Νέα

Άγνοια σε θέματα υγείας και διατροφής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Φιλοι μου,μου κανει εντυπωση ποσο αγνοια υπαρχει στον κοσμο γενικοτερα σχετικα με θεματα υγειας και για αυτο ανοιγω αυτο το thread για να σας πω καποια πραγματα και να ανταλλαξουμε αποψεις σχετικα με αυτα τα θεματα. Εγω ξεκινησα να ενδιαφερομαι για αυτα τα θεματα πριν μερικα χρονια οταν και ειχα ενα σοβαρο δερματικο προβλημα που με απασχολουσε σοβαρα.

Απο τοτε ξεκινησα με διαφορους τυχαρπαστους δερματολογους καποιες φαρμακευτικες θεραπειες χωρις φυσικα αποτελεσμα ωσπου πηγα σε καποιον διατροφολογο(κλινικος διατροφολογος για την ακριβεια) και καταλαβα καποια πολυ σοβαρα πραγματα γυρω απο την ζωη που κανουμε γενικα.

Η επισκεψη μου στον συγκεκριμενο ανθρωπο ηταν σωτηρια για μενα....μου απεδειξε εμπρακτως πως μπορεις να θεραπευσεις οποιαδηποτε μορφη παθησης οιαςδηποτε φυσεως και εντασεως(εκτος ισως απο καρκινο 4ου βαθμου) με φυσικους τροπους.

Απο τοτε εχουμε μια πολυ καλη φιλικη σχεση,παρακολουθω την βιβλιογραφια του και τις τηλεοπτικες εκπομπες του και παραλληλα διαβαζω και αλλων ιατρων που προσφερουν εναλλακτικες μορφες προληψης αλλα και ιασης απο παθησεις παντος τυπου.Ξεκιναω λοιπον με λιγα λογια και σας λεω οτι αν δεν εχετε αμεσα καποιο προβλημα υγειας ειστε τυχεροι και κανετε το σταυρο σας εξυμνωντας τον κυριο ιησου χριστο για αυτο.

Για να το διατηρησετε ομως αυτο αποφυγετε τα εξης:

1) γαλακτοκομικα παντος τυπου(ειτε συμβατικα,φαγε κλπ....ειτε βιολογικα)

2) ολα τα σιτηρουχα τροφιμα(δηλ. ψωμια ακομη και ολικης αλεσεως,βρωμη,σικαλη κλπ)

3) ολα τα κρεατα

4) να τρωτε λιγο και καλης ποιοτητας κατα το δυνατον ψαρι ψητο ή βραστο(σολωμος,σαρδελα)

5) να βαλετε στο διατροφολογιο σας ολα τα χρωματα της ιριδος στις σαλατες σας(με αλλα λογια να κανετε σαλατες που να ειναι πολυχρωμες με πολλα ειδη λαχανικων)

6) να βαλετε στη ζωη σας τους ξηρους καρπους αναλατους εκτος απο κασιους και φυστιικια αραπικα και αιγινης(δηλ.αμυγδαλα,φουντουκια,καρυδια,ηλιοσποροι,κολοκυθοσποροι)

7) μεγαλη καταναλωση σε φρουτα και οσπρια και δημητριακα ανευ ραφιναρισματος(δηλ. ανεπεξεργαστο ρυζι,αγριο ρυζι,κεχρι,κινοα,φαγοπυρο,φασολι σογιας και γιγαντες και μαυρομματικα,φακες μαυρες και κοοκινες,κουκια,φαβα)

8) να γυμναζεστε ή να κινειστε πολυ καθημερινα γιατι καθε πατημα του πελματος στη γη ειναι αποτοξινωση για ολο το σωμα

9) να τρωτε κατα τις ωρες 07.00 με 19.00 και οχι μετα γιατι η αφομοιωση των τροφων διαχειριζεται πολυ δυσκολοτερα απο το πεπτικο συστημα

10) να πινετε πρασινο τσαι(χωρις καφεινη,οχι δηλ.τυπου lipton) σε μεγαλες ποσοτητες(π.χ. 4 κουπες την ημερα) αντικαθιστωντας τον παραδοσιακο καφε ο οποιος λογω της καφεινης που περιεχει εκτος του οτι δημιουργει υπερενταση στους νευροδιαβιβαστες του εγκεφαλου σταματαει και μια πολυ σημαντικη λειτουργια του ανοσοποιητικου συστηματος που λεγεται"ΑΥΤΟΙΑΣΗΣ" και πραγματοποιειται κατα την βραδυνη ωρα του υπνου εξαγνιζοντας το σωμα και το πνευμα απο οτι προσπαθει να φθειρει αυτα τα 2.

Αυτα για αρχη και θα συνεχισω ελπιζω με τη δικη σας συμμετοχη.

mixaliss

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2006
Like
247
Πόντοι
21
σόρρυ, αλλά λες μαλακίες...

έτσι απλά

Επισκέπτης
Ενδιαφεροντα ολα αυτα VASO, ομως μπορεις να γινεις λιγο αναλυτικοτερος σχετικα με τα γαλακτοκομικα ? Ολοι σχεδον μεγαλοσαμε πινοντας ενα ποτηρι γαλα καθε μερα και πολλοι το συνεχιζουν μεχρι τα γεραματα πιστευοντας οτι κανει καλο στο στομαχι και στα νευρα.

Tony Montana

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Εσύ καλά τα λες δεν ξέρω όμως ποιός θα σ'ακούσει και θα τα εφαρμόσει...
Όχι τίποτε άλλο αλλά να κόψω καφέ και κρέας και να τρώω μόνο όσπρια και σαλάτες...ε ζητάς πολλά φίλε μου. ::)

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Ενδιαφεροντα ολα αυτα VASO, ομως μπορεις να γινεις λιγο αναλυτικοτερος σχετικα με τα γαλακτοκομικα ? Ολοι σχεδον μεγαλοσαμε πινοντας ενα ποτηρι γαλα καθε μερα και πολλοι το συνεχιζουν μεχρι τα γεραματα πιστευοντας οτι κανει καλο στο στομαχι και στα νευρα.

σε ευχαριστω για την ερωτηση φιλε γιατι ετσι σιγα σιγα θα ξεδιαλυθουν πολλες αποριες και θα ξεγυμνωθει το ιατρικο και το εμπορικο κατεστημενο της χωρας(τουλαχιστον απο οσους ειναι εδω μεσα).Σου απαντω λοιπον και σου λεω οτι 1)τα γαλακτοκομικα οιαςδηποτε προελευσης εχουν καποιες πρωτεινες που σε μερικα ατομα ή παιδια μπορει να προκαλεσουν σοβαρες εγκεφαλικες παθησεις οι οποιες δεν επανερχονται σχεδον ποτε στην προτερα κατασταση(εχω και συγγενη με προβλημα στο παιδι του απο 6 ετων,σημερα ειναι 10).Τι σημαινει αυτο?το παιδι την αλλη μερα που θα πιει το γαλα εμφανιζει συμπτωματα μογγολισμου και καποιας μορφης εγκεφαλοπαθειας!δεν επικοινωνει με το περιβαλλον,κανει την αναγκη του οπου λαχει,δεν μιλαει και ειναι σαν καθυστερημενο.Το συγκεκριμενο παιδι το εχουν δει κορυφαιοι ιατροι στην ευρωπη(ελβετια,γερμανια,ΗΠΑ) και μετα απο 4 χρονια το μονο που εχει καταφερει(που δεν ειναι και λιγο)ειναι να επικοινωνει εν μερει!δηλ. να ξερει οτι πρεπει να παει τουαλετα οταν πρεπει,να κοιμηθει στο κρεβατι του και οχι στο πατωμα ή οπου τον παρει ο υπνος και διαφορα αλλα τετοια....Εν τω μεταξυ ο συγγενης μου μεσα απο αυτην την περιπετεια εχει ψαξει πολλα πραγματα και μου ειπε οταν πηγε στις ΗΠΑ οτι υπαρχουν γυρω στις 220000 καταγγελιες σε συγκεκριμενες γαλακτοβιομηχανιες για παρομοια προβληματα που προξενηθηκαν απο καταναλωση γαλατος!2) δεν εννοω για τις περιπτωσεις δυσανεξιας απο την καζεινη(μια πρωτεινη που αν δεν την ανεχεται το πεπτικο σου εχεις προβληματα στο στομαχι με καουρες,εμετους κ.ο.κ. 3)κυριως μιλαω για το αγελαδινο γαλα και λιγο το προβατισιο,το κατσικισιο ειναι ασφαλως το πιο καλο και σαν γαλα και σαν κρεας αλλα ενδεικνυται να καταναλωνεται για λογους θεραπειας ορισμενων εκφυλιστικων παθησεων οπως altzheimer και γεροντικη ανοια.Αυτα σε πρωτη φαση και συμπληρωνω επισης οτι πρεπει να πινουμε πολυ νερο και οχι της βρυσης!!!!!μακρια απο το χλωριο,τα νιτρικα αλατα,το καδμιο και τους κοκκους αμιαντου των σωληνων της ευδαπ.Παρτε καλα φιλτρα με ανθρακα που κατακρατει μεγαλο μερος απο αυτους τους καρκινογονους παραγοντες!καντε ολα αυτα που πρεπει ωστε το μονο κακο που κανετε στον εαυτο σας να ειναι ο αερας που αναπνεετε που δυστυχως δεν αλλαζει για μας που ζουμε στις πολεις!

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Εσύ καλά τα λες δεν ξέρω όμως ποιός θα σ'ακούσει και θα τα εφαρμόσει...
Όχι τίποτε άλλο αλλά να κόψω καφέ και κρέας και να τρώω μόνο όσπρια και σαλάτες...ε ζητάς πολλά φίλε μου. ::)

εχεις σκεφτει ποτε να ατικαταστησεις τον καφε με ροφημα guarana?καντο μια εβδομαδα και μετα πες μου πως νιωθεις!

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
σόρρυ, αλλά λες μαλακίες...

έτσι απλά

δεν ξερω την ηλικια σου,αλλα θα ηθελα να σου προτεινω κατι:κατεθεσε την προσωπικη σου αποψη εδω και προσπαθησε να παιρνεις απο τον καθε ανθρωπο το καλυτερο που εχει(ας πουμε εγω εχω ενα παθος με τα στριπ σοου και τα μασατζιδικα και απο την αλλη καποιες γνωσεις οχι ιδιαιτερα πολλες πανω σε θεματα υγειας.Διαλεξε και παρε.Σε ευχαριστω εκ των προτερων που με διαβασες

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

επισης ολοι λενε στις γυναικες κυριως μετα την εμμηνοπαυση να καταναλωνουν γαλακτοκομικα για να μην μειωθει η οστεικης του μαζα και παθουν οστεοπορωση!!!!!!!μεγαλυτερο ψεμα απο αυτο δεν υπαρχει!!!!!!το αντιθετο ακριβως συμβαινει!!!!!το ασβεστιο που εχουν τα γαλακτοκομικα ειναι χειριστο και καθολου σχεδον αφομοιωσιμο απο τον ανθρωπο σε αντιθεση με τις φυτικες πηγες ασβεστιου(βλ.μαιντανος)που ενδεικνυται για τετοιες περιπτωσεις.Αλλωστε μηπως εχετε δει εσεις ζωο που αφου βγαλει δοντια συνεχιζει να πινει γαλα απο μονο του?θελω να πω και στην γατα αν βαλεις γαλα θα το πιει γιατι πειναει,αλλα θα επινε γαλα απο μονη της αν ειχε διπλα της 2,3 πιατα με φαγητο?ολα τα ζωα μολις απογαλακτιστουν απο την μητερα δεν ξαναπινουν γαλα γιατι απλα δεν χρειαζεται,ειναι τοσο απλο αυτο,ασχετα αν ο ανθρωπος ειναι παμφαγο ον!το να τρωει σαρκα ομως εχει μια μικρη διαφορα απο το να τρωει λαχανορυζο!!!!!!

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.604
Πόντοι
12.056
Ωραια ολα αυτα που μας λες...επειδη στα ειπε ενα γιατρος που γραφει και βιβλια,και εχει και τηλεοπτικη εκπομπη.Πες μας το ονομα του να δουμε αν ειναι γνωστος και στην ιατρικη κοινοτητα.Ο ανθρωπος φιλε μου ειναι σαρκοφαγο ον...αν εσυ εχεις τρομαξει με οσα ακους γυρω σου καλα να παθεις...μην δημοσιευεις πραγματα που δεν ειναι επιστημονικως αποδεδειγμενα.Το κρεας βρισκετε στην κορυφη τις τροφικης αλυσιδας του ανθρωπου.Αμα αρχισουμε τις μαλακιες των αμερικανων με την χορτοφαγια και λοιπα.

Οποιος δεν εχει φαει προβατινα στα καρβουνα στην Χασια...δεν ξερει να ζει...χεχεχεχεε

mixaliss

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2006
Like
247
Πόντοι
21
δεν ξερω την ηλικια σου,αλλα θα ηθελα να σου προτεινω κατι:κατεθεσε την προσωπικη σου αποψη εδω και προσπαθησε να παιρνεις απο τον καθε ανθρωπο το καλυτερο που εχει(ας πουμε εγω εχω ενα παθος με τα στριπ σοου και τα μασατζιδικα και απο την αλλη καποιες γνωσεις οχι ιδιαιτερα πολλες πανω σε θεματα υγειας.Διαλεξε και παρε.Σε ευχαριστω εκ των προτερων που με διαβασες

ok

απλά αν δεν τρως καθόλου κρέας όπως προτείνεις, φαντάζομαι να ξέρεις τι παθαίνεις μιας και έχεις ιατρικές γνώσεις...

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.604
Πόντοι
12.056
Η χρηση οφελη και η καταχρηση βλαπτει....αυτο ειναι για ολα..ακομα και για το σεξ.
Καλυτερο αφροδισιακο απο μια ζουμερη μοσχαρισια τιγκα στην πρωτεινη και στον σιδηρο δεν υπαρχει

aeras4u

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Ακραίες και κάπως θεούσικες απόψεις διακρίνω φίλε Βάσο. Λίγο χαμένα τα έχεις......Ποιός είναι αυτό το λαμόγιο γιατρός που σου έκανε πλύση εγκεφάλου και γράφεις τέτοια τρελά πράγματα??? Σε παρακαλώ σταμάτα την κατήχηση εδώ μέσα, γιατί διαβάζουν και νεότερης ηλικίας άτομα, και κάνεις ζημιά!!!
Πάντως... καλά είναι στα strip show έτσι.....??????

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Ωραια ολα αυτα που μας λες...επειδη στα ειπε ενα γιατρος που γραφει και βιβλια,και εχει και τηλεοπτικη εκπομπη.Πες μας το ονομα του να δουμε αν ειναι γνωστος και στην ιατρικη κοινοτητα.Ο ανθρωπος φιλε μου ειναι σαρκοφαγο ον...αν εσυ εχεις τρομαξει με οσα ακους γυρω σου καλα να παθεις...μην δημοσιευεις πραγματα που δεν ειναι επιστημονικως αποδεδειγμενα.Το κρεας βρισκετε στην κορυφη τις τροφικης αλυσιδας του ανθρωπου.Αμα αρχισουμε τις μαλακιες των αμερικανων με την χορτοφαγια και λοιπα.

Οποιος δεν εχει φαει προβατινα στα καρβουνα στην Χασια...δεν ξερει να ζει...χεχεχεχεε

φιλε μου οποιος τρωει κρεας ειτε συχνα ειτε κατα κορον να ξερει απλα οτι το στομαχι του και τα εντερα του θα γινουν(αν δεν εχουν γινει ηδη σε μερικους) νεκροταφεια ψοφιων ζωων!και το εννοω απολυτα.Αν δε,το κρεας καρβουνιστει οπως λες για την προβατινα στη χασια τοτε μαθε πως φλερταρεις με τον καρκινο του παχεως εντερου!οχι εσυ προσωπικα,αλλα αυτοι που μονιμως και για πολλα χρονια το κανουν,να ξερετε οτι οι εκφυλλιστικες παθησεις ελλοχευουν μεσα μας απο τοτε που γεννιομαστε και εμεις απλα τις διαχειριζομαστε σε ολη μας τη ζωη καλως ή κακως αναλογα με την διατροφικη συμπεριφορα μας,αν δηλ. τις διαχειριστουμε κακως τοτε τα κακα μαντατα θα μας ερθουν συνηθως αναμεσα στα 25-40 ετη ενω αν τις διαχειριστουμε καλως τοτε θα αργησει και ο χρονος που τυχον θα μας επισκεφτουν.....τωρα δεν θα πω οχι να βγω να φαω μια προβατισια στη χασια,αλλα στην καθημερινοτητα μου θα φαω αυτα που προαγουν την υγεια και οχι αυτα που την συνθλιβουν και την αποδιοργανωνουν.Αυτη ειναι η αληθεια,ειτε θελουμε ειτε δεν θελουμε και σε οτι αφορα τα κρεατα οσοι τρωτε ας τρωτε τουλαχιστον κατσικι,ειναι το πιο καθαρο απο ολα,ρωτηστε και χωριανους,θα σας το επιβεβαιωσουν

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
ok

απλά αν δεν τρως καθόλου κρέας όπως προτείνεις, φαντάζομαι να ξέρεις τι παθαίνεις μιας και έχεις ιατρικές γνώσεις..

εννοεις σιδηροπενικη αναιμια φιλε μου,το γνωριζω και δεν χρειαζεται να εχεις ιατρικες γνωσεις για αυτο,αλλα πες μου μηπως γνωριζεις ποιες τροφες εχουν σιδηρο και μαλιστα σε πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες απο το κρεας και μαλιστα παιρνοντας τες γλιτωνεις και ολες τις τοξικες ουσιες που περιεχει το κρεας?αν ξερεις καλως,αν δεν ξερεις τουλαχιστον μαθε για να μπορεσεις καποια στιγμη που ισως θα θελησεις για τον χ,ψ, λογο να αλλαξεις διατροφη...κατι αντιστοιχο ισχυει και με την πρωτεινη,απλα βαλε στη διατροφη σου σογια(οχι της monsanto βεβαια) και φασολια....

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Ακραίες και κάπως θεούσικες απόψεις διακρίνω φίλε Βάσο. Λίγο χαμένα τα έχεις......Ποιός είναι αυτό το λαμόγιο γιατρός που σου έκανε πλύση εγκεφάλου και γράφεις τέτοια τρελά πράγματα??? Σε παρακαλώ σταμάτα την κατήχηση εδώ μέσα, γιατί διαβάζουν και νεότερης ηλικίας άτομα, και κάνεις ζημιά!!!
Πάντως... καλά είναι στα strip show έτσι.....????

να ηταν μονο ενας φιλε μου!!!και αν θεωρεις κατηχηση,την προσπαθεια ενημερωσης για το γενικο καλο τοτε παραπληροφορεις τον ευατο σου!

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Παν μέτρον άριστον και είμαστε οι πρώτοι

aeras4u

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Ακριβώς επειδή έχεις δίκηο για όλα τα παραπάνω, ακριβώς γι αυτό ο μέσος όρος ζωής έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη....Πρώτη φορά στην ιστορία είναι εκεί ψηλά....Το ξέρεις ότι τα σημερινά βρέφη έχουν πρόβλεψη να περάσουν τα 100? Μίλα με κανένα γιατρό σοβαρό κι όχι υστερικούς παπάδες, και θα καταλάβεις τι σου λέω....Παλιά που ο κόσμος έτρωγε χορταράκια μόνο και ελάχιστα άλλα πράγματα, πέθαινε στα 30!  Διάβασε και κάτι άλλο εκτός από υστερικά θεούσικα βιβλιά, και ίσως ξυπνήσεις....Σταμάτα την κατήχηση....Μήπως πρέπει να πάς στο ʼγιο Όρος?  εκεί τρώνε χορταράκια....(και κάνουν και πολλά άλλα πράγματα....)

delaxo

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
3
Like
7
Πόντοι
1
Ας βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτο το thread.
ʼλλωστε οι γνώμες είναι σαν τις κώλοτρυπίδες... Όλοι έχουμε από μία :grin:

Εγώ πιστεύω ότι "Το πολύ και το καθόλου βλάπτουν"

Το βρίσκω δύσκολο (και παράλογο) να αφαιρέσω κρέας και γαλακτοκομικά από την διατροφή μου (γάλα έτσι κι αλλιως πίνω μόνο "έμμεσα") αλλά προσπαθώ να τρώω λιγότερο κόκκινο κρέας και περισσότερο πουλιά  (:P), ψάρια, όσπρια, σαλάτες, κλπ
Όποτε μπορω επιλέγω βιολογικά προιόντα
Εκεί που την  παλεύω πιο πολύ (έχω και παιδάκια βλέπεις) είναι στο θέμα "χημεία". Αποφεύγω σαν τον διάολο τα τυποποιημένα τα οποια έχουν κατά μέσο όρο 4-5  Ε (συντηρητικά, χρωστικές κλπ) Πώς είναι δυνατόν κάτι που φτιάχνεις μόνος σου να χαλάει σε 4-5 μέρες το πολυ, ενώ στο ράφι να αντέχει τουλάχιστον 6 μήνες??? :cussing:
Τρώω λαδάκι ελιάς και όταν χρειαστεί θα επιλέξω φρέσκο βουτυράκι (χοληστερίνη κάργα  :headbang:) από την μαργαρίνη που την έχουν φτιάξει 45 μάστορες κι 60 μαθητάδες...
Έχω κόψει και το τσιγάρο εδώ και κάτι μήνες :dancing:
Αυτά εν ολίγοις στη θεωρία, γιατί στην πράξη δεν πετυχαίνει πάντα...
Ότι δεν βάζεις μέσα σου πάντως, καλό κάνει...

Όσον αφορά τον μέσο όρο ηλικίας, πιστεύω ότι έχει ανέβει τόσο, λόγω συνθηκών διαβίωσης και προόδου της ιατρικής επιστήμης και όχι λόγω διατροφής. Οι προηγούμενες γενιές τράφηκαν καλύτερα απο την δική μας, έστω και με χορταράκια, και κρέας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα (χωρίς όμως μόλυβδο, υδράργυρο, αντιβιωτικά και φυτοφάρμακα πάσης φύσεως). Ακόμη και οι περίοδοι πείνας που πέρασαν ήταν προτιμότεροι απο την διατροφή Πίτσα - Χάμπουργκερ - Σουβλάκι.

Ρίξτε μέσα σας λοιπόν με συνείδηση αλλά χωρίς υστερία.

Gamolas

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Φίλε Vaso σε αρκετά από αυτά που λες έχεις δίκιο όμως σε άλλα νομίζω ότι είσαι λάθος. Έχω σπουδάσει επιστήμη τροφίμων και ειλικρινά αν καποιος από τους καθηγητές μου ήταν μπουρδελιάρης και έμπενε στο site και διάβαζε τις απόψεις σου μάλλον θα φρικάριζε. Επαναλαμβάνω ότι σε πολλά έχεις δίκιο αλλά για το γάλα και τα γαλακτοκομικά τουλάχιστον, πρέπει να ανακαλέσεις. Δεν ξέρω πόσα βιβλία έχει γράψει ο γνωστός σου γιατρός πάντως σε διαβεβαιώνω ότι έχουν γραφτεί πολύ περισσότερα για τις ευεργετικές δράσεις του γάλατος και των γαλακτοκομικών.

Τώρα αν θες την προσωπική μου άποψη, το φαι είναι μία από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής για μένα και με μεγάλη ειλικρίνεια σου λέω ότι προτιμώ να πεθάνω πιο νέος και να την έχω απολαύσει την ζωή μου. Το να κόψω πχ το γιουβετσάκι και να τρώω φασολάδα, με όλα τα χρωματιστά λαχανικά χωρίς ούτε καν αλμυρο ψάρι (γιατί έχει αλάτι), για να ζήσω πιο πολύ δεν το κάνω. Όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος παν μέτρον άριστον. Και μην ξεχνάς ότι τα άτομα που κάνουν ειδικές δίαιτες (πχ μοντέλα) καταντούν κομπλεξικά, στεριμένα και με ένα σωρό αποθυμένα. Αυτά όμως πιο χορταρικό θα στα γιατρέψει?

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Θα ήθελα να βάλω ένα ζήτημα για προβληματισμό, με αφορμή μια συζήτηση που είχα με έναν Ελβετό γιατρό πριν από μερικούς μήνες στη διάρκεια ενός ταξιδιού: για πόσα χρόνια λειτουργίας είναι κατασκευασμένο το ανθρώπινο σώμα? :) Να διευκρινήσω τι εννοώ.

Ο σκύλος μου, ως μπασταρδάκι, έχει προσδόκιμο ζωής περίπου 14-17 χρόνια, ένα σκυλί ράτσας λίγο λιγότερο. Το προσδόκιμο ζωής του σκύλου έχει αλλάξει πολύ λίγο τα τελευταία, ας πούμε, 100 χρόνια. Του ανθρώπου έχει πάει από τα 45, που ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα, στα 76 σήμερα, με προοπτική τα 100 στα τέλη του 21ου αιώνα.

Ποια είναι η μεταβολή στη φυσιολογία του σκύλου και του ανθρώπου τα τελευταία, ας πούμε, 100 χρόνια? Στο σκύλο δε γνωρίζω καμία, στον άνθρωπο απ'ό,τι έχω διαβάσει ή ακούσει η μόνη αξιόλογη μεταβολή είναι η αύξηση του μέσου ύψους, μια μικρή αύξηση του μεγέθους του εγκεφάλου, και η σταδιακή εξαφάνιση του φρονιμίτη στις νέες γενιές. Με τον κίνδυνο να κάνω λάθος, πιστεύω ότι, επειδή οι περισσότεροι θάνατοι δεν οφείλονται στο ύψος, στα εγκεφαλικά ή στα δόντια, το ανθρώπινο σώμα διατηρείται στη ζωή σχεδόν για διπλάσιο χρόνο πλέον, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από μια αντίστοιχη εξέλιξη στη φυσιολογία των οργάνων που εκτελούν τις ζωτικές λειτουργίες της ζωής (καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ, κ.λπ.)

Το - απλοϊκό ίσως - συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι, με τον ίδιο τρόπο που η μοτοσυκλέτα μου κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει για λ.χ. 150 000 χλμ. αλλά εγώ τη συντηρώ για να διατηρηθεί σε λειτουργία επειδή δε θέλω να την πετάξω, με παρόμοιο τρόπο (φάρμακα, ελεγχόμενη διατροφή, κ.λπ.) προσπαθούμε να διατηρήσουμε εν ζωή το σώμα μας πέρα από το όριο το οποίο έθεσε ο κατασκευαστής (Μαμά Φύση). Αυτό, βέβαια, δε γίνεται χωρίς συνέπειες. Λ.χ. είχατε διαβάσει πολλές αναφορές για Αλτσχάιμερ στις αρχές του 20ου αιώνα, τη στιγμή που τώρα το ποσοστό των ασθενών ανάμεσα στο σύνολο των ηλικιωμένων μπορεί να ξεπερνά και το 10%? Μήπως - πάλι μια απλοϊκή σκέψη - αυτό γίνεται γιατί απλά ο εγκέφαλος πεθαίνει, φθάνοντας στο τέλος του χρόνου ζωής του, αλλά ο άνθρωπος που τον φοράει πρέπει να ζήσει παραπάνω με φάρμακα και ελεγχόμενη διατροφή?

;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom