Νέα

Αγαπημένες ποικιλίες - ετικέτες κρασιών και συνοδεία φαγητου

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα teaserman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.575
Κριτικές
1
Like
7.736
Πόντοι
2.306
Έψαξα έψαξα εως οτου βαρέθηκα...δεν βρήκα σχετικό τοπικ... ( για ουίσκι βρήκα).
Είμαι βέβαιος ότι αν υπάρχει ήδη, κάποιος καλός άνθρωπος θα το συγχωνεύσει.
Το θέμα μας : αγαπημένες ετικέτες και ποικιλίες κρασιών , ελληνικές ή ξένες και συνοδεία πιάτων που τις απογειώνουν κατά τη γνώμη σας.
Οινικες εμπειριες που θα σας μείνουν αξέχαστες, στιγμές που ένα κρασί στιγμάτισε ανεξίτηλα στη μνήμη σας.
Προτάσεις, απόψεις, ιστορίες, γούστα, αντιπάθειες για ποικιλίες κρασιου.
Αν κανείς είναι και οινοποιός ο ίδιος, να μας ξεστραβώσει λίγο.
Ποιος ξέρει μπορεί να ρίξετε και καμμία καλή γκομενα με κανένα μπουκαλι:confused:
Κάνω την αρχή με ένα αγαπημένο....
Κτήμα Avantis Lenga Gewurztraminer.

https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/media/catalog/product/cache/1/image/1200x1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lenga.jpg[/img[/URL]]
Σε όποιον αρέσουν τα εξωτικά αρώματα και η διακριτική οξύτητα, θα μείνει με ανοικτό το στόμα για το τι μπορεί να κάνει η Εύβοια με μια βόρεια κατ’ εξοχήν ποικιλία.




 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.575
Κριτικές
1
Like
7.736
Πόντοι
2.306
Και ένα κόκκινο.
https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/ktima-alfa-pinot-noir.html[/img[/URL]]

Αν και το Pinot Noir αναδεικνύεται σε ψυχροτερα κλίματα από της Ελλάδας, το συγκεκριμένο δίνει δίνει ρέστα...
Στο εικοσάρικο η φιάλη, είναι value for money για την ποιότητα του.
 

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Μηνύματα
5.336
Κριτικές
1
Like
6.347
Πόντοι
2.356
No Savvidis ,no party τυποι.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Ωραιο νημα τυπε. Επειδη και η τιμη ειναι σημαντικη παραμετρος, θα προτεινα να βαζουμε και το αντιστοιχο λινκ στο skroutz (εχει σχεδον ολα τα ελληνικα κρασια) ως μετρο συγκρισης

Εγω θα ξεκινησω με κατι αρκετα φθηνο και προσιτο στον καθενα (υπαρχει στα περισσοτερα μεγαλα ΣΜ):
Αξιοπρεπεστατο κρασι, απο μια περιοχη και μια εταιρια φημισμενη για τα κρασια της:

Αγιωργιτικο Μπουταρη
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.351
Like
2.030
Πόντοι
216
[quote author=teaserman link= ]Έψαξα έψαξα εως οτου βαρέθηκα...δεν βρήκα σχετικό τοπικ... ( για ουίσκι βρήκα).
Είμαι βέβαιος ότι αν υπάρχει ήδη, κάποιος καλός άνθρωπος θα το συγχωνεύσει.
Το θέμα μας : αγαπημένες ετικέτες και ποικιλίες κρασιών , ελληνικές ή ξένες και συνοδεία πιάτων που τις απογειώνουν κατά τη γνώμη σας.
Οινικες εμπειριες που θα σας μείνουν αξέχαστες, στιγμές που ένα κρασί στιγμάτισε ανεξίτηλα στη μνήμη σας.
Προτάσεις, απόψεις, ιστορίες, γούστα, αντιπάθειες για ποικιλίες κρασιου.
Αν κανείς είναι και οινοποιός ο ίδιος, να μας ξεστραβώσει λίγο.
Ποιος ξέρει μπορεί να ρίξετε και καμμία καλή γκομενα με κανένα μπουκαλι:confused:
Κάνω την αρχή με ένα αγαπημένο....
Κτήμα Avantis Lenga Gewurztraminer.

https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/media/catalog/product/cache/1/image/1200x1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lenga.jpg[/img[/URL]]
Σε όποιον αρέσουν τα εξωτικά αρώματα και η διακριτική οξύτητα, θα μείνει με ανοικτό το στόμα για το τι μπορεί να κάνει η Εύβοια με μια βόρεια κατ’ εξοχήν ποικιλία.




[/quote]

Άρχοντα,δεν έγραψες ότι το συγκεκριμένο κρασί γλυκίζει,κάτι το οποίο σε πολλούς δεν αρέσει...
Βy the way,οποιος ενδιαφέρεται για τους ξηρούς οίνους του Κτήματος Αβαντίς-Μούντριχα και δη τους καλούς σε σχέση ποιότητος/τιμής θα πρέπει να δοκιμάσει
κατά σειρά προτεραιότητος και τιμής το Αβαντίς λευκό,το Αβαντίς σοβινιόν μπλαν,το Αβαντίς συρά,το Αβαντίς μαύρη κουντούρα (μαυροκουντούρα) και όποιος θέλει να δοκιμάσει ένα μεγάλο κρασί εφάμιλλο των μεγάλων Γαλλικών πρέπει να δοκιμάσει το Αβαντίς συρά συλλογή παλαιωμένο από το 2016 στα πενήντα (50) ευρώπουλα παρέα με ένα καλό κρέας (κατά προτίμηση μοσχάρι) είτε στην σχάρα είτε στην κατσαρόλα (κοκκινιστό)

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-leykos-6822.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-sauvignon-blanc.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-syrah.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-mavrokountoura.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/syllogi.html[/URL]
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.351
Like
2.030
Πόντοι
216
Και ένα κόκκινο.
https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/ktima-alfa-pinot-noir.html[/img[/URL]]

Αν και το Pinot Noir αναδεικνύεται σε ψυχροτερα κλίματα από της Ελλάδας, το συγκεκριμένο δίνει δίνει ρέστα...
Στο εικοσάρικο η φιάλη, είναι value for money για την ποιότητα του. [/quote]

To πινό νουάρ είναι ένα δύσκολο σταφύλι προς οινοποίηση...Πρώτος ο Θανάσης Παπαϊωάννου του Κτήματος Παπαϊωάννου,κατάφερε να το τιθασεύσει και να το οινοποιήσει φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί.Για εμένα είναι το καλύτερο εμπορικό πινό νουάρ του Ελληνικού Αμπελώνα,με φοβερή σχέση ποιότητος/τιμής.
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.351
Like
2.030
Πόντοι
216
Ωραιο νημα τυπε. Επειδη και η τιμη ειναι σημαντικη παραμετρος, θα προτεινα να βαζουμε και το αντιστοιχο λινκ στο skroutz (εχει σχεδον ολα τα ελληνικα κρασια) ως μετρο συγκρισης

Εγω θα ξεκινησω με κατι αρκετα φθηνο και προσιτο στον καθενα (υπαρχει στα περισσοτερα μεγαλα ΣΜ):
Αξιοπρεπεστατο κρασι, απο μια περιοχη και μια εταιρια φημισμενη για τα κρασια της:

Αγιωργιτικο Μπουταρη

Αγιωργίτικο από τον Μπουτάρη είναι μάπα.Για την ακρίβεια κόκκινα σταφύλια από διάφορες ποικιλίες με την βοήθεια της τεχνολογία των τροφίμων φτιάχνουν το λεγόμενο Αγιωργίτικο Μπουτάρη.Αξιοπρεπές Αγιωργίτικο κάτω από 11-12 ευρώπουλα δεν υπάρχει.Βασική επιλογή είναι του Κτήματος Παπαϊωάννου κοντά στα δώδεκα ευρώπουλα και μετά ανεβαίνει η τιμή και η "ουσία".Αγιωργίτικα καλά μόνο από Νεμέα και από τον Παπαϊωάννου,Σκούρα,Τσέλεπο και Γαία...
 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.575
Κριτικές
1
Like
7.736
Πόντοι
2.306
[quote author=teaserman link= ]Έψαξα έψαξα εως οτου βαρέθηκα...δεν βρήκα σχετικό τοπικ... ( για ουίσκι βρήκα).
Είμαι βέβαιος ότι αν υπάρχει ήδη, κάποιος καλός άνθρωπος θα το συγχωνεύσει.
Το θέμα μας : αγαπημένες ετικέτες και ποικιλίες κρασιών , ελληνικές ή ξένες και συνοδεία πιάτων που τις απογειώνουν κατά τη γνώμη σας.
Οινικες εμπειριες που θα σας μείνουν αξέχαστες, στιγμές που ένα κρασί στιγμάτισε ανεξίτηλα στη μνήμη σας.
Προτάσεις, απόψεις, ιστορίες, γούστα, αντιπάθειες για ποικιλίες κρασιου.
Αν κανείς είναι και οινοποιός ο ίδιος, να μας ξεστραβώσει λίγο.
Ποιος ξέρει μπορεί να ρίξετε και καμμία καλή γκομενα με κανένα μπουκαλι:confused:
Κάνω την αρχή με ένα αγαπημένο....
Κτήμα Avantis Lenga Gewurztraminer.

https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/media/catalog/product/cache/1/image/1200x1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lenga.jpg[/img[/URL]]
Σε όποιον αρέσουν τα εξωτικά αρώματα και η διακριτική οξύτητα, θα μείνει με ανοικτό το στόμα για το τι μπορεί να κάνει η Εύβοια με μια βόρεια κατ’ εξοχήν ποικιλία.




[/quote]

Άρχοντα,δεν έγραψες ότι το συγκεκριμένο κρασί γλυκίζει,κάτι το οποίο σε πολλούς δεν αρέσει...
Βy the way,οποιος ενδιαφέρεται για τους ξηρούς οίνους του Κτήματος Αβαντίς-Μούντριχα και δη τους καλούς σε σχέση ποιότητος/τιμής θα πρέπει να δοκιμάσει
κατά σειρά προτεραιότητος και τιμής το Αβαντίς λευκό,το Αβαντίς σοβινιόν μπλαν,το Αβαντίς συρά,το Αβαντίς μαύρη κουντούρα (μαυροκουντούρα) και όποιος θέλει να δοκιμάσει ένα μεγάλο κρασί εφάμιλλο των μεγάλων Γαλλικών πρέπει να δοκιμάσει το Αβαντίς συρά συλλογή παλαιωμένο από το 2016 στα πενήντα (50) ευρώπουλα παρέα με ένα καλό κρέας (κατά προτίμηση μοσχάρι) είτε στην σχάρα είτε στην κατσαρόλα (κοκκινιστό)

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-leykos-6822.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-sauvignon-blanc.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-syrah.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-mavrokountoura.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/syllogi.html[/URL]
[/quote]

Η συγκεκριμένη ποικιλία (gewurtztraminer) έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό άρωμα από το εξωτικό φρούτο lychee το οποίο δεν καλλιεργείται στην Ελλάδα.
Ίσως εκεί αποδίδεις την γλυκύτητα του. Παρόλα αυτά είναι ξηρό λευκό κρασί και πάει τέλεια με ψάρι ή θαλασσινά.
Ο συγκεκριμένος οινοποιός κάνει εξαιρετικά κρασιά και γενικά είναι πολύ σοβαρός.
Πολύ δυνατά και τα κόκκινα του όπως γράφεις.
Άλλο δυνατό κρασί στην συγκεκριμένη ποικιλία είναι η Μελισσοπετρα του Τσέλεπου αλλά κακά τα ψέματα, όλα είναι προσωπικά γούστα στο κρασί.
Και τα δυο μεταξύ 10-12 Ευρώ πάντως.
 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.575
Κριτικές
1
Like
7.736
Πόντοι
2.306
Ωραιο νημα τυπε. Επειδη και η τιμη ειναι σημαντικη παραμετρος, θα προτεινα να βαζουμε και το αντιστοιχο λινκ στο skroutz (εχει σχεδον ολα τα ελληνικα κρασια) ως μετρο συγκρισης

Εγω θα ξεκινησω με κατι αρκετα φθηνο και προσιτο στον καθενα (υπαρχει στα περισσοτερα μεγαλα ΣΜ):
Αξιοπρεπεστατο κρασι, απο μια περιοχη και μια εταιρια φημισμενη για τα κρασια της:

Αγιωργιτικο Μπουταρη

Αγιωργίτικο από τον Μπουτάρη είναι μάπα.Για την ακρίβεια κόκκινα σταφύλια από διάφορες ποικιλίες με την βοήθεια της τεχνολογία των τροφίμων φτιάχνουν το λεγόμενο Αγιωργίτικο Μπουτάρη.Αξιοπρεπές Αγιωργίτικο κάτω από 11-12 ευρώπουλα δεν υπάρχει.Βασική επιλογή είναι του Κτήματος Παπαϊωάννου κοντά στα δώδεκα ευρώπουλα και μετά ανεβαίνει η τιμή και η "ουσία".Αγιωργίτικα καλά μόνο από Νεμέα και από τον Παπαϊωάννου,Σκούρα,Τσέλεπο και Γαία...

Ολη η Γαλλική οινοποιία των αρχών του 20ου αιώνα στηρίχτηκε στον Αγιωργητικο μούστο λόγω της καταστροφής των αμπελώνων τους από φύλλοξηρα.
Μια ποικιλία που σιγά σιγά αποκτά τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα και όντως η Νεμέα είναι η «Μέκκα» της σήμερα.
Οι νέοι οινοποιοί ανεβάζουν πολύ το επίπεδο και γρήγορα.
 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.575
Κριτικές
1
Like
7.736
Πόντοι
2.306
Για να στηρίξουμε και την πορνό αποστολή του σαϊτ...
Οργίων κτήμα Σκλάβου.
Ξηρή κόκκινη Μαυροδάφνη (καμμία σχέση με το κρασί του παπά) με τέλεια αρώματα κόκκινων φρούτων, συνοδεύει αψογα κόκκινα κρέατα...
Μια παρεξηγημένη ποικιλία ( οι περισσότεροι την ξέρουν από την Achaia Klauss) που δίνει πραγματικά φανταστικά κρασιά!

www.skroutz.gr/s/4809448/Κτήμα-Σκλάβου-Οργίων-Ερυθρό-750ml.html]Οργίων κτήμα Σκλάβου στο Σκρουτζ[/url]
 

epikerdis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2020
Μηνύματα
95
Κριτικές
3
Like
389
Πόντοι
20
100% βιολογικό κρασί, από την Κεφαλλονιά :

Κτήμα Σκλάβου Αλχυμικός Ροζέ 750ml - Μαυροδάφνη (!)

Το όνομα προέρχεται από τη λέξη «χυμός» που κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη «αλχημιστής»
Πολύπλοκα αρώματα μαύρων φρούτων με νύξεις βιολέτας, έντονα λιπαρό, με λεπτεπίλεπτες τανίνες.

www.skroutz.gr/s/15356606/%CE%9A%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%A3%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%BB%CF%87%CF%85%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A1%CE%BF%CE%B6%CE%AD-750ml.html]Εδώ στο σκρούτζ[/url]

Edit : Τώρα είδα πως κι ο φίλος από πάνω πόσταρε Σκλάβο! Σωστός :glasses:
 

epikerdis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2020
Μηνύματα
95
Κριτικές
3
Like
389
Πόντοι
20
Η Μελισσόπετρα τα σπάει!!

Καλή περίπτωση στη συγκεκριμένη ποικιλία είναι και το Coryphee των Αμπελώνων Rira :
www.botilia.gr/p/lefko-krasi/Coryphee_2017-Rira]Coryphee-Rira[/url]

Πρασινοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.
Φινετσάτα αρώματα αχλαδιού, κομπόστας ροδάκινου, περγαμόντου και λίτσι συναντούν το λευκο τριαντάφυλλο, τη ζύμη και το σιρόπι ζάχαρης σε ένα λεπτεπίλεπτο και όμορφα ισορροπημένο μπουκέτο.

Γεμάτο στόμα, με βουτυρένια υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Ροδάκινο, κίτρο και μέλι κυριαρχούν και καταλήγουν στην όμορφη και ελαφρώς πικάντικη μακράς διάρκειας επίγευση.
 

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Μηνύματα
33.405
Like
13.905
Πόντοι
2.606

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.351
Like
2.030
Πόντοι
216
Για να στηρίξουμε και την πορνό αποστολή του σαϊτ...
Οργίων κτήμα Σκλάβου.
Ξηρή κόκκινη Μαυροδάφνη (καμμία σχέση με το κρασί του παπά) με τέλεια αρώματα κόκκινων φρούτων, συνοδεύει αψογα κόκκινα κρέατα...
Μια παρεξηγημένη ποικιλία ( οι περισσότεροι την ξέρουν από την Achaia Klauss) που δίνει πραγματικά φανταστικά κρασιά!

www.skroutz.gr/s/4809448/Κτήμα-Σκλάβου-Οργίων-Ερυθρό-750ml.html]Οργίων κτήμα Σκλάβου στο Σκρουτζ[/url]

όποιος θέλει να δοκιμάσει μία εξαιρετική μαυροδάφνη σε ξηρή οινοποίηση ας πάρει το Μέγα Σπήλαιο.
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.351
Like
2.030
Πόντοι
216
[quote author=teaserman link= ]Έψαξα έψαξα εως οτου βαρέθηκα...δεν βρήκα σχετικό τοπικ... ( για ουίσκι βρήκα).
Είμαι βέβαιος ότι αν υπάρχει ήδη, κάποιος καλός άνθρωπος θα το συγχωνεύσει.
Το θέμα μας : αγαπημένες ετικέτες και ποικιλίες κρασιών , ελληνικές ή ξένες και συνοδεία πιάτων που τις απογειώνουν κατά τη γνώμη σας.
Οινικες εμπειριες που θα σας μείνουν αξέχαστες, στιγμές που ένα κρασί στιγμάτισε ανεξίτηλα στη μνήμη σας.
Προτάσεις, απόψεις, ιστορίες, γούστα, αντιπάθειες για ποικιλίες κρασιου.
Αν κανείς είναι και οινοποιός ο ίδιος, να μας ξεστραβώσει λίγο.
Ποιος ξέρει μπορεί να ρίξετε και καμμία καλή γκομενα με κανένα μπουκαλι:confused:
Κάνω την αρχή με ένα αγαπημένο....
Κτήμα Avantis Lenga Gewurztraminer.

https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/media/catalog/product/cache/1/image/1200x1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lenga.jpg[/img[/URL]]
Σε όποιον αρέσουν τα εξωτικά αρώματα και η διακριτική οξύτητα, θα μείνει με ανοικτό το στόμα για το τι μπορεί να κάνει η Εύβοια με μια βόρεια κατ’ εξοχήν ποικιλία.




[/quote]

Άρχοντα,δεν έγραψες ότι το συγκεκριμένο κρασί γλυκίζει,κάτι το οποίο σε πολλούς δεν αρέσει...
Βy the way,οποιος ενδιαφέρεται για τους ξηρούς οίνους του Κτήματος Αβαντίς-Μούντριχα και δη τους καλούς σε σχέση ποιότητος/τιμής θα πρέπει να δοκιμάσει
κατά σειρά προτεραιότητος και τιμής το Αβαντίς λευκό,το Αβαντίς σοβινιόν μπλαν,το Αβαντίς συρά,το Αβαντίς μαύρη κουντούρα (μαυροκουντούρα) και όποιος θέλει να δοκιμάσει ένα μεγάλο κρασί εφάμιλλο των μεγάλων Γαλλικών πρέπει να δοκιμάσει το Αβαντίς συρά συλλογή παλαιωμένο από το 2016 στα πενήντα (50) ευρώπουλα παρέα με ένα καλό κρέας (κατά προτίμηση μοσχάρι) είτε στην σχάρα είτε στην κατσαρόλα (κοκκινιστό)

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-leykos-6822.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-sauvignon-blanc.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-syrah.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-mavrokountoura.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/syllogi.html[/URL]
[/quote]

Η συγκεκριμένη ποικιλία (gewurtztraminer) έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό άρωμα από το εξωτικό φρούτο lychee το οποίο δεν καλλιεργείται στην Ελλάδα.
Ίσως εκεί αποδίδεις την γλυκύτητα του. Παρόλα αυτά είναι ξηρό λευκό κρασί και πάει τέλεια με ψάρι ή θαλασσινά.
Ο συγκεκριμένος οινοποιός κάνει εξαιρετικά κρασιά και γενικά είναι πολύ σοβαρός.
Πολύ δυνατά και τα κόκκινα του όπως γράφεις.
Άλλο δυνατό κρασί στην συγκεκριμένη ποικιλία είναι η Μελισσοπετρα του Τσέλεπου αλλά κακά τα ψέματα, όλα είναι προσωπικά γούστα στο κρασί.
Και τα δυο μεταξύ 10-12 Ευρώ πάντως.
[/quote]

Κάνεις λάθος.Το συγκεκριμένο κρασί γλυκίζει γιατί είναι ΗΜΙΞΗΡΟ.
 

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Μηνύματα
7.816
Κριτικές
20
Like
12.678
Πόντοι
4.546
http://[URL unfurl="true"]www.krasiagr.com/wp-content/uploads/2019/10/kikones_syrah2005.jpg[/img[/URL]]

Τιμή: 29€
*Θεωρώ πως όποιος ΔΕΝ το έχει δοκιμάσει αξίζει η δοκιμή. :wink:
 
  • Like
Αντιδράσεις: antep

Katia(2)

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2020
Μηνύματα
18
Like
20
Πόντοι
0
❤️❤️❤️
 

Συνημμένα

  • 952BA235-4202-4DEB-A19F-523C575D02A1.png
    952BA235-4202-4DEB-A19F-523C575D02A1.png
    635,9 KB · Εμφανίσεις: 27
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Μηνύματα
12.034
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936
Thema Παυλίδης λευκό.
thema_white_pavlidis.jpg


Κτήμα Αβαντις Syrah κόκκινο
020-0014-2010.jpg
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.351
Like
2.030
Πόντοι
216
http://[URL unfurl="true"]www.krasiagr.com/wp-content/uploads/2019/10/kikones_syrah2005.jpg[/img[/URL]]

Τιμή: 29€
*Θεωρώ πως όποιος ΔΕΝ το έχει δοκιμάσει αξίζει η δοκιμή. :wink: [/quote]

H Μελίνα Τάσσου του Κτήματος Κίκονες κάνει εξαιρετική δουλειά στην οινοποίηση των σταφυλιών με αποτέλεσμα δύο πολύ καλά κρασιά.Το κίκονες συρά και το πολύ καλό κίκονες λημνιό.Το λημνιό είναι η αρχαιότερη ποικιλία σταφυλιού στον κόσμο!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom