gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
Αν σου είπαν οι αμερικάνοι πως το ΜΟΝΟ μεγαλύτερο κόστος είναι η ενοικίαση σπιτιού τι να πω; Γιατί πχ δε σου είπαν τι ιατροφαλμακευτική περίλθαψη θα σου προσφέρει η εταιρεία που θα δουλέψεις; Γιατί πχ μπορεί να μη σου καλύπτει τον οδοντιάτρο (που στην Αγγλία τουλάχιστον απ όσο γνωρίζω μια επίσκεψη σου κοστίζει ο κούκος αηδόνι) και να πρέπει να κάνει ΔΙΚΗ σου ιατροφαρμακευτική ασφάλεια την οποία και θα πληρώνεις εσύ από τα 2500 χιλιάρικα. Και πρέπει να είσαι και πολύ προσεκτικός με την ιδιωτική σου ασφάλεια γιατί μπορεί πχ να μη σου καλύπτει το ασθενοφόρο που θα έρθει να σε πάρει ενώ είσαι στην άσφαλτο με το κεφάλι ανοιχτό. Επίσης σου είπαν ότι ΜΠΟΡΕΙ να μη σου προσφέρει κάποιο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα η εταιρεία που εργάζεσαι; Σου είπαν πως ακόμα και αν σου προσφέρει τα κρούσματα αρπαγής των χρημάτων του συνταξιοδοτικού προγράμματος των εργαζομένων από τους εργοδότες από το 2008 και μετά έχει πάρει την πάνω βόλτα και άρα καλού κακού θα πρέπει να κάνεις και ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ επικουρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το οποίο ΦΥΣΙΚΑ και το πληρώνεις από τα 2500 ευρώ; Σου έχουν πει πως όποιος μισθός κάτω των 3500 δολαρίων (δε ξέρω αναλογία δολάριου ευρώ) θεωρείτε μισθός φτώχειας λόγο του ακριβού κόστους ζωής στην Αμερική (αναλόγος την περιοχή που είσαι) ; Σου είπαν επίσης πως αυτό με το συμφωνηθέν ωράριο πλέον καταντάει ανέκδοτο στην Αμερική και πως ΑΝ σε πάρουν τηλέφωνο εκτός ωραρίου στο κινητό σου (που το πληρώνουν αυτοί) και εσύ το έχεις κλειστό έχεις φάει επίπληξη και μπορεί και στις 3 επιπλήξεις να φας και πόδι; Α! Και τέλος σου είπαν πως είναι πλέον παααααααααααααααααααααααρα πολύ δύσκολο για κάποιον από την Ευρώπη να βρει εργασία στην Αμερική;δεν ξερω θα δω. Με οικονομικους σαδιστες δεν μπλεκω παντως. Προτιμω να χασω μια δουλεια οπως ειπα και πιο πανω. Δεχομαι μια μακροπροθεσμη απωλεια λοιπον με το να γλιτωσω απο αυτους.
Εχω μιλησει με αρκετους αμερικανους και μου εχουν πει πως περα απο τις συνμφωνηθείσες ωρες εργασιας δεν δουλευουνε παραπανω... σαββατα κυριακες καθονται. Ο 1ος μισθος ειναι 2.500 ευρω με πιο μεγαλο το κοστος ενοικιασης σπιτιου... απο οτι εδω.
Αυτο το στρες τεστ που λες δεν ξερω τι ειναι.
p.s Δεν με ενοχλει καθολου η καπιταλιστικη κοινωνια... δεν ειμαι κομμουνιστης.