες-σε ακινησία).

thaleia

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2007
Like
9
Πόντοι
6
Αν τα οδηγούν γυναίκες... μπορεί να έχουν λίγα χιλιόμετρα και ελάχιστη χρήση. Καθότι οι περισσότερες τα χρησιμοποιούν για να πανε στο γραφείο και ενδεχομένως supermarket.  :-*
Οπότε ευκαιρία.

Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις....οπότε καλό θα ήταν να το ψάξεις πριν το αγοράσεις.

OP
OP
thanoss

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Αν τα οδηγούν γυναίκες... μπορεί να έχουν λίγα χιλιόμετρα και ελάχιστη χρήση. Καθότι οι περισσότερες τα χρησιμοποιούν για να πανε στο γραφείο και ενδεχομένως supermarket.  :-*
Οπότε ευκαιρία.

Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις....οπότε καλό θα ήταν να το ψάξεις πριν το αγοράσεις.
αυτο ειναι το καλυτερο!!

OP
OP
thanoss

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
SEAT LEON,  8.800€, 00, 
1600κυβ., 102000χλμ., ΜΠΟΡΝΤΩ,
ABS, προβ.ομίχλ., clima, υδρ.τιμόνι, ηλ.παράθ., ηλ.καθρ., κεντρ.κλείδ., immobil., ζάντες, δέρμα, 4a/bs, r/cd, book service, ηλ.καθ/τα,

δεν τρελενομαι ετσι οπως ειναι!!! και πολλα τα χιλ!

Συνημμένα

• leon.jpg
    leon.jpg
    16,8 KB · Εμφανίσεις: 43
OP
OP
thanoss

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66

SEAT LEON,  12.800€, 03, 
TURBO, 1800κυβ., 47000χλμ., ΑΣΗΜΙ,
μεταλ. χρώμα, κλιματισμός, σπορ καθίσματα, look cupra R, σπορ τιμόνι, cd-changer 6, ζάντες αλουμινίου 17", σπόρ ανάρτηση, σπορ εξάτμιση, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα, 4 αερόσακους, μετατροπή μέσα στην αντιπροσωπεία,

πως ειναι δυνατον τοσα κυβικα ποιο καινουριο μοντελο πιο λιγα χιλ και να ει μονο 4.000 ευρω διαφορα?

Συνημμένα

• leon.jpg
    leon.jpg
    14,2 KB · Εμφανίσεις: 36
OP
OP
thanoss

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
αντοιστοιχα κυβικα και μοντελο τα βτισκω 18.000!!περιπου!!
δηλ δεν το σκοτωνει ο τυπος???

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Μην κόπτεσαι για τα χλμ.
Το δικό μου τουτου είναι του 2001 και έχει γράψει ως τώρα 107000 και πήγα και 15 μήνες να κάνω τον ναύτη. Αλλιώς θα έγραφε 130000++++
Σημασία έχει ο προηγούμενος κάτοχος να το πρόσεχε το αμάξι.

Πως θα το δεις τώρα αυτό? Πάρε παράδειγμα την αγγελία που έβαλες.
α)Τα χλμ που γράφει ακούγονται λογικά
β)Αφού γράφει για service book, άνοιξε το και δες ημερομηνίες. Είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα, πχ κάθε 6-8 μήνες, ή μια φορά τα 2 χρόνια
γ)Δες, άκου και μύρισε ( :think: :think: τι γράφω πάλι ο  :jerking: :jerking: ) τον κινητήρα την ώρα που δουλεύει. Για οτι περίεργο.....το βάζουμε στα πόδια ;)  

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Καλησπέρα.
Πολύ βρώμα η  δουλειά.
Αν θες να ακούσεις την γνώμη μου ψάξε για κανένα γιαπωνέζικο.
Εγώ πήρα ένα τουοτα κορολλα το εξαταχυτο του 2002 με 100.000 5.500Ευρώ και είναι τζάμι.
Ακόμα να συμπληρώσω το πιο πάνω φίλο να κοιτάτε τα μπροστα φανάρια αν έχουν το ιδιο νούμερο (υπάρχει ενα νουμερο που είναι το ίδιο) Για τα πίσω κοιτάκτε αν είναι απο την ίδια χώρα κατασκευής.

OP
OP
thanoss

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Μην κόπτεσαι για τα χλμ.
Το δικό μου τουτου είναι του 2001 και έχει γράψει ως τώρα 107000 και πήγα και 15 μήνες να κάνω τον ναύτη. Αλλιώς θα έγραφε 130000++++
Σημασία έχει ο προηγούμενος κάτοχος να το πρόσεχε το αμάξι.

Πως θα το δεις τώρα αυτό? Πάρε παράδειγμα την αγγελία που έβαλες.
α)Τα χλμ που γράφει ακούγονται λογικά
β)Αφού γράφει για service book, άνοιξε το και δες ημερομηνίες. Είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα, πχ κάθε 6-8 μήνες, ή μια φορά τα 2 χρόνια
γ)Δες, άκου και μύρισε ( :think: :think: τι γράφω πάλι ο  :jerking: :jerking: ) τον κινητήρα την ώρα που δουλεύει. Για οτι περίεργο.....το βάζουμε στα πόδια ;) 
thx!!
κοιταξε!!
δεν μπορω να πω οτι δεν πολυ κοπτομαι για τα χιλιομετρα!!!
αν ειναι ετσι παω και αγοραζω ενα citroen xantia με 180.000 χιλιομετρα με 3.500 ευρω το κραταω 2-3 χρονια και αν κανω λεφτα το σκοτωνω οσο οσο και περνω αλλο!!
αλλα το θεμα ειναι οτι αν δε το κρατησω 2 χρονακια και το κρατησω 5-6 χρονακια και το αμαξι ειναι ειδη του 98 μοντελο μοντελο και εχει 150.000 χιλιομετρα + αυτα που θα κανω εγω ποσο να το δωσω μετα εγω και που 15 χρονων αυτοκινητο????

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6

Μακριά από μετατροπές. Δεν πλήρωσε να το φτιάξει για να το κοιτάει. Λογικά θα του έχει πιεί το αίμα (και καλά έκανε). Όπως λές το σκοτώνει. Πονηρέψου λίγο ρε αδερφέ...μήπως η τουρμπίνα παραδίδει πνεύμα? Μήπως τα εντόσθια έχουν φτάσει στα οριά τους? Και πολλά άλλα. Πάντως μια και όπως λές δεν το θές για τι μόστρα θάψε λίγο τον ενθουσιασμό σου και βρές κάτι που πάει, δεν χαλάει και δεν πίνει πολύ.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
thx!!
κοιταξε!!
δεν μπορω να πω οτι δεν πολυ κοπτομαι για τα χιλιομετρα!!!
αν ειναι ετσι παω και αγοραζω ενα citroen xantia με 180.000 χιλιομετρα με 3.500 ευρω το κραταω 2-3 χρονια και αν κανω λεφτα το σκοτωνω οσο οσο και περνω αλλο!!
αλλα το θεμα ειναι οτι αν δε το κρατησω 2 χρονακια και το κρατησω 5-6 χρονακια και το αμαξι ειναι ειδη του 98 μοντελο μοντελο και εχει 150.000 χιλιομετρα + αυτα που θα κανω εγω ποσο να το δωσω μετα εγω και που 15 χρονων αυτοκινητο????
Δεν σου μιλάω για τόσο μεγάλες διαφορές. 10000, 20000 χλμ διαφορά νομίζω υποφέρεται.
Τώρα τα 180000, ε σόρρυ πόλλα είναι, πως να το κάνουμε.
Όπως επίσης και η χρονολογία που αναφέρεις. 2008 έχουμε, μην πας πίσω μια δεκαετία.
Προσπάθησε να βρείς κάτι πιο κοντινό και ας είναι και μικρότερο.
Οι αλλαγές είναι σημαντικές.

OP
OP
thanoss

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Καλησπέρα.
Πολύ βρώμα η  δουλειά.
Αν θες να ακούσεις την γνώμη μου ψάξε για κανένα γιαπωνέζικο.
Εγώ πήρα ένα τουοτα κορολλα το εξαταχυτο του 2002 με 100.000 5.500Ευρώ και είναι τζάμι.
Ακόμα να συμπληρώσω το πιο πάνω φίλο να κοιτάτε τα μπροστα φανάρια αν έχουν το ιδιο νούμερο (υπάρχει ενα νουμερο που είναι το ίδιο) Για τα πίσω κοιτάκτε αν είναι απο την ίδια χώρα κατασκευής.
και για toyota corola σκεφτηκα!!
εχει πολες πουστιες!!!αν τα ανταλακτικα ειναι imitation κλπ κλπ!!
τουλαχιστον αυτα ειναι πιο φτηνα σε σχεση με τα leon-golf!!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
705
Εμφανίσεις
28K
?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom