Νέα

Αγορά Εργασίας Νέο Φαινόμενο!!!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Boldemort
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 608
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
καταρχην ε αν εισαι προγραματιστης συγχαρητηρια! αλλα μην υποτιμας ολλα τα αλλα!
εχω δει τι μαθηματα κανετε-κανατε!
αλλα μπορω να σου δωσω και δικα μου μαθηματα πολυτεχνιου και οχι να σε πιασει πονοκεφαλος αλλα ημικρανια!
μην υποτιμας τιποτα!
ολλα αλυσιδα ειναι!
εχω φιλο μηχανολογο μηχανικο απο ΑΤΕΙ, οτι και να του πεις στα @@@@@@ του! δεν ιδρωνει το αυτι του!
βγαζει 6-7 χιλ τον μηνα! (εν καιρω κρισης) οποτε...και δεν ειναι ουτε καν 30!!!
αστο!

αλλο λεω ρε τυπε... οτι οποιος και αν παει στην επιχειρηση του
να δουλεψει του λεει πρεπει να χεις προυπηρεσια πρωτα για αυτο
δουλεψε τσαμπα να στην δωσω ειτε ειναι πολυτεχνιτης ειτε ΑΤΕΙ ειτε ΙΕΚ
δεν βαραω κομπλα με τον τιτλο... χαλαρωστε τον κοσμο σας επιτελους  :-
τιγκα στην προκαταλειψη ολοι  :2funny: :2funny: :2funny:

η τσαμπα εργασια ειναι το προβλημα μου οχι αμα ο αλλος παιρνει παραπανω απο μενα
στα αρχιδια μου.
 
OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ρε μαλακα σκιτζη μας ζαλισες τ αρχιδια εχεις ενα πτυχιο του κωλου απο ελληνικο αει σε ενα σουπερ κορεσμενο τομεα και μας εχεις τη γνωμη οτι η ανθρωποτητα δεν αντεχει την ελλειψη της ικανοτητας σου. Εμεις σου μιλαμε γενικα και εσυ μας κραζεις μαθε λοιπον οτι αυτα που απαιτεις εσυ αλλοι τα κανουν απλα για χαρτζιλικι

Τυπε και εσυ μαθε πως τοση ωρα μονος σου μιλας
γιατι δεν υπολογιζω αυτα που μου λες μιας και εισαι
μπαγλαμας  :grin: .
 

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Μηνύματα
5.295
Like
21
Πόντοι
66
αλλο λεω ρε τυπε... οτι οποιος και αν παει στην επιχειρηση του
να δουλεψει του λεει πρεπει να χεις προυπηρεσια πρωτα για αυτο
δουλεψε τσαμπα να στην δωσω ειτε ειναι πολυτεχνιτης ειτε ΑΤΕΙ ειτε ΙΕΚ
δεν βαραω κομπλα με τον τιτλο... χαλαρωστε τον κοσμο σας επιτελους  :-
τιγκα στην προκαταλειψη ολοι  :2funny: :2funny: :2funny:

η τσαμπα εργασια ειναι το προβλημα μου οχι αμα ο αλλος παιρνει παραπανω απο μενα
στα αρχιδια μου.
σου εδωσα ενα πολυ απλο παραδειγμα πριν θες να στο ξαναποσταρω?????????
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
ΑΛλο παλι και τουτο..... εχω αρχισει να ακουω πως
για να παρουν προυπηρεσια καποιοι αποφοιτοι κανουν δουλεια
στο τσαμπα... κανονικο 8ωρο τσαμπαρια... ουτε 300 ευρω το μηνα
εστω για τα ματια του κοσμου... δεν ξερω αν απο παλια ηταν ετσι το συστημα
αλλα πλεον εχει παραγινει γιατι ολο και ακουω νεα ατομα να δεχονται αυτη την εκμεταλευση.

Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομυριο ο εργοδοτης να μην μπορει να βγαλει εστω εναν μισθο
300ευρω το μηνα για την πρακτικη... τελειως τσαμπα? παμε καλα? προτιμω ανεργος παρα να δεχθω
τετοια εκμεταλευση και να κοροιδευουν απο πισω. Η δικη σας γνωμη ποια ειναι ?
αποφοιτοι απο τι τυπε?
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
καταρχην ε αν εισαι προγραματιστης συγχαρητηρια!
nerd-typing2.gif
:grin:
 

Επισκέπτης
Τυπε και εσυ μαθε πως τοση ωρα μονος σου μιλας
γιατι δεν υπολογιζω αυτα που μου λες μιας και εισαι
μπαγλαμας  :grin: .
ειμαι τυπε αφου πιανω κουβεντα με κυφηνες σαν και εσενα ειμαι και πολυ αντε τωρα να κλαψεις στην ποδια της μαμας που καποιος εκραξε το πτυχιο που τοσο ξυλο εφαγες για να παρεις :grin:
 

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Μηνύματα
14.285
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Η πρακτική εξάσκηση είναι μέσα σε κατάσταση μάθησης και ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πληρώνεται ο φοιτητής, αν δε κάνω λάθος. (στην Αγγλία όσο ήμουν εγώ ο φοιτητής δε πληρωνόταν ούτε πένι. Αυτό που ΜΠΟΡΕΙ να κέρδιζε είναι πως με την εργασία του και τον χαρακτήρα του ΜΠΟΡΕΙ να κέρδιζε μια μελοντική θέση εκεί που πήγε να κάνει τη πρακτική του).
Όταν τελίωνα στην Αγγλία Μηχ. Μηχανικός μαζί με τους Έλληνες συμφοιτητές μου στο μεταπτυχιακό λέγαμε πως θα πάμε σε μια εταιρεία και θα πούμε "Γεια σας Γεράσιμος BEng, MEng, MSc 2000ευρά".Γυρίσαμε και σκάσαμε αμέσως στην πραγματικότητα. Γιατί αν είσαι 25 ετών ΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ και να έχεις ο άλλος δε ξέρει και δε μπορεί να γνωρίζει τι σκαμπάζεις (εκτός και αν είσαι ΜΟΡΦΗ στον ΤΟΜΕΑ ΣΟΥ ΜΕ έχουν γράψει για σένα οι εφημερίδες και σε θέλουν και στη ΝΑΣΑ). Οπότε υπάρχει και η λεγόμενη περίοδος δοκιμής.
Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα το κολύμπι στην αγορά εργασίας πήγαινα από ναυτιλιακή σε ναυτιλιακή και έδινα βιογραφικά. ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ σε μία από αυτές έτυχε όταν άφηνα το βιογραφικό μου στη ρεσεψιον να είναι ο υπεύθυνος προσωπικού, που το πήρε του έριξε μια ματιά για 5-6 δευτερόλεπτα και μου είπε. "Θα σου πω κάτι και αν θέλεις άκουσέ με. Χέσε το γεγονός πως δεν έχεις σπουδάσει Marine Engineering ή Naval Architecture. Αυτά είναι χαρτιά που λένε πως απλά έχεις κάποιες βασικές γνώσεις στον τομέα. ΑΝ δεν έχεις μέσο δε μπορείς να μπεις σε ναυτιλιακές με το που βγήκες στην αγορά. ΑΝ θέλεις να μπεις κάποια στιγμή ξεκίνα από τα χαμηλα. Σε συνεργεία. Μη διστάσεις να λερώσεις τα χέρια σου και για αρχή να δεχτείς ακόμα να μη πληρώνεσαι για κάποιο διάστημα. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σε εκμεταλευτούν αλλά και άνθρωποι που αν είσαι εντάξυ στις υποχρεώσεις σου θα σε συστήσουν σε άλλους (αφού έχεις και πτυχία και μπορείς να ανέβεις. Ο σημερινός σου εργοδότης είναι φυσικό που έχει 2-3 γνωριμίες και έχει συνεργείο μπορεί να σε συστήσει σε κάποιον που ασχολείται με ανταλλακτικά και να σε πάρει. Και αυτός έχει πάρε δώσε με ναυτιλιακές και μπορεί να μάθει πως η δείνα εταιρεία με την οποία συνεργάζεται και έχει κάποιον γνωστό εκεί μέσα ψάχνει για βοηθό πχ αρχιμηχανικού και να σε προτείνει. Και αν πας στο βιογραφικό σου πέρα από τα πτυχία θα φαίνεται το πιο σημαντικό. ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Και μετά από 5-6 χρόνια από σήμερα μπορεί να είσαι αρχιμηχανικός σε μια ναυτιλιακή και να είσαι ΕΣΥ αυτός που δίνει δουλεια σε αυτόν που σε πήρε στο συνεργείο του, αμισθή στην αρχή, και σε αυτόν που ασχολείται με ανταλλακτικά".
Το να βγαίνεις στην αγορά το λοιπον και για 3-4-5 μήνες να εργάζεσαι αμισθή δεν είναι ούτε έγκλημα, ούτε ντροπή. Είναι το ΠΡΩΤΟ βήμα. Φυσικά εκεί στην αγορά εργασίας υπάρχουν και εργοδότες που θα το εκμεταλλευτούν, αλλά μη λέμε και μαλακίες. ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός εργοδότης δε θα κάθεται κάθε 3 και λίγο να αλλάζει υπάλληλο και να τον έχει για κάποιο διάστημα αμισθή και μετά από λίγο να τον διώχνει και να παίρνει άλλον και φτου και από την αρχή. Ο σοβαρός εργοδότης ΔΕ κοιτάει πτυχία. Στον τομέα μου δε τον ένοιαζε τον πρώτο μου εργοδότη αν μπορώ να του αποαρυθμίσω απ έξω όλα τα κομμάτια μιας μηχανής ή πως δουλεύει το oil purifier. Τον ένοιαζε αν βουτάω στη μουτζούρα ή είμαι χαρτογιακάς και την έχω δει ο γαμιάς της γειτονιάς λόγο πτυχίων, αν έχω αίσθημα συναδελφικότητας ή χώνω τους συναδέλφους μου και άλλα πράγματα. Αφού του έκανα μετά από 4 μήνες με φώναξε στο γραφείο μου είπε "μου κάνεις και θέλω να συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Ο μισθός σου θα είναι τόσος και παρε και τους μισθούς των 4 προηγουμένων μηνών". Στο μισθό μου φυσικά και μέτρησαν τα χαρτιά που είχα.
ΑΝ τώρα μιλάμε για έναν 30άρι που έχει μείνει άνεργος, έχει προυπηρεσία και πάει να βρει δουλεία και του λένε 6 μήνες αμισθί ε ΟΧΙ αυτό δε ΓΙΝΕΤΑΙ και ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ από τον εργοδότη.  
 

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Μηνύματα
337
Like
12
Πόντοι
1
Όταν δεν έχεις εμπειρία το να δουλέψεις για μία περίοδο χωρίς χρήματα είναι λογικό. Γίνεται και στο εξωτερικό, δεν είναι κακό.


Τώρα όλα τα υπόλοιπα που λέτε μερικοί είναι κοινή λογική. Είναι θέμα ζήτησης και προσφοράς. Όταν πχ τώρα στην Ελλάδα έχει ανέβει η ανεργία κατακόρυφα είναι λογικό οι εργοδότες να δίνουν χάλια μισθούς και να έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Και φυσικά ο άνθρωπος που έχει ανάγκη και μηδενική υποστήριξη από γονείς κλπ θα κάτσει να φάει το αγγούρι. Διάβαζα για παράδειγμα ότι υπάρχει τρομερή έλλειψη σε εργάτες ορυχείων(σε άλλες χώρες) και οι μισθοί έχουν ανέβει κατακόρυφα επειδή κανείς δεν θέλει να κάνει αυτή την δουλειά. Αυτή είναι η αντίθετη περίπτωση.
 

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Καθε επιχειρηματιας θελει να πιασουν τοπο τα χρηματα που ξοδευει για το εργατικο δυναμικο που απασχολει ωστε να καταστει κερδοφορα η επιχειριση του
Θεμιτο, κατανοητο και σεβαστο ολο αυτο.

Καθε αποφοιτος οποιουδηποτε τομεα, θα πρεπει να δικαιολογησει τον μισθο που θα παρει, προσφεροντας στην παραγωγικοτητα του τομεα που θα εργαστει, ωστε να καταστει ωφελιμος προς αυτον.
Αυτο για να επιτευχθει επιβαλει προυπηρεσια, ωστε να μην βρεθει κανεις απο τους συμβαλομενους, προ δυσαρεστων εκπληξεων....

Το να εργαστει κανεις καπου, μαθαινοντας και αποκτωντας εμπειρια με μειωμενο μισθο, θα ηταν το απολυτα δικαιο
Ελα ομως που και οι συγκυριες δεν το επιτρεπουν...

Οι αναγκες τρεχουν, ειδικα οταν εχεις υποχρεωσεις και ευθυνες πισω σου.
Αυτες δεν επιδεχονται καμια καθυστερηση στην αναληψη τους, ως προς τα καθηκοντα .....
Δεν ειναι κατι τοσο τρομερο να εργαστεις αμισθι, για ενα μικρο χρονικο διαστημα αποκτωντας εμπειρια και ενα χαρτι, για να εργαστεις καπου αργοτερα προσθετοντας το στο βιογραφικο σου.

Ο μπολντης υποθετω πως θελει να θιξει με την σειρα του, την εκμεταλλευση που υπαρχει με προσχημα τις αναγκες και την προυπηρεσια, κατι που κρινεται ενδιαφερον σαν αποψη....

Θα μου εκανε εντυπωση, αν μια εταιρια χρησιμοποιουσε αυτο το πραγμα, για να γλυτωνει συνεχως μισθους οπως υπενισεται ο μπολντης αν καταλαβα καλα.....


Μπολντη, το να δουλεψεις ενα μικρο διαστημα αμισθι καπου, μην το βλεπεις τοσο στραβα...
Θα δουλεψεις για την παρτη σου .... για το χαρτι που θα χρειαστεις για τα επομενα βηματα σου και που θα ειναι το κλειδι για την μετεπειτα εξελλιξη σου στον τομεα σου.
Δικαιο θα ηταν επανναλαμβανω ενας συμβολικος μισθος 300-400 ευρω αλλα αυτο δυστυχως ειναι εκμεταλλευσιμο πλεον

Μην υποτιμας καμια δουλεια, καθως δεν ειναι ντροπη να εργαζεσαι οπουδηποτε (γερμανος , τυλιχτης σε σουβλατζιδικο , η μοιραζοντας χαρτια στον δρομο)
Ντροπη να ζητας χρηματα απο εδω κι εκει η να περιμενεις απο τους δικους σου.... χωρις να μπορεις να καλυψεις τις βασικες υποχρεωσεις σου.
 

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
ΑΛλο παλι και τουτο..... εχω αρχισει να ακουω πως
για να παρουν προυπηρεσια καποιοι αποφοιτοι κανουν δουλεια
στο τσαμπα... κανονικο 8ωρο τσαμπαρια... ουτε 300 ευρω το μηνα
εστω για τα ματια του κοσμου...

Βεβαιως και συμβαινει!
 
OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
οχι ρε τυποι με παρεξηγησατε :grin:
τι αποφοιτοι κανουν αυτο που ειπε ο μορτης εννοουσα
απο τει?
απο αει?
λυκειου?

αει τυπε μου  :grin: αλλα δεν τρελαινομαι κιολας να το παιξω
διπλωματουχος  :grin: οι τυποι εδω νομιζουν πως επειδη
εγιναν εργοδοτες τους εχουμε αναγκη μονο εμεις και δεν μας
εχουν αναγκη αυτοι  :2funny: :2funny: :2funny:
 
OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ειμαι τυπε αφου πιανω κουβεντα με κυφηνες σαν και εσενα ειμαι και πολυ αντε τωρα να κλαψεις στην ποδια της μαμας που καποιος εκραξε το πτυχιο που τοσο ξυλο εφαγες για να παρεις :grin:

Μπραβο τυπε μιας και καταλαβες το λαθος σου
να μην ξαναπιασεις αλλη φορα συζητηση με κυφηνες
οπως εγω  !!!!!!
 
OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Λοιπον εχετε δικιο εγω δεν εκφραστηκα οπως θα επρεπε με το συγκεκριμενο θρεντ
οποτε και εδωσα δικαιωμα στον καθενα να μπει να πει τα δικα του οτι πρεπει να συμβιβαστω
και οτι ειμαι ψωνιο , γελοιος , αλαζονας και εγωιστης και θρασυτατος που εχω το θρασος
να ζηταω εστω ενα 300αρι το μηνα για τα προσωπικα μου καθημερινα εξοδα  :zfuck: :zfuck: :zfuck:
περα απο την προυπηρεσια....(λες και ειναι ο θησαυρος πια )  :2funny: :2funny: :2funny:

απλα μην μασατε το παιχνιδι τους.

Υπάρχουν σαιτ οπως αυτο ->


στο οποιο αν καποιος γνωριζει βασικα αγγλικα μπορει ανετα να δουλεψει
απο αποσταση και απο το σπιτι του... ειτε ειναι οικονομολογος ειτε ειναι πληροφορικαριος
στην συνεχεια μπορεις να δημιουργησεις καποιο πορτφολιο


το οποιο θα δειχνει την δουλεια και τον κοπο σου... τα διαφορα προτζεκτ δηλαδη που συμμετειχες πχ δημιουργια μιας εφαρμογης για το Android ή Αρθρογραφος σε σημαντικα ξένα σαιτ κτλπ.

το μονο αρνητικο??? Δεν εχεις ασφαλιση και ενσημα αλλα δουλεια υπαρχει  :zfuck: :zfuck: :zfuck:

οποιος θελει ας το ψαξει.... μην δινετε την ικανοποιηση στους εργοδοτες οτι δεν εχετε επιλογες γιατι μια ζωη θα σας εκμεταλευονται!

Αυτη ειναι η γνωμη μου... και στην χειροτερη των περιπτωσεων... πας αξιωματικος 15 μηνες και πληρωνεσαι απο το να δουλευεις ενα 6μηνο αμισθι και να κανεις τον χαμαλη στον καθε καργιολη  :grin:

αυτη ειναι η αποψη μου...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom