Νέα

Αγορά άδειας πρακτορείου ΠΡΟΠΟ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα STAN THE MAN
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 82
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
12.124
Πόντοι
6.166
Αμα εχετε αρκετα λεφτα..και κανα κοραφι στο χωριο :grin: η καλυτερη επενδυση φωτοβολταικα.. κατοσταρα η και παραπανω αν το φυσατε.. εκει για 20 χρονια δεν κανετε απολυτος τιποτα! μονο μαζευεται λεφτα :wink:
αλλη καμενη ιστορια οι επενδυσεις εχουν τα ρισκα τουσ ετσι και εδω παιζει ρολο τι υλικα θα βαλεισ δηλαδη τι πανελ κλπ Τι αποσβεση και κερδοσ να κανεισ αν τα αλλαξεισ στην πενταετια

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.360
Πόντοι
3.346
αλλη καμενη ιστορια οι επενδυσεις εχουν τα ρισκα τουσ ετσι και εδω παιζει ρολο τι υλικα θα βαλεισ δηλαδη τι πανελ κλπ Τι αποσβεση να κανεισ αν τα αλλαξεισ στην πενταετια

Θα πας σε καλη εταιρια..οσους ξερω με δεκαετια πλεον τα φωτοβολταικα τους..και μιλαω και για σπιτι και για εξω..ειναι μια χαρα!

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
12.124
Πόντοι
6.166
Θα πας σε καλη εταιρια..οσους ξερω με δεκαετια πλεον τα φωτοβολταικα τους..και μιλαω και για σπιτι και για εξω..ειναι μια χαρα!
υπαρχει διαφορα στο οικιακο δικτυο με φωτοβολταικο παρκο.Θελει ψαξιμο η δουλεια.Βαλε οτι κλεβουν οι γυφτοι εχει θεματα

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.360
Πόντοι
3.346
Οι περισσοτεροι ηταν με δανειο και πλεον το τελειωσαν.. δηλαδη με λιγα λεφτα κεφαλαιο και κατι τοκους τα προηγουμενα χρονια, τωρα τα παιρνουν ολα αυτοι.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

υπαρχει διαφορα στο οικιακο δικτυο με φωτοβολταικο παρκο
Ναι εννοειται..

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.790
Πόντοι
5.595
αρα λες να ψαξω πρωτα αν πουλαει καποιος την αδεια του?
μετα θα μιλησω με το franchise?
εχω δικο μου χωρο
θα εχω προσωπικη εργασια
αμα βρω και καμια αδεια γυρω στα 10-15Κ και δωσω αλλα τοσα για τον χωρο
θα ειμαι οκ

Τσέκαρε πρώτα αν υπάρχει άλλο προποτζίδικο την γειτονιά. Απαγορεύεται να ανοίξει άλλος σε συγκεκριμένη απόσταση από άλλο πρακτορείο.

Επίσης 10-15χιλ άδεια και άλλα τόσα μόνο για τον χώρο με τίποτα. Για άδεια 10-15χιλ μόνο σε κάνα μικρό χωριό ή τελείως καμένη γειτονιά. Για ένα αξιοπρεπές σημείο θες 25-30χιλ για αγορά το ελάχιστο.
Μόνο για να το φτιάξεις με τα συγκεκριμένα στάνταρ που ζητάει ο ΟΠΑΠ θες τουλάχιστον 30χιλ για να γίνει.
Ειδικά όταν λες για 240τμ μαγαζί πας ακόμα παραπάνω.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.226
Πόντοι
2.356
Συγνώμη ρε τύ
Για ένα αξιοπρεπές σημείο θες 25-30χιλ για αγορά το ελάχιστο.
Μόνο για να το φτιάξεις με τα συγκεκριμένα στάνταρ που ζητάει ο ΟΠΑΠ θες τουλάχιστον 30χιλ για να γίνει.
Δηλ 50 χιλιάρικα και βάλε, για κάτι που νομοτελειακά θα εξαφανισθεί;

Είναι καλά ο κόσμος στα μυαλά του; :think:

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.790
Πόντοι
5.595
Συγνώμη ρε τύ

Είναι καλά ο κόσμος στα μυαλά του; :think:

Αυτό ακριβώς. Το να αγοράζει κάποιος τώρα άδεια για να ανοίξει προπό είναι σαν να ξεκινούσε να φτιάχνει DVDclub το 2010.
Αυτοκτονική κίνηση επιχειρηματικά.

Προποτζίδικα μονο κάποιοι από τους παλιούς που έχουν χρόνια πελατεία σε καλά σημεία βγάζουν λεφτά(σαφώς λιγότερα από παλιά) και περιμένουν να φτάσουν στην σύνταξη.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.515
Πόντοι
206

Είναι καλά ο κόσμος στα μυαλά του;

Ίσως ο τύπος να νομίζει ότι τα 0,50 της στήλης πάνε όλα στην τσέπη του. Ή όπως οι καφετέριες το δίευρο.

Θέλει τρελό ψάξιμο ειδικά όταν μπαίνεις σε franchise. Είσαι δέσμιος της εταιρίας με απίστευτους όρους και πολλές φορές χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι παράλληλο για το έξτρα.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Από τα "δώρα" σε μεγάλες νίκες (ΤΖΟΚΕΡ, λαχεία, σκρατσ, κλπ) βγαίνει τίποτα ή είναι πολύ σπάνιες τέτοιες νίκες;

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Από τα "δώρα" σε μεγάλες νίκες (ΤΖΟΚΕΡ, λαχεία, σκρατσ, κλπ) βγαίνει τίποτα ή είναι πολύ σπάνιες τέτοιες νίκες;
Τίποτα τύπε. Στου φίλου κάποτε με δραχμές ακόμα ένας κέρδισε 6άρι στο λόττο 300.000.000 δραχμές και έριξε κάτω από την πόρτα 50.000.
Ένας γέρος κέρδισε 1.800 στο κίνο και μου έδωσε 2 ευρώ.

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.360
Πόντοι
3.346
Εχουν ψωμι ακομα τα προποτζιδικα μην τους ακους..μονο το στοιχημα πεθανε, και ηταν λογικο ετσι οπως το ειχαν.
Αν και βλεπω ακομα παιζουν..οποτε κατι ψιλα θα αφηνει και αυτο.
Οσα για τιμες..αυτες που λενε ειναι για κοροιδα και μονο. Φυσικα και ειναι χαμηλοτερες ακομα και αθηνα-θεσσαλονικη..επαρχια εχει ευκαιριες.
Λοιπον, αν ανοιξεις προπο..2 πραγματα τα ξερεις για να μην καταστραφεις.
1) Δεν παιζεις, περα απο τι πλακα σου..ξερεις 0.5 και τετοια, μηπως σου κατσει κανα τρελο..πολυ την πατησαν και ενω πηγαινε καλα, μπηκαν μεσα γιατι επαιζαν πολλα σχεδον καθημερινα. Οποτε τζογαδορος και προποτζης ΔΕΝ πανε μαζι.
2)Αυτα που λεμε και πιο πανω με τα φεσια κυριος απο τηλ. η τα κουμανταρεις απο την αρχη η λες οτι δεν αφηνεις κανενα να παιζει ετσι..ουτε τον κολλητο σου που λεει ο λογος.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.515
Πόντοι
206
Εχουν ψωμι ακομα τα προποτζιδικα μην τους ακους..μονο το στοιχημα πεθανε, και ηταν λογικο ετσι οπως το ειχαν.
Αν και βλεπω ακομα παιζουν..οποτε κατι ψιλα θα αφηνει και αυτο.
Οσα για τιμες..αυτες που λενε ειναι για κοροιδα και μονο. Φυσικα και ειναι χαμηλοτερες ακομα και αθηνα-θεσσαλονικη..επαρχια εχει ευκαιριες.
Λοιπον, αν ανοιξεις προπο..2 πραγματα τα ξερεις για να μην καταστραφεις.
1) Δεν παιζεις, περα απο τι πλακα σου..ξερεις 0.5 και τετοια, μηπως σου κατσει κανα τρελο..πολυ την πατησαν και ενω πηγαινε καλα, μπηκαν μεσα γιατι επαιζαν πολλα σχεδον καθημερινα. Οποτε τζογαδορος και προποτζης ΔΕΝ πανε μαζι.
2)Αυτα που λεμε και πιο πανω με τα φεσια κυριος απο τηλ. η τα κουμανταρεις απο την αρχη η λες οτι δεν αφηνεις κανενα να παιζει ετσι..ουτε τον κολλητο σου που λεει ο λογος.

Το θέμα είναι να κάνεις κάτι να σου αποδώσει. Όχι τίποτα εκατομμύρια αλλά βρε αδερφέ να νοιώσεις ότι είσαι σχετικά καλά.

Το ότι έχουν κόσμο δε λέει κάτι ΑΝ από τα 0.50 της στήλης θα πάρεις 0,05. Ή όπως είπαμε ότι ο ΟΠΑΠ ΑΠΑΙΤΕΙ συγκεκριμένα πράγματα αλλά ΧΩΡΙΣ να δώσει ούτε σεντ στην κατασκευή. Ή ότι πρέπει να είσαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ανοιχτός 24/7 επειδή συνεχώς υπάρχει τζογάρισμα πάλι χωρίς να σε βοηθάει σε πιθανούς μισθούς υπαλλήλων.

Τουλάχιστον αν ανοίξει ένα άλλο μαγαζί θα μπορεί να το δουλεύει όπως θέλει. Καφετέρια με πιτόγυρα ή τσιπουράδικο με σούσι. Και στο πατάρι να έχει τον Πακιστανό να μπαλώνει παπούτσια. Εκεί θα είναι 100% άρχοντας και αν αποτύχει θα είναι από δικιά του μαλακία και μόνο.

Το να βάλει νταβατζή στο κεφάλι του χωρίς καμία προστασία ΔΕΝ αξίζει. Υπάρχει ήδη το κράτος. Το να βάλει και τον ΟΠΑΠ πάει πολύ.

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.360
Πόντοι
3.346
Το θέμα είναι να κάνεις κάτι να σου αποδώσει. Όχι τίποτα εκατομμύρια αλλά βρε αδερφέ να νοιώσεις ότι είσαι σχετικά καλά.

Το ότι έχουν κόσμο δε λέει κάτι ΑΝ από τα 0.50 της στήλης θα πάρεις 0,05. Ή όπως είπαμε ότι ο ΟΠΑΠ ΑΠΑΙΤΕΙ συγκεκριμένα πράγματα αλλά ΧΩΡΙΣ να δώσει ούτε σεντ στην κατασκευή. Ή ότι πρέπει να είσαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ανοιχτός 24/7 επειδή συνεχώς υπάρχει τζογάρισμα πάλι χωρίς να σε βοηθάει σε πιθανούς μισθούς υπαλλήλων.

Τουλάχιστον αν ανοίξει ένα άλλο μαγαζί θα μπορεί να το δουλεύει όπως θέλει. Καφετέρια με πιτόγυρα ή τσιπουράδικο με σούσι. Και στο πατάρι να έχει τον Πακιστανό να μπαλώνει παπούτσια. Εκεί θα είναι 100% άρχοντας και αν αποτύχει θα είναι από δικιά του μαλακία και μόνο.

Το να βάλει νταβατζή στο κεφάλι του χωρίς καμία προστασία ΔΕΝ αξίζει.
Σιγα τι απαιτει..λογικα πραγματα για ενα προπο.
Ειπαμε το καλυτερο ειναι να το δουλευει οικογενεια, αμα εισαι μονος σου ΔΕΝ το κανεις, τουλαχιστον δυο ατομα+ ενα υπαλληλο αναλογα την δουλεια που θα εχει.
Οι κοπελα στο πλευ οπαπ εχει 5-6 υπαλληλους λες να μην βγαζει; και μιλαμε μονο για φρουτακια.
Φαντασου τωρα να εχεις μαγαζι με κλασικα τα παιχνιδια οπαπ και ξεχωριστο μερος με 3-4 φρουτακια και στην φατσα του μαγαζιου ενα μικρο καφε. Θα χεστεις στο ταληρο! χωρις υπερβολες..και απο υπαλληλους θα εχεις μια γκομενιτσα αποκλειστικα για το καφε και στο αλλο, εσυ με το δικο σου ατομο και εναν υπαλληλο.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.515
Πόντοι
206
Για να φέρω ένα παράδειγμα που το έχω ζήσει σαν υπάλληλος. Franchise με @@ και όχι στυλ ΟΠΑΠ. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. 2 τύποι καταστημάτων. Το κανονικό 100% Fran και το υβριδικό που ναι μεν στον πελάτη δεν έχει καμία διαφορά αλλά τεράστια σε εσένα.

Στο κανονικό σου πληρώνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέχρι ένα ποσοστό αν πιάνεις στόχους οι οποίοι όμως θέλουν τρομερή δουλειά και καθημερινό διάβασμα. Πχ έχεις από επιδότηση ενοικίου και υπαλλήλων μέχρι και γραφική ύλη. Κάθε μήνα υπάρχει και ένα "μαξιλαράκι" ώστε αν δεν τα καταφέρεις να μην βγεις εντελώς εκτός των οικονομικών σου. ΑΛΛΑ έχεις συγκεκριμένο λογιστικό πρόγραμμα το οποίο είναι ΑΜΕΣΑ συνδεδεμένο με το CRM της εταιρίας. Αγοράζεις με πίστωση αλλά δεν μπορείς να πουλήσεις ούτε σπίρτα εκτός εταιρίας. Αυτό σημαίνει πως το κέρδος σου είναι ελάχιστο σε μεγάλο κομμάτι των πωλήσεων και πρέπει να δίνεις έμφαση σε όλη την γκάμα προϊόντων.

Από την άλλη τα υβριδικά έχουν πολύ μικρότερους στόχους αλλά ελάχιστες επιδοτήσεις. Μόνο το διαφημιστικό υλικό είναι τσάμπα και κάτι ψιλά για τα έξοδα σου. Όμως έχεις δικό σου λογιστικό πρόγραμμα και πουλάς ότι θες. Δηλαδή μπορείς να αγοράσεις το Χ προϊόν στα 400€ από το Skroutz και να το πουλήσεις 900 όσο οι μεγάλες αλυσίδες. Το ίδιο και με τα αξεσουάρ. Όμως ο τρίτος πωλητής θέλει "κασέρι" και έτσι δε μπορείς να στοκάρεις 10 κομμάτια για τα Χριστούγεννα και το Γενάρη να τα επιστρέψεις στην αποθήκη. Και φυσικά μπορείς να βάλεις μέσα ότι θες αρκεί να μη χαλάει την εικόνα της εταιρίας.

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.685
Πόντοι
4.125
Τα φέσια είναι το χειρότερο. Το να έρχεται ο άλλος μια δυο τρεις φορές να σου κάνει τον καλο πελάτη και μια μέρα να σε φεσώσει και να φύγει. Ολα τ άλλα ... φώτα συνδρομητική καφέδες μπορείς να το θεωρήσεις και επένδυση γιατί ναι μεν τα πληρώνεις αλλά σου αποφέρουν και χρήματα. Βέβαια δύσκολο να κλείσει πρακτορείο. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κάποιο. Και εδω που τα λέμε οι πρακτορες έχουν και τα τυχερά τους. Πάντα οταν ο άλλος κερδίζει κάτι του αφήνουν. Ασε που ξέρω και περιπτώσεις που γίνοται και μικροαπάτες με πλαστα δελτία ή με κερδισμένα δελτία που τα παίρνουν επιτήδειοι για να δικαιολογήσουν απάτες. Οι πράκτορες πάντα και εκεί κερδισμένοι βγαίνουν.

tenten777

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2009
Like
1
Πόντοι
6
Ξεκινάμε από τα βασικά. Καταρχάς δεν υπάρχουν άδειες.. Αν θέλεις να αγοράσεις υφιστάμενο πρακτορειο σκέψου αφού οικονομαει γιατί να το πουλάει; Μπορείς να βρεις σημείο που να χρειάζεται πρακτορειο κ να κάνεις αίτημα στον οπαπ για να το πάρεις(χωρίς να είναι πρακτορειο) Γιατι να δώσεις 25-30 χηνες στο κάθε κακομοίρη από τη στιγμή που ο οπαπ θα σε αναγκασει να ρίξεις 50-70 χηνες για να το φτιάξεις όπως θελει αυτός; αυτό που σου λένε να δεις τους τζίρους μπορεί να είναι κάτι εικονικό. Μπορεί να έχει καλό τζίρο αλλά τα μισά να τα παίζει ο ίδιος ο πράκτορας. Γράφτηκαν πολλά από τους προηγούμενους πάνω κάτω συμφωνώ κ δε τα αναφέρω ξανά. Ένα καλό πρακτορειο έχει μηνιαία έξοδα κοντά στα 3000-4000 το λιγότερο. Με 2 υπαλλήλους σίγουρα περισσότερο. Στη τελική αυτή τη στιγμή οποίος θέλει να αγοράσει πρακτορειο 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. 1)εχει αυτοκτονικες τάσεις. 2)εχει τόσο μαύρο χρήμα που θέλει να το ασπρισει.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.267
Πόντοι
10.336
παπαριες γραφετε πολλοι εδω μεσα. Ναι καποια συνοικιακα μικρα πρακτορεια, δεν εβγαζαν καλα λεφτα (λογω ιντερνετ) και κλεισανε. Αλλα το αθλημα θα αργησει πολλα χρονια να πεθανει. Πρωτον, ολοι οι 60+ θα συνεχισουν να ερχονται. Δευτερον, οποτε εχει μπαλα θα μαζευεις μπολικο χαρτι δειχνοντας το παιχνιδι. Τριτον, την ευκολια και την απλοτητα του ΚΙΝΟ ολοι θα την εκτιμουν, ειδικα αν οπαπ ανεβασει λιγο και τα ποσοστα των επιτυχιων. Τεταρτον, τα φρουτακια που θα χωσεις μεσα θα ειναι χρυσορυχειο για καθε καλτ φιγουρα που βλεπεις να σερνεται εκει εξω. Ολα αυτα αρκει το πρακτορειο να μην ειναι πεταμενο σε ενα κωλοστενο αλλα σε καποιο κεντρικο σημειο μιας περιοχης. Τελευταιο και πιο σημαντικο. Τα πρακτορεια οπαπ, στην ελλαδα, ζουν ακομα ξεκαθαρα γιατι παιζουν μπαλα με ΜΕΤΡΗΤΑ. ο νοων νοειτο. Θεωρω οτι εχει ακομα περαση το επαγγελμα, εχω 2 μεγαλα κοντα μου, το ενα το δουλευει οικογενεια και βγαζει τα προς το ζην, ηρεμα πραγματα, σταθερη πελατεια, και στο αλλο, ορμανε καθε απογευμα κατι πιθηκοι και κατι συνταξιουχοι, και μπορει να το διαλυουν το μερος, αλλα ο τζιρος του τυπου εχει πολλα μηδενικα. Ενα πολυ μικρο (παιζει να ηταν 5 τετραγωνικα) εκλεισε πριν λιγο καιρο, ειχε αναδουλεια αλλα ηταν για συνταξη ο μπαρμπας που το ετρεχε. αυτα

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Ασε που ξέρω και περιπτώσεις που γίνοται και μικροαπάτες με πλαστα δελτία ή με κερδισμένα δελτία που τα παίρνουν επιτήδειοι για να δικαιολογήσουν απάτες. Οι πράκτορες πάντα και εκεί κερδισμένοι βγαίνουν.
Πλαστό δελτίο δεν γίνεται να υπάρξει τύπε. Το δελτίο έχει barcode και το επιβεβαιώνεις στην μηχανή. Πρέπει να είσια πολύ στόκος να το πληρώσεις χωρίς να το περάσεις.
Υπήρχε τύπος που ερχόταν στο πρακτορείο και ζήταγε κερδισμένα δελτία π.χ. 300 ευρώ και έδινε την αξία σε μετρητά. Ακόμα και μικρότερα ποσά όπως 20 ευρώ. Για παράδειγμα ρώταγε τι έχεις φίλε τώρα να πάρω; Έχω ένα που κερδίζει 500, ένα 50 ένα 10. Ορίστε 560 ευρώ δώστα μου. Δεν ξέρω τι τα ήθελε.
Μια άλλη μέρα ήρθε ένας περίεργος και είπε ότι έπαιξε με τον φίλο του μαζί ένα δελτίο και έπιασε 600 ευρώ αλλά τσακώθηκαν και δεν το έχει το δελτίο αλλά έχει τον αριθμό του barcode. Αρνήθηκα εννοείται να πληκτρολογήσω τον αριθμό και να το πληρώσω (γίνεται) γιατί αν γίνει αυτό φαίνεται στο σύστημα αν έγινε πληκτρολόγηση του κωδικού ή πέρασε το ίδιο το δελτίο από το σκάνερ της μηχανής. Αν γίνει πληκτρολόγηση χωρίς την φυσική παρουσία του δελτίου και παρουσιάσει κάποιος το δελτίο μπορεί να αιτηθεί να το πληρωθεί. Το εξήγησα στον τύπο και μου είπε αν το κάνω τα 100 είναι δικά μου. Τελικά δεν το έκανα και άρχισε τον τσαμπουκά και μετά έβριζε μια δικηγόρο της περιοχής ότι του έφαγε ένα αμάξι και έφυγε.
Λίγο καιρό πρίν από αυτό το σκηνικό ένας είχε πιάσει στο στοίχημα 200 ευρώ και έβαλε το δελτίο στο facebook. Το είδε κάποιος και το πληρώθηκε δίνοντας στον Προπατζή μόνο την αριθμό. Σε προπατζίδικο στο Ναύπλιο και ο άνθρωπος έμενε Αθήνα. Για να μην κλείσει ο ΟΠΑΠ το μαγαζί συμφώνησαν και ο προπατζής του έδωσε αυτός το ποσό.

Επίσης κάτι που μάλλον δεν γνωρίζετε τα δελτία που παίζονται ο προπατζής τα χρεώνεται. Νομίζω 0.01 κάθε δελτίο ακόμα και τα δελτία που βάζετε στο μηχάνημα για να δείτε αν κερδίσατε. Παλιά το ίδιο συνέβαινε και με τα κερδισμένα αλλά σε αυτά σταμάτησε η χρέωση.

tenten777

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2009
Like
1
Πόντοι
6
παπαριες γραφετε πολλοι εδω μεσα. Ναι καποια συνοικιακα μικρα πρακτορεια, δεν εβγαζαν καλα λεφτα (λογω ιντερνετ) και κλεισανε. Αλλα το αθλημα θα αργησει πολλα χρονια να πεθανει. Πρωτον, ολοι οι 60+ θα συνεχισουν να ερχονται. Δευτερον, οποτε εχει μπαλα θα μαζευεις μπολικο χαρτι δειχνοντας το παιχνιδι. Τριτον, την ευκολια και την απλοτητα του ΚΙΝΟ ολοι θα την εκτιμουν, ειδικα αν οπαπ ανεβασει λιγο και τα ποσοστα των επιτυχιων. Τεταρτον, τα φρουτακια που θα χωσεις μεσα θα ειναι χρυσορυχειο για καθε καλτ φιγουρα που βλεπεις να σερνεται εκει εξω. Ολα αυτα αρκει το πρακτορειο να μην ειναι πεταμενο σε ενα κωλοστενο αλλα σε καποιο κεντρικο σημειο μιας περιοχης. Τελευταιο και πιο σημαντικο. Τα πρακτορεια οπαπ, στην ελλαδα, ζουν ακομα ξεκαθαρα γιατι παιζουν μπαλα με ΜΕΤΡΗΤΑ. ο νοων νοειτο. Θεωρω οτι εχει ακομα περαση το επαγγελμα, εχω 2 μεγαλα κοντα μου, το ενα το δουλευει οικογενεια και βγαζει τα προς το ζην, ηρεμα πραγματα, σταθερη πελατεια, και στο αλλο, ορμανε καθε απογευμα κατι πιθηκοι και κατι συνταξιουχοι, και μπορει να το διαλυουν το μερος, αλλα ο τζιρος του τυπου εχει πολλα μηδενικα. Ενα πολυ μικρο (παιζει να ηταν 5 τετραγωνικα) εκλεισε πριν λιγο καιρο, ειχε αναδουλεια αλλα ηταν για συνταξη ο μπαρμπας που το ετρεχε. αυτα
Φίλε μου έξω από τον χορό όλα εύκολα φαίνονται. Έχω κολλητό που έχει πρακτορειο σε κεντρικό σημείο κ επίσης έχω γνωστό ο οποίος πριν 4-5 χρόνια δεν υπέγραψε τους νέους όρους του franshise κ τώρα είναι στα δικαστήρια μα οπαπ. Οπότε έχω μια σφαιρική άποψη. Ο κολλητός έχει πρακτορειο 50 χρόνια σε κεντρικό σημείο. Ξεκινάω σε αυτά που αναφέρεις. Οι 60+παιζουν φράγκο δίφραγκα. Αυτοί που έρχονται να δουν αγώνες μπορεί να κάθονται κ 4 ώρες με ένα καφέ κ οι περισσότεροι παίζουν 1-2 € απλά για να μη τους πουν τζαμπατζηδες. Αυτοί είναι η μεγαλύτερη φύρα. Τα φρουτάκια προφανώς δε γνωρίζεις τους όρους με τους οποίους δουλεύουν κ τα ποσοστά κ το τι ρεύμα καίνε. Το φίλο μου αυτή τη στιγμή του έρχεται 1300-1500 μήνα το ρεύμα - Το Κινο σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στη πλατφόρμα του ιντερνετικου οπαπ. Ρώτα κάποιους πράκτορες τι πτώση είχαν στο Τζόκερ από τη στιγμή που μπήκε στο ίντερνετ κ υπολόγισε τη 10πλασια στο Κινο. Ταφόπλακα. Λες να βρει κεντρικό σημείο. Ναι τα κεντρικά σημεία τον τύπο περίμεναν να τα πάρει, τα καλά σημεία είναι πιασμένα κ οποίος πουλάει καλό σημείο προφανώς κάτι δε πάει καλά. .Επίσης τα πρακτορεία δεν είναι καφετέριες να χτυπούν 1 απόδειξη σε 10 καφέδες. Όλα είναι χτυπημένα οπότε η εφορία τεράστια.
Αν το δούμε γενικά κ από αυτά που ακούω κ ξέρω ας πούμε ότι είναι 4000 πρακτορεία χονδρικσ Τα 500 κονομανε. Τα 500 βγάζουν ένα καλο μεροκάματο. Τα 500 βγάζουν ένα μεροκάματο υπαλλήλου κ τα 2500 λοιμοκτονουν.Αν βάλεις τη παράμετρο ότι στα λεγόμενα καλά πρακτορεία η μεγάλη πλειοψηφία είναι αυτά που είναι στημένα πολλά χρόνια κ έχουν πελατεία ετών τους πρέπει να είσαι πολύ αφελής να κάνεις μια επένδυση 70.000 με πιθανότητες 10%-15%, όχι να κονομήσεις, απλά να κάνεις απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στα έξοδα πιστεύετε ότι ένα πρακτορειο έχει τα ίδια έξοδα με ένα εμπορικό μαγαζί. Γελιέστε οικτρά. Όπως γελιέστε επίσης επειδή δε γνωρίζετε ότι οι όροι του franshise είναι από τους χειρότερους που υπάρχουν στην αγορά. Τα πρακτορείο πέθαναν το 2017. Το ίντερνετ ανθεί. Πλέον πρακτορειο μόνο όποιος θελει να ασπρισει λεφτά. Κ επειδή ξεκίνησα να γράφω για τους 2 φίλους. Ο κολλητός που έχει το πρακτορείο είναι κάθε μέρα αχ κ βαχ μέσα στο άγχος κ τα νεύρα. Αφού του ειπα τις προάλλες πως γέρασες έτσι ρε μλκ; κ ο άλλος ο γνωστός που έφυγε από το επάγγελμα το 2018 αυτούς που τους έκλεισε ο οπαπ με το ετσι θέλω επειδή δεν προχώρησαν στο νέο franchise κάνει κάθε μέρα το σταυρό του κ λέει θεούλη μου πως γλίτωσα από αυτό το πράγμα θα είχα τώρα ένα σωρό χρεη ενώ δε χρωστούσα ποτέ. Κ φαίνεται άνθρωπος με ψυχική υγεία. Επίσης υπάρχουν κ άλλοι που πήραν το ρίσκο να επενδύσουν τελευταία χρόνια κ οι ίδιοι δεν άντεξαν κ είτε κλείσανε είτε πούλησαν. Τεσπα κουμάντο στα λεφτά του κάνει ο καθένας. Αλλά τουλάχιστον πριν τα πετάξει ας μην ακούει παραμύθια. Να ξέρει την αλήθεια. Όπως είπε κ ένας φίλος σε άλλο σχόλιο 1000 φορές φωτοβολταϊκά πάρα πρακτορειο. Συμφωνώ κ επαυξάνω.

Τελευταία τροποποίηση:
  • Like
Αντιδράσεις: foobar

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.567
Πόντοι
456
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει για πιο λόγο αν έχεις 50.000-100.000 να πας να ανοίξεις κατάστημα franchise που το όλο θέμα έχει κορεστεί και στο τέλος ο μόνος κερδισμένος θα ειναι ο αρχικός.Θα το φας που θα το φας το αγγούρι πιστεύεις ότι το όνομα του κάθε franchise θα σου φέρει δωρεάν διαφήμιση για πελατεία για να κάνεις τζίρους μπας και σου μείνει και σένα κάτι μετά τα ποσοστά που θέλει ο αρχικός.Κατσε και κάνε κάτι εντελώς δικό σου με τα χρήματα αυτά και ρισκαρε για την πάρτη σου ξεκάθαρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom